Είναι πραγματικότητα ότι σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε η εγκληματικότητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Έτσι λοιπόν δεν μας φάνηκε και ιδιαίτερα παράδοξο όταν μας επισκέφτηκε νεαρά κυρία και μας έθεσε το ερώτημα:
Το αμάξι μου κλάπηκε. Θα το ξαναβρώ;
Τα χωροχρονικα στοιχεία που χρειαζόμασταν :
Αθήνα, 3/4/2011, 5:53 μμ
Ας ξεκινήσουμε με την τοποθέτηση των δεικτών
Ακμή 1ου στην Παρθένο. Θεωρητικά θα έπρεπε να δώσουμε στην ερωτώσα τον Ερμή ως δείκτη. Όμως ο Ερμής είναι ο φυσικός δείκτης των αμαξιών και αυτόν θα χρησιμοποιήσομε ως δείκτη, μιας και είναι προτιμότερο να δουλεύουμε με τους φυσικούς δείκτες αν ο χάρτης και το ερώτημα το επιτρέπουν όπως εδώ. Ο κλέφτης ορίζεται από την ακμή του 7ου (ο οίκος του κλέφτη) και ως δείκτη θα λάβουμε τον επικυρίαρχο της μοίρας που βρίσκεται η ακμή 7ου δηλαδή τον Άρη
Έτσι λοιπόν η τοποθέτηση των δεικτών διαμορφώνεται ως εξής:
- Σελήνη η ερωτώσα (πάντα συγκυβερνήτης του ερωτώντα, αλλά και την περιγράφει καλύτερα μιας και είναι γυναίκα)
- Ερμής το αυτοκίνητο
- Άρης ο κλέφτης
Ας δούμε λίγο την κατάσταση των εμπλεκόμενων μερών πριν προχωρήσουμε στην απάντηση του ερωτήματος
Η ερωτώσα (Σελήνη) στον Κριό , άσχημα βαθμολογημένη (-5) βρίσκεται πρακτικά στον 8ο οίκο (χρησιμοποιώντας τον κανόνα των 5 μοιρών). Η ερωτώσα βρίσκεται σε ένταση με εντελώς άσχημη ψυχολογία, μιας και αποστερείται με βίαιο τρόπο (Κριός) ένα σημαντικό εργαλείο διεκπεραίωσης της δουλειάς της αλλά και των καθημερινών της υποχρεώσεων. Αν κοιτάξουμε λίγο προσεκτικότερα θα δούμε ότι η ερωτώσα (Σελήνη) είναι ‘’καμένη’’ από τον Ήλιο (μιας από τις πιο δύσκολες συνθήκες που μπορούν να βρεθούν στην Ωριαία) και σε αντίθεση με Κρόνο. Ούτε ‘’ψύλλος στον κόρφο της’’ που θα λέγε και ο θυμόσοφος λαός μας. Και αυτό γιατί Ήλιος και Κρόνος κυβερνούν οίκους των οικονομικών της (8ο & 2ο αντίστοιχα) και πέρα από την προφανή οικονομική ζημία την οποία υπέστη θα χρειαστεί να βασιστεί σε χρήματα ‘’άλλων’’ (8ος ) για να την ξεπεράσει.
Ας δούμε όμως και τον κλέφτη – κλέφτες. Θα τους αναζητήσουμε στον οίκο του ‘’κλέφτη’’ δηλαδή τον 7ο . Ακμή 7ου στις 20 Ιχθύων , μοίρα στην οποία επικυρίαρχος είναι ο Άρης και ο ίδιος ο πλανήτης ως φυσικό σώμα βρίσκεται εντός του 7ου , πανίσχυρος ευρισκόμενος στο Κριό. Ο χορηγός του Άρη, Δίας βρίσκεται στον 8ο οίκο της ερωτώσης και 2ο δικό τους, σε σύνοδο με τον δείκτη της Σελήνη. Αυτό μας δείχνει ότι οι κλέφτες θέλουν οικονομικό όφελος (2ος) από χρήματα άλλων (ερωτώσα). Επίσης η σύνοδος αυτή δείχνει ότι θα υπάρξουν επαφές με σκοπό την καταβολή αντιτίμου – λύτρων- για την επιστροφή του αυτοκινήτου.
Πράγματι όλο τον πρώτο καιρό από την ημερομηνία κλοπής του αυτοκίνητου υπήρχαν συχνές τηλεφωνικές επαφές με σκοπό την παροχή χρημάτων για την επιστροφή του αυτοκίνητου, κάτι το οποίο αρνήθηκε σθεναρά η ερωτώσα , κυρίως για λόγους αρχής.
Ο ανάδρομος Ερμής – δείκτης του κλεμμένου αυτοκίνητου – αποτελεί από μόνος του ένα αρκετά ενθαρρυντικό σημάδι ότι το αυτοκίνητο θα ξαναγυρίσει στη κάτοχο του ερωτώσα Σελήνη, μιας και κατά την διάρκεια της αναδρομής του θα συναντηθεί μαζί της και αυτή μαζί του. Οι υποδοχές μεταξύ τους είναι αδιάφορες, εκεί που βρίσκονται
Κυβερνήτης 4ου του τέλους της υπόθεσης δηλαδή ο Δίας. Ο Ερμής θα συναντηθεί με και με τον Δια.
Ενθαρρυντικό επίσης είναι το γεγονός ότι μια πανίσχυρη Αφροδίτη, κυβερνήτης του 2ου οίκου – του οίκου των χαμένων αντικειμένων δηλαδή – έχει εξαιρετικές υποδοχές με τον Δία ευρισκόμενη σε ένα ζώδιο στο οποίο τον αγαπά ιδιαίτερα, και μάλιστα θα σχηματίσει (πολύ αργότερα είναι αλήθεια) μια ευνοϊκή όψη εξαγώνου μαζί του.
Η παραπάνω αναφερθείσα εμπλοκή του Ερμή (αυτοκίνητο) με Σελήνη (ερωτώσα) και Δία (τέλος της υπόθεσης) μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το αυτοκίνητο θα βρεθεί.
Σε ότι αφορά το χρόνο τις εκτιμήσεις θα τις αναλύσουμε παρακάτω . Ωστόσο έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι θα βρεθεί σε άσχημη κατάσταση και αυτό γιατί:
- Ο Ερμής –δείκτης του αυτοκινήτου – θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής του – αναδρομής και μη – εντός του 8ου οίκου
- Ο Ερμής βρίσκεται κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου , κάτι το οποίο θα πρέπει να εκθλιφθεί ως σ σημάδι σοβαρής κάκωσης του δείκτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.
- Ο Ερμής κατά την διάρκεια της πορείας του θα βρεθεί με τον Ήλιο και θα ‘’καεί’’ από αυτόν ενώ ταυτόχρονα θα σχηματίζει και αντίθεση ακριβείας με τον Κρόνο.
- Ο Ερμής βρίσκεται πάρα πολύ κοντά με τον απλανή Baten Kaitos που συνδέεται με ‘’ναυάγια’’ κάθε μορφής.
- Ο δείκτης της ερωτώσας Σελήνη, βρίσκεται σε τετράγωνο ακριβείας με προηγηθείσα Ηλιακή έκλειψη.
ΘΕΩΡΙΕΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΥΡΕΣΗΣ ΧΑΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Το πρόβλημα του χρόνου εύρεσης ενός χαμένου αντικείμενου δεν είναι κάτι που έχει λυθεί οριστικά από τους αστρολόγους της Ωριαίας. Κάποιοι υποστηρίζουν – οι πιο πιστοί στον Lilly – πως ο χρόνος προσδιορίζεται με βάση την απόσταση των μοιρών που έχουν οι δείκτες. Το αν η απόσταση αυτή θα μεταφράζεται σε ώρες, μήνες, εβδομάδες, χρόνια, είναι κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο και έχει να κάνει με τις ιδιότητες των ζωδίων (σταθερά παρορμητικά, μεταβλητά) και των οίκων (γωνιακοί, διάδοχοι, κατιόντες).
Με αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο θέμα σκοπεύουμε να ασχοληθούμε σε επόμενο ειδικό άρθρο μας. Αν όμως κάποιος ενδιαφέρεται τον παραπέμπουμε στο βιβλίο μας ‘’Το σύστημα της Ωριαίας Αστρολογίας’’ – Εκδόσεις Ηλίανθος 2007 ή σε παλιότερα άρθρα μας στο περιοδικό Αστρολόγος.
Πάντως η μακρόχρονη πείρα μας λέει πως το σύστημα αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό. Ένα άλλο σύστημα εντοπισμού του χρόνου έχει να κάνει με τις διελεύσεις : όταν δηλαδή πυροδοτηθεί ο δείκτης από κάποιον διευλάνοντα πλανήτη με Πτολεμαϊκές όψεις, κυρίως σύνοδο.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι άκρως ανασχετικός παράγοντας η αντίθεση ιδιομοιρίας Σελήνης & Κρόνου. Πιστεύουμε πως όταν η 13η του άξονα Ζυγού/Κριού αποδεσμευτεί από την παρουσία του Κρόνου, θα βρεθεί το όχημα.