Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η βαρύτητα της συνόδου Πλούτωνα – Β. Δεσμού



«E il vento ride forte/ e nessuno riuscira/a ingagnare il suo destino»
(από τραγούδι του Fabrizio de André)

[ και ο άνεμος καγχάζει δυνατά/και κανείς δε θα αποφύγει να συναντήσει το πεπρωμένο του]

 
«Μαζικό πεπρωμένο» είναι η φράση που χρησιμοποιεί ο Ebertin για να χαρακτηρίσει αυτήν την εκρηκτική σύνοδο που αποκορυφώνεται το Νοέμβρη και που, φυσικά, όπως συμβαίνει και με όλες τις δυνατές όψεις, η δυναμική της είχε αρχίσει από τις αρχές του ΄10 και θα αποκορυφωθεί στα επόμενα δύο χρόνια. «Μαζικό πεπρωμένο» δεν ήταν μήπως οι πρωτοφανείς σεισμοί Χιλής και Αϊτής, ο καύσωνας της Ρωσίας, το ηφαίστειο της Ισλανδίας, η πετρελαιοκηλίδα της ΒΡ, οι «κολασμένοι» των ορυχείων της Χιλής, οι πλημμύρες του Πακιστάν και τόσα άλλα που έγιναν μέσα στο ΄10. «Μαζικό πεπρωμένο» δεν είναι η ύφεση που θερίζει όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο). Μόνο που η σύνοδος αυτή τη φορά τούτη (γιατί, όπως έχουμε γράψει, γίνεται κάθε 17 χρόνια περίπου σε διαφορετικά σημεία του ζωδιακού κάθε φορά) έχει βαρύτατες εμπλοκές, εμπλέκεται με Kronos και Hades της Uranian, τη δε μέρα που σχηματίζεται ακριβώς έχει αμεσότατη εμπλοκή με τον Ήλιο.

Ας δούμε αρχικά όμως τι σημαίνει αυτή η σύνοδος:

α. Ο Ebertin τη συνδέει με κοινή μοίρα μεγάλου αριθμού ατόμων, με «μαζικό πεπρωμένο» αλλά και με οργανώσεις αγνώστου προέλευσης, με μυστικές ομάδες ανθρώπων. Αν επηρεάζει ατομικό ωροσκόπιο δείχνει επιθυμία για άσκηση επιρροής σε μεγάλες μάζες ανθρώπων· αν το επηρεάζει δυσμενώς είναι ένδειξη εξαναγκαστικής συνεύρεσης με άλλους ανθρώπους, συμμετοχής σε κάποια ομάδα εξ ανάγκης και όχι από επιλογή. Ανοιχτά μιλά ο Ebertin για καρμικές ενώσεις, «καρμικά» γεγονότα που επηρεάζουν μεγάλες μάζες ανθρώπων.

Γενικά ο άξονας αυτός συνδέεται με τα πλήθη, με μεγάλες οργανώσεις, ακόμα και με εκστρατείες. Στην πιο αρνητική της εκδοχή αυτή η όψη δείχνει τραγική μοίρα ανθρώπων και τεταμένες σχέσεις. (R. Ebertin, “kombination der Gestirneinflüsse”, σελ. 224, εκδ. 2002 Chiron Verlag, Tübinger).

β. Ο Witte, στο περίφημο έργο του “Regelwerk für Planetenbilder”, σελ. 212 συνδέει τον Πλούτωνα και το Β.Δ με:

● Νέους συνδέσμους, ενώσεις

● Αλλαγές μέσα από αυτές τις ενώσεις

● Σχέσεις που παράγουν αλλαγές.

Ο Witte βέβαια δίνει μεγάλη σημασία στην εμπλοκή Kronos και Hades σε Πλούτωνα /Β.Δ, κάτι που δεν κάνει ο Ebertin, ο οποίος δε δέχεται τους 8 υποθετικούς πλανήτες των Witte- Lefeld. Ας δούμε τι δίνει η εμπλοκή αυτή, αφού πρώτα εξετάσουμε τι σημαίνει ο άξονας Kronos / Hades που σχηματίζεται κι αυτός αυτές τις μέρες, ενεργοποιώντας Πλούτωνα και Β.Δ ,εμπλεκόμενος αμέσως μ’ αυτά.

Kronos, Hades δηλώνει:

● Μεγάλη χυδαιότητα

● Φτώχεια

● Ισχυρή έλλειψη

● Φτωχή, αδύναμη κυβέρνηση

● Αστυνομία δίωξης εγκλήματος (κυρίως μυστική· kriminalpolizei στα κείμενα του Witte)

● Απαραίτητη προϋπόθεση για τον μεγάλο εγκληματία

● Ότι υψηλό και βαθύ

Ο Πλούτωνας σε επαφή μ’ αυτόν τον άξονα δίνει «μεγάλες δυσκολίες, μεγάλο κακό (Übel), ο Β. Δεσμός αντίστοιχα αποτελεί «σημάδι μεγάλης ατυχίας ή μεγάλου εγκλήματος, δείχνει συμμετοχή σε επικίνδυνα, κρίσιμα, επισφαλή πράγματα» (“an misslichen Dingen beteiligt sein” κατά λέξη ό.π. σελ. 340).

Εξαιρετικά ισχυρή η εμπλοκή Kronos/Hades με Πλούτωνα/Β.Δ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και σε εποχές που δεν υπήρξε η εμπλοκή αυτή, αλλά μόνο η σύνοδος Πλούτωνα /Β.Δ, είχαμε ενώσεις και συνδέσμους που σφράγισαν την πορεία των εξελίξεων.

Το 1909 ένας σύνδεσμός ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος» άλλαξε την ελληνική ιστορία (κίνημα στο Γουδί), το 1926 ένας σύνδεσμος - στρατιωτικών πάλι - με επικεφαλής τον Πάγκαλο γελοιοποίησε την Ελλάδα και το 1943 μια σειρά συνδέσμων πάλευε τους κατακτητές αλλά πάλευαν και μεταξύ τους, σφραγίζοντας πάλι τη Νεοελληνική Ιστορία.

Να δούμε τώρα, τι σύνδεσμοι και ενώσεις θα «σφραγίσουν» το εγγύς μέλλον όλων μας, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Θα επανέλθουμε, όμως, στο θέμα Πλούτωνα/Β.Δ, δείχνοντας πως μπορεί να επηρεάσει αυτή η σύνοδος όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις 2ο-4ο των παρορμητικών και στις 18-20ο των σταθερών.



(το άρθρο εχει δημοσιευτεί και στο astrology.gr)