Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η Πανσέληνος του Σκορπιού


Η Πανσέληνος γίνεται στις 21/11/2010 , ώρα 7:25 μμ , σε αναιρετική μοίρα , στις 29 Ταύρου – Σκορπιού. Θυμίζουμε πως αναιρετικές ονομάζονται οι τελευταίες μοίρες των ζωδίων (28,29) και θεωρούνται ιδιαίτερα δύσκολες , μιας και εκεί βρίσκονται τα ‘’όρια’’ του Κρόνου και του Άρη , των παραδοσιακών κακεργετών (για τις αναιρετικές μοίρες και για τα όρια των πλανητών έχουμε γράψει επανειλημμένα ).




Οι αναιρετικές μοίρες , ως τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου , δείχνουν ένα αποκορύφωμα και για αυτό συνδέονται με ολοκλήρωση μιας κατάστασης , γι αυτό και διελεύσεις βαρέων πλανητών από αυτές τις μοίρες είναι ένδειξη ‘’γυρίσματος του κοντέρ’’.

Μια Πανσέληνος ή Νέα Σελήνη ή πολύ περισσότερο έκλειψη σε τέτοιες μοίρες , ειδικά στα σταθερά ζώδια όπως τώρα, είναι ένδειξη δομικών αλλαγών, πολύ περισσότερο αν και αλλά στοιχεία συνηγορούν σε αυτό. Ας δούμε λοιπόν την δυναμική της Πανσέληνου:

• Ήλιος, Σελήνη στην αναιρετική 29 Ταύρου – Σκορπιού ακριβώς στις ακμές 6 – 12 οίκου του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο.

• Έρμης στις 19 Τοξότη σε σύνοδο με Άρη στις 18 , πάνω στον άξονα Κρόνου Ποσειδώνα και σε τετράγωνο με Δεσμούς Ελλάδας αλλά και Σελήνη, Αφροδίτη της Ελλάδας.

• Αφροδίτη στις 27 Ζυγού σε τρίγωνο με Ποσειδώνα (25 Υδροχόου) αλλά και ακριβέστατη χιαστί όψη με Ουρανό (27 Ιχθύων).

• Κρόνος 14 Ζυγού σε ακριβέστατες σκληρές όψεις 45 και 135 μοιρών με Ήλιο και Σελήνη, ακριβέστατη χιαστί όψη με το MC της Πανσέληνου (14 Ιχθύων) και πάνω στο Άρη – Κρόνο της Ελλάδας.

• Πλούτωνας και Βόρειος Δεσμός εξακολουθούν βέβαια να έχουν ακριβέστατη σύνοδο στον Αιγόκερω , να εμπλέκονται με τον ωροσκόπο της Πανσέληνου (5 Καρκίνου) και με αντισκια να είναι στον άξονα του πολέμου (Άρης – Πλούτωνας) .

• Τέλος ο άξονας του θανάτου (Άρης – Κρόνος) από τις 15 Σκορπιού εμπλέκεται ακριβώς με Ήλιο, Κρόνο Ελλάδας.


Αυτά είναι τα δεδομένα της αινιγματικής αυτής Πανσέληνου με τονισμένη την παρουσία του Κρόνου , αλλά και του άξονα Άρη – Κρόνου, άξονα αποδόμησης, μιας και η Πανσέληνος ενεργοποιεί με σκληρές όψεις τον γενέθλιο Άρη – Κρόνο της Ελλάδας.

Ας προσπαθήσουμε όσο γίνεται να την αποσυμβολισουμε :

• Πανσέληνος σε αναιρετικές μοίρες σταθερών ζωδίων είναι πάντα ένδειξη δομικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, αλλαγών με διάρκεια και όχι ευκαιριακό χαρακτήρα που δεν περιορίζονται μόνο σε πρόσωπα.

• Σε ζώδια χρήματος οικονομικών γίνεται άρα φαίνεται να έχει επιδράσεις στην σφαίρα της οικονομίας, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο.

• Ο Κρόνος σε εμπλοκή με την Πανσέληνο είναι ένδειξη κατάπτωσης , παραίτησης , διάλυσης σχέσεων, καταπίεσης.

• Οι πολλαπλές εμπλοκές Άρη – Κρόνου στη Πανσέληνο συνηγορεί για εξασθενημένη αντοχή , ανικανότητα επίλυσης προβλημάτων, δυσφορία , αλλά και για περαιτέρω συνέχιση ή και αποκορύφωση κάποιας αποδόμησης που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.

• Απώλειες , κυριολεκτικές ή μεταφορικές, μπορούν να συνδεθούν με αυτή τη Πανσέληνο που έτσι και αλλιώς γίνεται στο ζώδιο του θανάτου.

• Ερμής – Άρης σε στενή σύνοδο είναι ένδειξη διαβουλεύσεων , αποφασιστικότητας αλλά και αναστατώσεων. Όμως η εμπλοκή τους με Κρόνο – Ποσειδώνα δείχνει πως οι όποιες διαβουλεύσεις μπορεί να γίνονται σε ένα κλίμα εξασθένησης, να γίνονται με τρόπο διστακτικό ή να παίρνουν από πολλές διακυμάνσεις, είναι επίσης και ένδειξη ακύρωσης ή και αναβολής κάποιων ενεργειών. Γενικά η εμπλοκή αυτή δείχνει πως όλα κινούνται αργά και εξελίσσονται σε ένα κλίμα φθοράς.