Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ



Η έκλειψη γίνεται στις 15.6.2011, ώρα 23.13μ.μ. στην 24ο του άξονα Διδύμων/Τοξότη. Εντύπωση προκαλεί πως το ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για την έκλειψη, έχει ίδια δομή (ίδιο ωροσκόπιο, ίδιο M/C) με την προηγηθείσα ηλιακή έκλειψη, κάτι που, σημειολογικά, είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο (Ωροσκόπος 2ο Υδροχόου, M/C 23ο Σκορπιού). 

Ας δούμε αρχικά τα δεδομένα της έκλειψης:



Ήλιος 24ο Διδύμων, σύνοδο με Σελήνη Ελλάδας, τετράγωνο με Αφροδίτη της και Δεσμούς Σελήνης της.

Σελήνη 24ο Τοξότη σε σκληρές όψεις με τους παράγοντες του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Δεσμοί Σελήνης 23ο Τοξότη – Διδύμων σε εμπλοκή με τα φώτα (άλλωστε στις εκλείψεις πάντα οι Δεσμοί της Σελήνης είναι κοντά στα φώτα)· επίσης οι Δεσμοί σε εμπλοκή με όλα όσα εμπλέκονται και τα φώτα. Επίσης ο Ήλιος της έκλειψης «ρουφηγμένος» από το Νότιο Δεσμό.

Ερμής στις 28ο Διδύμων, «καμένος» από τον Ήλιο και «ρουφηγμένος» από το Ν. Δεσμό, ενώ ετοιμάζεται να μπει στη σκληρή «κόντρα» Ουρανού/ Πλούτωνα, για την οποία έχουμε ήδη μιλήσει σε παλαιότερο κείμενο μας.

Άρης στις 26ο Ταύρου, ακριβώς πάνω στον απλανή Algol (στην προηγούμενη έκλειψη είχε ο Ερμής εμπλοκή μ’ αυτόν), πάνω στον Admetus της Uranian Σχολής, που συνδέεται με φθορά, αποδόμηση και θάνατο και, δε φτάνει αυτό, αλλά Άρης και Admetos με αντισκιά είναι πάνω στον άξονα του θανάτου (Άρη/ Κρόνου) αλλά και στον ωροσκόπο. Πολύ βαριά αυτή η δυναμική, πολύ περισσότερο που ο Άρης είναι και σε γωνιακό οίκο (4ο), απέναντι ακριβώς σχεδόν από το M/C.




Η Αφροδίτη στις 7ο Διδύμων σε ακριβέστατη όψη χιαστί (150ο) με Πλούτωνα (6ο Αιγόκερω), αλλά και τρίγωνο με Κρόνο, που είναι στην ίδια μοίρα που ήταν και στην ηλιακή έκλειψη, στις 10ο Ζυγού (και με τις επιβαρύνσεις που έχει αυτή η μοίρα).

Ο Δίας στις 2ο Ταύρου, συγκλίνει βέβαια σε τρίγωνο με Πλούτωνα, αλλά βρίσκεται και σε τετράγωνο με Asc και σε εμπλοκή με τον άξονα θανάτου, όπως και στην προηγούμενη έκλειψη.

Ουρανός 4ο Κριού, σε τετράγωνο με Πλούτωνα, αντίθεση με Κρόνο, τετράγωνο συγκλίνον με Ερμή, ένας εκρηκτικός «σταυρός» στα μεταβλητά, αυτό είναι το «αίνιγμα» αυτής της έκλειψης, που θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε όσο γίνεται.



Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Ουρανός / Πλούτωνας σε εμπλοκή με Ερμή είναι ένδειξη ανησυχιών, υπερδραστηριότητας που, όμως, μπορεί να φτάσει και σε κόπωση. Δείχνει πάντως καινούργια σχέδια και νέα πράγματα.

Η παρέμβαση του Κρόνου στον παραπάνω άξονα δείχνει ξαφνικές αποφάσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορεί να δείχνει ακόμα και ξαφνική βία, κατά τον Ebertin συνδέεται ακόμα και με ομαδική βία.

Φυσικά η εμπλοκή αυτή είναι επικίνδυνη για κάθε μορφή επικοινωνίας, μεταφορών και μπορεί να δείχνει δυσάρεστες καταστάσεις σε νεαρά άτομα.

Οι δύσκολες εμπλοκές Άρη με Admetos κατά τους κλασικούς της Uranian Αστρολογίας δείχνουν «έναρξη μιας στενάχωρης περιόδου», «καταπίεση, τρόμο», ακόμα και κατάπνιξη αισθημάτων.

Πάντως οι Δεσμοί της Σελήνης σε αμεσότατη εμπλοκή με την Πανσέληνο δείχνουν ξεκίνημα κάποιων νέων σχέσεων, μετά όμως από οριστική διάλυση κάποιων παλαιότερων.

Ο Δίας σε εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο (όπως και στην προηγούμενη έκλειψη) βοηθά στο να καταστραφεί ότι είναι πια άχρηστο αλλά και επικίνδυνο και βοηθά στο να γίνει αυτό με τον πιο εύκολο τρόπο.

Η έκλειψη πάντως ενεργοποιώντας όλο σχεδόν το ωροσκόπιο της Ελλάδας δείχνει πως ο μήνας αυτός θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός για την πορεία της χώρας.

Πάντως το τετράγωνο Ουρανού/ Πλούτωνα, , θα δώσει μια πρώτη αλλά ισχυρή γεύση της δυναμικής του αυτό το μήνα.