‘’Ας σπάσουν τα σύννεφα/ κι ας πέσει βροχή / αρκεί μην ξαναβγεί πια/ γκρίζα η αυγή’’
Η Πανσέληνος γίνεται στις 8 Μάρτη 2012, ώρα 11.40 πμ., στις 18ο του άξονα Παρθένου – Ιχθύων, ακριβώς στους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας (άλλη μια «Καρμική» Πανσέληνος· αν θυμάστε, για «καρμικά» φεγγάρια μιλούσαμε στη διάρκεια του περασμένου φθινοπώρου, όταν είχαμε την παραίτηση Παπανδρέου, την έκρηξη της 28ης Οκτώβρη και τη κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου).
Την ίδια μέρα ο Ερμής είναι στις 5ο Κριού, σε σύνοδο με Ουρανό, που είναι στις 5ο Κριού και τετράγωνο με Πλούτωνα, που είναι στις 9ο του Αιγόκερω. Πολύ εκρηκτικός μας φαίνεται αυτός ο Ερμής, πολύ περισσότερο που βρίσκεται πάνω στον Πλούτωνα της Ελλάδας και σε τετράγωνο με το Δίας της, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Δία/ Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας.
Όπως λοιπόν το Νοέμβρη του ’11, που είχαμε πτώση Παπανδρέου και νέα κυβέρνηση, είχαμε έναν Άρη που τον χαρακτηρίσαμε «κλειδί» για την ερμηνεία του τότε ωροσκοπίου, έτσι και τώρα ξεκάθαρα τονίζουμε πως «κλειδί» αυτής της πανσελήνου είναι αυτός ο Ερμής!
Η Αφροδίτη πανίσχυρη στις 3ο Ταύρου (στην απόλυτη έξαρση της Σελήνης, σε σύνοδο με Δία (στις 8ο Ταύρου) και σε τρίγωνο με Πλούτωνα, είναι κάτι εξαιρετικά θετικό και αξίζει κι αυτό να το προσέξουμε ιδιαιτέρα.
Το ότι πάλι ο Άρης από τις 11ο Παρθένου σχηματίζει τρίγωνο με Δία, Πλούτωνα είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό «ατού».
Τέλος, ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου στις 24ο Διδύμων και το M/C στις 2ο Ιχθύων, ακριβώς πάνω στον Ποσειδώνα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί εμπλέκονται με στοιχεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας.
Δύσκολος «οιωνός» είναι η εμπλοκή του άξονα Άρη/ Κρόνου (θάνατος, μπλοκαρισμένη ενέργεια) από τις 5ο Ζυγού με τον «παράξενο» Ερμή της Πανσελήνου, για τον οποίο μιλήσαμε παραπάνω.
Ο άξονας της βίας (Άρης/ Πλούτωνας) από τις 10ο Σκορπιού εμπλέκεται ακριβώς με το M/C της Ελλάδας και ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός/ Ποσειδώνας) είναι στις 18ο Ιχθύων, σε αμεσότατη εμπλοκή με την Πανσέληνο.
Τέλος ο Ωροσκόπος «κάθεται» στον επίσης εκρηκτικό άξονα Άρη/ Ουρανού, άξονα που συνδέεται με «επεμβάσεις» κάθε μορφής, με εξεγέρσεις και ξαφνικές αναστατώσεις.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αποκωδικοποιήσουμε αυτή τη δυνατή Πανσέληνο με τις εύκολες και δύσκολες δυναμικές της και, μην ξεχνάμε, είναι το τελευταίο «φεγγάρι» του χειμώνα, από το επόμενο ξεκινούν τα ανοιξιάτικα φεγγάρια.
Ήλιος - Σελήνη σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας είναι ένδειξη συνεργατικότητας, συνεταιρισμών και κοινωνικών σχέσεων, επαφών, «γάμων» κάθε μορφής, προσαρμογής σε νέα δεδομένα.
Πανσέληνος σε στενή επαφή με Ουρανό/ Ποσειδώνα δείχνει έλλειψη ζωτικότητας, αδυναμία, παθητικότητα.
Ερμής σε σκληρές όψεις με Ουρανό και Πλούτωνα δείχνει ασχολία με νέα πράγματα και σχέδια, εφευρετικότητα, ανησυχία, σκέψεις για μετασχηματισμούς, πρωτόγνωρες καταστάσεις μέσα σε ένα εκρηκτικό φόντο. Ο ίδιος πάλι πλανήτης σε εμπλοκή ακριβή με Δία - Πλούτωνα της Ελλάδας ευνοεί φαινόμενα δημαγωγίας, προπαγάνδας και κάθε προσπάθεια χειραγώγησης.
Το θεαματικό τρίγωνο (που είναι και το «ατού» αυτή της Πανσελήνου) Άρη – Δία – Πλούτωνα είναι εξαιρετικά θετικό για κάθε μορφή επιχειρηματικότητας (πολύ περισσότερο που το τρίγωνο γίνεται σε ζώδια της γης), δείχνει εκδίπλωση δημιουργικών δυνάμεων, εμφάνιση ανθρώπων που μπορούν να χειρίζονται σχέδια και επιχειρήσεις, δείχνει ακόμα οργανωτική ικανότητα, πραγματοποίηση επιτυχίας, «απόλαυση της ελευθερίας κάποιου», όπως κατά λέξη υποστηρίζει η Κοσμοβιολογία για το συνδυασμό αυτό, μπορεί ακόμη να δηλώνει και «ασυνήθιστη επιθυμία με μεγάλη προσπάθεια» πάλι σύμφωνα με την Κοσμοβιολογία.
Θεωρούμε πολύ ισχυρή αυτή τη δυναμική και περιμένουμε να δούμε πως θα εκδιπλωθεί αυτή η δυναμική της.
Ο Ερμής σε Άρη/ Κρόνο δείχνει σκέψεις για χωρισμό, σε ακραία περίπτωση δυσάρεστα νέα.
Ο Ωροσκόπος σε Άρη/Ουρανό δείχνει εμπειρία ξαφνικών γεγονότων μοιρασμένων μαζί με άλλους ανθρώπους, δείχνει ακόμα και επιτέλεση μιας ασυνήθιστης επιχείρησης ή τολμήματος.
Τέλος Άρης/ Πλούτωνας της Πανσελήνου σε άμεση εμπλοκή με M/C της Ελλάδας μπορεί να δείχνει αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης με σθένος αλλά και κινδύνους που απαιτούν εξαιρετική αντοχή για να αντιμετωπισθούν.
Εν κατακλείδι η συνύπαρξη σκληρών όψεων και του μεγάλου τριγώνου στο οποίο αναφερθήκαμε μπορεί να είναι ένδειξη μεγάλων αλλαγών που γίνονται σε συνθήκες δύσκολες που αφήνουν, όμως, κάποια ελπίδα, δίνουν, όπως και πιο πάνω γράψαμε, μια προοπτική, ένα «φως στο τούνελ».
Ίσως πάλι όλος αυτός ο συνδυασμός να δείχνει αποκορύφωμα μιας
δύσκολης κατάστασης που πια πρέπει να αντιμετωπιστεί, όσο κι αν αυτό είναι επώδυνο.
δύσκολης κατάστασης που πια πρέπει να αντιμετωπιστεί, όσο κι αν αυτό είναι επώδυνο.
''Ας σπάσουν τα σύννεφα/ κι ας πέσει βροχή / αρκεί μην ξαναβγεί πια/ γκρίζα η αυγή''
Η πραγματικότητα θα δείξει πώς όλο αυτό το πλανητικό μόρφωμα θα εκφραστεί.