Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΣάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ – Β. ΔΕΣΜΟΣ - μέρος 1ο

Η σύνοδος των μοιραίων ενώσεων και του ομαδικού πεπρωμένου«Man prepares to meet his destiny»

(από τραγούδι των Black Sabbath)


Στις 12 Νοεμβρίου θα συμβεί μία από τις σημαντικότερες αστρολογικές όψεις, η σύνοδος Πλούτωνα/ Β. Δεσμού, σύνοδος που γίνεται περίπου κάθε 17 χρόνια και πάντα, όταν συμβαίνει, συνδέεται με «μοιραία» γεγονότα, γεγονότα που σφραγίζουν αυτό που ονομάζεται «ομαδικό πεπρωμένο» (“massenschicksal”, όπως κατά λέξη το ονομάζει ο Ebertin).

Φυσικά, όπως συμβαίνει και με όλες τις όψεις των βαρέων πλανητών, έτσι και αυτή η όψη δεν είναι καθόλου απαραίτητο να βγάζει εκείνη τη στιγμή τη δυναμική της, είναι σαν βραδυφλεγής βόμβα, αργεί να εκραγεί.Όσες φορές έχει συμβεί αυτή η σύνοδος συνδέθηκε με «σημαδιακά» γεγονότα εθνικά και παγκόσμια. Ας τονίσουμε πως γίνεται περίπου κάθε 17 χρόνια, σε διαφορετικό ζώδιο κάθε φορά. Ας δούμε πόσες φορές έγινε στον 20ο αιώνα, με τί γεγονότα συνδέθηκε και με ποιες μοίρες του ζωδιακού έγινε:


α. 1909, στις 23ο Διδύμων, σχεδόν πάνω στη Σελήνη της Ελλάδας, τετράγωνο με Αφροδίτη και Β.Δ, Ν.Δ. Το 1909 είχαμε το περίφημο κίνημα στο Γουδί του Στρατιωτικού Συνδέσμου που ανέτρεψε όλο το τότε υπάρχον πολιτικό σκηνικό και έφερε τον Ελ. Βενιζέλο που με τη σειρά του έφερε στροφή στην Ιστορία της χώρας.


β. 1926, στις 15ο Καρκίνου, σε χιαστή ακριβέστατη όψη με τον Άρη της Ελλάδας και έχουμε τη φαιδρή δικτατορία Παγκάλου που γελοιοποίησε τη χώρα διεθνώς με την ανόητη εισβολή στη Βουλγαρία και που ανάγκασε την Κ.Τ.Ε. (Κοινωνία των Εθνών) να μας επιβάλει κυρώσεις.


γ. 1943-44, στις 9ο Λέοντα, σε μοίρα θυσίας (για την 9ο Λέοντα, όποιος θέλει να μάθει περισσότερα, τον παραπέμπουμε στο βιβλίο μας «Οι πύλες του Carelli», Αθήνα 2008) και απέναντι από το M/C της Ελλάδας, συνδέθηκε με τη γερμανική κατοχή αλλά και τα πρώτα συμπτώματα κρίσης μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων που οδήγησαν σε συγκρούσεις μεταξύ τους τον Απρίλη του 1944, συγκρούσεις που ήταν και η απαρχή του εμφυλίου πολέμου.


δ. 1960-61, εκλογές που ονομάστηκαν «βίας και νοθείας» και που συνδέθηκαν με όξυνση του εμφυλιοπολεμικού κλίματος (είχαμε τότε και δίκες κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. για «κατασκοπεία») κλίματος που λίγο αργότερα οδήγησε στη δολοφονία του Λαμπράκη, την πτώση της Ε.Ρ.Ε. και την αποχώρηση Καραμανλή· τότε η σύνοδος Πλούτωνα/Β.Δ γίνονταν στην 8ο της Παρθένου, χωρίς να αγγίζει ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας. Πάντως σε παγκόσμιο επίπεδο τότε είχαμε το αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου με το ζήτημα της Κούβας, όλη η ανθρωπότητα κρατούσε την ανάσα της φοβούμενη ένα Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο.


ε. 1977, στις 15ο Ζυγού, εκλογές με διπλασιασμό των ψήφων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (από 13% το ’74, 26% το ’77), που γίνεται πια αξιωματική αντιπολίτευση, η Ελλάδα έχει μπει στη διαδικασία ένταξης της τότε Ε.Ο.Κ., διάλυση της πάλαι ποτέ κραταιάς Ένωσης Κέντρου, ενώ η 17 Νοέμβρη γίνεται ευρέως γνωστή μετά τις εκτελέσεις βασανιστών της Δικτατορίας (Μάλλιος). Η RAF στη Δυτική Γερμανία εκτελεί το βιομήχανο (και παλιό φιλοναζί) Σλάγιερ και αμέσως μετά η ηγεσία της RAF «αυτοκτονεί» στα Λευκά Κελιά, κάτι που σημαίνει πρακτικά το τέλος του «αντάρτικου πόλης» στη Γερμανία, πάλι η σύνοδος δεν αγγίζει ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας.


στ. 1994, στις 28ο Σκορπιού, πτώση κυβέρνησης Μητσοτάκη, επανεκλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον Ανδρέα Παπανδρέου, εκλογές που συνδέθηκαν με θάνατο πολλών στελεχών της εκλεγμένης κυβέρνησης (Παπανδρέου, Μερκούρη, Γεννηματάς, Κουτσόγιωργας) πριν φτάσει στη λήξη της. Την περίοδο αυτή είχαμε όξυνση του Μακεδονικού (είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα) και εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, όπως επίσης και ισχυρά κύματα μεταναστών - προσφύγων από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Πάλι η σύνοδος δεν «έπιανε» το ωροσκόπιο της Ελλάδας.


Πολύ δυνατή αυτή η σύνοδος λοιπόν, που αυτή τη φορά γίνεται στις 3ο Αιγόκερω, μέρα που ο Ήλιος είναι στο Σκορπιό και εμπλέκεται με τη σύνοδο με όψη 45ο. Όμως, πολύ πιο σημαντικό, είναι πως τα μέρη της συνόδου ο άξονας Hades/ Kronos (Uranian υποθετικοί πλανήτες) εμπλέκεται με απόλυτη ακρίβεια μ’ αυτή τη σύνοδο, δημιουργώντας ένα πολύ εκρηκτικό κοκτέιλ. Σε επόμενο άρθρο μας θα προσεγγίσουμε περισσότερο τη δυναμική αυτής της συνόδου και θα αναλύσουμε τις εμπλοκές της.

Επηρεάζει ιδιαίτερα όσους είναι γεννημένοι στις 2ο-4ο των παρορμητικών ζωδίων και στις 18-19ο των σταθερών.


Περισσότερα όμως σε επόμενο άρθρο μας.

(το παρων αρθρο εχει δημοσιευτεί και στο astrology.gr)