So muss uebervorteilt /albern doch ueberall / sei die Liebe, Hoelderlin
Έτσι πρέπει πάντα, τρελός κι απατημένος να’ ναι ο έρωτας
Νεαρά και ευειδής μας επισκέφτηκε αναζητώντας συμβουλή για να μπορέσει να πάρει απόφαση σχετικά με το μέλλον της σχέσης της. Η σχέση τους αρκετά περίπλοκη, μιας που επαγγελματικοί κυρίως λόγοι, δεν τους επέτρεπαν να είναι μαζί με ένα πιο συμβατικό τρόπο. Υπήρχε όμως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Το ωροσκόπιο του συντρόφου δεν μπορούσε να καταστρωθεί γιατί δεν γνώριζε ούτε την ημερομηνία γέννησης αλλά δεν ήταν σίγουρη ακόμα και για την χρονιά.
Έτσι λοιπόν ούτε συναστρία, ούτε σύνθετος, ούτε κάποια άλλη τεχνική της Κλασικής ή και της Μοντέρνας Αστρολογίας μπορούσε να εφαρμοστεί στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εδώ έγκειται ένα μεγάλο πλεονέκτημα της Ωριαίας. Ενώ όλες οι άλλες τεχνικές πρόγνωσης απαιτούν γνώση του γενέθλιου ωροσκοπίου, στην Ωριαία, , ακόμα και αν δεν υπάρχει το γενέθλιο ωροσκόπιο, απάντηση μπορεί να δοθεί. Γιατί η Ωριαία είναι εκείνη η αστρολογική τεχνική που, για ένα συγκεκριμένο και σαφές ερώτημα που διατυπώθηκε σε μια πολύ συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καταστρώνει ένα χάρτη του ουρανού εκείνης της στιγμής και με βάση αυτό το χάρτη προσπαθεί να δώσει απάντηση.
Έτσι λοιπόν μόνη της και αβίαστα (έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό) μας έθεσε το ερώτημα :
Να εμπιστευθώ τον σύντροφο μου σε αυτά που λέει και να μείνω μαζί του;
Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε :
Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2011, 6:59 μμ
Μια κλασική Ωριαία θα λέγαμε του άξονα 1 – 7.Ας θέσουμε λοιπόν τους δείκτες :
- Ερμής (Ωροσκόπος Παρθένος) η ερωτώσα, αλλά και Σελήνη.
- Δίας (Ακμή 7ου) ο σύντροφος.
Ας μην βιαστεί κάποιος να μας πει ότι ο ωροσκόπος στις πρώτες μοίρες είναι απαγορευτικό σημάδι για την προσπέλαση του χάρτη. Έχουμε ξαναμιλήσει εκτενώς για την ακριβή σημασία των απαγορευτικών σημαδιών ενός ωριαίου χάρτη. Ας περιοριστούμε να τονίσουμε ότι μας καλεί απλά σε μια πιο ενδελεχή ματιά και σε μη εξαγωγή βιαστικών συμπερασμάτων.
Ας αποκωδικοποιήσουμε λοιπόν τα σημάδια. Δείκτης της ερωτώσας ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στον Υδροχόο και στην τριπλότητα του, άρα βαθμολογημένος καλά (+3). Αυτό καταρχήν μας δηλώνει ότι η ερωτώσα δεν είναι σε απελπιστική κατάσταση, λαβωμένη βαθιά από του ‘’έρωτα τη μαχαιριά’’. Κρατά ακόμα δυνάμεις, κάτι που ενισχύεται ιδιαίτερα από την υποδοχή του Κρόνου με τον Ερμή (ο Ερμής στο ζώδιο του Κρόνου και ο Κρόνος στην τριπλότητα του αέρα που κυβερνά ο Ερμής).
Ο Ερμής (δείκτης της ερωτώσας) είναι ένας πλανήτης κρύος & ξηρός ενώ το ζώδιο του Υδροχόου στο οποίο βρίσκεται είναι ζεστό & υγρό. Αυτή η αντίθεση μας προϊδέασε για ένα πιθανό πρόβλημα υγείας την ώρα της ερώτησης. Πράγματι στο τέλος της συνεδρίας μας αποκάλυψε ότι υπέφερε από μια κρίση θυρεοειδούς .
Ο έτερος δείκτης της ερωτώσας η Σελήνη, βρίσκεται στο ζώδιο του Δία, τους Ιχθύες και πάνω στην απόλυτη έξαρση της Αφροδίτης κάτι το οποίο μας υποδηλώνει ότι στην σχέση αυτή η ερωτώσα προσφέρει απλόχερα χωρίς να παίρνει ούτε καν τα αυτονόητα ανταλλάγματα.
Δείκτης της άλλης πλευράς, του συντρόφου, ο Δίας. Βρίσκεται στον Κριό και από αυτή του τη θέση ‘’μισεί’’ τον Κρόνο και την Αφροδίτη, ενώ λατρεύει τον Ήλιο και τον Άρη. Απέναντι στον Ερμή και την Σελήνη είναι αδιάφορος.
Εκεί που βρίσκεται ο Δίας είναι ισχυρός μιας και βρίσκεται στην τριπλότητα του και στα όρια του. Βαθμολογείται με ένα ικανοποιητικότατο +5. Το ότι δεν εμπλέκεται άμεσα με τους δείκτες της ερωτώσας θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα ίχνος αδιαφορίας. Αλλά αυτό είναι ένα λάθος που θα έκανε μόνο κάποιος εντελώς αρχάριος στην Ωριαία.
Γιατί ο Δίας με κόντρα αντισκιά είναι πάνω στην Σελήνη, το ίδιο και η Σελήνη που και αυτή με κόντρα αντισκιά είναι πάνω στο Δία. Κάτι το οποίο αν μη τι άλλο, μας καταδεικνύει ότι αυτοί οι δυο δεν συνευρίσκονται με τρόπο εμφανή, κάτι το οποίο μας επιβεβαίωσε και η ερωτώσα. Όλες οι συναντήσεις γίνονται βιαστικά και σχεδόν κρυφά, και σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα επιθυμούσε η ερωτώσα. Μη ξεχνάμε ότι και οι δυο δείκτες βρίσκονται σε κρυφό οίκο του χάρτη, τον 8ο. Ο 8ος οίκος είναι ένας οίκος κατιών & άτυχος σύμφωνα τους αρχαίους, άρα η φυσική παρουσία των δεικτών σε αυτόν, δεν είναι και το πιο ευνοϊκό σημάδι για την εξέλιξη της σχέσης.
Όμως τι μας λέει η σχέση μεταξύ των δεικτών. Ότι αφού δεν υπάρχει κάποια ισχυρή αμοιβαία υποδοχή η ερωτώσα ενδιαφέρεται για αυτόν αυτός όμως όχι ιδιαίτερα για την ερωτώσα. Ωστόσο εμπιστοσύνη μπορεί να του έχει, γιατί ο Δίας, όταν είναι ισχυρός (και εδώ είναι) δείχνει ένα άτομο αν μη τι άλλο έντιμο (Δίας ως σύμβολο νόμου & τάξης).
Η ύπαρξη όμως εμπιστοσύνης απαντά μόνο στο μισό ερώτημα. Το άλλο μισό είναι η πορεία της σχέσης. Ας το δούμε πιο αναλυτικά :
Δείκτης της ερωτώσας η Σελήνη. Βρίσκεται στις 27 Ιχθύων έτοιμη να αλλάξει ζώδιο. Και ενώ τώρα από κει που είναι ‘’αγαπά’’ τον Δία, από την καινούρια της θέση να αρχίσει να αγαπά τον Άρη & τον Ήλιο και ότι αυτοί κυβερνούν μέσα στον ωριαίο χάρτη. Έτσι μπορεί να αρχίσει να έχει ενδιαφέροντα διανοητικά ή ενδιαφέροντα με θέματα εξωτερικού, μιας και ο Άρης κυβερνά τον 9ο, ή να ασχοληθεί επισταμένα με τα θέματα του σπιτιού της μιας που Άρης κυβερνά και τον 4ο. Θα μπορούσε ακόμα να αποκτήσει ενδιαφέροντα πιο μεταφυσικά ή και να ασχοληθεί με θέματα ανιδιοτελούς προσφοράς, μιας και ο Ήλιος κυβερνά τον 12ο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ερωτώσα θα απομακρυνθεί από τον κρυφό και ‘’ θαμμένο’’ εκπρόσωπο του Δία (Δίας δείκτης του συντρόφου στον 8ο οίκο του ωριαίου χάρτη).
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Η ερωτώσα θα ξεπεράσει αβρόχοις ποσί, την ένταση που έχει σχετικά με την εξέλιξη της συγκεκριμένης σχέσης. Η Σελήνη, δείκτης της κάνει ένα ακριβέστατο τρίγωνο με την ακμή του 4ου οίκου και ο κυβερνήτης του Άρης κάνει ακριβείας τρίγωνο με τον Κρόνο και έχει σύνοδο με τον Ήλιο.
Ο ρόλος του Ουρανού στο συγκεκριμένο χάρτη
Είναι γνωστό ότι στην Ωριαία Αστρολογία χρησιμοποιούμε μόνο τους 7 κλασσικούς πλανήτες ως δείκτες . Έτσι αν για παράδειγμα έχουμε χάρτη με ωροσκόπο Σκορπιό ως δείκτης θα ληφθεί μόνο ο Άρης και όχι ο Πλούτωνας. Τους τρεις εξωκρόνιους (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) θα τους πάρουμε υπ’ όψιν μόνο αν εμπλέκονται άμεσα με τους δείκτες της ερώτησης, ή αν βρίσκονται σε γωνιακά σημεία και φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τις ιδιότητες τους. Πάντως ότι και να δηλώνουν είναι σίγουρο ότι φαίνεται και από τους 7 κλασικούς επίσης.
Το γεγονός ότι εδώ η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό δηλοί την ένταση της ερωτώσας και τον ψυχικό της αναβρασμό, αλλά όπως προείπαμε αυτό φαίνεται και από την σύνοδο Ήλιου & Άρη στον 6ο οίκο, αλλά και από την πλανητική ώρα της ερώτησης που είναι ώρα Άρη.