Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Χρονιά σαρωτικών πολιτικών ανακατατάξεων


Όπως κάθε Φλεβάρη, μήνα που έχει «γενέθλια» η Ελλάδα, έτσι και φέτος θα εξετάσουμε τις τάσεις που σκιαγραφούνται στο ωροσκόπιο της Ελλάδας με την έγκυρη και ιδιαίτερα δοκιμασμένη και καταξιωμένη - μέθοδο της Ηλιακής Επιστροφής.




Θυμίζουμε πως το ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι αυτό που συνδέεται με το Β’ Πρωτόκολλο του Λονδίνου στις 3-2-1830, με Ήλιο στις 14ο Υδροχόου και με ωροσκόπο στη 2ο των Διδύμων, άρα στις 12ο το μεσημέρι. Έχουμε διεξοδικώς αναλύσει γιατί μόνο αυτό το ωροσκόπιο μπορεί να θεωρείται ωροσκόπιο της Ελλάδας, απλώς τώρα θυμίζουμε πως τότε κατοχυρώθηκε η ανεξαρτησία της Ελλάδας και όχι απλώς η αυτονομία της. Όπως έχουμε ξαναγράψει, όποιος γνωρίζει επαρκώς ιστορία και καλώς Αστρολογία εφαρμόζοντας τα ιστορικά γεγονότα σ’ αυτό το ωροσκόπιο δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει τη λειτουργικότητά του.



Ειδικά τα τελευταία χρόνια που, με βάση αυτό το ωροσκόπιο, σχεδόν «φωτογραφίζαμε» τα γεγονότα της πολιτικής ζωής,  και ο πιο κακόπιστος αναγνώστης πιστεύουμε πως έχει πεισθεί για τη λειτουργικότητά του.

Ας δούμε όμως, τώρα, τι γράφαμε πέρυσι τέτοιο καιρό αναλύοντας το ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας με την έγκυρη μέθοδο της Ηλιακής Επιστροφής.

Μικρή επισκόπηση
  •       «Καταναγκαστικά μέτρα» γράφαμε κατά λέξη και τα μέτρα βέβαια της Τρόϊκας μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν.
  •  «Τα μέτρα θα έχουν να κάνουν με το εξωτερικό» και, βεβαίως το Δ.Ν.Τ. συνδέεται με το εξωτερικό.
  •  «Λιτότητα, περιορισμό, εξαναγκασμό» προβλέπαμε και, δυστυχώς, τα ζήσαμε (και τα ζούμε...).
  •  «Διλήμματα, πολωτικές καταστάσεις, χωρισμοί πάσης μορφής» γράφαμε και, φυσικά, τα διλήμματα δίνουν και παίρνουν· μόλις στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είχαμε το δίλημμα του πρωθυπουργού «ενίσχυση των κυβερνητικών υποψηφίων ή εκλογές», δίλημμα τον περασμένο Μάη αν θα χρησιμοποιηθεί «το περίστροφο», αν δηλαδή θα μπούμε στο Δ.Ν.Τ. και άλλα. Όσο για πολώσεις, τίποτε άλλο... Η πόλωση ανάμεσα σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» είναι η πιο χαρακτηριστική και που καθόρισε τις πρόσφατες εκλογές. Χωρισμούς, πάλι, χορτάσαμε: Απομάκρυνση Ντόρας από Ν.Δ., τριπλή διάσπαση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και... έπεται συνέχεια!
  •  «ύπουλες κινήσεις που μπορεί να θίξουν το κύρος της χώρας» βλέπαμε και η άνοδος των Spreads καθώς και οι εκθέσεις των διεθνώς οίκων το επιβεβαίωσαν, για να μην ξεχάσουμε και τα προσβλητικά για το έθνος μας εξώφυλλα γερμανικών περιοδικών.
  • «εν κατακλείδι τα οικονομικά είναι το “hot point” του ετήσιου ωροσκοπίου» γράφαμε και, βέβαια, ήταν.
  • Γράφαμε πως «ο ρόλος του εξωτερικού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και κάπως θετικός» και εδώ θέλουμε να θυμίσουμε τρία πράγματα:

o       Κάποιοι υποστηρίζουν πως αν δεν μπαίναμε στην επιτήρηση και στο δανεισμό, μπορεί ήδη η χώρα από τον Μάη να ήταν σε χρεοκοπία.
o       Κάποιες - εκτός Ε.Ε. - χώρες προθυμοποιήθηκαν να δώσουν οικονομική βοήθεια που, όμως, για κάποιους λόγους δεν έγινε δεκτή.
o       Ο δανεισμός δεν έγινε μόνο από το Δ.Ν.Τ. αλλά και από την Ε.Ε.

  •  «ξεκάθαρη ένδειξη πως το αίνιγμα του φετινού ετήσιου ωροσκοπίου είναι τα οικονομικά» διαπιστώναμε και, φυσικά, ήταν.
  • Με σαφήνεια βλέπαμε κρίσιμους τους 3 επόμενους μήνες (δηλαδή μέχρι Μάη)  και Μάη μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. Συγκεκριμένα γράφαμε: «ο Άρης θα ενεργοποιήσει τους τρεις πρώτους μήνες από τα γενέθλια της Ελλάδας όλα τα ζωτικά σημεία του ετησίου ωροσκοπίου της Ελλάδας».
  • «έλλειψη αυτοέλεγχου, βία» εντοπίζαμε και το Μάη είχαμε τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας.
  • «η σύνδεση εξωτερικού με οικονομικά», «στόχοι του κράτους επηρεάζονται από γειτονικά κράτη», «αποδομήσεις στην αντιπολίτευση», «επίδραση άλλων κρατών στο σύστημα αξιών της χώρας» βλέπαμε και, όπως θα ξέρετε, όλα αυτά λειτούργησαν τη χρονιά που μας πέρασε (όλες οι παραπομπές είναι από τον «Αστρολόγο» τ. 129, Φλεβάρης 2010, σελ. 40-42).

Ας δούμε λοιπόν κι εφέτος το ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας, μιας και σ’αυτό σκιαγραφούνται όλες οι τάσεις που θα εκδηλωθούν μέσα στη χρονιά, μέχρι δηλαδή το Φλεβάρη του 2012.

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το φετινό ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται ακριβώς τη μέρα της Νέας Σελήνης του Υδροχόου, άρα αναλύοντάς το αναλύουμε και τη Νέα Σελήνη του μήνα. Η ημερομηνία που αρχίζει το ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι 3-2-2011, ώρα 10.45 με ωροσκόπο 29ο Κριού (σε αναιρετική μοίρα). Πάντως ετήσιο πάνω σε Νέα Σελήνη και μόνο σημειολογικά να το δούμε δείχνει να ξεκινά κάτι καινούργιο, τι είδους όμως, θα το δούμε στη συνέχεια. Ας πάμε λοιπόν στο ωροσκόπιο του 2011:



Α. ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

1.      Συσσώρευση πλανητών και σημείων σε αναιρετικές μοίρες (σας θυμίζουμε πως τέτοιες είναι οι 2 τελευταίες μοίρες κάθε ζωδίου· δηλώνουν ολοκλήρωση μιας πορείας, προετοιμάζουν για «γύρισμα του κοντέρ» και θεωρούνται ιδιαίτερα «σκληρές» μοίρες. Συγκεκριμένα έχουμε:

  •      Ωροσκόπο στη 29ο Κριού
  •      Αφροδίτη στην 29ο Τοξότη
  •      Ερμή στην 29ο Αιγόκερω
  •      Ουρανό στην 28ο Ιχθύων
  •      Ποσειδώνα στην 28ο Υδροχόου

Οι μισοί σχεδόν παράγοντες του ωροσκοπίου είναι σε αναιρετικές μοίρες, παρακάτω θα δοκιμάσουμε να αποσυμβολίσουμε αυτή τη συσσώρευση.

2.      Ήλιος και Άρης σε ακριβέστατη σύνοδο μεταξύ τους, στη 14ο Υδροχόου.
3.      Ακριβέστατο τετράγωνο του Κρόνου (17ο Ζυγού) με το Μεσουράνημα (17ο Αιγόκερω) - υπόψη πως ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος.
4.      «Φορτωμένος» ο 11ος οίκος, ο οίκος της συλλογικότητας, της πολιτικής, των κομμάτων, του Κοινοβουλίου (με Ήλιο, Σελήνη, Άρη, Ποσειδώνα μέσα στον οίκο). Θυμίζουμε πως πέρσι ήταν φορτωμένος ο οίκος των οικονομικών (2ος) και είδαμε πώς τα οικονομικά σφράγισαν την περσινή χρονιά.
5.      Ο δεύτερος «φορτωμένος» οίκος του ετήσιου ωροσκοπίου είναι ο 9ος οίκος του εξωτερικού, και μέσα σ’ αυτόν η «μοιραία» σύνοδος Πλούτωνα/ Β. Δεσμού και η Αφροδίτη, δείκτης πάντοτε των οικονομικών. Ας πάμε, όμως, πιο αναλυτικά.

Β. Ο Ωροσκόπος, το M/C (Μεσουράνημα)  και οι κυβερνήτες τους.
Ο ωροσκόπος βρίσκεται στις 29ο Κριού, όπως γράψαμε και πιο πάνω με τις εξής επιβαρύνσεις:

  • Βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα.
  • Αντιστοιχεί στο 12ο οίκο του παρασκηνίου, της Ελλάδας, οίκο δοκιμασιών, περιορισμού, παρασκηνιακών σκοτεινών ενεργειών.
  •  Έχει σκληρή όψη 135ο με τον Άρη της Ελλάδας και με τον άξονα Άρη/ Κρόνου του ετήσιου ωροσκοπίου (που είναι 15ο Τοξότη, πάνω στον Άρη της Ελλάδας).
  • Τετράγωνο με Ερμή του ετησίου, ο οποίος Ερμής έχει κι αυτός πολλές επιβαρύνσεις (σε αναιρετική μοίρα, σε 45ο με Άρη Ελλάδας και Άρη/ Κρόνο ετησίου).
  • Έχει βέβαια και ένα τρίγωνο με την Αφροδίτη (29ο Τοξότη) που, όμως, είναι κι αυτή σε αναιρετική μοίρα και ακριβώς σε μοίρα πρόσφατα προηγηθείσης ολικής έκλειψης.
  • Ο ίδιος ο ωροσκόπος είναι σε μοίρα που είχε «τραυματισθεί» από πρόσφατη ολική ηλιακή έκλειψη (όπως και ο Ερμής, με τον οποίο ο ωροσκόπος έχει, όπως είπαμε, ακριβέστατο τετράγωνο. Πολύ «βαριά» η δυναμική του ετήσιου ωροσκόπου· δείχνει
  • Αναίρεση μιας υπάρχουσας κατάστασης πραγμάτων με δυναμικό (λόγω Κριού) τρόπο, μέσα σ’ ένα φάσμα αποσύνθεσης (Άρης/ Κρόνος) και έντασης (Άρης).
  •  Δείχνει χωρισμούς, διαλύσεις, απώλειες κάθε μορφής.
  •  Έντονο παρασκήνιο, δοκιμασίες, πιθανόν «υπόγειες» ενέργειες πάσης μορφής.
Ας δούμε τώρα και το M/C.

Το M/C, το χουμε ξαναγράψει, εκτός απ’ το ότι είναι το σημαντικότερο στοιχείο ενός ωροσκοπίου, στην πολιτική Αστρολογία είναι και κατεξοχήν δείκτης της κυβέρνησης και της θέσης του κράτους στον κόσμο γενικότερα. Στο ετήσιο M/C της Ελλάδας έχουμε κάτι σχετικά σπάνι

  • Το M/C είναι στον Αιγόκερω, ζώδιο που είναι το «φυσικό M/C».
  • Στη 17ο αυτού του ζωδίου, μοίρα ιδιαίτερα «σκληρή».
  • Σε ακριβέστατο τετράγωνο από τον Κρόνο, κυβερνήτη του M/C από τις 17ο Ζυγού, ζώδιο της έξαρσής του.
  • Υπόψη πως οι δύο αυτές μοίρες (17ο Ζυγού/Αιγόκερω) γειτνιάζουν με προηγηθείσα ολική πρόσφατη ηλιακή έκλειψη κι αυτές· πολλές ενεργοποιήσεις ολικών εκλείψεων έχει αυτό το ετήσιο! Η εμπλοκή αυτή (Κρόνου/ M/C) δείχνει μεγάλες, σχεδόν ανυπέρβλητες, δυσκολίες στην όποια κυβέρνηση, δείχνει μεγάλη πίεση (και καταπίεση), πλήρη εξασθένηση, χωρισμούς, αποδομήσεις στον κοινωνικό ιστό (σε ατομικό ωροσκόπιο ο άξονας αυτός, όπως υποστήριξε η γερμανίδα αστρολόγος Martha Judnaier, δείχνει συχνά όγκο στον εγκέφαλο· σε πολιτικό επίπεδο αυτό εκφράζεται με πλήρη εξασθένηση σε υψηλά κλιμάκια, σε «κεφάλια» της εξουσίας).

Σημαντικό είναι επίσης πως το μεσοδιάστημα Asc/ M/C είναι στις 2ο Τοξότη, απέναντι από τον ωροσκόπο της Ελλάδας, που είναι στις 2ο Διδύμων, κάτι που δηλώνει πόνο εξαιτίας άλλων, λύπη, αποχώρηση, μοναχικότητα, απομάκρυνση από τους άλλους. Δείχνει επίσης άσχημες συνθήκες ή περιστάσεις, άγχος που το μοιράζονται πολλοί άνθρωποι.

Αφού είδαμε Asc, M/C, κυβερνήτη M/C, ας δούμε και τον κυβερνήτη του ωροσκόπου, που είναι ο Άρης αλλά και η Αφροδίτη, μιας και το μεγαλύτερο μέρος του α΄ οίκου το καταλαμβάνει ο Ταύρος, που κυβερνήτη έχει την Αφροδίτη:

  •           Ο Άρης στις 14ο Υδροχόου, ακριβώς πάνω στον Ήλιο, αλλά και απέναντι ακριβώς από τον Κρόνο της Ελλάδας, δείχνει κινητικότητα, ένταση αλλά η εμπλοκή που έχει με τον Κρόνο της Ελλάδας μπορεί να δηλώνει και κάποια «ακύρωση συμφωνίας», κάποια αλλαγή τουλάχιστον. Πάντως ο Άρης σε ζώδιο και οίκο (Υδροχόος στον 11ο) πολιτικής είναι, κατά τη γνώμη μας, σαφέστατη ένδειξη για σημαντικά δρώμενα σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και σε επίπεδο Κοινοβουλίου, δεν αποκλείουμε δηλαδή καθόλου εκλογές ή, έστω, μεγάλους πολιτικούς ανασχηματισμούς.
  •     Η Αφροδίτη, δεύτερος κυβερνήτης του ωροσκόπου, με τις κακώσεις που παραπάνω αναφέραμε, είναι ένδειξη δυσκολιών στα οικονομικά (η Αφροδίτη, κατεξοχήν στην πολιτική Αστρολογία, είναι δείκτης οικονομικών) αλλά και επίδρασης του εξωτερικού στη χώρα, μιας και βρίσκεται και στον Τοξότη αλλά και στον 9ο οίκο, που και τα δύο συνδέονται με εξωτερικό.

Αυτά για τη δυναμική του Asc και του M/C, ας δούμε τώρα τι δείχνει το ετήσιο ωροσκόπιο για θέματα οικονομικά, το θέμα της επικαιρότητας.

Γ. Ετήσιο και οικονομία

Όσοι γνωρίζετε - στοιχειωδώς, έστω - Αστρολογία, θα γνωρίζετε πως οίκος οικονομικών είναι ο 2ος και ο 8ος και, σε κάποιες περιπτώσεις, ο 5ος, οίκος των βραχυπρόθεσμων επενδύσεων. Ας εξετάσουμε λοιπόν το 2ο και τον 8ο ετήσιο οίκο και τους κυβερνήτες τους:

  •       Η ακμή του 2ου οίκου είναι στις 2ο Διδύμων, πάνω στον ωροσκόπο της Ελλάδας και σε εμπλοκή με το βαρύ μεσοδιάστημα Κρόνου/ M/C, που πιο πάνω αναλύσαμε. Αυτό δείχνει πως τα οικονομικά θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την εσωτερική πολιτική (1ος οίκος) και τη φυσιογνωμία της χώρας με τρόπο ιδιαίτερα δύσκολο.
  •            Ότι ισχύει για την ακμή του 2ου οίκου ισχύει και για την ακμή του 8ου οίκου (2ο Τοξότη), μιας και οι οίκοι αυτοί είναι πολικοί. Όμως αξιοπρόσεκτο είναι πως η ακμή του 8ου οίκου (κεφάλαια, χρηματιστήριο, δάνεια, τράπεζες κ.ά.) είναι στον κάκιστο απλανή Yod-Prior, που συνδέεται με απάτες κάθε μορφής και στην πτώση του Β. Δεσμού, που δείχνει κακής ποιότητας συνδέσεις με εξωτερικό (λόγω Τοξότη).
  •      Ο κυβερνήτης του 2ου οίκου, ο Ερμής, πολλαχώς κακοποιημένος (αναιρετική μοίρα, 45ο με Άρη/ Κρόνο, σε προηγηθείσα έκλειψη) είναι σαφέστατο δύσκολος δείκτης για θέματα οικονομικά.
  •      Ο κυβερνήτης του 8ου οίκου, ο Δίας (2ο Κριού) σε τετράγωνο ακριβέστατο με Δεσμούς της Σελήνης, σε συγκλίνον τετράγωνο με Πλούτωνα αλλά και σε πορεία ενεργοποίησης του γενεθλίου τετραγώνου Δία/ Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας, είναι επίσης σαφέστατη δύσκολη ένδειξη για θέματα οικονομικά. Θυμίζουμε πως το 1998-1999 που ο Δίας πάλι ήταν στον Κριό, είχαμε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Τώρα, όμως, έχει εμπλοκή και με τους Kronos, Hades της Uranian Σχολής του Αμβούργου, κάτι που δηλώνει, όπως κατά λέξη γράφει ο θεμελιωτής αυτής της Σχολής A.Witte: «Τραπεζική κρίση, πληθωρισμός» αλλά και «τύχη να ξεφεύγεις από χυδαίες επιθέσεις». Ας ελπίσουμε να λειτουργήσει επαρκώς το τελευταίο.


Ας δούμε όμως τώρα λίγο προσεκτικά τη Σελήνη του ετήσιου, μιας και αυτή, ως ο πιο γρήγορος πλανήτης, έχει σημαντικότατο ρόλο.

Δ. Η ετήσια (Solar) Σελήνη

Έχουμε τονίσει και άλλες φορές πως στο ετήσιο ωροσκόπιο καθοριστικό ρόλο έχει η Σελήνη, η οποία όντας ο πιο «γρήγορος» πλανήτης (στο ετήσιο κινείται περίπου 1 μοίρα ανά μήνα) έρχεται σε επαφή με πολλούς πλανήτες και σημείο στο ετήσιο ωροσκόπιο. Ας δούμε, όμως, τώρα τη δυναμική αυτής της σελήνης:
  •        Βρίσκεται στις 17ο Υδροχόου, ακριβώς πάνω στο πραγματικά εκρηκτικό μεσοδιάστημα Ουρανού/ Πλούτωνα και Ουρανού/ Β. Δεσμού· η εμπλοκή αυτή δίνει κατά τον Ebertin «αλλαγές ακόμα και με τη χρήση βίας» αλλά και ξαφνικές σχέσεις και συνεργασίες. Εξαιρετικά δύσκολη περίοδος είναι η περίοδος του φθινοπώρου του 2011, όταν η Σελήνη θα εμπλακεί με πολύ σκληρά μεσοδιαστήματα (Κρόνος/ Αφροδίτη, Κρόνος/ Πλούτωνας, Κρόνος/ Β. Δεσμός), κάτι που δηλώνει: χωρισμούς, λιτότητα, εγκράτεια, ψυχρότητα, μοναχικότητα, δείχνει ακόμα «τραγική μοίρα», όπως πάλι γράφει ο Ebertin.

Το ότι η Σελήνη είναι στον 11ο οίκο, οίκο της πολιτικής, μαζί με τον Ήλιο και τον Άρη (κυβερνήτη του ετήσιου ωροσκοπίου) και στο ζώδιο της πολιτικής, του Υδροχόο είναι, κατά τη γνώμη μας, όπως και παραπάνω γράψαμε η σαφέστατη ένδειξη μεγάλων πολιτικών αλλαγών μέσα σ’ ένα, όμως, φάσμα αποσύνθεσης, μιας και στον 11ο οίκο «σκάει» ο άξονας της «παράλυσης» (Άρης/ Ποσειδώνας) σε εμπλοκή με σκληρή όψη 45ο με τον Πλούτωνα, κάτι που δηλώνει διάλυση, αποδόμηση, φθορά «θάνατο». Ας δούμε πώς θα εκφραστεί αυτή η βαριά δύναμη.






Αυτά για το ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας που, 
όπως το καταλάβατε, είναι ιδιαίτερα δυνατό.

Χρήστος Παΐζης