Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ανάλυση Ωρίαιου Χάρτη



Ημερομηνία: 20 Οκτώβρη 2009

Ώρα: 2.10μ.μ. (θερινή)

Θέμα: Ένα άτομο ζητά να μάθει αν τελικώς τα θέματα που το απασχολούν και το ταλανίζουν θα βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Υπόψη πως τα θέματα που το απασχολούν έχουν να κάνουν με οικονομικά, υγεία, συνεργασίες, σχέση, επαγγελματικά, με όλους δηλαδή τους τομείς της ζωής και, βέβαια, ας το πάρουμε σοβαρά υπ’ όψιν αυτό, το άτομο δε γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία γέννησης, άρα δεν μπορεί να γίνει χρήση γενεθλίου χάρτη (παιδί του εμφυλίου που υιοθετήθηκε μικρό). Φυσικά, όπως μας δίδαξε ο W. Lilly τέτοιες ωριαίες μπορούν να απαντηθούν, απλώς η προσοχή πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Ας δούμε αρχικά τα δεδομένα του χάρτη και αν υπάρχουν «απαγορευτικά» σημάδια.




1. Η ώρα είναι Άρη (και η μέρα επίσης). Άρα, ο ωροσκόπος Αιγόκερως (όπου ο Άρης έχει έξαρση), δείχνει πως υπάρχει συμβατότητα ώρας και ωροσκόπου. Αλλά και το θέμα είναι συμβατό με τη φύση του πλανήτη μιας και ο Άρης συνδέεται με ζωτικότητα, επιτυχία, καριέρα, δύναμη αντοχής και θεληματικότητα, θέματα που έχουν να κάνουν με την ερώτηση.

2. Ο Κρόνος στον 8ο οίκο, δεν είναι στους «απαγορευτικούς» 7ο /1ο .

3. Η Σελήνη δεν είναι σε κενή πορεία.

4. Ο ωροσκόπος δεν είναι σε πρώτες ή τελευταίες μοίρες.

Αφού, λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, η ίδια η ωριαία μας ανάβει «πράσινο φως» για να μπορέσουμε να τη διαβάσουμε.

Αρχικά θα ξεκινήσουμε με δεδομένα της κλασικής ωριαίας, θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τους εξωκρόνιους πλανήτες αλλά, στο «δεύτερο χέρι», στη δεύτερη ανάγνωση θα χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τεχνικές της Κοσμοβιολογίας, κάτι που πρώτοι πριν πολλά χρόνια (το 2003) το εφαρμόσαμε στη χώρα μας. Ας πάμε λοιπόν:

ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

α. Ωροσκόπος Αιγόκερως, άρα κυβερνήτης Κρόνος (επικυρίαρχος όμως στη μοίρα αυτή ο Άρης). Ο Κρόνος στον 8ο οίκο στις 28ο Παρθένου δείχνει το άγχος του ατόμου, τις φοβίες και την ανασφάλειά του, για θέματα υγείας, επαγγέλματος, καθημερινής ευρύτερης ζωής (αυτό φαίνεται από το ζώδιο της Παρθένου).

β. Ο Άρης στις 2ο Λέοντα περίπου, σε εμπεριεχόμενο ζώδιο, μόλις απομακρυσμένος από την Ουρά του Δράκου δείχνει πως έχει προηγηθεί μια κατάσταση ασφυξίας, πώς ο ερωτών νιώθει εγκλωβισμένος και βιώνει κάποια «τανάλια» να τον πιέζει (τα ζώδια που περιβάλλουν τον εμπεριεχόμενο πλανήτη). Ο Άρης σε αδύναμο γι’ αυτόν οίκο (7ος) δείχνει την άσχημη κατάσταση του ερωτώντος, μια κατάσταση παραίτησης και απογοήτευσης.

γ. Βρήκαμε λοιπόν τους δείκτες του ερωτώντος· όμως, πάντα δείκτης του ερωτώντος είναι και η Σελήνη, που βρίσκεται στις 24ο Σκορπιού, στην πτώση της, κάτι που δείχνει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του ερωτώντος. Η Σελήνη πάλι κυβερνά τον 7ο οίκο, οίκο των «άλλων», των σχέσεων και των συνεργασιών· και όταν η Σελήνη κυβερνά και οίκο που συνδέεται με το θέμα - και το θέμα συνδέεται και με συνεργασίες - τότε είναι προτιμότερο να τη συνδέσουμε με το θέμα παρά με τον ερωτώντα, χωρίς όμως και να παραβλέπουμε τη σύνδεσή της μ’ αυτόν.

δ. Ο κατ’ εξοχήν, όμως, δείκτης του θέματος είναι ο κυβερνήτης του 4ου οίκου, μιας και το ερώτημα του ερωτώντος ήταν το «τελικά» τί θα γίνει και το «τελικά» συνδέεται με τον 4ο οίκο. Ο 4ος οίκος, αφού η ακμή του είναι στον Ταύρο, έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη, που είναι παντοδύναμη στο Ζυγό (7ο περίπου), δεν «εφάπτεται» με τους δείκτες του ερωτώντος, έχει όμως φύγει από τον Κρόνο και έχει προσεγγίζουσα όψη συνόδου με τον Ερμή, ο οποίος από τις 16ο Ζυγού ετοιμάζεται να κλείσει ένα τέλειο τρίγωνο με το Δία, που είναι στις 17ο Υδροχόου και με τον Κλήρο της τύχης, που είναι σε σύνοδο με το Δία.

Ας δούμε, λοιπόν, την απάντηση που δώσαμε:

  • Η Σελήνη στο Σκορπιό βέβαια αλλά πάνω στον άριστο απλανή Agena που συνδέεται με επιτυχία, ευστροφία και αισθησιασμό, είναι πολύ θετικό σημάδι, πολύ περισσότερο που βρίσκεται στο 10ο οίκο, κάτι που της δίνει «πόντους» που έχει χάσει από θεμελιώδεις δυνάμεις (μην ξεχνάμε, εκτός από τις θεμελιώδεις δυνάμεις υπήρχαν και οι συμπτωματικές, που έχουν να κάνουν και με τον οίκο στον οποίο βρίσκεται ο πλανήτης). Επίσης η Σελήνη ετοιμάζεται (ανοχή 1ο μοίρα) να κλείσει ακριβέστατο τρίγωνο και εξάγωνο με Δεσμούς της Σελήνης, αμέσως μετά εξάγωνο με Κρόνο (η τελευταία της όψη πριν φύγει από το ζώδιο) και, μόλις φύγει απ’ αυτόν (το Σκορπιό) ακριβέστατο τρίγωνο με τον Άρη, άρα θα κλείσει τρίγωνο και εξάγωνο και με τους δύο δείκτες του ερωτώντος. Αφού, όμως, η Σελήνη όπως είπαμε στον ωριαίο χάρτη συνδέεται με τους «άλλους» (7ος) αλλά και με καριέρα (είναι στο 10ο ), έπεται πως θέματα που έχουν σχέση με συνεργασίες, ενώσεις, καριέρα θα ευδοκιμήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από υπομονή, αυτοέλεγχο, ψυχραιμία, εγκράτεια (αυτή είναι η θετική δυναμική ενός εξαγώνου Κρόνου/ Σελήνης) και το εξάγωνο με Β. Δεσμό δείχνει επιτυχία με συλλόγους, εταιρείες, σχέσεις, ενώσεις. Άρα θέματα συνεργασιών πάσης μορφής φαίνεται να ευδοκιμούν με τον καλύτερο τρόπο.

  • Στον ωριαίο χάρτη υπάρχει όμως και ένα συγκλίνον (και οι συγκλίνουσες όψεις στην ωριαία είναι οι σημαντικές) τρίγωνο με Ερμή/Δία και πάνω στο Δία και ο Κλήρος της Τύχης. Ο Ερμής πανίσχυρος λόγω της αμοιβαίας υποδοχής με τον Κρόνο και ο Δίας σε ένα ζώδιο στο οποίο έχει τη «χαρά» του (η «χαρά» είναι μια πολύ καλή θέση για κάποιον πλανήτη, δεν πρέπει, όμως, να συγχέεται με τη θέση ή την έξαρση). Ο Ερμής, κυβερνήτης 5ου, 6ου, 8ου οίκου στον ωριαίο χάρτη, ερχόμενος σε επαφή με το δείκτη του ερωτώντος, τον Κρόνο, μέσω της αμοιβαίας υποδοχής, δίνει θετική απάντηση σε θέματα σχετικά με έρωτες (5ος), υγεία, εργασία (6ος) και οικονομικά (8ος) πολύ περισσότερο που κυβερνήτης του «άλλου» οίκου των οικονομικών (2ος) είναι ο Δίας, με τον οποίο ο Ερμής θα κάνει ακριβέστατη όψη τριγώνου!

  • Ως θετικότατο στοιχείο εκλαμβάνουμε το γεγονός πως ο άξονας του Μεσουρανήματος (4ος/10ος οίκος) πέφτει με αντισκιά ακριβώς πάνω στο Δία και στον Κλήρο της Τύχης. Ο Δίας κυβερνά 2ο, 11ο, 12ο οίκο, άρα ευνοούνται οικονομικά, κάθε μορφή συλλογικότητας και στοχοθεσίας αλλά υπάρχει επίσης προστασία (12ος) και... εύνοια σε κάθε τι «παρασκηνιακό».

  • Ο Κλήρος της Τύχης στον 1ο οίκο και στον Υδροχόο είναι εύνοια για τον ερωτώντα, εύνοια που προέρχεται από φίλους, ομάδες, πρωτοποριακούς χώρους.

  • Κρίνουμε τέλος απαραίτητο να αναφέρουμε πως ο Κλήρος της επιτυχίας είναι στις 20ο Αιγόκερω, πάνω στον ωροσκόπο ακριβώς και σε ζώδιο που έχει να κάνει με καριέρα, κοινωνική καταξίωση, θέματα που απασχολούσαν τον ερωτώντα.
Είδαμε, λοιπόν, πως απαντά στο ερώτημα η κλασική ωριαία, ας δούμε όμως τι προσθέτουν η Κοσμοβιολογία και οι εξωκρόνιοι πλανήτες.

ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • Το M/C στις 13ο Σκορπιού περίπου εμπλέκεται με απόλυτη ακρίβεια με το μεσοδιάστημα Ουρανού/Πλούτωνα (13ο Υδροχόου), κάτι που δείχνει βέβαια ανησυχία και νευρικότητα, αλλά και φιλοδοξία για μετασχηματισμούς ή αναμορφώσεις, αυτόματη αντίληψη και εκμετάλλευση οποιασδήποτε κατάστασης. Μήπως, όμως, και το εξάγωνο Κρόνου/ Σελήνης λίγο-πολύ τα ίδια υποδηλώνουν, όπως και πιο πάνω γράψαμε;

  • Ο ASC στις 20ο Αιγόκερω σε εμπλοκή με όψη τετραγώνου με το σκληρό μεσοδιάστημα Κρόνου/M/C μεσοδιάστημα της εξουσίας, δείχνει την κατάσταση άγχους, λύπης, αναστολών που βιώνει ο ερωτών. Όμως, μην ξεχνάμε, πάνω κει βρίσκεται και ο κλήρος της επιτυχίας, όπως γράψαμε και ο ωροσκόπος με αντισκιά βρίσκεται σε βασιλικό αστέρα (Antares, 9ο Τοξότη).

  • Η Σελήνη στις 24ο Σκορπιού, στο επίσης σκληρό μεσοδιάστημα Κρόνου/ASC, κάτι που δείχνει αισθήματα καταπίεσης εξαιτίας του περιβάλλοντος, αναστολές, προσωπική καταπίεση. Όμως, μην ξεχνάμε η Σελήνη πάνω στον Agena και σε άριστη πορεία, όπου δείξαμε.

  • Όμως το σημαντικότερο μεσοδιάστημα, το μεσοδιάστημα Ήλιου/ Σελήνης στις 12ο Σκορπιού, πάνω στο M/C και με αντισκιά στο Δία και στον Κλήρο της Τύχης που, ας το αναφέρουμε εδώ, έχουν παραλληλία με τον άριστο απλανή Σείριο. Η εμπλοκή αυτή δείχνει αρμονική ψυχική ζωή, επιτυχία σε επάγγελμα, σχέσεις, γάμο, εκπλήρωση κάποιου σκοπού στη ζωή, μεγάλα αποκτήματα, μοίρασμα χαράς και ευτυχίας με άλλους.

Συμπέρασμα: Τα Μ/Δ εικονίζουν άριστα την υπάρχουσα κατάσταση του ερωτώντος αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν. Μέσα από δύσκολη κατάσταση που βιώνει θα υπάρξει μια μεταμόρφωση και, τελικά, όπως ήταν και η ερώτησή του, θα υπάρξει υπέρβαση των προβλημάτων. Άλλωστε οι 2 βασικοί δείκτες, η Αφροδίτη και ο Κρόνος, είναι πανίσχυροι (+ 10 ο Κρόνος, + 11 η Αφροδίτη) λόγω των πολλών αμοιβαίων υποδοχών τους (π.χ. ο Κρόνος έχει αμοιβαία υποδοχή από έξαρση με τον Ερμή). Επίσης ο Κρόνος, όντας στην τριπλότητα της Αφροδίτης και αυτή στη δική του αλλά και στην έξαρσή του έχουν «μεικτή αμοιβαία υποδοχή», άρα ως δείκτες του θέματος συνδέονται. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως και η Σελήνη έχοντας αμοιβαία υποδοχή από πρόσωπα με την Αφροδίτη αποκτά μια θεμελιώδη δύναμη και δε θεωρείται «περιοδεύων», κάτι που θα ήταν ολέθριο, αφού είναι και σε πτώση.

Αφού λοιπόν, οι δείκτες της ερώτησης (Αφροδίτη, Κρόνος) συναντιούνται, η απάντηση είναι καταφατική, θα ξεπεραστούν τα εμπόδια, αλλά σε ένα κλίμα ρεαλισμού, μετριοπάθειας, εγκράτειας, νηφαλιότητας, επιφύλαξης, γιατί αυτά δίνουν Αφροδίτη/ Κρόνος στη θετική τους εκδοχή (και εδώ λειτουργεί η θετική εκδοχή λόγω των όψεων του Κρόνου αλλά και λόγω της ισχυρής θέσης - έστω και με αμοιβαία υποδοχή - των δύο πλανητών).

Απόσπασμα απο το βιβλίο
Η ΩΡΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΜΟΣ Α΄
(2009, Δρ. Χ. Παιζης)