(Συνεργασία με περιοδικό)
Ο ερωτών, συνεργάτης μηνιαίου περιοδικού, ρωτά αν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το περιοδικό, το οποίο την περίοδο εκείνη παρουσίαζε δυσκολίες στο να κάνει τις πληρωμές του προσωπικού.
Ως δείκτες θα εκλάβουμε
τον 1ο (για τον ερωτώντα), τον 3ο (για το περιοδικό) και τον 7ο (για τις συνεργασίες).
Στην ωριαία δεν υπάρχει κανένα απογοητευτικό σημάδι, είναι σε μέρα Δία και ώρα Άρη, κάτι που δηλώνει την ένταση του ερωτώντος. Ο Κρόνος, δείκτης του ερωτώντος είναι στα όρια του Άρη και ο Άρης στα όρια του Κρόνου, άρα υπάρχει συμβατότητα πλανητικής ώρας με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τους δείκτες.
Ο Κρόνος στον 7ο οίκο, οίκο των συνεργασιών και οίκος στον οποίο έχει έξαρση. Βρίσκεται σε «αναιρετική» μοίρα (τελευταία μοίρα) της Παρθένου, κάτι που δείχνει πως ετοιμάζεται να αλλάξει στάση απέναντι στο περιοδικό. Είναι στα όρια του Άρη, κάτι που δείχνει ένταση και φαίνεται πως έχει «ισχυρά χαρτιά» στα χέρια του, γιατί είναι σε όρια του Άρη, ζώδιο του Ερμή και δωδεκατημόριο του Λέοντα. Δείχνει να έχει ένταση, ισχύ, να είναι με σχέση μισθωτής εργασίας (Παρθένος) αλλά και με κύρος (λόγω Κρόνου και Λέοντα). Η αναιρετική μοίρα επίσης δείχνει πως κάτι πρόκειται να αλλάξει, ο ερωτών θα ισχυροποιηθεί γιατί, μπαίνοντας στο Ζυγό, θα αποκτήσει «κανονική» έξαρση και όχι όπως τώρα που την έχει με αμοιβαία υποδοχή.
Μπορεί ο Κρόνος να είναι κυβερνήτης του 1ου οίκου (Asc Υδροχόος, με παραδοσιακό Ruler τον Κρόνο, στην κλασική ωριαία, όπως έχουμε πει χρησιμοποιούμε κυρίως τους παραδοσιακούς κυβερνήτες), αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε υπόψη και το Δία, που είναι στις 17ο Υδροχόου, ακριβώς πάνω στον Asc.
Σε πιθανή ένσταση πως ο Κρόνος είναι στον 7ο, άρα έχουμε «απαγορευτικό σημάδι, απαντάμε τα εξής:
Α. Με το νόμο των 5 μοιρών δρα και στον 7ο και στον 8ο (από την ακμή 8ο) απέχει 4 μοίρες, άρα είναι στο όριο.
Β. Το «απαγορευτικό» υπάρχει μόνον όταν δρα ο Κρόνος καθαρά και μόνο στον 7ο.
Γ. Δεν είναι ανάδρομος ώστε να μπει πιο βαθιά στον 7ο, αντίθετα σε λίγες μέρες θα είναι για καλά στον 8ο.
Δ. Όντας στον 8ο δείχνει την ανασφάλεια του ερωτώντος, κάτι που είδαμε και στο παράδειγμα 1.
Μετά, λοιπόν, από αυτά τα διευκρινιστικά, ας γυρίσουμε στο Δία, που είναι στον πρώτο οίκο, οίκο του ερωτώντος, εικονίζει περισσότερο τον ερωτώντα και φυσιογνωμικά και ψυχογραφικά – πνευματικά, μιας και ο ερωτών είναι ευτραφής, καλοπροαίρετος και συνδέεται με το εξωτερικό.
Δείκτης του 3ου οίκου (περιοδικό) είναι η Αφροδίτη, μιας και κυβερνά τον Ταύρο, με τον οποίο αρχίζει ο 3ος οίκος. Η Αφροδίτη παντοδύναμη (+10) και ο Κρόνος επίσης παντοδύναμος (+9). Η Αφροδίτη με τον Κρόνο δεν κάνουν όψη μεταξύ τους (η Αφροδίτη είναι στις 9ο Ζυγού), αλλά συνδέονται μέσω της αμοιβαίας υποδοχής, άρα δίνεται απάντηση στο ερώτημα· θα υπερπηδηθούν τα εμπόδια και η συνεργασία θα συνεχιστεί σε πλαίσια μετριοπάθειας, εγκράτειας, επιφύλαξης, οικονομίας, εντιμότητας, ιδιότητες που συνδέονται με Αφροδίτη /Κρόνο, όταν αυτοί είναι παντοδύναμοι όπως δείξαμε (για να μην έχετε απορία ο Κρόνος και η Αφροδίτη έχουν αμοιβαία υποδοχή από τριπλότητα, η Αφροδίτη βρίσκεται σε ζώδιο αέρα, που την τριπλότητα του αέρα την κυβερνά ο Κρόνος σε ημερήσια ωροσκόπια – και αυτό το ωροσκόπιο είναι ημερήσιο- και ο Κρόνος σε ζώδιο γης, που την κυβερνά η Αφροδίτη σε ημερήσια ωροσκόπια, κάτι που δίνει και στους δύο την τιμή +3, όχι ευκαταφρόνητο νούμερο· για τις τριπλότητες και τους κυβερνήτες του παραπέμπουμε στα άρθρα μας για την Ωριαία που δημοσιεύονταν στον «Αστρολόγο» από το 1999 έως το 2004 συνεχώς και σε κάθε τεύχος και σε βιβλίο μας).
Είδαμε λοιπόν, πως ο δείκτης του περιοδικού (Αφροδίτη) εμπλέκεται με τον Κρόνο, εμπλέκεται όμως και με πλανήτη στον 1ο οίκο, το Δία αλλά και με τη μοίρα του Asc, κάνοντας και με τους 2 ακριβέστατο τρίγωνο στα όρια της ανοχής (η όψη συγκλίνουσα). Άρα θα υπάρχει επιτυχής λύση, φαίνεται και με το δεύτερο κυβερνήτη. (Θυμίζουμε πως η ανοχή στα τρίγωνα φθάνει μέχρι τις 10ο). Ας αναφέρουμε επίσης πώς ο Κλήρος της Τύχης και ο Κλήρος Νίκης και Θριάμβου είναι σε σύνοδο στις 9ο Κριού, κάτι που επιβεβαιώνει όσα είπαμε. Η Αφροδίτη, βέβαια, σε άριστο ζώδιο γι’ αυτήν (Ζυγός) αλλά σε κάκιστο οίκο (8ο) δείχνει «σκοτεινά» θέματα που συνδέονται με χρηματοοικονομικά (8ος) και συνεργασίες (Ζυγός), η δε μοίρα στην οποία βρίσκεται (9ο) συνδέεται με τον κάκιστο απλανή Vindemiatrix, που δείχνει ορφάνια, χηρεία, φόβο για πτώχευση. Πάντως, μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες λύση θα υπάρξει (η Αφροδίτη ισχυρή, πάνω σε καλούς κλήρους και σε άριστη όψη με Δία, δείκτη του ερωτώντος). Το ότι το περιοδικό μπαίνει σε διαδικασία μετασχηματισμού φαίνεται κι από το ότι ο κυβερνήτης του 3ου (περιοδικό) και του 8ου (μετασχηματισμός) είναι ο ίδιος (Αφροδίτη), επαναλαμβάνουμε, όμως, οι μετασχηματισμοί αυτοί όχι μόνο δε θίγουν τον ερωτώντα, μπορεί να είναι και προς όφελός του.
Ας δούμε, όμως, και τη Σελήνη που πάντα είναι δείκτης του ερωτώντος. Βρίσκεται στις 22ο Τοξότη και «δουλεύει» και στον 11ο οίκο αλλά βρίσκεται στο 10ο. Κάνει εξάγωνο ακριβείας με τον Ερμή (20ο Ζυγού), θα πέσει ακριβώς στο εκπληκτικό μεσοδιάστημα Ήλιου/Δία, που είναι στις 23ο Τοξότη και συνεχίζοντας την πορεία της στο ζώδιο του Τοξότη (στο οποίο ειρήσθω εν παρόδω, δεν ισχύει ο κανόνας της «κενής πορείας» όπως γράφουμε και εξηγούμε στο βιβλίο μας) θα κάνει βέβαια τετράγωνο με Κρόνο και Ουρανό (δείκτη του ερωτώντος), αλλά η τελευταία της όψη στο ζώδιο είναι το εξάγωνο με τον Ήλιο (29ο Ζυγού), κυβερνήτη του οίκου των συνεργατών (υπόψη πως και ο Ερμής, με τον οποίο ξεκίνησε την πορεία της είναι κυβερνήτης του 7ου οίκου). Πάνω επίσης στον Ήλιο υπάρχει και ο Κλήρος της επίτευξης.
Η Σελήνη στον ωριαίο χάρτη κυβερνά και στον 6ο οίκο της εργασίας, άρα συγκρουόμενη με τους δείκτες του ερωτώντος δείχνει πως κάποιες εντάσεις και συγκρούσεις είναι αναμενόμενες πριν την τελική λύση.
Το «τέλος» της υπόθεσης είναι στις 4ο Διδύμων, σε εμπλοκή με το άριστο μεσοδιάστημα Δία /Ουρανού (ξαφνική τύχη) και ο Ερμής βρίσκεται στην απόλυτη έξαρση του Κρόνου (21ο Ζυγού), που είναι ο δείκτης του ερωτώντος.
Πάντως Ερμής, Ήλιος στον 8ο και στον καμένο δρόμο, δείχνουν κάτι παρασκηνιακά γίνεται, που όμως δε θίγει τον ερωτώντα.
Ας προσέξουμε ο Ruler του M/C, ο Δίας είναι στον 1ο (οίκο του ερωτώντος), όχι περιοδεύων, μιας και βρίσκεται στα πρόσωπα του Ερμή, και έχουν από πρόσωπα αμοιβαία υποδοχής κερδίζοντας +1.
Η Σελήνη πάλι έχοντας αμοιβαία υποδοχή με το Ν. Δεσμό (η Σελήνη βρίσκεται στον Τοξότη, όπου έχει έξαρση ο Νότιος Δεσμός και ο Ν. Δεσμός στον Καρκίνο, που είναι η θέση της Σελήνης ισχυροποιείται και κακώς κάποια προγράμματα αστρολογικά τη δίνουν σε περιοδεία.
Τέλος το M/C σε εμπλοκή με Ήλιο-Δία εγγυάται «επαγγελματική και υλική επιτυχία», καλή τύχη στις επιχειρήσεις - προαγωγή και επαγγελματική επιτυχία.
Εν κατακλείδι οι εσωτερικές - μεταμορφωτικές διεργασίες που γίνονται στο περιοδικό, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θίξουν το άτομο, αντίθετα μπορεί να λειτουργήσουν και θετικά.
Πάντως, είδατε πόση δουλειά θέλει μια ωριαία και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να απαντηθεί με «μια ματιά». Ούτε ο Lilly δε θα το μπορούσε.
Στην ωριαία αυτή λοιπόν είδαμε:
- Ρόλο πλανητών στον α΄ οίκο.
- Ρόλο αμοιβαίων υποδοχών.
- Τη σημασία που έχει η τελική όψη της Σελήνης, πριν φύγει απ’ το ζώδιο.
- Πως ο Τοξότης, ο Καρκίνος, ο Ταύρος και οι Ιχθύες δεν δεσμεύονται από τον κανόνα της «κενής πορείας», στα ζώδια αυτά η Σελήνη δεν είναι ποτέ σε κενή πορεία, λόγω της τεράστιας έκτασης που έχει το ζώδιο του Τοξότη στην εκλειπτική.