Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ωριαία - Θέμα Συνεργασιών



Μας προσέγγισε στέλεχος μεγάλης εταιρείας, ρωτώντας μας αν η πρόταση συνεργασίας την οποία του έκαναν, για θέση σε εταιρεία επιχειρηματικών συμβουλών (consulting), ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψη του ή όχι; Η συγκεκριμένη δουλειά κάλυπτε πέρα από τα οικονομικά και τις επαγγελματικές προτιμήσεις του ερωτώντος ως προς την εξέλιξη του, αλλά η κρίσιμη οικονομική περίοδος την οποία διανύουμε, τον έκανε παρά πολύ επιφυλακτικό στο να πάρει ρίσκα και να προχωρήσει. Η ερώτηση η οποία τέθηκε πιο συγκεκριμένα ήταν η εξής:

Να εμπιστευτώ τον Χ στην πρόταση συνεργασίας που μου κάνει;
                                                                                           
Αφού λοιπόν ακούσαμε όλα τα στοιχεία και κατανοήσαμε το τι ακριβώς ζητούσε να μάθει ο ερωτών, απέμενε ο χωροχρονικός προσδιορισμός της ερώτησης, ήτοι:

Αθήνα, 7/2/2011, 7:55 μμ




Πριν τον καθορισμό των δεικτών και την μελέτη του χάρτη, ας κάνουμε μερικές πρώτες διαπιστώσεις.

Η Σελήνη είναι αργή, άρα η εξέλιξη του θέματος θα έχει αργούς ρυθμούς ως προς την όποια ολοκλήρωση της. Πλανητική ώρα Ερμή, απόλυτα συμβατή τόσο με τον ερωτώντα, αλλά και με τον Asc το πιο βασικό, όσο και με το είδος της επαγγελματικής πρότασης που του έγινε. Σαφέστατα το θέμα εμπίπτει στην ομάδα του άξονα 1 – 7, δηλαδή ο ερωτών και οι συνεργασίες του. Η παρουσία μεταβλητών ζωδίων στον άξονα, μας οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα ότι και από τις δυο πλευρές η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή & μεταβαλλόμενη, καμία από τις δυο πλευρές, δεν έχει κατασταλάξει οριστικά. Αξίζει να τονίσουμε  στο σημείο αυτό, ότι ο άξονας Παρθένου – Ιχθύων είναι απόλυτα συμβατός με την φύση της προτεινόμενης συνεργασίας, ήτοι επ’ αμοιβή υπηρεσίες προς τρίτους.

Η παρουσία των ερωτώντα - συνεργάτη στον άξονα 1ου -7ου , σε μεταβλητά ζώδια,  δηλώνει πως έχει ανεπαίσθητα αρχίσει κάποια δράση για αλλαγή και βέβαια, αν αυτή θα ευδοκιμήσει, θα φανεί από τον όλο ωριαίο χάρτη. Επίσης οι κύριοι δείκτες του θέματος σε μεταβλητά ζώδια, πιθανόν να σημαίνει, πως η υπόθεση έχει διττό χαρακτήρα, κρύβει κάτι άλλο, πέρα από την επιφάνεια, ή σημαίνει πως η λύση μπορεί να έλθει με δύο τρόπους ή από δύο πλευρές. Πάντως οι δείκτες σε διπλά ζώδια, όπως εδώ, είναι δείγμα αμφισημίας, δείχνει κάποιο ‘’διχασμό’’ των προσώπων, μια πιθανή σύγκρουση ‘’είναι’’ & ‘’φαίνεσθαι’’.

Ας θέσουμε λοιπόν τους δείκτες για να αρχίσουμε την διαδικασία αποκρυπτογράφησης του χάρτη και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

  • Ερμής & Σελήνη, ο ερωτών
  • Δίας ο Χ που κάνει την πρόταση συνεργασίας

Ο ερωτών Ερμής βρίσκετε στον Υδροχόο, καλά βαθμολογημένος (αφού βρίσκεται στην τριπλότητα & τα όρια του) με ένα + 5. Αυτό σημαίνει ότι ο ερωτών είναι σχετικά καλά στην παρούσα κατάσταση του. Ο Ερμής βρίσκεται επίσης στον 5ο οίκο του ωριαίου χάρτη δηλαδή στον 11ο του Χ, βρίσκεται δηλαδή μέσα στα σχέδια & τους στόχους του Χ. 
Ο Χ από την άλλη όπως είδαμε δηλώνεται από τον Δία. Βρίσκετε στον Κριό, σχετικά καλά βαθμολογημένος και αυτός με +5 αφού βρίσκεται στην τριπλότητα & τα όρια του. Είναι στον 7ο του ερωτώντος άρα σε ένα πρώτο επίπεδο η συνεργασία είναι πιθανή και το ότι ο Δίας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση είναι ένα πρώτο δείγμα της προς αυτόν εμπιστοσύνης.

Όμως ο Δίας με αντισκιά πηγαίνει στις 27ο Παρθένου (την απόλυτη πτώση της Αφροδίτης) και η Αφροδίτη κυβερνά τον 8ο του Χ (2ο του ωριαίου χάρτη). Με μια πρώτη ανάγνωση αυτό σημαίνει προβλήματα οικονομικά του Χ πιθανά λόγω χρεών ή άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων. Ας το κρατήσουμε αυτό.

Ερμής και Δίας (οι δυο βασικοί δείκτες) έχουν ήδη σχηματίσει όψη εξαγώνου (αποκλίνουσα). Αυτό είναι θετικό και δηλώνει τις συναντήσεις που είχαν ο ερωτών με τον Χ στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο σε φιλικό, όσο και σε επίπεδο συζητήσεων για την ενδεχόμενη  συνεργασία τους.

Από την πρώτη μελέτη των βασικών δεικτών, δεν προκύπτουν όπως βλέπουμε, ούτε ισχυρές ενδείξεις εμπιστοσύνης προς τον Χ ούτε κάποια σαφέστατη ένδειξη του πως θα εξελιχθεί, αν και εφόσον γίνει η συνεργασία τους. Ας συνεχίσουμε την διερεύνηση αναζητώντας άλλα σημάδια που να μπορέσουν να μας οδηγήσουν σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ο έτερος δείκτης του ερωτώντος, η Σελήνη, βρίσκεται στον Κριό. Είναι άσχημα βαθμολογημένη (-5) μιας και στερείται θεμελιωδών δυνάμεων. Βρίσκεται στον 8ο του ερωτώντος και πρόκειται να σχηματίσει όψη αντίθεσης με τον Κρόνο. Ο ερωτών αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και μάλιστα τα προβλήματα αυτά θα ενταθούν (μόλις σχηματιστεί η όψη αντίθεσης με Κρόνο), προβλήματα τα οποία θα τον επηρεάσουν τόσο σε επίπεδο δημιουργίας όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός, ότι Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο πτώσης του Κρόνου, τα προβλήματα αυτά αναμένεται να είναι σημαντικά.

Η Σελήνη έχει και αυτή ήδη σχηματίσει όψη συνόδου (αποκλίνουσα) με τον Δία κάτι το οποίο επίσης δηλώνει τις συναντήσεις & επαφές του ερωτώντος με τον Χ. Το γεγονός ότι θα σχηματίσει όψη τριγώνου με το Μεσουράνημα του, αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι στο άμεσο μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξει το status quo του ερωτώντος. Η Σελήνη βρίσκεται στην τριπλότητα του Δία που σημαίνει ότι ο Δίας (δηλαδή ο Χ) αντιμετωπίζει με συμπάθεια την Σελήνη (δηλαδή τον ερωτώντα). Ας το κρατήσουμε και αυτό.

Ας προχωρήσουμε μελετώντας ακόμα περισσότερο τον Χ. Θα παρατηρήσουμε, ότι ο Δίας κυβερνά τον 1ο αλλά και το Μεσουράνημα του Χ (4ο του ωριαίου χάρτη). Και είναι ένας καλός Δίας με αρκετές θεμελιώδεις δυνάμεις όπως είδαμε. Αυτό είναι μια καλή απάντηση σχετικά με το θέμα της εμπιστοσύνης, γιατί ο Δίας, όταν έχει δυνάμεις (και εδώ έχει) δείχνει ένα άτομο αν μη τι άλλο έντιμο (Δίας ως σύμβολο νόμου & τάξης). Είναι και μια καλή ένδειξη, επίσης για την εταιρεία του, το ότι ο 1ος & ο 10ος του Χ έχουν τον ίδιο κυβερνήτη, και αυτός έχει θεμελιώδεις δυνάμεις.
  
 Όμως ο Δίας θα κάνει όψη αντίθεσης με τον Κρόνο που βρίσκετε στον 8ο οίκο του Χ που αποτελεί ακόμα μια ένδειξη χρεών & οικονομικών εκκρεμοτήτων του Χ και της εταιρείας του. Ο Κρόνος κυβερνά τον 11ο & 12ο του Χ που σημαίνει ότι τα σχέδια του δεν θα ευοδωθούν, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, αλλά και η ψυχολογία του, δεν θα είναι ιδιαίτερα καλή.

Το τέλος της υπόθεσης

Κυβερνήτης 4ου ο Δίας (αλλά και δείκτης του Χ), ο οποίος όπως είδαμε πρόκειται να κάνει όψη αντίθεσης με τον Κρόνο. Αυτό δείχνει ότι από την πλευρά του Χ λόγω των προβλημάτων, οικονομικών κυρίως που αντιμετωπίζει, η όποια συνεργασία θα αργήσει να οριστικοποιηθεί και να ευοδωθεί.

Από την πλευρά του ερωτώντος ο δείκτης του, Ερμής, έχει ήδη κάνει εξάγωνο με τον Δία και πρόκειται σύντομα να κάνει εξάγωνο με την ακμή 4ου. Αλλά και ο έτερος δείκτης του ερωτώντος, η Σελήνη, ενώ έχει ήδη φύγει από σύνοδο με τον Δία και πρόκειται να κάνει όψη αντίθεσης με τον Κρόνο, πρόκειται επίσης να κάνει όψη τριγώνου με την ακμή 4ου . Αυτό σημαίνει ότι από την πλευρά του ερωτώντος υπάρχει ανοικτή δίοδος επικοινωνίας με την πλευρά του Χ, και δεν αποκλείει πιθανή συνεργασία, παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατηρεί.

Εντός του 4ου οίκου υπάρχουν οι δυο από τους τρεις ευεργέτες, Βόρειος Δεσμός & Αφροδίτη και μάλιστα σε σύνοδο μεταξύ τους κάτι το οποίο επιτείνει την ευεργεσία τους. Ένα ευνοϊκό σημάδι ότι ο ερωτών και ο Χ θα συνεργαστούν, αλλά όχι τώρα. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι η Σελήνη στο χάρτη είναι αργή, κάτι που όπως προείπαμε συνηγορεί στο ότι η εξέλιξη των γεγονότων δεν θα είναι άμεση.