Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΔευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ – Β. ΔΕΣΜΟΣ - μέρος 2o

Ποιους επηρεάζει η σύνοδος Πλούτωνα/Β.ΔΈχουμε ξαναγράψει πως το αστρολογικό γεγονός του μήνα (ή και των μηνών που ακολουθούν) είναι η σύνοδος Πλούτωνα/Β.Δ.

Φυσικά η σύνοδος αυτή, που συνδέεται κατά τον Ebertin με «μαζικό πεπρωμένο» επηρεάζει κυρίως μεγάλες μάζες ανθρώπων και έχει μεγάλη σημασία στην Mundane (εγκόσμια, πολιτική) αστρολογία όμως φυσικά και επηρεάζει ιδιαίτερα και ατομικά ωροσκόπια, ειδικά ωροσκόπια στα οποία το πλουτώνιο στοιχείο είναι έντονο. Ας δούμε λοιπόν ποιους επηρεάζει ιδιαίτερα αυτή η σύνοδος λαμβάνοντας υπόψη και την κλασική Αστρολογία αλλά και την Κοσμοβιολογία του Ebertin και την Uranian του Witte:

α. Όπως είναι γνωστό ο Ebertin δέχεται ως όψεις που μπορούν να ενεργοποιήσουν μεσοδιαστήματα (Μ/Δ θα τα γράφουμε, χάριν συντομίας) μόνο τις «σκληρές» όψεις (σύνοδο, αντίθεση, τετράγωνο, ενάμιση και μισό τετράγωνο, δηλ. 0ο, 180ο, 45ο, 135ο και 90ο).

Άρα, αφού η σύνοδος Πλούτωνα/Β.Δ. γίνεται στην 3ο Αιγόκερω, επηρεάζει:

  • Με σύνοδο όσους έχουν πλανήτες 1ο-5ο αυτού του ζωδίου (ανοχή δίνουμε 2 μοίρες).
  • Με αντίθεση όσους έχουν πλανήτες 1ο-5ο Καρκίνου.
  • Με τετράγωνο όσους έχουν πλανήτες 1ο-5ο Κριού/ Ζυγού.
  • Με 45ο-135ο όσους έχουν πλανήτες 17ο-19ο των σταθερών (ανοχή 1ο).
  • Με αντισκιά όσους έχουν πλανήτες 26ο-27ο Τοξότη – Διδύμων.

β. Κατά το Witte όψεις που ενεργοποιούν μεσοδιαστήματα εκτός από τις κλασικές «σκληρές» όψεις που αναφέραμε είναι και οι λεγόμενες όψεις 1/16 και τέτοιες είναι η 22,5 η 67,5 η 112,5 και η 157,5 (ανοχή στο όριο της μοίρας).

Άρα η σύνοδος αυτή επηρεάζει και όσους έχουν πλανήτες στην 25ο-26ο των παρορμητικών & 10ο-11ο των μεταβλητών.

γ. Κατά την κλασική Αστρολογία ευμενώς από την όψη αυτή επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες στις 2ο-4ο των ζωδίων της γης και του νερού (εκτός Αιγόκερω, Καρκίνου), μιας και στα ζώδια αυτά η σύνοδος - δυναμίτης κάνει ευνοϊκές όψεις τριγώνου- εξαγώνου.

Φυσικά η επιρροή είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση και συνδέεται με τη φύση του πλανήτη με τον οποίο η σύνοδος αυτή εμπλέκεται. Σε επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε πως η σύνοδος αυτή επηρεάζει τον πλανήτη που εμπλέκεται με αυτή, εστιαζόμενοι στους 7 πλανήτες της Κλασικής Αστρολογίας, μιας και οι εξωκρόνιοι επηρεάζουν ολόκληρη γενιά.

Κλείνουμε παραθέτοντας ένα πίνακα που δείχνει ποιες ακριβώς είναι οι μοίρες του ζωδιακού που επηρεάζονται απ’ αυτήν την σύνοδο:

  • 3ο παρορμητικών (και επιρροή από 1ο-5ο).

  • 25ο-26ο παρορμητικών

  • 10ο-11ο μεταβλητών

  • 26ο-27ο Τοξότη – Διδύμων

  • 2ο-4ο Ιχθύων, Παρθένου, Σκορπιού, Ταύρου

Αυτά για το ποιους επηρεάζει, το πώς θα το δούμε σε επόμενο κείμενό μας.

(το παρων αρθρο εχει δημοσιευτεί και στο astrology.gr)