Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ




Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός, μ’ αυτόν το στίχο αρχίζει ο γνωστός Άγγλος ποιητής T.S. Elliot το μεγάλο του ποιητικό έργο ‘’Έρημη Χώρα’’. Έτσι και τώρα, σε μια Ελλάδα που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, με πλήρη σχεδόν ανατροπή όλων των μέχρι τώρα υφισταμένων δομών, ο στίχος αυτός φαίνεται να έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα ειδικά αυτούς τους μήνες που το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα εύθραυστο.

Μην ξεχνάμε άλλωστε - πως ο Απρίλης φαίνεται να είναι ‘’σημαδιακός’’ μήνας για την Ελλάδα. Ας θυμηθούμε πως Απρίλη συνθηκολόγησε η χώρα με τους Γερμανούς και Απρίλη μπήκαν γερμανικά τανκς στην Αθήνα - «ο σκληρός Απρίλης του ‘41», που μας τον θυμίζει πάντα η θεϊκή μουσική του Χατζιδάκι -, Απρίλη είχαμε τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, Απρίλης ήταν πέρσι που ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο ανακοίνωσε την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. Μην ξεχνάμε πως όλοι οι βαρείς πλανήτες είτε άλλαξαν είτε ετοιμάζονται να αλλάξουν ζώδιο, κάτι που όταν συμβαίνει είναι ένδειξη για πολύ μεγάλες αλλαγές, όχι φυσικά σε στενά εθνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης ένδειξη ανατροπών είναι και οι Πανσέληνοι των τελευταίων μηνών, που γίνονται συνεχώς σε αναιρετικές μοίρες.

Η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στις 3 Απρίλη, στις 5.34 (θερινή ώρα) μμ. Γίνεται στις 13ο του Κριού (σύνοδος Ηλίου-Σελήνης) σε ακριβέστατη (σχεδόν και στα πρώτα λεπτά) αντίθεση με τον Κρόνο, κάτι που το θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο για λόγους που παρακάτω θα εξηγήσουμε. Ας δούμε όμως τις πλανητικές θέσεις της ημέρας:




Ήλιος, Σελήνη στις 13ο Κριού ακριβώς στην ακμή του 8ου οίκου του ωροσκοπίου που φτιάχνουμε για τη Νέα Σελήνη· και, όπως έχουμε ξαναγράψει, πλανήτες στην ακμή ενός οίκου έχουν πάντοτε ιδιαίτερη δυναμική και φόρτιση. Γίνεται επίσης στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο πολιτικής.

Ο Ερμής στις 23ο Κριού ανάδρομος, κι αυτός στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης και σε σκληρή ακριβέστατη όψη 45ο με την Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη πανίσχυρη στο ζώδιο της έξαρσής της, στις 8ο Ιχθύων, πάνω σε άριστο απλανή (Skat) και σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα είναι ένα πολύ ισχυρό θετικό σημάδι.

Ο Άρης, πανίσχυρος στις 1ο Κριού, σε ακριβέστατη σύνοδο κι αυτός με τον εκρηκτικό Ουρανό (πολλές ακριβείς όψεις έχει αυτή η Νέα Σελήνη!) μας προετοιμάζει για εκρηκτικές καταστάσεις, πολύ περισσότερο που γίνεται στον 11ο οίκο της Ελλάδας, οίκο της πολιτικής όπως είπαμε.

Ο Δίας στις 15ο Κριού, σε εμπλοκή με τη Νέα Σελήνη αλλά και με τον Κρόνο βρίσκεται κι αυτός στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης.

Ο Κρόνος, πανίσχυρος κι αυτός στις 16ο Ζυγού σε σκληρές ακριβέστατες αντιθέσεις με Νέα Σελήνη, δηλ. Ήλιο-Σελήνη, αντίθεση με Δία και με Ερμή (με το δεύτερο η αντίθεση έχει μεγαλύτερη ανοχή).

Ο Ουρανός, όπως παραπάνω γράψαμε, στις 1ο Κριού, σύνοδο με Άρη.

Ο Ποσειδώνας στις 29ο 58΄ Υδροχόου, πάνω στον Ερμή της Ελλάδας, ενώ την επόμενη μέρα πρόκειται να μπει στο ζώδιό του, τους Ιχθύες.

Ο Πλούτωνας στις 7ο Αιγόκερω, πάνω στον άξονα της αποδόμησης, τον άξονα Άρη/ Κρόνου.

Ο Χείρωνας, στους Ιχθύς, 3ο πια, τετραγωνίζει τον ωροσκόπο της Ελλάδας και οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται στις 26ο του άξονα Διδύμων – Τοξότη.

Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης στις 16ο Παρθένου εμπλέκεται με αντισκιά και με τη Νέα Σελήνη αλλά και με τον Κρόνο.

Τέλος, το M/C της Νέας Σελήνης στις 15ο Διδύμων, ακριβώς απέναντι από τον Άρη της Ελλάδας.

Νέα Σελήνη, Κρόνος, Δίας, ωροσκόπος εμπλέκονται με τον άξονα Άρη/ Κρόνου της Ελλάδας και ο άξονας της εξασθένησης (Κρόνος/ Ποσειδώνας) ενεργοποιεί Σελήνη, Αφροδίτη Ελλάδας και Άρης/ Ουρανός κάνουν σκληρές όψεις 45ο και 135ο σε Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή η Νέα Σελήνη, έχει ισχυρές δυναμικές που μπορούν να συνδεθούν και με ευχάριστα αλλά και με όχι και τόσο ευχάριστα γεγονότα. Πριν όμως προχωρήσουμε στην αποκωδικοποίησή της, στον αποσυμβολισμό της, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε κάτι που κι άλλη φορά το έχουμε αναφέρει μέσα απ’ αυτή τη στήλη. Όταν οι βαρείς πλανήτες (από το Δία και πέρα) αλλάζουν ζώδιο κάτι σημαντικό φαίνεται να κυοφορείται, πολύ περισσότερο αν την ίδια εποχή αλλάζουν ζώδια και οι Δεσμοί της Σελήνης. Το πρώτο τρίμηνο του 2011 άλλαξαν ζώδιο Ουρανός, Χείρων, Ποσειδώνας, Δίας Β. και Ν. Δεσμός της Σελήνης, πρόσφατα άλλαξε ζώδιο ο Κρόνος ενώ μόλις πριν 2 χρόνια ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω ανατρέποντας όλες τις ισορροπίες. Ζούμε σε εποχή κοσμογονική, τα πάντα φαίνεται να αλλάζουν και τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι χρόνια ριζικών αλλαγών. Ας συμφιλιωθούμε μ’ αυτό το δεδομένο και ας μην πηγαίνουμε αντίθετα στο ρεύμα της αλλαγής γιατί υπάρχει κίνδυνος να μας παρασύρει· μόνο αν αλλάξουμε εκούσια δε θα αναγκαστούμε να αλλάζουμε! Ας πάμε τώρα όμως να δούμε τη Νέα Σελήνη:

Νέα Σελήνη στον Κριό είναι ένδειξη για νέα δυναμικά ξεκινήματα, μιας και η Νέα Σελήνη από τη φύση της είναι σαφής ένδειξη ξεκινημάτων και ο Κριός το κατ’ εξοχήν ζώδιο των «ενάρξεων». Όμως, επειδή η Νέα Σελήνη εμπλέκεται με τον Κρόνο και τον άξονα αποδόμησης του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οι ενάρξεις αυτές θα γίνουν σε ένα φόντο αποδόμησης και, σίγουρα, δε θα γίνουν με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο, θα γίνουν με σκληρό αγώνα.

Η Νέα Σελήνη γίνεται στον Κριό, ζώδιο όπου ο ήλιος είναι πανίσχυρος (η έξαρσή του) και στο οποίο ο Κρόνος έχει τη χειρότερη θέση του (πτώση)· όταν ο Ήλιος λοιπόν κάνει ακριβέστατη σκληρή όψη με τον πλανήτη που «απεχθάνεται» και ο Ήλιος είναι πανίσχυρος, οσμιζόμαστε σκληρό πόλεμο, πολύ περισσότερο που και ο Ήλιος είναι πανίσχυρος, φιλόδοξος και ετοιμοπόλεμος. Ο Κρόνος πάλι, από την άλλη πλευρά, στο ζώδιο που βρίσκεται είναι παντοδύναμος (Ζυγός) και στο ζώδιο αυτό ο Ήλιος, ο «εχθρός» του είναι πτωτικός. Άρα δύο πανίσχυροι εχθροί έρχονται σε σύγκρουση και, λόγω της κάκιστης ιδιόμορφης αμοιβαίας υποδοχής που έχουν, ο ένας μπαίνει στη σφαίρα επιρροής του άλλου. Σκληρός πλανητικός πόλεμος και φαίνεται ακόμα περισσότερο σκληρός αν πάρουμε υπόψη πως την ίδια μέρα έχουμε και μία εκρηκτική όψη Άρη-Ουρανού, που αγγίζει σημαντικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Πάντως το ότι η πλανητική «μάχη» που αναφέραμε γίνεται σε οίκους που έχουν να κάνουν με χρηματοοικονομικά και «τελειώματα» κάθε μορφής, αυτό και μόνο είναι σαφέστατη ένδειξη για τη δυναμική αυτού του «σκληρού», όπως τον χαρακτηρίσαμε, Απρίλη. Όμως το ότι η Νέα Σελήνη έχει και εμπλοκή με το Δία και καλές όψεις με Ήλιο, Κρόνο, Άρη Ελλάδας είναι ένα παρήγορο σημάδι πως μέσα από μια σειρά αποδομήσεων μπορεί και να προκύψει κάτι που να μοιάζει έως και ακτίνα φωτός. Ας είμαστε αισιόδοξοι μιας και ‘’η απαισιόδοξη στάση είναι στάση αντιδραστική’’, όπως έγραψε και ο Κ. Βάρναλης.

Ας προσέξουμε πως τα δύο φώτα είναι στον οίκο της αποδόμησης (8ος) κυβερνούν 11ο (πολιτική) και 12ο (παρασκήνιο) οίκο, κάτι που θα μπορούσε να δηλώνει πως παρασκηνιακά έχουμε φαινόμενα αποδόμησης (8ος) στο χώρο της πολιτικής (11ος) που συγκρούονται με τις κατεστημένες (Κρόνος) ισορροπίες. Η ζωή, που είναι πιο σαφή από την αστροσημειολογική ανάλυση, θα μας δείξει τί τελικά είναι αυτή η πλανητική κόντρα.

Νέα Σελήνη σε σκληρή όψη 45ο με τον Ποσειδώνα - άλλη μία επιβάρυνση αυτής της Νέας Σελήνης - είναι ένδειξη εσωτερικής δυσαρέσκειας, απογοήτευσης, δείχνει βάσανα και ταλαιπωρίες μαζί με άλλους, λάθη, παρεξηγήσεις, ψευδαισθήσεις και κατ’ εξοχήν αυτή η δυναμική δηλώνει υπονόμευση σχέσεων.

Ήλιος, Σελήνη σε εμπλοκή με Κρόνο, δηλώνει καταπίεση, κατάπτωση, μοναχικότητα, παραίτηση, χωρισμό, διάλυση κάποιας συνεργασίας.

Δίας- Κρόνος σε σκληρή όψη είναι ένδειξη διαταραχών, όψη που κατ’ εξοχήν συνδέεται με πολιτική, δείχνει αλλαγές σε επίπεδο πολιτικής, και στην καλύτερη εκδοχή του μπορεί να δηλώνει ευτυχία μετά τη διάλυση κάποιου συμβολαίου, κάποιας συνεργασίας.

Άρης/ Ουρανός σε εμπλοκή με Ήλιο/Κρόνο Ελλάδας είναι ένδειξη ξαφνικών εκρηκτικών γεγονότων, δείχνει ένα «τεστ νεύρων», είναι επίσης και ένδειξη γέννηση κάτι καινούργιου, με τρόπο όμως όχι και τόσο εύκολο.

Το M/C Νέας Σελήνης σε όψη σκληρή με τον Άρη της Ελλάδας δείχνει αποτυχίες, φιλονικίες, εντάσεις, ακόμα και πράξεις βίας.

Πλούτωνας σε εμπλοκή με Άρη/Κρόνο είναι επικίνδυνος δείκτης σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να δηλώνει βία κάθε μορφής (ακόμα και λεκτική ή ψυχολογική) πολύ περισσότερο που η εμπλοκή αυτή ενεργοποιεί το σκληρό τετράγωνο Δία/Πλούτωνα της Ελλάδας.

Πάντως ο Ποσειδώνας ακόμα πάνω στον Ερμή της Ελλάδας δείχνει σύγχυση, μπέρδεμα, ταραχή.