Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η Λιλιθ στα ζώδια




πως γίνονται οι επαναστάσεις



Κριός

Καταιγιστικές επαναστάσεις, τίποτα δε σταματά το άτομο όταν αντιδρά σ’ αυτό που του προκαλεί καταπίεση – σκληρότητα και βία. Πρωτογονισμός και ενστικτώδεις αντιδράσεις.

Ταύρος

Αργεί ν’ αντιδράσει σε μια κατάσταση ασφυκτική και ο τρόπος αντίδρασης μπορεί να είναι αργός αλλά εκρηκτικός. Μπορεί επίσης ν’ αντιδράσει και με εκδήλωση πείσματος να συμμορφωθεί σε μια υπάρχουσα κατάσταση.

Δίδυμοι

Η επανάσταση εκδηλώνεται κυρίως λεκτικά (προφορικά ή γραπτά) και μερικές φορές μπορεί να εκφραστεί με κυκλοθυμική συμπεριφορά. Εύκολα όμως μπορεί να ξεθυμάνει ακόμα κι αν αρχικά είναι εκρηκτική.

Καρκίνος

Διαρκής γκρίνια, συναισθηματικές εκρήξεις και γενικότερα έκφραση παραπόνου. Έκφραση συναισθημάτων που σκοπό έχουν να λειτουργήσουν συγκινησιακά.


Λέων

Άμεση διακοπή σχέσεων εκδήλωση υπερηφάνειας κι εγωιστικής συμπεριφοράς. Προσπάθεια χρήσης όλων των μέσων που διαθέτει για να μπορέσει να επιβάλλει τις απόψεις.

Παρθένος

Χρήση της κριτικής σε βαθμό κακουργήματος – προσπάθεια εντοπισμού των αδυναμιών του άλλου με εστιασμό ακόμα και στις λεπτομέρειες έτσι ώστε να τον αποδυναμώσει. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η εξέγερση εδώ παίρνει τη μορφή καπρίτσιου.

Ζυγός

Διπλωματική αντίδραση η οποία εξηγεί τη στάση της (γιατί αντιδρά) με σοβαρά επιχειρήματα που δε σηκώνουν εύκολα αντιρρήσεις. Γενικά εδώ ο τρόπος αντίδρασης είναι, θα λέγαμε, ο πιο πολιτισμένος.

Σκορπιός

Επικίνδυνη εξέγερση, δρα καταστροφικά κι αυτοκαταστροφικά. Δεν ηρεμεί αν δεν πάρει εκδίκηση. Χρήση οποιουδήποτε μέσου ώστε να το πετύχει.


Τοξότης

Η πιο καλόβολη αντίδραση. Θυμίζει εν πολλοίς τον τρόπο αντίδρασης του Ζυγού.


Αιγόκερως

Αντίδραση δια της παγωμάρας, η κατάσταση του απόλυτου delete. Μέσα σε πλαίσια απόλυτου αυτοελέγχου, η απόλυτη σκληρότητα.


Υδροχόος

Επαναστατεί με τρόπο εγκεφαλικό δηλαδή σταματά οποιαδήποτε πνευματική δραστηριότητα με αυτό με το οποίο βρίσκεται σε σύγκρουση. Επαναστατημένη συμπεριφορά κι όχι απαραίτητα επαναστατική.


Ιχθείς

Επανάσταση δια της φυγής ή με χρήση διαφόρων υποκατάστατων.