Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ωριαία - Η κατάσταση ενός ατόμου



Όταν έχεις μια παιδική καρδιά/και δεν έχεις ένα φίλο/πήγαινε βάλε βέρα στα κλαδιά/στη μπουτονιέρα σου φύλλο! 
Κ.Γ. Καρυωτάκης

Οι κλασικοί της ωριαίας-και τέτοιοι είναι μόνο ο Lilly και ο  Bonatti- πολλές φορές χάριν παιδιάς κατέστρωναν ωριαίες, π.χ. έλεγαν στον υπηρέτη να κρύψει ένα αντικείμενο και το έβρισκαν με ωριαίο χάρτη. Έτσι και εμείς, για λόγους αστρολογικής γυμναστικής, βάλαμε μια ωριαία δούμε πώς είναι μια άσπονδη φίλη και μετά που τη ρωτήσαμε επιβεβαιώσαμε, ακόμα μια φορά τη λειτουργικότητα  της Ωριαίας Αστρολογίας.

Ρωτάμε να μάθουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται μια φίλη. Με το άτομο αυτό δεν διατηρούμε πλέον σχέσεις και επαφές, αλλά ωστόσο είχε υπάρξει στο φιλικό μας περιβάλλον. Η διευκρίνηση αυτή είναι αναγκαία για την σωστή αναγνώριση των δεικτών. Έτσι αφού είχε υπάρξει στο φιλικό μας περιβάλλον θα την αναζητήσουμε στον οίκο των φίλων δηλαδή τον 11ο.

Στην συγκεκριμένη ωριαία επίσης θα κάνουμε ευρεία χρήση των παραγώγων οίκων.

Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε

Αθήνα,  28/12/2010 10:59 μμ.



Δείκτης της φίλης η Σελήνη (ακμή 11ου Καρκίνος). Ο πρωταρχικός δείκτης έρευνας όλου του ωριαίου χάρτη.

Το γεγονός ότι η Σελήνη βρίσκεται στην via combusta αποτελεί σημάδι ότι πρέπει να μελετήσουμε τον συγκεκριμένο χάρτη με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σχεδόν ‘’Παρθενίσια’’ σχολαστικότητα. Η πλανητική ώρα Αφροδίτης είναι συμβατή μιας και το ερώτημα αφορά άτομο με το οποίο είχαμε σχέσεις.

Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση του δείκτη της φίλης. Η Σελήνη βρίσκεται στο Ζυγό, στην via combusta και είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο. Αν προσέξουμε λίγο περισσότερο θα δούμε ότι ο Κρόνος κυβερνά τον 7ο οίκο της φίλης (5ο του ωραίου χάρτη). Τι μας αποσυμβολίζει αυτή η πρωταρχική μελέτη των δεικτών; Ότι η φίλη βρίσκεται αυτή τη στιγμή με τον σύντροφο της σε κατάσταση θλίψης (Σελήνη σύνοδος Κρόνο στο Ζυγό).

Που είναι όμως η φίλη μας; Η φίλη μας την ώρα της ερώτησης είναι στο σπίτι της. Αν προσέξουμε τον ωριαίο χάρτη θα δούμε ότι η Σελήνη είναι στο 4ο του 11ου (οίκος της φίλης). Και ο σύντροφος της που είναι; Ο σύντροφος της (7ος του 11ου) – Κρόνος – είναι σε σύνοδο με την Σελήνη. Άρα και ο σύντροφος της είναι μαζί της στο σπίτι. Σελήνη & Κρόνος βρίσκονται στη via combusta. Άρα και οι δυο πέρα από το ότι βρίσκονται στο σπίτι βρίσκονται σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση (via combusta – κεκαυμένη ζώνη).

Ας συνεχίσουμε τον αποσυμβολισμό των δεικτών μελετώντας τις υποδοχές τους. Και οι δυο δείκτες εκεί που βρίσκονται ‘’μισούν’’ τον Ήλιο και τον Άρη (στο Ζυγό ο Ήλιος έχει πτώση και ο Άρης αδυναμία). Τόσο η Σελήνη όσο και ο Κρόνος οσονούπω πρόκειται να κάνουν σκληρές όψεις τετραγώνου τόσο με τον Ήλιο όσο και με τον Άρη. Που βρίσκονται αυτοί οι δυο; Μα στον 4ο οίκο του ωριαίου χάρτη ο οποίος όμως είναι ο 6ος οίκος της φίλης και ο 12ος του συντρόφου της. Η πρώτη σκληρή όψη θα γίνει με τον Ήλιο. Και ο Ήλιος κυβερνά τον 2ο της φίλης και τον 8ο του συντρόφου της. Αποσυμβολιζόμενο αυτό μας οδηγεί σε ένα πιθανό συμπέρασμα ότι το ζευγάρι μπορεί καταρχήν να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας και έχουν μεγάλο άγχος για τα οικονομικά τους. 

Ας δούμε όμως και τον υποδοχέα των δυο δεικτών. Είναι η Αφροδίτη η οποία βρίσκεται αδύναμη στο Σκορπιό και είναι τοποθετημένη στον 5ο της φίλης και στον 11ο του συντρόφου της. Ας προσπαθήσουμε να το αποσυμβολίσουμε και αυτό.

Η αδυναμία της Αφροδίτης στον 5ο παράγωγο οίκο της φίλης πιθανά σημαίνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ερωτικής φύσεως, (Σκορπιός) ενώ η παρουσία της στον 11ο παράγωγο οίκο του συντρόφου σημαίνει ότι αυτός αντιμετωπίζει προβλήματα με τα σχέδια του κυρίως τα οικονομικά (Σκορπιός).

Ας συνοψίσουμε συνολικά τους δείκτες για μια πρώτη αποτίμηση της συνολικής κατάστασης της αγαπημένης μας φίλης.

Όπως είδαμε, αυτή βρίσκεται με το σύντροφο της, θλιμμένη, στο σπίτι, βαθύτατα προβληματισμένη για θέματα ερωτικά και οικονομικά. Ο σύντροφος είναι και αυτός προβληματισμένος σχετικά με τους μη πραγματωθέντες στόχους του. Αμφότεροι δε βρίσκονται σε κατάσταση εξασθένησης (ας μη ξεχνάμε ότι και των δυο οι δείκτες έκαναν ή θα κάνουν τετράγωνο με τον Άρη). Πράγματι η φίλη μας ήταν άρρωστη (Σελήνη τετράγωνο Άρης αποκλίνουσας μορφής) ενώ ο σύντροφος θα αρρωστήσει (Κρόνος τετράγωνο Άρης συγκλίνουσας μορφής).

Ας προχωρήσουμε όμως λίγο πιο πέρα την έρευνα μας στον ωριαίο χάρτη και ας δούμε πως αυτοί οι δυο βλέπουν τον ερωτώντα.

Δείκτης του ο Ερμής ο οποίος βρίσκεται στον Τοξότη, αδύναμος, αλλά και ανάδρομος. Αυτό κατευθείαν μας λέει ότι κάτι έχει αλλάξει στην στάση του ερωτώντος απέναντι στην φίλη.

Αν συνυπολογίσουμε δε και το γεγονός ότι ο Ερμής βρίσκεται στην έξαρση του Νότιου Δεσμού θα λέγαμε ότι ο ερωτών είχε υπερεκτιμήσει την σχέση στο παρελθόν αλλά τώρα μάλλον την εγκαταλείπει.

Εξετάζοντας τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Ερμού, θα παρατηρήσουμε ότι βρίσκεται στα πρόσωπα της Σελήνης και τα όρια του Κρόνου. Αποκωδικοποιημένο αυτό σημαίνει ότι ο ερωτών (Ερμής) δείχνει ένα μικρό ενδιαφέρον για την φίλη και τον σύντροφο της. Η αδυναμία του όμως δείχνει ότι ο ερωτών δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι θα μπορούσε να τον απασχολεί.

Από την άλλη, Σελήνη & Κρόνος, στο Ζυγό, βρίσκονται στην τριπλότητα του Ερμή, που σημαίνει ότι και αυτοί έχουν ένα ενδιαφέρον για τον ερωτώντα, μεγαλύτερο από οι ο ερωτών για αυτούς. Είναι μια κατάσταση μερικού ενδιαφέροντος και από τις δυο πλευρές.

Αν εκλάβουμε την σύνοδο Σελήνης & Κρόνου ως το πλανητικό μόρφωμα μέσα στο ωριαίο χάρτη που καταδεικνύει το ζευγάρι ως οντότητα, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε πως ο ερωτών βρίσκεται μέσα στον οίκο επικοινωνίας του ζευγαριού (3ος παράγωγος οίκος του ζεύγους – 4ος του ωριαίου χάρτη).

 Ωστόσο η αδυναμία του δείκτη του ερωτώντος, αλλά πολύ περισσότερο η ανάδρομη κίνηση του, δείχνουν πως ο ερωτών είναι σε άσχημη κατάσταση και αυτό τον έκανε να αλλάξει την στάση του και να θέλει να φύγει από την επικοινωνία με το ζευγάρι (ανάδρομη κίνηση Ερμού) επειδή ένοιωσε μειωμένος .