Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΑΗ



Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 3-5-2011, ώρα 9.50π.μ. (θερινή ώρα) στη 13ο Ταύρου περίπου, σε τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας. Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη είναι στις 6ο Καρκίνου, ακριβώς απέναντι από τον Πλούτωνα, που είναι στις 7ο του Αιγόκερω. Ο Άρης στις 23ο Κριού σε σύνοδο με Δία (22ο Κριού). Αφροδίτη και Ερμής σε σύνοδο κι αυτοί στον Κριό (14ο και 16ο αντίστοιχα) και ο Ουρανός κι αυτός στις 2ο Κριού. Εντυπωσιακή αυτή η συσσώρευση πλανητών στον Κριό, στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο του παρασκηνίου και της ίντριγκας πάσης μορφής, αξίζει να την αναλύσουμε διεξοδικά. Το M/C του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης στις 15ο Ιχθύων, σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Άρη της Ελλάδα, ο Ποσειδώνας, στα ψάρια πια στη 0ο, και ο Κρόνος ανάδρομος - ο μόνος ανάδρομος πλανήτης της ημέρας - στις 11ο Ζυγού, απέναντι από όλο το νεφέλωμα (stellium) που βρίσκεται στον Κριό. Ο επικίνδυνος άξονας Άρη/ Κρόνου εμπλέκεται με τον Ερμή (Άρης/ Κρόνος είναι ο άξονας της αποδόμησης) και ο άξονας των επεμβάσεων (Άρης/Ουρανός) με την Αφροδίτη, ενώ ο άξονας της βίας και του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας) έχει ακριβέστατη εμπλοκή με τον Ποσειδώνα. Ο άξονας πάλι της επανάστασης (Ποσειδώνας/ Ουρανός) έχει αμεσότατη εμπλοκή με το M/C της Νέας Σελήνης αλλά – κι αυτό είναι πιο σημαντικό – με τον Άρη της Ελλάδας. Τέλος, η Νέα Σελήνη έχει αμεσότατη εμπλοκή με τον άξονα Ουρανού/ Β. Δεσμού, άξονα των ασυνήθιστων σχέσεων και συνεργασιών.

Πριν ξεκινήσουμε όμως την ανάλυση της Νέας Σελήνης, ας δούμε σε ένα εργονομικό πινακάκι όλες τις παραπάνω δυναμικές, κάτι που το συνηθίζουμε εδώ και καιρό και που πιστεύουμε πως βοηθά να παρακολουθήσετε πιο καλά το κείμενο αλλά και να διευρύνετε τις αστρολογικές σας γνώσεις. 

Ας το δούμε λοιπόν:




Ας δούμε όμως και τις «πλανητικές εικόνες» που σχηματίζονται από τους συνδυασμούς πλανητών και μεσοδιαστημάτων.



Αυτές είναι συνοπτικά οι δυναμικές της ισχυρής αυτής Νέας Σελήνης, ας προσπαθήσουμε τώρα να τις αποκωδικοποιήσουμε μία προς μία με τα εργαλεία της τέχνης μας. Αμέσως μετά θα προσπαθήσουμε να αποσυμβολίσουμε το εκρηκτικό νεφέλωμα στον Κριό, για το οποίο μιλήσαμε και παραπάνω, το οποίο ενεργοποιεί όλο το 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, τον οίκο του παρασκηνίου. 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν βήμα προς βήμα:

Νέα Σελήνη στον Ταύρο, έχει πάντα να κάνει βέβαια με θέματα οικονομικά, με θέματα ασφάλειας· θυμίζουμε πως και πέρυσι με Νέα Σελήνη στον Ταύρο είχαμε την είσοδο του Δ.Ν.Τ. στη χώρα μας.

Νέα Σελήνη σε εμπλοκή σκληρή με Ήλιο, Κρόνο Ελλάδας δηλώνει εντάσεις σε σχέσεις, αδυναμία συμφωνιών, φαινόμενα καταπίεσης και κατάπτωσης, εξασθένηση και χωρισμούς πάσης μορφής.

Η Νέα Σελήνη στο 11ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν είναι σοβαρή ένδειξη για τεκταινόμενα σε θέματα πολιτικής, κοινοβουλίου, κομμάτων αλλά και σε κάθε μορφή συλλογικότητας.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται στον 12ο οίκο, οίκο του παρασκήνιου, της ίντριγκας και γι’ αυτό πολλά παρασκηνιακά φαίνεται να δηλώνει αυτή η Νέα Σελήνη, πολύ περισσότερο που στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν ο σκοτεινός Πλούτωνας εμπλέκεται με ακρίβεια αντίθεση με τον ωροσκόπο· αυτό δηλώνει σκληρά παιχνίδια δύναμης, βίαιες φιλονικίες, δραστική αλλαγή στις συνθήκες της ζωής κάποιου.

Η εμπλοκή Άρη/ Δία με Ποσειδώνα της Ελλάδας δηλώνει ουτοπίες, ψευτιά, σχέσεις που είναι αποτέλεσμα απελπισίας, γέννηση κάποιου καινούργιου πράγματος, αλλά με καθυστέρηση.

Οι Δεσμοί της Σελήνης σε τετράγωνο με την Αφροδίτη της Ελλάδας είναι ένδειξη δυσαρμονικών ενώσεων ή ενώσεων που είναι αποτέλεσμα κάποιας αδήριτης αναγκαιότητας.

Πλούτωνας σε γενέθλιο Δία (ο οποίος είναι και πτωτικός, στον Αιγόκερω) και σε τετράγωνο με τη γενέθλια θέση του, όπως το χουμε ξαναγράψει, είναι κάτι πολύ δύσκολο, μπορεί να δηλώνει απώλειες κύρους, απώλεια σε επίπεδο χρηματοοικονομικό. Όσες φορές έχει ενεργοποιηθεί έχει λειτουργήσει με δύσκολο τρόπο (για την ανάλυση αυτής της δυναμικής παραπέμπουμε σε προηγούμενα άρθρα μας).

Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με Ερμή και Αφροδίτη είναι ένδειξη για δυσάρεστα νέα, προβλήματα εξαιτίας απροσεξίας, απελπισίας, απερισκεψίας, δείχνει χωρισμό, ψυχρότητα, μπλοκαρισμένες συμφωνίες ή συμφωνίες που γίνονται σε πλαίσιο εξαναγκασμού.

Άρης/ Ουρανός με τον Κρόνο απέναντι και σε σύνοδο με την Αφροδίτη είναι ένδειξη βίας, αδυναμίας προσαρμογής σε ξαφνικά επιβαλλόμενες καταστάσεις, δείχνει επίσης και συνεργασίες του τύπου: «τραβάτε με κι ας κλαίω».

Ουρανός/ Ποσειδώνας στον Άρη της Ελλάδας είναι σημάδι αστάθειας, λύπης, «παράλυσης».

Ο ίδιος άξονας στο M/C της Νέας Σελήνης είναι δείκτης έλλειψης αντοχής, νευρικής κρίσης, ξεσπάσματος, λύπης εξαιτίας κάποιας απώλειας, αποσύνθεση.

Ουρανός/ Β. Δεσμός σε Ήλιο, Κρόνο Ελλάδας αλλά και στη Ν. Σελήνη μας προετοιμάζει για εντάσεις, αναταραχές, αλλά και καταστάσεις ενθουσιασμού, δείχνει όμως ξεκάθαρα «το τέλος μιας σχέσης».

Τέλος Άρης/ Πλούτωνας σε Ποσειδώνα δείχνει αδιαλλαξία, σκληρότητα, πανουργία, απάτη και κατά τον Ebertin μπορεί να δηλώνει «καταστροφή εξαιτίας νερού». Μην ξεχνάμε πως τον τελευταίο καιρό πολλές περιοχές του πλανήτη δεινοπάθησαν από τις πλημμύρες.