Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ



Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 5 Δεκέμβρη 2010, στις 7.36μ.μ., στη 13ο του Τοξότη, σχεδόν πάνω στον Άρη της Ελλάδας. Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι στις 19ο Καρκίνου, σημείο που συνδέεται με προηγηθείσα ολική ηλιακή έκλειψη και σχεδόν απέναντι από τον Ποσειδώνα της Ελλάδας, που είναι στις 21ο Αιγόκερω. Προβληματικό είναι το M/C της Νέας Σελήνης που είναι στις 2ο Κριού, σε τετράγωνο με Πλούτωνα, Δεσμούς Σελήνης και Άρη.

Ας δούμε, όμως τις πλανητικές θέσεις αυτής της ημέρας:


● Ήλιος και Σελήνης, όπως είπαμε, 13ο Τοξότη.

● Ερμής 4ο Αιγόκερω, ακριβέστατη σύνοδο με Πλούτωνα.

● Αφροδίτη αδύναμη στις 2ο Σκορπιού, σε καλή όψη με Πλούτωνα, Ερμή, Δεσμούς Σελήνης (ο μόνος πλανήτης με καλές όψεις αυτή τη μέρα, αλλά κι αυτός αδύναμος).

● Άρης στις 28ο Τοξότη σε τετράγωνο με Ουρανό, Δία, σύνοδο με δεσμούς, Ερμή και Πλούτωνα (πολύ εκρηκτικό αυτό το «κοκτέιλ»).

● Δίας στις 23ο Ιχθύων, μοίρα που υπάρχει ο Markab, το ονομαζόμενο «αστέρι της θλίψης».

● Ουρανός στις 26ο Ιχθύων σε σκληρό τετράγωνο με Άρη.

● Ποσειδώνας 26ο Υδροχόου, σε εξάγωνο αποκλίνον με Άρη.

● Πλούτωνας στις 4ο Αιγόκερω με όλες τις εμπλοκές που παραπάνω αναφέρουμε.

● Δεσμοί Σελήνης στις 2ο Αιγόκερω, ακριβώς στο βίαιο μεσοδιάστημα Άρη/ Πλούτωνα και Ερμή / Άρη.

● M/C στις 2ο Κριού σε εμπλοκή με Άρη/ Πλούτωνα.

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, με τα εργαλεία της Τέχνης μας να αποκωδικοποιήσουμε, όσο γίνεται, αυτή την εξαιρετικά ισχυρή Νέα Σελήνη, αφού πρώτα τονίσουμε πως η Νέα Σελήνη γίνεται στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκου που συνδέεται με άλλα κράτη, με συνεταίρους πάσης φύσεως αλλά και με εχθρούς του κράτους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

(Προσοχή! Εχθρούς του κράτους, όχι της εκάστοτε κυβέρνησης).

Στο ωροσκόπιο πάλι που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη αυτή γίνεται σε οίκο που συνδέεται με εργασιακά, υγεία, δημόσια τάξη (είναι στο τέλος του 5ου οίκου και σχεδόν στην αρχή του 6ου οίκου, με το σύστημα Placidus). Ας τη δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά:

● Νέα Σελήνη στον Τοξότη είναι φυσικό να συνδέεται με θέματα αυτού του ζωδίου, δηλαδή εξωτερικό, παιδεία, διπλωματία.

● Όντας στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, είναι φυσικό να συνδέεται με άλλα κράτη, ακόμα και με εχθρικές ενέργειες άλλων κρατών.

● Το ότι γίνεται στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν και μάλιστα στην ακμή του, είναι ένδειξη κάποιας έντασης σε θέματα καθημερινής ζωής, δημόσιας τάξης, γραφειοκρατικών μηχανισμών, πολύ περισσότερο που στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης είναι «φορτωμένος» ο 6ος οίκος με τους μισούς πλανήτες μέσα σ’αυτόν (και ένας «φορτωμένος» οίκος είναι πάντα ένδειξη πως τα θέματά του, αν μη τι άλλο, θα απασχολήσουν την περίοδο αυτή).

● Η Νέα Σελήνη στον Άρη της Ελλάδας είναι ένδειξη εντάσεων, ζυμώσεων, δυναμικών ξεκινημάτων, ακόμα και διαπληκτισμών (μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε μετεκλογική περίοδο, που κανείς ακόμη δεν ξέρει τι παρενέργειες θα έχουν οι ιδιόμορφες εκλογές τον Νοέμβρη).

● Ο Άρης σε σύνοδο με Β. Δεσμό είναι ένδειξη διαταραχών και συγκρούσεων σε πλαίσιο οργανισμών (πολιτικών ή μη), δείχνει διακοπές συνεργασιών, γενική διαταραχή στις σχέσεις. Στην πολύ καλή της εκδοχή αυτή η σύνοδος δείχνει δυναμικές ενώσεις, πραγμάτωση κάποιου καινούργιου συλλογικού μορφώματος (π.χ. κόμματος, συνεργασίας κ.ά.).

● Το ότι στην εμπλοκή Άρη/ Β. Δεσμού υπεισέρχεται και το M/C συνηγορεί για δημιουργία νέων συνεργασιών, μέσα όμως από δύσκολες συνθήκες.

● Η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα είναι ένδειξη δυναμικών, βίαιων πιθανόν, μορφών συμπεριφοράς, πολύ περισσότερο που ο Άρης εμπλέκεται με τον Ουρανό. Ξαφνικά βίαια γεγονότα (ας θυμηθούμε το Δεκέμβρη του 2008) εκρηκτική ατμόσφαιρα δεν είναι έξω από τη δυναμική αυτής της Ν. Σελήνης, πολύ περισσότερο που το μεσοδιάστημα Άρη/ Ουρανού είναι στις 13ο Υδροχόου, στον Ήλιο και στον Κρόνο της Ελλάδας. Ευτυχώς υπάρχουν ισχυρά αντίβαρα, η Ν. Σελήνη κάνει καλές όψεις με Ήλιο, Κρόνο Ελλάδας και ο Άρης εξάγωνο με Ποσειδώνα. Αυτές μάλιστα οι καλές όψεις επιτρέπουν και κάποιες θετικές μεταβολές ή, αν θέλετε, όποιες μεταβολές, έστω ποσοτικές και όχι ποιοτικές, γίνουν αυτήν την περίοδο, θα έχουν – έστω με δυσκολία- και κάποιο θετικό χαρακτήρα.

● Πάντως η δυναμική εμπλοκή Πλούτωνα, Ερμή M/C ευνοεί την πραγμάτωση κάθε σχεδίου που απαιτεί «συναίνεση μαζών» για την υλοποίησή του. Είναι εξαιρετικά ισχυρή δυναμική για όποιον θέλει να κερδίσει λαϊκή συγκατάθεση – ή και λαϊκή δύναμη – για να πετύχει τους στόχους του.

● Η Αφροδίτη με τις καλές όψεις που αναφέραμε ευνοεί γενικά τις συνεργασίες, έστω κι αν είναι σε αδύναμη γι’ αυτήν ζωδιακή θέση, συνεργασίες πάντα βέβαια σε ένα φόντο παρασκηνιακό μιας και, μην το ξεχνάμε είναι στο Σκορπιό, ζώδιο παρασκηνίου και ίντριγκας.

● Πάντως ο Asc της Νέας Σελήνης σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας ευνοεί κάθε μορφή σύγχυσης γι’ αυτό και όσα αναφέραμε, εκδιπλώνονται σε ένα φόντο θολό, που δεν μπορεί εύκολα να διακρίνει κάποιος τι είναι κάτι. Άλλωστε αυτές τις μέρες ο άξονας της σύγχυσης, ο άξονας Κρόνου/ Ποσειδώνα είναι στις 21ο Τοξότη, απέναντι από τη Σελήνη της Ελλάδας και ο Κρόνος ενεργοποιεί τον άξονα Άρη/ Κρόνου της Ελλάδας από τις 14ο Ζυγού.

Γι’ αυτά όμως θα μιλήσουμε αναλύοντας την έκλειψη-Πανσέληνο που γίνεται 14 μέρες μετά, παραμονές Χριστουγέννων.