Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΕΦΙΡΑ ΓΚΕΜΠΟΡΑ



Η 5η Σεφίρα (σφαίρα) θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, γι’ αυτό και τα «πεντάρια» της Μικρής Αρκάνας, όπως έχουμε γράψει στα βιβλία μας για την Tarot, είναι πάντα πολύ δύσκολα χαρτιά.

Η 5η Σεφίρα λοιπόν συνδέεται με τον πλανήτη Άρη , πλανήτη που οι παλαιότεροι Αστρολόγοι ονόμαζαν «Κακεργέτη» ή «Κακοποιό», όπως και τον Κρόνο. Φυσικά ο πλανήτης Άρης και στη σύγχρονη Αστρολογία συνδέεται με εμπόδια, φιλονικίες, καβγάδες, ατυχήματα. Φυσικό είναι λοιπόν η 5η Σεφίρα, που έχει Αρειανή φύση, να έχει μια ιδιαίτερη ενεργειακή φόρτιση, ιδιαίτερα βαριά δυναμική· συγκεκριμένα η Σεφίρα αυτή δείχνει τα εξής:

Δείχνει τις συγκρούσεις και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε στα πλαίσια αυτής της ενσάρκωσης που βιώνουμε· δείχνει τους τομείς στους οποίους θα συναντήσουμε ιδιαίτερες δυσκολίες, άρα η θέση του πλανήτη Άρη, που ελέγχει αυτή η Σεφίρα, θα δίνει πληροφορίες, ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο στον οποίο είναι, για τις δυσκολίες και τις εναντιότητες που θα συναντήσουμε στα πλαίσια της συγκεκριμένης ενσάρκωσης.

Δείχνει επίσης αυτή η Σεφίρα τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε σ’ αυτήν την ενσάρκωση· μην ξεχνάμε άλλωστε πως, όπως υποστηρίζουν όλες οι μεταφυσικές σχολές, οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι μαθήματα που αν τα πάρουμε σωστά θα μπορέσουμε και να εξελιχθούμε ως οντότητες· γι’ αυτό το λόγο άλλωστε όποιος είναι προχωρημένος μεταφυσικά καλωσορίζει τις δυσκολίες «πάει χαμογελώντας στα βασανιστήρια», ξέρει πως στη ζωή δεν ήρθαμε για να διασκεδάσουμε αλλά για να δοκιμασθούμε, γι’ αυτό άλλωστε και οι δύσκολες όψεις σε ένα ωροσκόπιο θεωρούνται και παραγωγικές, γι’ αυτό και τα σημαντικά ωροσκόπια είναι γεμάτα από δύσκολες όψεις· άρα η Σεφίρα αυτή είναι Σεφίρα χαλύβδωσης, μας ατσαλώνει και μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε ανώτερα επίπεδα μέσα από σκληρό αγώνα. Με μια φράση θα λέγαμε πως η Σεφίρα αυτή μοιάζει με κέντρο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων για επικίνδυνες αποστολές γι’ αυτό το λόγο και δεν την φοβόμαστε όσοι βλέπουμε μακροπρόθεσμα και όχι κοντόθωρα.

Δείχνει τα προτερήματα που πρέπει να αναπτύξουμε για να ξεπερνάμε τα όποια εμπόδια· δείχνει κυρίως τους τομείς τους οποίους πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και δύναμη ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την εργασία μας.

Η Σεφίρα αυτή δείχνει τους τομείς από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την δειλία μας και να μπορέσουμε έτσι να προχωρήσουμε.

Αφού λοιπόν η Σεφίρα αυτή συνδέεται με τον πλανήτη Άρη, είναι αυτονόητο πως η θέση του Άρη σε ένα ωροσκόπιο από ζώδιο και από οίκο, θα δώσει πληροφορίες για τα εμπόδια που θα συναντήσουμε, την ικανότητα αντίστασης, την ικανότητα να ξεπερνάμε δειλίες και φοβίες αλλά κυρίως τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε για να χαλυβδωθούμε, να ατσαλωθούμε. Για να θυμηθούμε ένα παλιό λογοτεχνικό έργο που κάποτε διαβάζονταν πολύ, η θέση του Άρη στο ωροσκόπιο δείχνει «πώς δένεται το ατσάλι».

Ας εξετάσουμε λοιπόν πως μπορεί να εκφρασθεί αυτή η Σεφίρα με έναν Άρη στη Παρθένο στον 11ο οίκο· φυσικά και εδώ θα εργασθούμε όπως και στα προηγούμενα παραδείγματα, θα έχουμε τρεις στήλες που στη μία θα είναι οι ιδιότητες της Σεφίρας στην άλλη οι ιδιότητες της Παρθένου και στην τελευταία οι ιδιότητες του 11ου οίκου.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορεί να λειτουργήσει ένας Άρη στην Παρθένο στον 11ο οίκο υπό το πρίσμα βέβαια δεδομένων της 5ης Σεφίρας ΓΚΕΜΠΟΡΑ:

Α) Μεγάλες δυσκολίες στο να πραγματώσει το άτομο τους στόχους που έχει· πολλές φορές αναγκάζεται να εγκαταλείψει τους στόχους του εξαιτίας καθημερινών προβλημάτων (η Παρθένος μην ξεχνάμε συνδέεται με θέματα καθημερινής ζωής).

Β) Το άτομο πρέπει να μάθει να βάζει στόχους (11ος οίκος) ρεαλιστικούς (Παρθένος) και να δείχνει επιμονή στις όποιες δυσκολίες που θα εμφανιστούν αξιοποιώντας το αναλυτικό του μυαλό που είναι δεδομένο (Παρθένος).

Γ) Οι φιλίες πολλές φορές θα είναι πηγή στεναχώριας, απογοήτευσης για το άτομο, οι διάφορες μορφές συλλογικότητας όπως είναι η πολιτική, θα είναι αφορμή για συγκρούσεις, στεναχώριες· αν ασχοληθεί με τα πολιτικά ή το συνδικαλισμό θα δοκιμάσει απογοητεύσεις, θα εμπλακεί σε πολλές συγκρούσεις και ανταγωνισμούς.

Δ) Θα πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τους ανταγωνιστές στα πλαίσια των συλλογικών χώρων με ηρεμία, εποικοδομητική κριτική, ιδιότητες της Παρθένου θα πρέπει να αξιοποιεί τις διανοητικές του ικανότητες και να αντιμετωπίζει τα όποια εμπόδια και ανταγωνισμούς.

Ε) Στα πλαίσια της εργασίας (Παρθένος) θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, θα χρειασθεί πολλές φορές να αλλάξει εργασία (η μεταβλητότητα της Παρθένου) και πολύ πιθανόν να εργασθεί σε χώρους που έχουν να κάνουν με κοινή ωφέλεια και διατροφή (Παρθένος).

Στ) Μπορεί να παρουσιασθούν πολλές φορές προβλήματα υγείας, γιατί η Παρθένος όπως είπαμε είναι που συνδέεται με υγεία και κυρίως προβλήματα σε ανατομική περιοχή της Παρθένου (έντερα).

Ζ) Δείχνει επιθυμία του ατόμου να κάνει κάποια εργασία με προσφορά και είναι ιδανική θέση για κάθε είδους θεραπευτή .

Η) Πολλά εμπόδια και προσκλήσεις μπορεί κι αντιμετωπίζει το άτομο και στο χώρο της εργασίας του ειδικά από κακεντρεχή κριτική.

Θ) Θα πρέπει να μάθει να παλεύει (Άρης) με τρόπο προσεκτικό (Παρθένος) για υλοποίηση των σχεδίων του· να ξέρει πως μόνο αν νιώθει ασφάλεια θα προχωρά στην πραγμάτων των στόχων του· αν νιώθει ανασφάλεια μπορεί και να τρομάξει και να εγκαταλείψει το στόχο του.

Ι) Στόχος του ατόμου είναι πάντα η προσφορά σε πλαίσια ομάδος· για να πετύχει τους στόχους του πρέπει πρώτα να πιστέψει πως αυτοί θα έχουν χρηστική αξία και δεν θα είναι γενικοί και αόριστοι· δεν του αρέσουν οι γενικοί και αόριστοι στόχοι.
Ια) Δεν είναι εύκολο να πετύχει στόχους μόνος του παρά μόνο αν δρα σε πλαίσια συλλογικότητας (11ος οίκος).

Ιβ) Πολλές φορές μπορεί να δείξει υπερβολικό συντηρητισμό (Παρθένος) που θα είναι εμπόδιο για υλοποίηση των στόχων του (11ος οίκος)· γενικά πρέπει να φροντίζει να ξεπερνά τον συντηρητισμό αλλά ποτέ και να μην κάνει άλματα, οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνονται προσεκτικά και όπως αναφέραμε και παραπάνω, σε κλίμα που θα δίνει ασφάλεια στο άτομο.

Ιγ) Κάποιες φορές ο συντηρητισμός (Παρθένος) ακυρώνει τις επιθυμίες (11ος οίκος) με αποτέλεσμα εσωτερική δυσφορία που τελικά υπονομεύει την ίδια την υγεία του ανθρώπου. Γενικά αυτή η θέση απαιτεί να παλέψουμε με την συντηρητισμό μας αλλά προσοχή πάντα με τρόπο προσεκτικό, για να θυμηθούμε την παλιά ταινία, θα συμβουλεύαμε άτομο «περπάτα μην τρέχεις».

Ιδ) Φυσικά ο Άρης αυτός σε οίκο επιθυμίας (11ος οίκος) μπορεί να δηλώνει επιθυμίες ερωτικές που βέβαια δεν εκδηλώνονται εύκολα (λόγω συντηρητισμού της Παρθένου) και που μένουν πάντα ποθημένες. Μην ξεχνάμε πως η Παρθένος κατά τον Γράβιγκερ είναι βέβαια ζώδιο αγνότητας, αλλά αν πέσουν στα νύχια του πειρασμού αλλάζουν τελείως· δεν είναι τυχαίο πως κατά την Ινδική Αστρολογία η Αφροδίτη στη Παρθένο συνδέεται με τις μεγαλύτερες σεξουαλικές παρεκκλίσεις και σχεδόν πάντα με ροπή στην παρά φύση ασέλγεια· ένας Άρης λοιπόν στη Παρθένο σε οίκο επιθυμιών (11ος) μπορεί να δηλώνει ιδιόρρυθμη σεξουαλικότητα που μπορεί βέβαια να μην εκδηλωθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους ατόμου και να μένει ως απωθημένη επιθυμία. Αν πάλι δοθεί η ευκαιρία να εκφρασθεί, τότε μπορεί το άτομο να αντιδράσει σπασμωδικά, να έχει ενοχικά σύνδρομα ή ακόμα και να «αρρωστήσει» τον εαυτό του, να έχει ακόμα και προβλήματα που συνδέονται με την ίδια την ερωτική πράξη (ψυχρότητα, στυτική δυσλειτουργία κλπ.).

Ιε) Εν κατακλείδι ένας τέτοιος Άρης μπορεί να ξεπεράσει τον συντηρητισμό της Παρθένο με την βοήθεια μορφών συλλογικότητας που έχουν να κάνουν με κάτι το πρωτοποριακό (11ος οίκος). Αν για παράδειγμα το άτομο έλθει σε επαφή με χώρους εναλλακτικών θεραπειών, Αστρολογίας κ.ά. μπορεί να μάθει να διαχειρίζεται τον ερωτισμό του χωρίς να φοβάται τυχόν κυρώσεις που πηγάζουν από τον συντηρητισμό της Παρθένου. Θεραπεία (Παρθένος) μέσα από συλλογικούς χώρους (11ος οίκος) επιτρέπεται από αυτήν την Αστρολογική δυναμική και όταν το άτομο το πετύχει αυτό, μπορεί και ο ίδιος να γίνει θεραπευτής σε συλλογικούς χώρους. Θεραπεία μέσα από την προσφορά είναι το μάθημα που θα πάρει.

Ιστ) Τιμωρία (5η Σεφίρα) για παραβιάσεις σε θέματα αγνότητας (Παρθένος), παραβίαση που έγινε στα πλαίσια κάποιου συλλογικού μορφώματος (11ος οίκος).