Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η δραγωνική απο-κάλυψη της ‘’αρχετυπικής’’ κατασκόπου MATA HARI



Θα περίμενε κανείς στο ωροσκόπιο της «αρχετυπικής» κατασκόπου, όπως την ονομάσαμε, να είναι ‘’γεμάτος’’ ο 12ος οίκος και να είναι ενεργοί, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας,· όμως ο 12ος οίκος είναι «άδειος» και ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας δεν έχουν ιδιαίτερες εμπλοκές με το γενέθλιο ωροσκόπιο. Ας δούμε όμως πρώτα τι πληροφορίες δίνει μόνο του το τροπικό ωροσκόπιο για την αρχετυπική κατάσκοπο.




Σελήνη, Κρόνος στους Ιχθείς σε σύνοδο με το Β. Δεσμό στο γωνιακό 4ο οίκο· οι Ιχθύες ζώδιο που συνδέεται με το 12ο οίκο, οίκο του παρασκηνίου κάθε μορφής, είναι σημαντική ένδειξη για κατασκοπευτική, παρασκηνιακή δραστηριότητα.

Ο Ποσειδώνας, πλανήτης της εξαπάτησης, σε ακριβέστατη όψη 45ο και 135ο με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Ο Δίας, φυσικός δείκτης του εξωτερικού, στον οίκο της προσωπικότητας (1ος) και στην «καταραμένη» και κρίσιμη μοίρα της 22ο Σκορπιού.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του 12ου, στον 8ο οίκο, οίκο παρασκηνίου κι αυτός, όπως και ο 12ος.

Αρκετά στοιχεία για να εξηγήσουν παρασκηνιακή δραστηριότητα, λίγη όμως για μια αρχετυπική, όπως τη χαρακτηρίσαμε, κατάσκοπο. Ας δούμε όμως το δραγωνικό ωροσκόπιο πως πραγματικά και κυριολεκτικά απο-καλύπτει την κατάσκοπο. Θα πάρουμε τους πλανήτες έναν προς έναν:



Ήλιος στις 25ο Λέοντα, με αντισκιά στις 5ο Ταύρου, ακριβώς πάνω στον Τροπικό Ποσειδώνα.

Σελήνη 20ο Ιχθύων, ακριβώς πάνω στον τροπικό Β. Δεσμό και ακριβέστατη σκληρή όψη 45ο με τον Ποσειδώνα.

Ερμής στις 27ο Λέοντα, σε βασιλικό αστέρα (Regulus) σε σύνοδο με τροπικό M/C και κυβερνήτης 8ου οίκου, οίκου παρασκηνίου - και θανάτου - σε τροπικό και δραγωνικό ωροσκόπιο. Πράγματι, η ίντριγκα της στοίχισε τη ζωή της.

Αφροδίτη 24ο Καρκίνου, σε εμπλοκή με απλανείς που δηλώνουν δολιότητα (Terebellum-Procyon & Pollux) και με αντισκιά πάνω σε δραγωνικό Πλούτωνα. Επίσης η Αφροδίτη σε κρίσιμη μοίρα.



Άρης στις 26ο Λέοντα, με αντισκιά κι αυτός στον τροπικό Ποσειδώνα, αλλά και σε βασιλικό αστέρα κι αυτός (πολλοί πλανήτες σε  βασιλικό αστέρα δείχνουν πως θα διέπρεπε· και πράγματι έμεινε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη κατάσκοπος, η «αρχετυπική» κατάσκοπος όπως λέμε εμείς).

Δίας στις 2ο Τοξότη, στην πτώση του Β. Δεσμού, στον απλανή που δηλώνει δολιότητα, το Yod- Prior και κοντά σε κρίσιμη μοίρα  (προσέξτε πόσο παίζουν ρόλο και σ’ αυτό το ωροσκόπιο τα ενεργειακά φορτισμένα σημεία -Ε.Φ.Σ.).

Κρόνος στις 16ο Ιχθύων, σε κρίσιμη μοίρα και αυτός και σε όψη χιαστί (150ο) με τροπικό Άρη και Ερμή (όψη θανάτου, διλημμάτων, γενικά «διπλών» καταστάσεων).

Ουρανός στις 29ο Λέοντος, ακριβώς πάνω στο τροπικό M/C και αυτός σε βασιλικό αστέρα (4 πλανήτες σε βασιλικό αστέρα στο δραγωνικό ωροσκόπιο).

Ποσειδώνας 15ο Ταύρου, ακριβέστατο (σχεδόν στα πρώτα λεπτά!) τετράγωνο με τροπικό Ήλιο αλλά και Άρη, Ερμή (με ελάχιστη απόκλιση).

Πλούτωνας στις 4ο Διδύμων, σε κρίσιμη μοίρα, με αντισκιά πάνω στη δραγωνική Αφροδίτη.

Δραγωνικός ωροσκόπος στη «σκοτεινή» μοίρα της 22ο Σκορπιού, πάνω σε τροπικό Δία.

Δραγωνικό M/C ακριβώς απέναντι από τροπική Σελήνη. Εκπληκτική, νομίζουμε, η ιδιοσυναστρία, για μια ακόμα φορά δείχνουμε τη λειτουργικότητα του δραγωνικού ωροσκοπίου. Προσέξτε όμως και κάτι ακόμα: το μεσοδιάστημα του μυστηρίου είναι το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/ Πλούτωνα και στο τροπικό ωροσκόπιο είναι στις 15ο Ταύρου, σε ακριβέστατο τετράγωνο με τροπικό Ήλιο αλλά και πάνω στο δραγωνικό Ποσειδώνα.

Ανακεφαλαιώνοντας τονίζουμε πως 4 δραγωνικοί πλανήτες είναι σε βασιλικό αστέρα (Ήλιος, Ερμής, Άρης, Ουρανός), 3 σε κρίσιμες μοίρες (Αφροδίτη, Κρόνος, Πλούτωνας), 2 σε απλανείς που συνδέονται με δόλο (Αφροδίτη, Δίας) και η δραγωνική Σελήνη με αντισκιά είναι στις 9ο Ζυγού, στο σκληρό απλανή Vendimiatrix που συνδέεται με ορφάνια και χηρεία.

Ε, νομίζουμε πως το δραγωνικό ωροσκόπιο κυριολεκτικά απο-καλύπτει την πραγματική Mata Hari και μας δείχνει πως για να είναι κάποιος κατάσκοπος δεν είναι απαραίτητο να έχει «σώνει και καλά» φορτωμένο 12ο, αρκεί να υπάρχει έντονο το στοιχείο του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα· κι αν δεν τον διαθέτει αυτό το στοιχείο το τροπικό αλλά το δραγωνικό, υπερεπαρκεί, αρκεί οι δραγωνικές αναγωγές να εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο με τις τροπικές θέσεις.

το άρθρο έχει δημοσιευτεί και στο astrology.gr