Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ




Η partial (μερική) έκλειψη Ηλίου γίνεται στις 1.7.2011, 11.53 π.μ. (θερινή ώρα) στην 9ο του Καρκίνου, με πολύ σοβαρές εμπλοκές των βαριών πλανητών σ’ αυτή. 

Συγκεκριμένα την ημέρα εκείνη έχουμε:

Ήλιο – Σελήνη 9ο Καρκίνου

Ερμή 28ο Καρκίνου (σε αναιρετική μοίρα)

Αφροδίτη 26ο Διδύμων

Άρη 7ο Διδύμων

Κρόνος 10ο Ζυγού

Δίας 4ο Ταύρου

Ουρανό 4ο Κριού

Ποσειδώνα 0ο Ιχθύων

Πλούτωνα 6ο Αιγόκερω

Δεσμοί Σελήνης 23ο Τοξότη/ Διδύμων

Ο Ωροσκόπος του χάρτη της έκλειψης είναι στις 18ο Παρθένου και το M/C στις 17ο Διδύμων.


 Πρώτη παρατήρηση που κάνουμε, είναι πως η έκλειψη έχει σχεδόν ακριβές τετράγωνο με τον Κρόνο, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται σε ζώδιο εχθρικό προς τον Κρόνο (ο Κρόνος, ως γνωστόν, είναι αδύναμος στον Καρκίνο) και ο Κρόνος σε ζώδιο εχθρικό προς τον Ήλιο (ο Ήλιος έχει πτώση στο Ζυγό). Έκλειψη ηλιακή στην οποία ο Ήλιος είναι εχθρικός προς τον Κρόνο και έχουν σκληρή όψη μεταξύ τους είναι από μόνο του και ως πρώτη ένδειξη κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Η έκλειψη δεν έχει μόνο τετράγωνο με Κρόνο (αυτό είναι ακριβές σχεδόν, ανοχή 1ο) έχει και αντίθεση με Πλούτωνα, τετράγωνο με Ουρανό, έχουμε δηλαδή εκείνη τη μέρα ένα «σταυρό» στα παρορμητικά, κάτι που δείχνει ιδιαίτερα έντονη δυναμική.

Ο Ερμής βρίσκεται σε αναιρετική δύσκολη μοίρα (στην απόλυτη πτώση του Άρη, μοίρα ιδιαίτερα βίαιη) και σε δυνατές εμπλοκές με μεσοδιαστήματα στα οποία μετέχει ο Άρης, ο Ποσειδώνας και σημεία σημαντικά, όπως ο Asc και το M/C.

Η Αφροδίτη στις 26ο Διδύμων πάνω σε μεσοδιαστήματα που μετέχουν Asc και M/C, τα φώτα, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Ο Άρης, ευτυχώς, σε άριστα μεσοδιαστήματα και σε τρίγωνο συγκλίνον με Κρόνο.

Ο Δίας σε τρίγωνο με Πλούτωνα είναι, μαζί με τον Άρη, το άλλο καλό «αμορτισέρ» της μέρας.

Δύσκολο σημάδι είναι πως ο άξονας Άρη/ Κρόνου είναι στις 9ο Λέοντα, σε αντίθεση με M/C της Ελλάδας και σκληρές όψεις 45ο και 135ο με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Εξίσου δύσκολη είναι και η εμπλοκή του μεσοδιαστήματος της βίας και του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας) με τη Σελήνη και την Αφροδίτη της Ελλάδας· Άρης/ Πλούτωνας είναι 22ο Ιχθύων.

Ο άξονας των ασθενειών (Κρόνος/Ποσειδώνας) από τις 21ο Τοξότη εμπλέκεται κι αυτός με Αφροδίτη, Σελήνη αλλά και Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας.

Τέλος ο άξονας Κρόνου/Πλούτωνα (δικτατορία, κατάλυση εξουσίας, ομαδικός περιορισμός) και ο άξονας Κρόνου/ Ουρανού (δυσάρεστη ξαφνική ένταση, ξαφνικός περιορισμός) εμπλέκονται με την έκλειψη με σκληρές όψεις αντίθεσης, 45ο και 135ο.

Ας προσπαθήσουμε να αποσυμβολίσουμε όσο γίνεται τη δυναμική αυτής της «πρωτομηνιάτικης» έκλειψης αφού ξανατονίσουμε πως ευνοϊκά «χαρτιά» της είναι ο Άρης (τρίγωνο Κρόνο και πάνω σε καλά μεσοδιαστήματα) και ο Δίας (τρίγωνο Πλούτωνα, αλλά πάνω σε δύσκολα μεσοδιαστήματα). 

Τέλος Asc και M/C της έκλειψης εμπλέκονται με Δεσμούς Σελήνης, Σελήνη, Άρη, Αφροδίτη Ελλάδας, κάτι που δείχνει πως αυτή η έκλειψη, αν και επηρεάζει την ανθρωπότητα, έχει ιδιαίτερη δυναμική στο ωροσκόπιο της χώρας μας:

Έκλειψη στον Καρκίνο έχει πάντα να κάνει με θέματα πατρίδας, εξουσίας (μην ξεχνάμε πως η Γη εμπλέκεται κι αυτή στην έκλειψη και ως πλανήτης τη μέρα της έκλειψης είναι στο ζώδιο της εξουσίας, τον Αιγόκερω).

Στο ωροσκόπιο της έκλειψης Ήλιος και Σελήνη είναι στο 10ο οίκο, που συνδέεται με εξουσία, κυβέρνηση.

Η έκλειψη γίνεται στο 2ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο που συνδέεται με οικονομικά αλλά και με το σύστημα αξιών της χώρας.

Η έκλειψη σε τετράγωνο με τον Κρόνο είναι ένδειξη αναστολών, καταπίεσης, κατάπτωση, μοναξιάς, παραίτησης, αντικοινωνικής συμπεριφοράς, δείχνει διάλυση και αποδόμηση κάθε μορφής.

Η εμπλοκή Κρόνου, Πλούτωνα, Ουρανού με την έκλειψη δείχνει κάποιο ξαφνικό χωρισμό, το να φτάνει κάποιος στα όρια της αντοχής του, αστάθεια, ισχυρές συναισθηματικές εντάσεις· δείχνει στέρηση αλλά και ιδιαίτερα προβλήματα σε εξουσίες κάθε μορφής, πολύ περισσότερο που με την έκλειψη συνδέεται και ο πλανήτης Kronos της Uranian Σχολής του Αμβούργου.




Ο Άρης σε Ήλιο/ Δία που, όπως πιο πάνω γράψαμε, είναι το «ατού» της ημέρας δείχνει ζήλο, πόθο για επιτυχημένη δραστηριότητα, το δε τρίγωνό του με τον Κρόνο ευνοεί στο να αντιμετωπισθούν τυχόν δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν.

Το άλλο «ατού» της ημέρας, το τρίγωνο Δία/ Πλούτωνα επιτρέπει συνεργασίες επωφελείς για την κοινότητα, είναι γενικά μια πολύ αισιόδοξη νότα στην όλη βαριά δυναμική της ημέρας που, μην το ξεχνάμε, έχει «σταυρό» στα παρορμητικά, άρα έχει ένταση, δράση και υπερκινητικότητα.

Φυσικά πρέπει να τονίσουμε πως όλη η «βαριά» δυναμική που έχει αυτή η έκλειψη μπορεί να συνδέεται και με ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του πλανήτη (μην ξεχνάμε, Καρκίνος/Αιγόκερως είναι ο άξονας της γης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς των τελευταίων χρόνων σε Χιλή, Αϊτή, Ιαπωνία έχει υποστεί μια ελαφρά μετατόπιση).

Ο άξονας Άρη/ Κρόνου στις 9ο Λέοντα, απέναντι από το M/C της Ελλάδας είναι ένδειξη κάποιας αποδόμησης· ευτυχώς ο Κρόνος και ο Άρης κάνουν τρίγωνο στο M/C της Ελλάδας (10ο Υδροχόου).

Άρης/ Πλούτωνας στις 22ο Ιχθύων (και σε σκληρή όψη χιαστί, 150ο, μεταξύ τους), όπως και πιο πάνω γράψαμε, επηρεάζουν όλο σχεδόν το ωροσκόπιο της Ελλάδας (Σελήνη, Αφροδίτη, Δεσμοί Σελήνης). 

Αυτό μπορεί να σημαίνει:

  • Βίαια γεγονότα που επηρεάζουν το λαό.


  • Κίνδυνο για μια γυναίκα της δημόσιας ζωής.


  • Παράφορη διάθεση, καταστάσεις ενθουσιασμού (σε μια πολύ καλή εκδοχή) αλλά και φαινόμενα χειραγώγησης και επίθεσης.


  • Ένωση πολλών (ατόμων, ομάδων, κρατών) για επίτευξη κάποιου στόχου, με μέσα όμως ιδιαιτέρως δυναμικά.


Με τους πλανήτες του ωροσκοπίου της Ελλάδας που παραπάνω αναφέραμε, εμπλέκεται και ο άξονας της σύγχυσης και των ασθενειών, ο άξονας Κρόνου/ Ποσειδώνα, κάτι που μπορεί να δηλώνει:

  • Απαισιοδοξία, συναισθηματική καταπίεση.


  • Δύσκολη γέννηση κάτι καινούργιου.


  • Στενοχώρια πολλών ανθρώπων.


Μήνας αντιφατικών καταστάσεων λοιπόν φαίνεται ο Ιούλιος, μπορεί να συνδεθεί και με ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα γεγονότα, με διαδοχή χαράς-θλίψης, περίεργη συνύπαρξή τους μπορεί επίσης να δηλώνει πως δύσκολες καταστάσεις εύκολα σχετικά αντιμετωπίζονται ή πως ευχάριστες καταστάσεις είναι κυρίως φαινομενικές και όχι ουσιαστικές.