Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Οι αστρολογικοί δείκτες του Αστρολόγου


Όπως η δυναμική ενός πλανήτη μπορεί να μετρηθεί και να βαθμολογηθεί, όπως πρώτος το έδειξε ο μεγάλος Αγγλοσάξονας αστρολόγος William Lilly με επιστημονικό τρόπο, έτσι μπορούμε και να μετρήσουμε σε ένα ωροσκόπιο κατά πόσο υπάρχουν διάφορα στοιχεία, ταλέντα, ικανότητες.

Μπορούμε δηλαδή να μιλάμε για «βαθμό» μουσικού ταλέντου, βαθμό εκκεντρικότητας, ικανότητας σε κάποιους τομείς, βαθμό παρεκκλίσεων και ιδιαιτεροτήτων σεξουαλικών και μη και βέβαια και βαθμό αστρολογικής ικανότητας.

Ας δούμε λοιπόν μέσα από αυτό το κείμενο με ποιο τρόπο μπορούμε να εντοπίσουμε το βαθμό αστρολογικής ικανότητας κάποιου μέσα από τον γενέθλιό του χάρτη, προτείνοντας και ένα σύστημα βαθμολογίας.

1. Ουρανός σε γωνιακά σημεία (1ο, 4ο, 7, 10ο), ιδιαίτερα ωροσκόπο και Μεσουράνημα: ίσως ο πιο ισχυρός δείκτης (όχι απλά στον πρώτο οίκο, ή στο δέκατο, όσο γίνεται πάνω σε αυτούς).

2. Ουρανός σε όψεις συνόδου, εξαγώνου, τριγώνου, με πολλούς πλανήτες του ωροσκοπίου (όσο περισσότεροι τόσο πιο καλά).

3. Πολλοί πλανήτες στον Υδροχόο, στον ενδέκατο οίκο, στον ένατο οίκο (παραδοσιακός οίκος της αστρολογίας, ειδικά της Ωριαίας).

4. Πλανήτες στο Σκορπιό, μιας και εκεί είναι η έξαρση του Ουρανού -του κυβερνήτη της αστρολογίας-.

5. Όψεις ενδεκαγώνου (32,5) και 65 (διπλού ενδεκαγώνου), όψεις που προκύπτουν από τη διαίρεση του κύκλου δια του ένδεκα, που αντιστοιχεί στο ενδέκατο ζώδιο, δηλαδή στον Υδροχόο.

6. Το μεσοδιάστημα Ερμή - Ουρανού, μεσοδιάστημα της αστρολογίας να εφάπτεται (ανοχή 2 μοίρες) σε πλανήτη του ωροσκοπίου, να είναι σε καλό απλανή αστέρα ή ευθέως ή με αντισκιά.

7. Στο Δραγωνικό ωροσκόπιο (ωροσκόπιο που καταστρώνεται με άξονα το Δεσμό της Σελήνης), το δραγωνικό μεσουράνημα να συνδέεται με τον γενέθλιο Ουρανό, κάτι που δείχνει επαγγελματική ενασχόληση με την αστρολογία σε προηγούμενες ενσαρκώσεις ή καρμική σύνδεση του ατόμου με την αστρολογία.

8. Στην 4η 5η 7η και 9η αρμονική (το σύστημα που δημιούργησε ο Addey, σύμφωνα με το οποίο οι πλανήτες «δυναμοποιούνται», όπως και στην ομοιοπαθητική και αποκτούν καινούργια θέση στο ζωδιακό μέσα από την πολύπλοκη διαδικασία που την αναφέρουμε σε σχετικό μας άρθρο) ο Ουρανός να συνδέεται πάντα με γωνιακούς οίκους και ιδιαίτερα Ωροσκόπο - Μεσουράνημα.

9. Ο Ουρανός να είναι στον 9ο ή στον 11ο οίκο.

Όσα περισσότερα στοιχεία από αυτά που αναφέραμε έχει κάποιος στο ωροσκόπιό του, τόσο πιο ισχυρή είναι η ροπή του στην αστρολογία και η ικανότητά του σ' αυτή. Ενδεικτικά δίνουμε ένα πίνακα βαθμολόγησης της αστρολογικής δεινότητας:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥ

Όψη  - Βαθμολογία

1 Ουρανός στον Asc (αν εφάπτεται με ανοχή 3ο μοίρες και όχι από τον 12ο οίκο) +10

2 Ουρανός στον 1ο οίκο +6

3 Ουρανός στο M.C. +9

4 Ουρανός στον 10ο +5

5 Ουρανός σε σύνοδο με πλανήτη +7

6 Ουρανός σε τρίγωνο με πλανήτη +6

7 Μεσοδιάστημα Ερμή Ουρανού σε επαφή με γενέθλιο πλανήτη +8

8 Δραγωνικό M.C. σύνοδο με γενέθλιο Ουρανό +12

9 Ουρανός εξάγωνο με πλανήτη +5

10 Ουρανός σε παραλληλία ή αντιπαράλληλα με πλανήτη +7

11 Ουρανός τονισμένος και στις τέσσερις αρμονικές που αναφέραμε +20 (+5 για κάθε μια από τις τέσσερις)

12 Όψεις ενδεκαγώνου στο ωροσκόπιο ή διπλού ενδεκαγώνου με ανοχή 0,5 μοίρα +7

13 Ουρανός στον 9ο ή 11ο οίκο +5

14 Πλανήτες στον Υδροχόο +6

15 Πλανήτες στο Σκορπιό +5

16 Πλανήτες κοντά στον Regulus από 26ο Λέοντα εως 2ο Παρθένου +10

17 Πλανήτες στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου, απέναντι από τον Regulus +5

18 Πλανήτες κοντά στην 27ο Σκορπιού, στην «Κλείδα του Ουρανού»  +8

19 Πλανήτες από 3ο - 6ο μοίρες Υδροχόου κοντά στους ευμενείς απλανείς Oculus και Bos που συνδέονται με Αστρολογία +6

20 Κλήρος της Αστρολογίας (Asc +Ουρανός – Ερμής) σε όψη με Ουρανό, μεσοδιάστημα Ερμή - Ουρανού στο Σκορπιό ή στον Υδροχόο +5


Αν κάποιος λοιπόν θέλει να μετρήσει τη δυναμική που έχει ή ικανότητά του προς την αστρολογία, ας ελέγξει μέσω του πίνακα αυτή τη δυναμική. Φυσικά ο πίνακας βαθμολόγησης είναι μια πρώτη προσπάθεια επιστημονικής προσέγγισης της αστρολογικής δεινότητας και μια απάντηση στους φίλους που μας ρωτούν αν έχουν ή όχι ικανότητα στην αστρολογία.



Ο πίνακας είναι δική μας αποκλειστικά πρόταση, όποιος θέλει μπορεί να τον χρησιμοποιήσει, αφού πρώτα πάρει την άδειά μας



Υ.Γ. Τέτοιους πίνακες που να μετρούν διάφορες ικανότητες κατά καιρούς θα σας δίνουμε για να μπορείτε να ανιχνεύετε επιστημονικά και όχι κομπογιαννίτικα τις τάσεις του ωροσκοπίου σε επίπεδο ψυχικό, πνευματικό αλλά και σωματικό (με τον όρο «σωματικό», εννοούμε ικανότητες σε διάφορα αθλήματα, αλλά και τη ροπή προς διάφορες εξασθενίσεις του οργανισμού).



Υπόψη πως λεπτομερή ανάλυση του πίνακα που προτείνουμε σκοπεύουμε να κάνουμε σε προσεχή μας πραγματεία αλλά προς το παρών χρησιμοποιήστε τον και διαπιστώστε τη λειτουργικότητα μόνοι σας.



Άλλωστε και ο μεγάλος μας δάσκαλος William Lilly, όταν παράθετε τους πίνακες βαθμολόγησης δεν τους αιτιολογούσε γιατί αφενός σεβόταν τον κοινό νου των αναγνωστών του και αφετέρου ήξερε πως η τεκμηρίωση απαιτούσε μια τόσο εξειδικευμένη ορολογία και χρήση πολλών τεχνικών φιλοσοφικών όρων που θα έκαναν το μη ειδικευμένο με αυτά να νιώθει «εν πλήρη συγχίσει αθώος», όπως θα έλεγε και ο νεωτεριστής ποιητής Μιχάλης Κατσαρός.


Πάντως, όποιος εφαρμόσει αυτόν τον πίνακα σε ωροσκόπια Αστρολόγων όπως ο Witte, ο Ebertin ο Stegg Ruen, ο Kraft, ο Addey, ο Carelli, ο Volguine και σε άλλα ιερά τέρατα του χώρου, θα δει την δυναμική του.