Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

6η ΣΕΦΙΡΑ ΤΙΦΕΡΕΘ



Η 6η Σεφίρα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί συνδέεται με τον πλανήτη Ήλιο, ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι το κέντρο του πλανητικού μας συστήματος· άλλωστε στην Αστρολογία ο Ήλιος θεωρείται το σημαντικότερο σώμα σε ένα ωροσκόπιο και γι’ αυτό το λόγο στη λαϊκή Αστρολογία όλες οι προβλέψεις γίνονται με άξονα τον Ήλιο και αν αγνοούμε τον ωροσκόπο οι προβλέψεις γίνονται με το λεγόμενο Ηλιακό Ωροσκόπο.

Τεράστια λοιπόν η σημασία του Ήλιου, άρα ιδιαίτερα σημαντική φαίνεται να είναι και αυτή η Σεφίρα που συνδέεται με τον πλανήτη Ήλιο. Ας δούμε αρχικά ποιες είναι οι λειτουργίες αυτής της Σεφίρας και μετά να κάνουμε εφαρμογή των σημασιών της σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα:

Η Σεφίρα αυτή δείχνει που «χτυπά η καρδιά μας», τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε, ποιος είναι ο εσωτερικός, ο ανώτερος εαυτός μας, που μπορεί αυτός να εξωτερικευθεί, τι είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωής.

Δείχνει πως είναι η εικόνα μας στον εξωτερικό κόσμο, πώς μας βλέπουν οι άλλοι, πιο είναι το κεντρικό σημείο της ύπαρξης η «σπονδυλική στήλη» του είναι μας.

Δείχνει την δυνατότητα να προβάλουμε τα θετικά στοιχεία του είναι μας, δείχνει από που αντλούμε την ζωτική μας ενέργεια, εν κατακλείδι η Σεφίρα αυτή μας αποκαλύπτει τον πραγματικό μας εαυτό και είναι και μία Σεφίρα αυτογνωσίας.

Ας δούμε λοιπόν πως λειτουργεί αυτή η Σεφίρα κάνοντας μία εφαρμογή όπως κάναμε και με τα προηγούμενα Σεφιρώθ (Σφαίρες).

Ας δούμε λοιπόν πως με βάση την Καβαλιστική Αστρολογία θα ερμηνεύσουμε έναν Ήλιο στον 6ο οίκο στον Αιγόκερω. 

Φυσικά θα σχηματίσουμε πάλι τρεις στήλες όπως και με τα προηγούμενα Σεφιρώθ.


Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω ένας Ήλιος στον Αιγόκερω στον 6ο οίκο υπό το πρίσμα της 6ης Σεφίρας μπορεί να εκδιπλώσει την δυναμική του ως εξής:

Μεγάλη φιλοδοξία (Αιγόκερως) στο χώρο της εργασίας· αν είναι υπάλληλος θέλει να ανέβει στην κορυφή της ιεραρχίας, αν έχει δικό του επάγγελμα θέλει στον τομέα που ασχολείτο να είναι η κορυφή, να χρησιμοποιείται ως υπόδειγμα, γι’ αυτό και ποτέ δεν επαναπαύεται εύκολα, ξέρει καλά τη σοφή φράση «όποιος δεν προχωρεί, οπισθοχωρεί» γι’ αυτό συνεχώς τρώγεται με τα ρούχα του ανανεώνεται ενημερώνεται.

 Αν δεν καταφέρει να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του έχει ένα διαρκές σύνδρομο κατωτερότητας και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εκδηλωθεί και ως φθόνος για όσους έχουν πετύχει αυτά που αυτός δεν πέτυχε και να δώσει ένα πνεύμα κακοπροαίρετης κριτικής (6ος οίκος Παρθένος).

Μεγάλη φιλοδοξία αν ασκεί επάγγελμα εξουσίας, όπως πολιτικός, στρατιωτικός κλπ. Στη περίπτωση αυτή θα κάνει τα πάντα για να φθάσει στην κορυφή και όταν το πετύχει αυτό θα φανερώσει πτυχές του εαυτού του που μέχρι τότε δεν ήταν αντιληπτές ούτε από τον ίδιο· όπως έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι: «Αρχή άνδρα δείκνυσι» δηλαδή όταν πάρει κάποιος εξουσία αποκαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό.

Εκπληκτική δομή και σύστημα (Αιγόκερως) σε όποια εργασία και αν κάνει (6ος οίκος).

Αναλυτικό μυαλό (6ος οίκος) που τον βοηθά να εξελίσσεται συνεχώς στην καριέρα του.

Νιώθει πως είναι ο εαυτός του όταν κάνει μία εργασία (6ος οίκος) η οποία επιτρέπει να εκφρασθεί όλη η φιλοδοξία του (Αιγόκερως). Η ιδανική κατάσταση γι’ αυτόν θα ήταν μία εργασία (6ος οίκος) στην οποία θα εκφράζονταν όλες οι φιλοδοξίες του (Αιγόκερως) και θα τον αναδείκνυε ως κορυφή (Αιγόκερως) στο είδος του.

Ανάγκη για εργασία (6ος οίκος) με την οποία θα αποκτούσε κύρος και εξουσία (Αιγόκερως) και βέβαια δεν θα έχανε με τίποτα την αξιοπρέπειά του (Αιγόκερως).

Αν αυτό που κάνει στην εργασία του (6ος οίκος) δεν έχει κοινωνική αναγνώριση (Αιγόκερως) ή θα πάψει να το ασκεί ή θα προσπαθήσει να κάνει την κοινωνία να το αποδεχθεί, θα το κάνει με τόση σοβαρότητα (Αιγόκερως) και υπευθυνότητα (Αιγόκερως) ώστε τελικά θα γίνει θεσμός (Αιγόκερως).

Άριστη θέση για ερευνητή γιατρό (6ος οίκος) που έχει μεγάλες επιστημονικές φιλοδοξίες (Αιγόκερως).

Η θέση αυτή μπορεί να δώσει άτομο που με την εργασία του (6ος οίκος) αποκτά μεγάλο κύρος, κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση (Αιγόκερως).

Ο πατέρας ή ο σύζυγος (Αιγόκερως) μπορεί να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εργασία (6ος οίκος).

Απόκτηση μεγάλου κύρους (Αιγόκερως) από την εργασία (6ος οίκος).

Στην εργασία (6ος οίκος) θα δώσει την ψυχή του (6η Σεφίρα) όταν η εργασία ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του.

Αν εργάζεται ως υπάλληλος (6ος οίκος) θα είναι πολύ υπεύθυνος (Αιγόκερως) αλλά θα νιώθει πάντα μειονεκτικά γιατί η φιλοδοξία του Αιγόκερω δεν θα αρκεσθεί σε πλαίσια εξαρτημένης εργασίας όσο ψηλά και ένα αυτές είναι.

Στην εργασία (6ος οίκος) τον ενδιαφέρουν κυρίως η δόξα και οι τιμές (Αιγόκερως) παρά τα υλικά αγαθά.

Η επιτυχία στην εργασία έρχεται με καθυστέρηση, όπως είναι γνωστό ο Αιγόκερως  είναι ζώδιο ωριμότητας.

Μεγάλη επιτυχία (Αιγόκερως) σε διανοητικές εργασίες (6ος οίκος Ερμή) ακόμα και σε εργασίες που συνδέονται με εμπόριο (6ος οίκος).

Επιτυχία στην εργασία με τη βοήθεια ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (Αιγόκερως). Εν κατακλείδι το είναι πραγματώνεται όταν η εργασία φέρνει αναγνώριση.