Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ωριαία - Θέμα Επιστροφής Χρημάτων




Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, η πλειονότητα των θεμάτων τα οποία καλείται να δει ο αστρολόγος, είναι κατά κανόνα θέματα οικονομικά. Έτσι λοιπόν όταν δεχτήκαμε επίσκεψη από εξαιρετικά αγαπημένη και επί σειρά ετών φίλη μας, δεν ήταν έκπληξη ότι το ερώτημα το οποίο μας έθεσε ήταν :

Θα πάρω πίσω τα λεφτά που δάνεισα στη φίλη μου ;

Σε μια Grande Dame, και μάλιστα Αιγοκερίνα, δύσκολα μπορείς να αρνηθείς, οπότε καταστρώσαμε το χάρτη και αρχίσαμε την διαδικασία αποκωδικοποίησης του. Τα στοιχεία που χρειαζόμασταν:  

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2011, 11:34 μμ.




Αυτό που θέλουμε να δούμε σε ένα τέτοιο χάρτη είναι τα χρήματα να φεύγουν από το 2ο της φίλης και να πηγαίνουν στο 2ο της ερωτώσας (όπως θα δούμε η συγκεκριμένη ωριαία θέλει εκτενή χρήση παραγώγων οίκων). Ας θέσουμε λοιπόν τους δείκτες :

  • Αφροδίτη (Ωροσκόπος Ζυγός) η ερωτώσα
  • Ήλιος (ακμή 11ου Λέοντας) η φίλη

Άρα όλο το παιχνίδι επιστροφής των χρημάτων παίζεται ανάμεσα στους κυβερνήτες των παρακάτω ακμών του Ωριαίου χάρτη :

  • του 12ου  (2ος του 11ου της φίλης)
  • Του 2ου (η ‘’τσέπη’’ της ερωτώσας)
  • Του 1ου (η ερωτώσα)

Ας αρχίσουμε λοιπόν την καταγραφή και αποκωδικοποίηση των σημαδιών του χάρτη, για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα

Κυβερνήτης 12ου (2ος του 11ου της φίλης) ο Ερμής στον Αιγόκερω και σε σύνοδο ακριβείας με τον Βόρειο Δεσμό (κάτι που είναι θετικό σημάδι για την φίλη αλλά αδιάφορο για την ερώτηση).

Δείκτης της φίλης ο Ήλιος (όπως προαναφέραμε). Ο Ήλιος στον Αιγόκερω και πάνω στον παμπόνηρο απλανή TERREBELUM, αλλά και πάνω σε κρίσιμη μοίρα. Αυτό μας δείχνει κατευθείαν ότι η φίλη αφενός είναι παμπόνηρη, αφετέρου υφίσταται κάποια κρίση. Επίσης ο Ήλιος πολύ κοντά στην απόλυτη έξαρση του Άρη (27η Αιγόκερω), μοίρα βίας & εγχειρήσεων. Ειρήσθω εν παρόδω μερικές μέρες μετά μάθαμε ότι η φίλη πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και θα χρειαστεί εγχείρηση.

Δείκτης των χρημάτων της ερωτώσης (ακμή 2ου) ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται στον Αιγόκερω, πανίσχυρος, αλλά πάνω σε αναιρετική μοίρα, έτοιμος να χάσει σημαντικό κομμάτι αυτής της δύναμης, μιας που σε λίγο θα μπει στον Υδροχόο. Πράγματι η ερωτώσα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, κάτι το οποίο δεν ίσχυε παλιότερα, και έχει άμεση ανάγκη τα χρήματα.

Για να δούμε λοιπόν αν η ερωτώσα θα πάρει τα χρήματα, αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε είναι αν ο δείκτης χρημάτων της φίλης (Ερμής) βλέπει με συμπάθεια τον δείκτη της ερωτώσας (Αφροδίτη) ή τον δείκτη χρημάτων της (Άρης).

Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται με τις θεμελιώδεις δυνάμεις των δεικτών. Ο Ερμής βρίσκεται στα όρια της Αφροδίτης, κάτι που δείχνει μια συμπάθεια προς την ερωτώσα, κατανόηση της ανάγκης της. Βρίσκεται και στην έξαρση του Άρη (Αιγόκερως) που σημαίνει ότι υπερεκτιμά την ερωτώσα ως προς τη νομική δυνατότητα διεκδίκησης των χρημάτων. Όμως ο συγκεκριμένος Ερμής βρίσκεται επίσης και στην αδυναμία της Σελήνης – η οποία ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο έτερος δείκτης της ερωτώσας – κάτι το οποίο σημαίνει ότι μισεί την ερωτώσα και την μισεί επειδή την φοβάται.

Άρα ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι πιθανόν η φίλη να θέλει να δώσει τα χρήματα στην ερωτώσα. Θα τα δώσει όμως τελικά ;

Για να απαντήσουμε με σιγουριά σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποια σύνδεση όπως προείπαμε μεταξύ του Ερμή, της Αφροδίτης και του Άρη. Όψη μεταξύ αυτών δεν υφίσταται.

Έτσι το επόμενο συμπέρασμα είναι ότι δεν φαίνεται να είναι εύκολο η ερωτώσα να πάρει τα χρήματα από την φίλη.

Πάμε να εξετάσουμε την Σελήνη – η οποία ως ο έτερος δείκτης της ερωτώσας – μπορεί επίσης να μας δώσει αρκετές πληροφορίες.

Η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Ερμή (και αυτή πάνω σε κρίσιμη μοίρα – η ερωτώσα έχει ανάγκη τα λεφτά για να καλύψει επείγουσα προσωπική της ανάγκη – κάτι το οποίο φαίνεται και από την σύνοδο του Ωροσκόπου με τον απλανή Vendimiatrix) και ο Ερμής (δείκτης των χρημάτων της φίλης) βρίσκεται στην τριπλότητα της Σελήνης. Έχουν μεταξύ τους μια ιδιότυπη δηλαδή υποδοχή έστω και περιορισμένου βεληνεκούς. Επιπρόσθετα η Σελήνη βρίσκεται και αυτή στην τριπλότητα του Ερμή καθώς και στα όρια του.

Όλες αυτές οι συνεχόμενες υποδοχές – εμπλοκές του δείκτη της ερωτώσας καθώς και των χρημάτων της φίλης μας δίνουν την αισιοδοξία ότι ένα τουλάχιστον μέρος των χρημάτων θα επιστραφεί. Πολύ περισσότερο που ο δείκτης χρημάτων της ερωτώσας (ο Άρης) ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο και να μπει στον Υδροχόο. Και στο ζώδιο αυτό ο Άρης θα εξακολουθήσει να ‘’αγαπά’’ τον Κρόνο ο οποίος κυβερνά το τέλος της υπόθεσης (Κρόνος κυβερνήτης 4ου οίκου) και θα συναντηθεί μάλιστα μαζί του με τρίγωνο.

Μπαίνοντας ο Άρης στον Υδροχόο θα βρίσκεται στην τριπλότητα του αέρα που κυβερνά ο Ερμής (δείκτης χρημάτων της φίλης). Επίσης ο Ερμής, κυβερνήτης των οικονομικών της φίλης κυβερνά και τον 11ο της (φίλοι), τον 9ο δηλαδή οίκο του ωριαίου χάρτη.

Και μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι στο 9ο οίκο ετοιμάζεται οσονούπω να μπει η Σελήνη, δηλαδή η ερωτώσα. Βλέπουμε δηλαδή ότι ο ίδιος πλανήτης συνδέει τα χρήματα της φίλης με την ερωτώσα .

Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέρος των χρημάτων, έστω και με κάποια μορφή ιδιότυπης πίεσης, θα επιστραφούν στην ερωτώσα.