Η Πανσέληνος γίνεται στις 15 Ιούλη, στις 9. 40π.μ. (θερινή ώρα) στην 22ο του Καρκίνου- Αιγόκερω.
Τη μέρα εκείνη οι πλανήτες βρίσκονται στις εξής θέσεις:
Ήλιος-Σελήνη: 22ο Καρκίνου – Αιγόκερω
Ερμής: 18ο Λέοντα
Αφροδίτη: 13ο Καρκίνου
Άρης:16ο Διδύμων
Δίας: 7ο Ταύρου
Ουρανός: 4ο Κριού
Ποσειδώνας: 0ο Ιχθύων
Κρόνος: 11ο Ζυγού
Πλούτωνας: 5ο Αιγόκερω
Β. - Ν. Δεσμός: 23ο Τοξότη/ Διδύμων
Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για την πανσέληνο ο Ωροσκόπος είναι στις 2ο Παρθένου (απέναντι από τον Ποσειδώνα) και το M/C στις 29ο Ταύρου (τετράγωνο με τον Ποσειδώνα).
Πολύ έντονη η πινελιά του πλανήτη της ουτοπίας σ’ αυτήν την Πανσέληνο· υπόψη πως είναι και ‘’έκκεντρος’’, βρίσκεται δηλαδή ακριβώς σχεδόν σε ακμή γωνιακού οίκου, επηρεάζοντας έτσι τις 4 σημαντικότερες γωνίες ενός Ωροσκοπίου (Ανατολή, Δύση, Υπόγειο, Μεσουράνημα). Έκκεντρος πλανήτης (για τους έκκεντρους πλανήτες είχαμε γράψει και παλαιότερα) βάζει έντονα τη σφραγίδα του στο ωροσκόπιο, άρα η Πανσέληνος αυτή έχει έντονη τη δυναμική του Ποσειδώνα.
Όμως η Ποσειδώνια δυναμική γίνεται ακόμα πιο έντονη, αν σκεφτούμε πως ο Ποσειδώνας του ωροσκοπίου της Ελλάδας είναι στις 21ο Αιγόκερω, ακριβώς εκεί που γίνεται η πανσέληνος! Πολύ «ποσειδώνια» αυτή η καλοκαιριάτικη πανσέληνος. Τη μέρα της Πανσελήνου η πιο «κλειστή» όψη είναι το τετράγωνο Αφροδίτης/Κρόνου, όψη που είναι σημαντική για θέματα οικονομικά. Δύσκολη όψη έχει επίσης και ο Ερμής με τον Ουρανό (135ο). Άλλη σημαντική σκληρή όψη είναι το ενάμιση τετράγωνο Αφροδίτης με Ποσειδώνα. Το εξάγωνο Δία-Πλούτωνα εξακολουθεί βέβαια να υπάρχει, αλλά ήδη έχει αρχίσει να αποδυναμώνεται. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε την (ακριβή σχεδόν) 150ο χιαστί όψη Β. Δεσμού με Ήλιο και Ν. Δεσμού με Σελήνη.
Οι Δεσμοί σε όψη διλημμάτων, πόλωσης και θανάτου με την Πανσέληνο σίγουρα είναι κάτι αξιοπρόσεκτο και παρακάτω θα προσπαθήσουμε να το ερμηνεύσουμε. Επίσης ο Ερμής έχει 135ο και με τον Πλούτωνα, άρα παρεμβαίνει στο σκληρό τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα και αυτό σίγουρα δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε.
Ας δούμε τώρα και τα σημαντικά μεσοδιαστήματα της ημέρας:
Άρης/ Κρόνος στις 14ο Λέοντα, πάνω στον Κρόνο της Ελλάδας και απέναντι από τον Ήλιο της, είναι κάτι που σίγουρα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Ήλιος/ Άρης στις 4ο Καρκίνου, σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Ουρανό.
Ήλιος/ Κρόνος στον Ωροσκόπο και Ήλιος/ Ουρανός στο M/C.
Ας δοκιμάσουμε λοιπόν να αποκωδικοποιήσουμε αυτή την ‘’Ποσειδώνια’’ Πανσέληνο στην οποία φαίνεται οι 135ο και οι 150ο να δίνουν έντονα τις πινελιές τους:
Ήλιος, Σελήνη σε επαφή με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας είναι ένδειξη εσωτερικής δυσαρέσκειας, απογοήτευσης, αναστάτωση· δείχνει παρανοήσεις, ψευδαισθήσεις, εξαπατήσεις, υπονόμευση σχέσεων. Γενικά είναι δείκτης εξασθένησης.
Έκλειψη στον Καρκίνο έχει πάντα να κάνει με θέματα θεσμών, πατρίδας, με εθνικά θέματα ή περιουσία του κράτους.
Γίνεται σε οίκους του ωροσκοπίου της Ελλάδας που συνδέονται με άλλα κράτη, κυρίως γειτονικά, με διπλωματία και εξωτερικό. Και πάλι κάποια γεγονότα που συνδέονται με άλλα κράτη επηρεάζουν τη χώρα, ίσως αυτό δηλώνει και μόνο σημαντικά γεγονότα- δρώμενα σε γειτονικά (κυρίως) κράτη.
Ποσειδώνας σε εμπλοκή με ωροσκόπιο Ελλάδας αλλά και Ωροσκόπο της Πανσελήνου δείχνει εξαπάτηση, ψευτιά, ανακρίβεια· όπως γράφουν και τα κλασικά βιβλία Αστρολογίας ‘’η εμπειρία της απογοήτευσης’’, πολύ περισσότερο που ο Ποσειδώνας εμπλέκεται και με το M/C, κάτι που μπορεί να δηλώνει επιδίωξη λανθασμένων ιδεών, κλίση προς την απάτη και την εξαπάτηση, σοβαρές αποφάσεις κάτω από δυσάρεστες συνθήκες (κυρίως το τελευταίο).
Μην το ξεχνάμε, αυτή η Πανσέληνος, όπως γράψαμε και πιο πάνω, έχει έντονη τη «σφραγίδα» Ποσειδώνα που είναι και Εσωτερικός Κυβερνήτης του Καρκίνου, του ζωδίου στο οποίο γίνεται η Πανσέληνος.
Αφροδίτη τετράγωνο με Κρόνο και 135ο με Ποσειδώνα δείχνει και κάποια «ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα, χωρισμούς πάσης μορφής, ένα ξαφνικό ξύπνημα από μια κατάσταση ουτοπίας, δύσκολη πραγμάτωση κάποιων ιδεών».
Ερμής σε σκληρές όψεις με Πλούτωνα/ Ουρανό είναι ένδειξη αναταραχής, έξαψης, βιασύνης, νευρικότητας, δείχνει ακόμη και υπερφόρτιση των δυνάμεων, συνδέεται ακόμα και με αναπάντεχες ειδήσεις. Σίγουρα η εμπλοκή αυτή του Ερμή δεν είναι ότι καλύτερο για κάθε μορφή επικοινωνίας, για μεταφορές και για το χώρο των media.
Οι Δεσμοί της Σελήνης σε όψη χιαστί με την Πανσέληνο είναι ένδειξη πολωτικών καταστάσεων, χωρισμών, διλημμάτων και η εμπλοκή του Πλούτωνα και του Ουρανού στο μεσοδιάστημά τους δείχνει ξαφνικές εμπειρίες που επηρεάζουν μεγάλες μάζες ανθρώπων. (Το ‘’ξαφνικό’’ έχει να κάνει με τον Ουρανό, οι «μάζες» με Πλούτωνα-Δεσμούς)· δείχνει επίσης τάσεις να προωθηθεί κάτι με οποιοδήποτε κόστος ή αδιαφορώντας για το κόστος (ειδικά το πολιτικό). Πάντως η εμπλοκή αυτή δίνει κατά Ebertin και «μια ένωση με πολύ κόσμο, μια βίαιη παρουσία ή εμφάνιση στη ζωή». Ευνοεί επίσης καταστάσεις πανικού, ξαφνικών συγκεντρώσεων, κάθε μορφής ‘’μοιραίας’’ σχέσης ή χωρισμού μοιραίου.
Αυτά για τη δυναμική του Ιούλη, πού, βέβαια, είναι υπό την κυριαρχία του ‘’σκληρού’’ Ταυ Τετραγώνου ανάμεσα στους 3 γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος (Κρόνου, Ουρανού, Πλούτωνα), την έντονη παρουσία του άλλου γίγαντα, του Ποσειδώνα και τη ‘’μοιραία’’ εμπλοκή και των Δεσμών της Σελήνης.
Πάντως και σημειολογικά αν το δούμε η Πανσέληνος γίνεται στις 15 Ιούλη, μέρα που στην πρόσφατη ιστορία μας έπαιξε πολλές φορές (π.χ. ’65, ΄74) σημαντικό και σημαδιακό ρόλο!...