Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ωριαία - Θέμα Φημών


Σε παρουσία μας σε κοινωνική εκδήλωση, πολύ καλός φίλος , άμεσα εμπλεκόμενος με το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, μέσα από την διεύθυνση της εφημερίδας του, αλλά και μεγάλος εραστής της αστρολογίας, μας πλησίασε απευθύνοντας ένα ερώτημα σχετικά με κάποιο άρθρο το οποίο επρόκειτο να δημοσιεύσει.


Το ερώτημα ήταν :

Αληθεύουν οι φήμες ότι πολιτικό πρόσωπο κερδοσκοπεί, χρησιμοποιώντας οικονομοτεχνικά εργαλεία, ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας

Ο πειρασμός μεγάλος αφού δεν αρνηθήκαμε ποτέ ότι είμαστε φύσει και θέση πολιτικά όντα και μιας που η σύγχρονη τεχνολογία επέτρεπε την κατάστρωση ‘’εν τω άμα’’ ενός ωριαίου χάρτη μπήκαμε στην διαδικασία κατάστρωσης και συνετής αποκωδικοποίησης του ωριαίου χάρτη.

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2011, 8:34 μμ. τα στοιχεία που χρειαζόμασταν.

Η θεωρία της Ωριαίας έτσι όπως μας την παρέδωσαν οι μεγάλοι της δάσκαλοι λέει ότι οι φήμες είναι θέμα 3ου οίκου μόνο και μεγάλη σημασία έχει ο κυβερνήτης του 3ου να είναι σε σταθερό ζώδιο και με τίτλους ή να υπάρχουν πλανήτες μέσα στον 3ο για να έχουν μια κάποια βάση οι φήμες και οι γωνίες του ωριαίου να είναι σε σταθερά ζώδια.

Αλλά ας πάμε να εξετάσουμε τον συγκεκριμένο χάρτη και να καταγράψουμε προσεκτικά τα σημάδια του, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε.



Κυβερνήτης 1ου ο Ήλιος τοποθετημένος στον 5ο οίκο και στον Αιγόκερω. Αυτό καταδεικνύει ότι η ερώτηση είναι φύσεως τζόγου εκπορευόμενου από την εξουσία. Ωστόσο προσοχή, απεικονίζει την ερώτηση, δεν πρέπει να οδηγήσει σε βιαστικά και συμπεράσματα..

Ας κάνουμε σε αυτό το σημείο την πρώτη παρένθεση μας και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όσοι επαΐοντες διατείνονται ότι μπορούν να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν ωριαίο χάρτη σε λιγότερο από δέκα λεπτά , ή  δεν ξέρουν αστρολογία ή λένε συνειδητά ψέματα και μας θυμίζουν το στίχο του Σαββόπουλου από τους Αχαρνής ‘’μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική’’.

Η Σελήνη στον χάρτη, δείκτης της ερώτησης, αλλά και του λαού, βρίσκεται στον Αιγόκερω. Εξετάζοντας την βλέπουμε ότι είναι αδύναμη, καμένη και πολιορκημένη από Ήλιο & Άρη. Απεικονίζοντας τον λαό, μας δείχνει ότι αυτός αδύναμος (Σελήνη στον Αιγόκερω) και πολιορκημένος (Ήλιος & Άρης) αντιδρά σε ένα πρώτο επίπεδο δημιουργώντας φήμες.

Και ας κάνουμε εδώ την δεύτερη παρένθεση μας. Πολιορκία υφίσταται όχι μόνο από τους κακεργέτες Άρη & Κρόνο. Πολιορκία υφίσταται ακόμα και μεταξύ ευεργετών. Ας δώσουμε ένα τραγικό παράδειγμα για την πλήρη κατανόηση  και ας φανταστούμε μια Σελήνη ανάμεσα σε Δια & Αφροδίτη στην Παρθένο. Δεν γνωρίζω πολλούς αστρολόγους που θα χαιρόντουσαν βλέποντας κάτι τέτοιο σε ένα γενέθλιο ή σε έναν ωριαίο χάρτη, αν ήξεραν βέβαια αστρολογία…

Βασικός Δείκτης του θέματος μας ο κυβερνήτης του 3ου οίκου που είναι η Αφροδίτη η οποία είναι στο Σκορπιό και στο 4ο. Βασικό σημάδι ότι το θέμα μας έχει να κάνει με οικονομικά (Αφροδίτη – Σκορπιός) που σχετίζονται με την πατρίδα (4ος).

Η ακμή ωστόσο του 3ου οίκου έχει μια ακριβέστατη σύνοδο με τον Κρόνο ο οποίος είναι παντοδύναμος στο ζώδιο της έξαρσης του. Καθοριστικό σημάδι αυτό γιατί πλανήτης στην έξαρση του εμπεριέχει το στοιχείο της υπερβολής, αυτό το ξέρουν και όσοι στοιχειωδώς ασχολούνται με την Ωριαία Αστρολογία. Ο Lilly γράφει ότι προτιμά ένα πλανήτη στην θέση του παρά στην έξαρση του ακριβώς γιατί το στοιχείο της υπερβολής που η έξαρση έχει μπορεί να αποβεί επιζήμιο για τα θέματα του.

Αυτή η συνοδός σε παρορμητικό ζώδιο (Ζυγός) με σύνοδο ενός Κρόνου σε έξαρση μας λέει ότι οι φήμες, αν υφίστανται, πιθανόν να είναι παραφουσκωμένες. Πολύ περισσότερο που ο Κρόνος κυβερνά τον 3ο οίκο από έξαρση, βρίσκεται δε στα Όρια του από αμοιβαία υποδοχή με τον Δία (τελική βαθμολογία +7)

Ο κυβερνήτης του 3ου οίκου, η Αφροδίτη, βρίσκεται αδύναμη σε σταθερό ζώδιο, τον Σκορπιό. Η παρουσία της σε ένα σταθερό, ‘’φαρμακερό’’ ζώδιο όπως αυτό του Σκορπιού είναι το πρώτο σημάδι, η πρώτη υποψία, ότι οι φήμες έχουν κάποια βάση. Η αδυναμία της , ωστόσο, αλλά πολύ περισσότερο η σύνοδος της ακμής 3ου με τον ‘’επηρμένο’’ Κρόνο μας κάνουν επιφυλακτικούς.

Προσπαθώντας να οδηγηθούμε λοιπόν σε κάποιο συμπέρασμα απαραίτητη κρίνεται η μελέτη υποδοχών των πλανητών δεικτών. Οι δείκτες της ερώτησης, Ήλιος & Σελήνη ‘’λατρεύουν’’ τον Κρόνο όμως ο Κρόνος απεχθάνεται τον Ήλιο .

Αυτό λοιπόν μας οδηγεί στο να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι οι φήμες μάλλον είναι υπερβολικές (Κρόνος σε έξαρση στην ακμή 3ου), έχουν όμως μια βάση (Αφροδίτη στο Σκορπιό – δηλητηριώδεις φήμες για οικονομικά θέματα). Επίσης οι γωνίες σε σταθερά ζώδια έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση μας αυτή.

Αφήσαμε στον φίλο μας, μετά από την αποκωδικοποίηση των σημαδιών ενός Σύμπαντος το οποίο ‘’τα πανθ’ ορά και εστί δίκης οφθαλμός’’, το τι θα έπραττε με την δημοσίευση του άρθρου στην εφημερίδα του . 

ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΩΡΑΣ & ΘΕΜΑΤΟΣ

Ένας από τους προειδοποιητικούς κανόνες της Ωριαίας, για τους οποίους έχουμε επανειλημμένα γράψει σε βιβλία μας, είναι πως πρέπει να υπάρχει συμβατότητα πλανητικής ώρας με τον Ωροσκόπο ή με το θέμα του Ωριαίου χάρτη.

Σε επίπεδο φημών θα περίμενε κανείς, για να υπάρχει συμβατότητα ,πλανητική ώρα Ερμή. Στον ωριαίο χάρτη που καταστρώσαμε όμως η πλανητική ώρα, είναι Άρη και είναι απόλυτα συμβατή.

Το ερώτημα είναι για πρόσωπο εξουσίας (πολιτικός) και ο Άρης στον χάρτη είναι στον Αιγόκερω, στο κατ’ εξοχήν ζώδιο εξουσίας. Άρα η ερώτηση η οποία έχει να κάνει με θέματα εξουσίας είναι συμβατή με την πλανητική ώρα που συνδέεται με πλανήτη εξουσίας. Επιπρόσθετα δε και ο Ωροσκόπος στον Λέοντα είναι συμβατός με την πλανητική ώρα αν αναλογιστούμε ότι ο Άρης είναι πλανήτης θερμός & ξηρός, ταυτόσημος δηλαδή με την φύση του Λέοντος οποίος και αυτός έχει φύση θερμή & ξηρή.