Η Πανσέληνος γίνεται στις 17 Μάη, ώρα 2.10μ.μ., στην 26ο του άξονα Ταύρου-Σκορπιού, μοίρες ιδιαίτερα δύσκολες, μιας και εκεί βρίσκεται ο επικίνδυνος απλανής Algol που συνδέεται με κάθε μορφής «αποκεφαλισμού». Την ίδια μέρα ο Άρης αδύναμος στις 4ο Ταύρου, ο Ερμής και η Αφροδίτη στις 2ο και 1ο του ίδιου ζωδίου, ο Δίας στις 26ο του Κριού, ο Ουρανός στις 3ο Κριού· ο Ποσειδώνας στις 0ο Ιχθύων, ο Πλούτωνας στις 7ο Αιγόκερω και ο Κρόνος στις 11ο Ζυγού. Τέλος οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται στις 23ο Τοξότη-Διδύμων. Με μια πρώτη ματιά δε φαίνεται να έχει κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, αντιθέτως οι πλανήτες στον Ταύρο έχουν ευνοϊκές όψεις και με Πλούτωνα αλλά και με τον Ποσειδώνα. Όμως, πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, χρήσιμο είναι να δούμε τις εμπλοκές που κάνουν οι «σκληροί» άξονες (δηλ. τα μεσοδιαστήματα) με τους πλανήτες και τα σημεία της Πανσελήνου. Γιατί μπορεί αυτή η Πανσέληνος να μην έχει κάποιες ιδιαίτερα «σκληρές» όψεις, όμως πολλοί πλανήτες και σημεία της είναι σε ενεργειακά φορτισμένα δύσκολα σημεία αφενός και αφετέρου εμπλέκονται με πολύ «σκληρά» μεσοδιαστήματα. Βέβαια, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι ευνοϊκές όψεις της πανσελήνου θα λειτουργήσουν στις όποιες άλλες δυσκολίες ως ισχυρά αμορτισέρ.
Ας δούμε, όμως, τους πλανήτες και τα σημεία της πανσελήνου πιο προσεκτικά:
Ο Ήλιος στον επικίνδυνο απλανή Algol, στις 26ο Ταύρου.
Η Σελήνη στην πτώση της και σε σημείο που έχει έντονα το «ουράνιο» στοιχείο (μην ξεχνάτε πως η έξαρση του Ουρανού είναι στο Σκορπιό).
Ο Ερμής από τις 2ο Ταύρου σε τετράγωνο με το σκληρό μεσοδιάστημα Ήλιου- Κρόνου, που είναι στις 3ο Λέοντα.
Η Αφροδίτη από τις 2ο Ταύρου σε εμπλοκή κι αυτή με το παραπάνω μεσοδιάστημα.
Ο Άρης από τις 4ο Ταύρου κι αυτός σε εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο.
Ο Ποσειδώνας στις 0ο Ιχθύων πάνω στον άξονα Άρη/ Β. Δεσμού (29ο Υδροχόου).
Ο Ουρανός στις 3ο Κριού, πάνω στον άξονα Άρη/ Ποσειδώνα (2ο Κριού).
Ο Πλούτωνας στις 7ο Αιγόκερω, πάνω στο σκληρό άξονα Κρόνου/ Ουρανού.
Οι επικίνδυνοι άξονες Άρη/ Κρόνου και Άρη / Ουρανού εμπλέκονται με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας, τον Asc και το M/C της Πανσελήνου.
Το M/C (7ο Διδύμων) σε εμπλοκή με αντισκιά αλλά και με όψη 45ο με τον άξονα Άρη/ Κρόνου της Πανσελήνου, και ο Asc σε επαφή με Άρη/ Ουρανό.
Ο «μυστηριώδης» άξονας Ποσειδώνα/ Πλούτωνα στις 4ο Υδροχόου, σε εμπλοκή με α) Ήλιο, Σελήνη (με αντισκιά), β) Άρη, γ) Ερμή.
Η Πανσέληνος σε «απόσταση αναπνοής» με τον άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν τώρα βήμα προς βήμα να αποκωδικοποιήσουμε αυτή την πανσέληνο, χωρίς να παραγνωρίσουμε και τις ευνοϊκές όψεις που έχει.
Ο Ήλιος στον απλανή Algol ευνοεί κάθε μορφής «αποκεφαλισμούς», και η εμπλοκή του με τον Admetos της Uranian Σχολής δείχνει κάποια περισυλλογή, στασιμότητα, «βουβές, πένθιμες μέρες», όπως κατά λέξη γράφει ο Witte γι’ αυτόν τον συνδυασμό.
Η Σελήνη – η πτωτική Σελήνη του Σκορπιού – απέναντι από τον Admetos δείχνει ασφυκτικές καταστάσεις για το λαό.
Ο Ερμής σε Ήλιο/ Κρόνο δείχνει απαισιοδοξία, μπλοκαρισμένες συμφωνίες και νέα που μπορεί να μην είναι και τόσο ευχάριστα. Πάντως οι καλές όψεις που έχει με Πλούτωνα και Ποσειδώνα είναι ένα καλό αντίβαρο και δείχνει πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.
Αφροδίτη σε εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο κι αυτή, είναι σαφής δείκτης χωρισμών και μπλοκαρίσματος, δείχνει ακόμα και κάποιες «αρρωστημένες» σχέσεις.
Ο Άρης σε εμπλοκή κι αυτός με τον παραπάνω άξονα είναι ένδειξη τραυματισμών, ατυχημάτων.
Ο Ποσειδώνας σε Άρη/ Β. Δεσμό ευνοεί κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι δείκτης υπονόμευσης σχέσεων, απογοήτευσης, ανακρίβειας, ψέματος, απάτης, ουτοπικών δεσμών.
Ο Ουρανός σε Άρη/ Ποσειδώνα δείχνει ξαφνικές καταστάσεις αδυναμίας, κάποια σοβαρή κρίση, «ξαφνικές δολοφονικές απόπειρες», όπως κατά λέξη γράφει ο Witte γι’ αυτόν τον συνδυασμό.
Ο Πλούτωνας σε Κρόνο /Ουρανό σημειοδοτεί βία πάσης μορφής.
Ωροσκόπος, M/C Πανσελήνου σε εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο είναι ένδειξη δυσκολιών, εξασθένησης, απωλειών κάθε μορφής. Η εμπλοκή του Ποσειδώνα της Ελλάδας με τον ίδιο άξονα δείχνει μειωμένες δυνάμεις και εξασθενημένες προσπάθειες.
Ωροσκόπος, M/C Πανσελήνου σε εμπλοκή με Άρη/ Ουρανό δείχνει ασφυκτικές καταστάσεις, ακόμη και ταραχές.
Η έντονη παρουσία του άξονα Ποσειδώνα/ Πλούτωνα σ’ αυτήν την πανσέληνο δείχνει πως το στοιχείο του «μυστηρίου» μπορεί να κυριαρχεί εκείνες τις μέρες. Το «μυστήριο» μπορεί να σημαίνει «κρυφό» ή «παρασκηνιακό», μπορεί όμως και να δηλώνει «μη φανερό», «άδηλο», γιατί ο άξονας αυτός δείχνει αλλαγές, των οποίων η βαρύτητα μόνο στο μέλλον μπορεί να φανεί, δείχνει «υφέρπουσες αλλαγές».
Τέλος η πανσέληνος κοντά στον άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα δείχνει παραίτηση αλλά και στέρηση. Φυσικά οι δυναμικές που αναφέραμε, μιας και η πανσέληνος γίνεται σ’ όλο τον κόσμο, δείχνει τάσεις που δεν είναι απαραίτητο να εκδηλωθούν σε στενά εθνικό αλλά μπορεί να εκδηλωθούν και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πάντως όπως και στη Ν. Σελήνη και στην Πανσέληνο έχουμε πλανητικά νεφελώματα (stellium) – στον Κριό και στον Ταύρο – είναι μία ακόμα ένδειξη ισχυρής δυναμικής σε θέματα που έχουν να κάνουν με καινούργια ξεκινήματα (Κριός) και με τάση παγίωσης αυτών των ξεκινημάτων (Ταύρος).
Η Ν. Σελήνη δείχνει κάποια ξεκινήματα, η Πανσέληνος μπορεί να δηλώνει το αποκορύφωμά τους ή την τάση για παγιοποίηση τους.