Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ



Σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται μεγάλες αλλαγές που εκκολάπτουν ισχυρές γεωπολιτικές ανακατατάξεις και σε εθνικό επίπεδο η κατάσταση είναι ρευστή και αβέβαιη όσο ποτέ άλλοτε, τουλάχιστον τα χρόνια της Μεταπολίτευσης

Γενικά λοιπόν όλη η ανθρωπότητα είναι σε αναβρασμό, κάτι που, όσοι ασχολούμαστε με την Αστρολογία, το περιμέναμε, μιας και, όπως είχαμε επανειλημμένα γράψει, όταν την ίδια περίοδο οι βαρείς πλανήτες αλλάζουν ζώδιο κάτι σημαντικό κυοφορείται, πολύ περισσότερο όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε συνεχώς Πανσέληνους σε αναιρετικές μοίρες.

Ας δούμε λοιπόν τα φεγγάρια του Αυγούστου, που γίνονται στα πλαίσια μιας πλανητικής τιτανομαχίας (τα τελευταία χρόνια - καθόλου τυχαίο βέβαια αυτό - έχουμε συνεχώς «Πλανητικές Τιτανομαχίες», σίγουρα «σημείο των καιρών»), του τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα που στην απόλυτη ακρίβειά του θα γίνει το 2012, στην επίμαχη αυτή χρονιά και, βέβαια, θα συμβεί πολλές φορές και για πολλά χρόνια. Πρόγευση αυτού του τετραγώνου παίρνουμε όμως από τώρα. Ας το δούμε λίγο πιο προσεκτικά, αν και έχουμε ξαναγράψει γι’ αυτό και σίγουρα θα γράψουμε ξανά και ξανά στα επόμενα χρόνια, μιας και αυτή η όψη πραγματικά «Γράφει Ιστορία».

Η εμπλοκή αυτών των δύο πλανητών, όπως έχουμε ξαναγράψει, συνδέεται με εκρηκτικές καταστάσεις, με επανάσταση, με κατάρρευση κάθε τι του παλιού. Είναι κατ’ εξοχήν ο άξονας του μετασχηματισμού.



Μην ξεχνάμε πως και ο Ουρανός και ο Πλούτωνας ως πλανητική αρχέτυπα δηλώνουν αλλαγή, μετασχηματισμό, εκ βαθέων (Πλούτωνας) και με τρόπο εκρηκτικό (Ουρανός), δείχνουν αλλαγές που μπορεί να γίνονται ή να αφορούν μεγάλες μάζες ανθρώπων (ο Πλούτωνας σημειολογικά συνδέεται με τις μάζες) ακόμα και με χρήση βίας (και ο Ουρανός και ο Πλούτωνας συνδέονται με βία, μην ξεχνάμε κυβερνούν – ο ένας από θέση, ο άλλος από έξαρση – το κατ’ εξοχήν ζώδιο βίας, το Σκορπιό). Ο Ebertin μιλώντας γι’ αυτόν τον άξονα τον συνέδεσε με πράξεις βίας, αναστατώσεις, ανατρεπτικές δραστηριότητες, όπως κατά λέξη γράφει: «το να βάζεις την κάννη στον κρόταφο κάποιου»· στην καλύτερη εκδοχή η εμπλοκή αυτών των δύο πλανητών δείχνει δημιουργία κάτι εντελώς καινούργιου, μέσα από επώδυνες διαδικασίες που, όμως, αυτό το καινούργιο δεν είναι και πάντα κάτι καλύτερο από αυτό που ανατράπηκε.

Όταν είχαμε ξανά τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα στη δεκαετία του ’30, μην το ξεχνάμε αυτό, είχαμε εγκαθίδρυση ολοκληρωτικών καθεστώτων σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, κάτι που οδήγησε και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος άλλαξε βέβαια την όψη της Ευρώπης (το πιο απλό, χώρισε τη Γερμανία στα δύο, για να μην αναφερθούμε στη δημιουργία δύο «στρατοπέδων» στην Ευρώπη). Πολύ ισχυρή η δυναμική αυτή, γι’ αυτό και θα παρακολουθούμε στενά τον τρόπο που εκδιπλώνεται. Πάμε λοιπόν στα «Φεγγάρια του Λέοντα», στα οποία υπάρχει έντονη η δυναμική Ουρανού/Πλούτωνα.




Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 30 Ιουλίου 2011, ώρα 9.39μ.μ. (θερινή) στην 7ο του Λέοντα. Τη Νέα Σελήνη αυτή τη χαρακτηρίζουμε «Ποσειδώνια» μιας και σ’ αυτήν βάζει έντονα την πινελιά του ο πλανήτης αυτός. Ας δούμε λοιπόν, πριν εξετάσουμε την ίδια τη Νέα Σελήνη, για ποιους λόγους χαρακτηρίζουμε τη Νέα αυτή Σελήνη «Ποσειδώνια»:



Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη είναι στις 0ο Ιχθύων, ακριβώς πάνω στον Ποσειδώνα που εκείνη την ημέρα βρίσκεται σ’ αυτή τη μοίρα.

Ο Ερμής την ίδια μέρα είναι στις 0ο Παρθένου, σε ακριβέστατη αντίθεση με τον Ποσειδώνα αλλά και με τον ωροσκόπο της Ν. Σελήνης.

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 7ο Λέοντα, κοντά στην «πύλη» του Ποσειδώνα, που είναι στις 9ο Λέοντα.

Το μεσοδιάστημα Δία/ Ποσειδώνα, μεσοδιάστημα της κερδοσκοπίας, είναι σε ακριβέστατη εμπλοκή με Ουρανό και Πλούτωνα της Ν. Σελήνης.

Η Νέα Σελήνη εμπλέκεται με το μεσοδιάστημα της σύγχυσης και της εξασθένησης, το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα, με όψη 135ο.

Αυτά για τον «Ποσειδώνιο» χαρακτήρα της Νέας Σελήνης, ας δούμε τώρα και την ίδια τη Ν. Σελήνη πιο αναλυτικά:

Ήλιος, Σελήνη, φυσικά σε σύνοδο στις 7ο 16΄ του Λέοντα, σχεδόν πάνω σε κρίσιμη μοίρα (η 8ο των σταθερών, όπως έχουμε ξαναγράψει, θεωρείται «κρίσιμη» μοίρα).

Επίσης στους πολύ δύσκολους απλανείς South και North Asellus, που είναι ιδιαίτερα σκληροί, συνδέονται με «ναυάγια» πάσης μορφής, με προβλήματα σε σχέσεις και συνεργασίες, πτώσεις και δύσκολα γενικά γεγονότα. Ακόμα, είναι κοντά στην «πύλη» του Ποσειδώνα, όπως και παραπάνω γράψαμε.

Ερμής στις 0ο Παρθένου, ακριβέστατο τετράγωνο με Ποσειδώνα.

Αφροδίτη 2ο Λέοντα, σε τρίγωνο με Ουρανό.

Άρης 27ο Διδύμων, σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Δίας στην κρίσιμη μοίρα της 8ο Ταύρου σε ακριβέστατο τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη (που κι αυτή είναι σε κρίσιμη μοίρα).

Ουρανός 4ο Κριού, σε καλές όψεις με Αφροδίτη, Ήλιο, Σελήνη και σχεδόν ακριβές (μία μοίρα ανοχή μόνον) τετράγωνο με τον Πλούτωνα (η όψη-δυναμίτης για την οποία γράψαμε στην αρχή του κειμένου μας).

Ποσειδώνας, όπως είπαμε, 0ο Ιχθύων.

Πλούτωνας 5ο Αιγόκερω, τετράγωνο με Ουρανό.

Κρόνος 12ο Ζυγού, με αντισκιά στους δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας.

M/C στις 13ο Τοξότη, κοντά στον Άρη της Ελλάδας.

Δεσμοί της Σελήνης 22ο Τοξότη/ Διδύμων, στο μεσοδιάστημα Κρόνου/ Ποσειδώνα, σε σκληρές όψεις 45ο και 135ο με τη Νέα Σελήνη και σε τέτοιο σημείο που να ενεργοποιούν όλο σχεδόν το ωροσκόπιο της Ελλάδας (αυτό είναι, πιστεύουμε, και το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της Νέας Σελήνης).

Τέλος η Νέα Σελήνη με αντισκιά είναι ακριβώς πάνω σε Κρόνο/ Πλούτωνα, άξονα που συνδέεται με κάθε μορφής καταλύσεις, ανατροπές αλλά και περιορισμούς.

Ας δούμε λοιπόν βήμα προς βήμα αυτή την καλοκαιρινή Νέα Σελήνη:

Νέα Σελήνη στο Λέοντα είναι φυσικό να συνδέεται πάντα με θέματα εξουσίας, πολύ περισσότερο που στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που συνδέονται με κυβέρνηση-αντιπολίτευση, θέση του κράτους στον κόσμο (γίνεται σχεδόν απέναντι από το M/C της Ελλάδας και σχεδόν πάνω στον 4ο οίκο της).

Επίσης αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να συνδεθεί με σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με τέχνη, παιδεία, πρόσωπα της τέχνης, κύρους και εξουσίας πρόσωπα κ.ο.κ.

Η εμπλοκή της με Κρόνο / Πλούτωνα (με αντισκιά, αλλά ακριβέστατη) μπορεί να δηλώνει κάποια στέρηση, κάποια παραίτηση, πολύ περισσότερο που γίνεται πάνω σε δύσκολους απλανείς και εμπλέκεται με Κρόνο/ Ποσειδώνα, κάτι που δείχνει απαισιοδοξία και συναισθηματική δυστοκία.

Ευτυχώς η άριστη όψη που έχει με τον Ουρανό δείχνει πως κάποια ευχάριστη αλλαγή μπορεί να υπάρξει, σίγουρα η εμπλοκή αυτή μετριάζει τις βαρύτερες δυναμικές που παραπάνω αναφέραμε.

Ερμής σε αντίθεση με Ποσειδώνα ευνοεί κάθε σύγχυση, κάθε αυταπάτη, και η εμπλοκή αυτής της αντίθεσης με τον ωροσκόπο της Νέας Σελήνης αλλά και με τον ωροσκόπο της Ελλάδας μπορεί να δείχνει κάποια διάψευση ελπίδων, καταστάσεις απογοήτευσης αλλά και εξάρτησης.

Αφροδίτη - Ουρανός σε τρίγωνο είναι κάτι που ευνοεί ξαφνικές συναισθηματικές αναστατώσεις, έκφραση καταπιεσμένων συναισθημάτων, όψη πολύ θετική για κάθε μορφή καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Άρης σε 45ο και 135ο με Ήλιο- Κρόνο της Ελλάδας είναι ένδειξη σκληρού αγώνα, προσπάθειας, αλλά και αναστολών-φόβων.

Δίας σε σκληρή όψη με τη Σελήνη και τον Ήλιο και όλοι μαζί σε κρίσιμες μοίρες μπορεί να σημειοδοτεί μια κρίση που οδηγεί σε γέννηση κάτι καινούργιου μέσα από νέες συνεργασίες ή σκέψεις για συνεργασίες σε πλαίσια μιας κατάστασης κρίσιμης.

Κρόνος και Δεσμοί της Σελήνης που ενεργοποιούν ο πρώτος με αντισκιά και οι δεύτεροι με τετράγωνα Αφροδίτη, Σελήνη, Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας, φαίνεται να είναι το πιο δυνατό «χαρτί» αυτής της Νέας Σελήνης, γι’ αυτό αξίζει να το δούμε προσεκτικά.

ΚΡΟΝΟΣ, ΔΕΣΜΟΙ ΣΕΛΗΝΗΣ & ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα έχει Αφροδίτη στις 22ο Ιχθύων, Σελήνη 21ο Διδύμων, Δεσμούς της Σελήνης 19ο Παρθένου/Ιχθύων. Ο Κρόνος αυτή τη στιγμή είναι στις 12ο Ζυγού, με αντισκιά και κόντρα – αντισκιά  βρίσκεται στις 18ο Ιχθύων/Παρθένου, στους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας, οι δε διελαύνοντες Δεσμοί από τις 22ο Τοξότη/ Διδύμων ενεργοποιούν με τετράγωνο Σελήνη, Αφροδίτη, Δεσμούς της Σελήνης.

Ας δούμε πως μπορεί να αποκωδικοποιηθεί αυτή η δυναμική, αφού πάρουμε υπόψη πως οι Δεσμοί της Σελήνης είναι πάνω στο μεσοδιάστημα της σύγχυσης και των ασθενειών (Κρόνος/ Ποσειδώνας), το οποίο βέβαια και επηρεάζει Σελήνη, Αφροδίτη, Δεσμούς Σελήνης Ελλάδας.

Ο Κρόνος στους Δεσμούς της Σελήνης είναι ένδειξη απομόνωσης, μοναξιάς, αναστολών και απαγορεύσεων, ομαδικής απομόνωσης, υποχρεωτικού χωρισμού, δυσκολιών στις σχέσεις· σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει και έλλειψη προσαρμοστικότητας, δυσκολία σε συνεργασίες, συνεργασίες που γίνονται εξαιτίας αδήριτης αναγκαιότητας (του στυλ «τραβάτε με κι ας κλαίω», όπως έχουμε ξαναγράψει). Στην καλύτερή της εκδοχή αυτή η αστρολογική συνθήκη δείχνει σχέσεις με ηλικιωμένα ή πεπειραμένα άτομα, αναζήτηση προστασίας από άτομα κύρους και, συνήθως, ηλικιωμένα. Σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει και θάνατο, κυριολεκτικό ή μεταφορικό.

Β. Δεσμός, σε εμπλοκή με Κρόνο/ Ποσειδώνα δείχνει καταπίεση, λύπη, στενοχώρια, ακόμα και κάποια απώλεια, «το να υποφέρει κανείς μαζί με τους άλλους», όπως κατά λέξη γράφει ο R. Ebertin. Το ίδιο μεσοδιάστημα σε εμπλοκή με Σελήνη, Αφροδίτη Ελλάδας δείχνει συναισθηματικό πόνο, φτώχεια, αδυναμία, παρακμή.

Πάντως, αυτή η Ν. Σελήνη ενεργοποιεί την έκλειψη του 2008, που συνδέθηκε με την έναρξη της οικονομικής παγκόσμιας κρίσης (με την «φούσκα» των LehmansBrothers).