Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ



Προπασχαλινή αυτή η Πανσέληνος, γίνεται στις 18 Απρίλη 2011, ώρα 5.45π.μ., στην 28ο περίπου του άξονα Κριού/ Ζυγού, σε αναιρετική μοίρα κι αυτή όπως άλλωστε όλες οι Πανσέληνοι από τον Οκτώβρη και έπειτα όπως και σε παλαιότερα κείμενά μας είχαμε αναφέρει. Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της πανσελήνου είναι πως στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν όλες οι «γωνίες» του ωροσκοπίου (1ος, 4ος, 7ος, 10ος οίκος) είναι στην 0ο των παρορμητικών ζωδίων, κάτι που το θεωρούμε «σημαδιακό», είναι σαν κάτι καινούργιο να ξεκινά. 

Μην ξεχνάμε όμως πως οι μοίρες αυτές θεωρούνται και «κρίσιμες» (και γι’ αυτές είχαμε γράψει σε παλαιότερα κείμενά μας), άρα ότι καινούργιο προκύψει θα συνδέεται και με κάποια «κρίση».

Ας δούμε όμως τις πλανητικές θέσεις την ημέρα της Πανσελήνου:




Ήλιος στις 28ο Κριού, φυσικά σε ακριβέστατη αντίθεση με τη Σελήνη, που είναι στις 28ο Ζυγού, πάνω στον ετήσιο ωροσκόπο της Ελλάδας.

Ερμής στις 14ο Κριού, ανάδρομος σε σύνοδο με Άρη, αντίθεση με Κρόνο και απέναντι από το γενέθλιο άξονα Άρη/ Κρόνου του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Αφροδίτη στις 26ο Ιχθύων, πανίσχυρη αλλά σε τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας και σκληρή όψη 45ο με το M/C της Ελλάδας.

Άρης πανίσχυρος σε ακριβέστατη αντίθεση με τον πανίσχυρο Κρόνο (ο ένας στις 12ο Κριού, ο άλλος στις 12ο Ζυγού), σε κρίσιμη μοίρα, κάτι που θεωρούμε πως είναι το hot point της Πανσελήνου, πολύ περισσότερο που μ’ αυτούς εμπλέκεται και ο Ερμής αλλά και το βαρύ μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα (με σκληρές όψεις 45ο και 135ο),  που συνδέεται με καταλύσεις και ανατροπές κάθε μορφής.

Δίας στις 19ο Κριού, στην απόλυτη έξαρση του Ήλιου, σε μια από τις πιο «δυνατές» μοίρες του ζωδιακού, αλλά και σε τετράγωνο με το σκληρό μεσοδιάστημα Ήλιου/ Κρόνου.

Ουρανός στις 2ο Κριού, ενεργοποιεί όλα τα «γωνιακά» σημεία του ωροσκοπίου της πανσελήνου και βάζει έντονα την εκκεντρική πινελιά του στο ωροσκόπιό της.

Ποσειδώνας στα Ψάρια πια, σε 45ο με Ερμή και 135ο με άξονα Άρη/ Κρόνου της Ελλάδας.

Πλούτωνας στις 7ο Αιγόκερω, ακριβώς πάνω στο σκληρό μεσοδιάστημα Άρη/ Κρόνου, κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει οπωσδήποτε.

Οι δεσμοί της Σελήνης στην 25ο Τοξότη- Διδύμων σε τετράγωνο με την Αφροδίτη, όπως αναφέραμε αλλά και σκληρές όψεις (45ο, 135ο) με το M/C της Ελλάδας.

«Δυναμίτης» μας φαίνεται αυτή η πανσέληνος με τις σκληρές όψεις Άρη-Κρόνου-Πλούτωνα (ένα «ταυ» τετράγωνο) αλλά και τις βαρύτατες εμπλοκές Άρη/ Ουρανού/ Πλούτωνα. Ας προσπαθήσουμε να την αποσυμβολίσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό:
Πανσέληνος σε Κριό/ Ζυγό έχει πάντα να κάνει με πολεμική κάθε μορφής, εντάσεις διπλωματικές, ανατροπές ισορροπιών, ακόμα και με γεγονότα βίας.

Η Πανσέληνος στον 6ο/12ο οίκο της Ελλάδας, δείχνει εντάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με δημόσια τάξη, πολλά παρασκηνιακά γεγονότα, εντάσεις πιθανόν σε χώρους εγκλεισμού, περιορισμούς κάθε μορφής.

Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν γίνεται σε γωνιακούς οίκους (1ο-7ο) κάτι που επιβεβαιώνει την έντονη δυναμική της και οπωσδήποτε θα έχει να κάνει και με άλλα κράτη, είτε είναι δείκτης σκληρών γεγονότων σε άλλα κράτη.

Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με Πλούτωνα είναι ένδειξη βίας, εξαναγκασμού, βίαιας μεσολάβησης, μεγάλων ανατροπών.

Άρης/ Κρόνος σε αντίθεση είναι κατ’ εξοχήν ένδειξη «τελειωμάτων» κάθε μορφής ατυχημάτων και η εμπλοκή του Ερμή μ’ αυτούς μπορεί να δηλώνει ακόμα και δυσάρεστες ειδήσεις, νέα θλιβερά και πιθανόν κάποιο «θάνατο» κυριολεκτικό ή μεταφορικό.

Ο Ουρανός γωνιακός στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου δείχνει αλλαγές, ανατροπές, αναστατώσεις, εντάσεις, ξαφνικά γεγονότα στο περιβάλλον.

Ερμής σε 45ο με Ποσειδώνα δείχνει σύγχυση, αυταπάτες.

Αφροδίτη σε σκληρές όψεις (τετράγωνο) με Δεσμούς της Σελήνης ευνοεί κάθε «αφύσικη» ένωση και συνεργασία, αλλά και ευνοεί συγκρούσεις σε σχέσεις και συνεργασίες.

Δίας σε Ήλιο/ Κρόνο ευνοεί κάθε «συναινετικό διαζύγιο» αλλά και κάθε «τυχερό χωρισμό», όπως εύγλωττα χαρακτηρίζει αυτή την πλανητική δυναμική ο R. Ebertin.


Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε πως θα εκδηλωθεί η δυναμική αυτού του Απρίλη.