Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΩΡΙΑΙΑ – ΘΕΜΑ ΓΑΜΟΥ



Από καταβολής κόσμου αυτό που απασχολεί τη πλειονότητα των γυναικών, είναι ο γάμος. Έτσι λοιπόν καμία έκπληξη, όταν ήρθε σε εμάς κυρία με μια και μοναδική ερώτηση στην συνεδρία :

Θα παντρευτώ ; εντός της χρονιάς ;

Ο χωροχρόνικός προσδιορισμός της ερώτησης

Αθήνα , 5/3/2011, 3:16 μμ

Μια κλασικότατη ωριαία του άξονα 1ου – 7ου, μιας που το θέμα αρχετυπικά συνδεεται με τα ζητήματα του 7ου.



Ας τοποθετήσουμε λοιπόν τους δείκτες για να αρχίσουμε την διερεύνηση του ωριαίου χάρτη:

  • Ήλιος αλλά και Σελήνη η ερωτώσα
  • Κρόνος το θέμα υπό εξέταση – ο γάμος.

Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει στην μεθοδολογία ανάπτυξης των ερωτημάτων, πάντα ξεκινούμε με την εξέταση της κατάστασης των εμπλεκόμενων μερών. Έχουμε τονίσει εμφατικά το πόσο τεχνική είναι η Ωριαία Αστρολογία και το τρόπο που αυτή λειτουργεί. Όντας μια καθαρά συνδυαστική τέχνη, θυμίζει εν πολλοίς την δουλειά ενός συνθέτη στην δημιουργία ενός κονσέρτου. Απαιτεί προσεκτική καταγραφή όλων των στοιχείων που δίνει ο χάρτης και συνδυασμό τους για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δεν υπάρχει χώρος για έννοιες όπως η διαίσθηση στην Ωριαία Αστρολογία.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά την κατάσταση της ερωτώσας, την στιγμή της ερώτησης.

Δείκτης της ο Ήλιος, μιας και η ακμή του 1ου βρίσκεται στον Λέοντα. Ακμή του 1ου οίκου σε κρίσιμη μοίρα (8η σταθερών – φύσεως Ηλίου). Μια πρώτη ένδειξη ότι το περιβάλλον της ερωτώσης (Ωροσκόπος) την έχει οδηγήσει σε μια κρίση σε θέματα αποκατάστασης (Ήλιος – αποκατάσταση). Στο σημείο αυτό αξίζει να παραθέσουμε ότι η ερωτώσα είναι ανώτερη δημόσια υπάλληλος, προερχόμενη από μια εξαιρετικά συντηρητική οικογένεια και στο ευρύτερο περιβάλλον της η μη εισέτι αποκατάσταση της έχει οδηγήσει σε κάποια μορφής κρίση γύρω από το πρόσωπο της. Ας το κρατήσουμε αυτό.

Ήλιος στους Ιχθείς, άσχημα βαθμολογημένος (-5) στον 8ο οίκο, μια δεύτερη ένδειξη ότι η ερωτώσα βιώνει άσχημα το όλο θέμα, για την ακρίβεια την ‘’πεθαίνει’’ η μη αποκατάσταση της. Εκεί που είναι ο Ήλιος αγαπάει τον Δία και ο Δίας αγαπάει τον Ήλιο (αμοιβαία υποδοχή από θέση, έξαρση, αλλά και τριπλότητα). Τι μας λέει αυτό ; Μα τι άλλο από το γεγονός ότι η ερωτώσα απολαμβάνει το σεξ , τις διασκεδάσεις και τις άλλες χαρές (5ος) που τις προσφέρει αυτή η σχέση. Αλλά το γεγονός ότι Δίας περιφρονεί τον Κρόνο (βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του) μας δίνει μια πρώτη ένδειξη ότι η θεσμική κατοχύρωση (Κρόνος – γάμος) αυτής της χαράς δύσκολα θα επιτευχτεί.

Αλλά και ο έτερος δείκτης της ερωτώσης, η Σελήνη είναι σε κακή κατάσταση. Άσχημα βαθμολογημένη και αυτή (-5) σε κατιόντα οίκο (9ο), αν και λιγότερο άτυχος από τους άλλους κατιόντες, δεν προδιαθέτει για χαρές και γάμους. Επιπρόσθετα η Σελήνη βρίσκεται πάνω σε ένα από τους δυσμενέστερους απλανείς , τον Markab , τον επονομαζόμενο και ‘’αστέρι της θλίψης’’.

Πριν ξεκινήσουμε την ουσιαστική διερεύνηση του θέματος, πάμε να βρούμε τον σύντροφο μέσα στον ωριαίο χάρτη, ούτως ώστε καταγράφοντας και την δική του κατάσταση, να κάνουμε μια εκτίμηση των διαθέσεων του. Ακμή 7ου στον Υδροχόο και ο κυβερνήτης του 7ου Κρόνος στο 3ο. Ακμή 3ου στην Παρθένο, χορηγός του Κρόνου δηλαδή ο Ερμής. Που είναι ο Ερμής μέσα στο χάρτη; Μα φυσικά στον 8ο οίκο, άθλια βαθμολογημένος (-14) καμένος από τον Ήλιο και σε σύνοδο με τη Σελήνη (δείκτες της ερωτώσας). Ο σύντροφος είναι νεαρότερος από την ερωτώσα (Ερμής), ‘’χαμένος στο διάστημα’’ (Ερμής στους Ιχθύες) που αντιμετωπίζει τη σχέση καθαρά σεξουαλικά και καμιά διάθεση δεν έχει να επισημοποιήσει την σχέση, την οποία προτιμά ‘’θαμμένη’’ και κρυμμένη. Δεν τα πάει καλά ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό, τον ‘’μισεί’’ (Ερμής στην αδυναμία & την πτώση του). Εκεί που βρίσκεται ο Ερμής αγαπά τον Δια (σεξ και διασκεδάσεις – 5ος) & την Αφροδίτη , μισεί τον ίδιο του τον εαυτό και ουδεμία υποδοχή έχει με τους δείκτες της ερωτώσας (Ήλιο & Σελήνη).

Τότε γιατί αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι μαζί; Μα η απάντηση έχει ήδη δοθεί κοιτώντας τις υποδοχές των δεικτών τους. Αυτοί οι δυο, έχουν μια ικανοποιητικότατη επαφή σε θέματα 5ου , αλλά ουδεμία πρόθεση έχουν αυτή την κατάσταση να την παγιώσουν και να την θεσμοποιήσουν.

Ας δούμε λοιπόν το θέμα γάμος. Θα επιτευχτεί όπως επιθυμεί η ερωτώσα ή όχι; Και μάλιστα εντός του τρέχοντος έτους.

Σε ένα τόσο πανάρχαιο πρόβλημα των ανθρώπων, οι μεγάλοι δάσκαλοι της Ωριαίας όπως ο W. Lilly, εντρύφησαν ιδιαίτερα. Έδωσαν έτσι στις επόμενες γενιές τα απαραίτητα εργαλεία για την διερεύνηση των υποψιών τους με τη χρήση της Βασίλισσας των Εσωτερικών Τεχνών, της Αστρολογίας. Παραθέτουμε αυτολεξεί απόσπασμα από το έργο του Christian Astrology (2nd Edition, London 1659) με το τρόπο χειρισμού αναλόγων ερωτήσεων από τον μεγάλο Αστρολόγο. Παρατίθεται το κείμενο σε μετάφραση στα Νέα Ελληνικά από το βιβλίο Η Τεχνική της Ωριαίας Αστρολογίας – Εκδόσεις Cosmic Patterns 2004.

‘’ Όταν ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου σχηματίζει μη ευνοϊκή όψη με τον Κυβερνήτη του 7ου , και το αντίστροφο, ο γάμος δύσκολα θα γίνει’’.

Έχουν σχέση ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου Ήλιος με τον Κυβερνήτη του 7ου Κρόνο. Μα φυσικά . Με αντισκια ο ένας είναι πάνω στον άλλο σε σύνοδο σχεδόν ακριβείας.



Υπάρχει άλλο αφοριστικό’’ σημάδι που να καθιστά την πραγμάτωση της επιθυμίας της ερωτώσης δύσκολη; Ο έτερος της δείκτης , η Σελήνη , ετοιμάζεται να κλείσει όψη τετραγώνου με τους Δεσμούς της. Είναι ένα από τα δυνατότερα σημάδια που μπορεί να δώσει ένας Ωριαίος χάρτης για την μη επίτευξη του ζητούμενου, όταν αυτό είναι ο γάμος.

Μήπως τα μεσοδιαστήματα που αφορούν το γάμο μπορούν να δώσουν μια ελπίδα πραγμάτωσης της επιθυμίας της ερωτώσης. Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/ Δία ενεργοποιημένο από τον Άρη , καθώς και το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/ Βόρειου Δεσμού ενεργοποιημένο από τον Κρόνο, δεν αφήνουν και αυτά με την σειρά τους ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας.


 Για να έχουμε όμως την πλήρη εικόνα ας δούμε τις υποδοχές των δεικτών μεταξύ τους. Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει την πολλαπλή σπουδαιότητα του θησαυρού αυτού της Αρχαίας Ελληνικής Αστρολογίας, και έχουμε δείξει την μέγιστη χρησιμότητα τους στην απάντηση ακόμα και των πιο περιπλοκών και δύσκολων ερωτημάτων . Ας δούμε λοιπόν τις υποδοχές αναλυτικά .

Ο Ήλιος δείκτης της ερωτώσης εκεί που βρίσκεται λατρεύει τον Δία και την Αφροδίτη, ενώ αντίθετα περιφρονεί τον Ερμή. Η Σελήνη με την σειρά της λατρεύει και αυτή τον Δία και την Αφροδίτη και περιφρονεί τον Ερμή.

Ο Κρόνος δείκτης του γάμου αλλά και του τέλους της υπόθεσης, μιας και είναι ο επικυρίαρχος της μοίρας στην οποία βρίσκεται η ακμή 4ου, εκεί που βρίσκεται λατρεύει την Αφροδίτη και μισεί τον Ήλιο , και είναι παντελώς αδιάφορος για τον Ερμή.

Δυστυχώς προς λύπη της ερωτώσης, το Σύμπαν δεν συνηγορούσε σε θετική εκπλήρωση του ζητούμενου της από τον συγκεκριμένο Ωριαίο χάρτη. Μάλιστα συνεπικουρούμενοι τόσο από τα ευρήματα του συγκεκριμένου ωριαίου χάρτη , τα οποία δεν αναλύθηκαν στο παρόν άρθρο, όσο και από τις τάσεις του γενεθλίου ωροσκόπιου της για την τρέχουσα χρονιά, την προειδοποιήσαμε και για πιθανή διακοπή της σχέσης με τον σύντροφο.

Πράγματι όπως μας ενημέρωσε σε επόμενη συνάντηση χώρισε με τον εν λόγω σύντροφο μετά από μια έντονη συζήτηση για το θέμα του γάμου.