Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ




Η πρώτη ανοιξιάτικη Νέα Σελήνη γίνεται λίγο μετά την Εαρινή ισημερία, στις 22.3.2012, ώρα 4.37μ.μ.  (ακόμα χειμερινή ώρα), στις 2ο του Κριού, με πολύ δυναμικές εμπλοκές· σε σύνοδο με τον πάντα εκρηκτικό Ουρανό, που είναι στις 4ο Κριού και τον Ερμή που, ανάδρομος και ‘’καμένος’’ είναι στην κρίσιμη μοίρα της 0ο Κριού.

Γίνεται δηλαδή η Νέα Σελήνη ακριβώς πάνω στο εκρηκτικό μεσοδιάστημα Ερμή/ Ουρανού και σε συγκλίνον τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που είναι  στην 9ο του Αιγόκερω.



Την ίδια μέρα ο Άρης είναι στις 7ο περίπου της Παρθένου ανάδρομος και ακριβώς σχεδόν πάνω στον Ωροσκόπο του ωροσκοπίου  της Νέας Σελήνης, που είναι στις 8ο της Παρθένου, και ακριβές τετράγωνο με τους Δεσμού της Σελήνης, που είναι στην 7ο του άξονα Τοξότη/ Διδύμων.

Η Αφροδίτη, αν και πανίσχυρη στον Ταύρο, στη 18ο, εμπλέκεται με ακρίβεια στο μεσοδιάστημα του πένθους και της θλίψης (Κρόνος/ Β. Δεσμός), που είναι ακριβώς απέναντι, στις 18ο Σκορπιού.

Ο Ποσειδώνας κοντά στη 2ο των Ιχθύων, τετραγωνίζει με ακρίβεια τον Ωροσκόπο της Ελλάδας και Ωροσκόπος Ελλάδας & Ποσειδώνας της Νέας Σελήνης έχουν εμπλοκή με το βαρύ μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα, που είναι στην 3ο του Τοξότη.




Δύσκολη είναι επίσης η εμπλοκή της Νέας Σελήνης με το μεσοδιάστημα της αποδόμησης (Άρης/ Κρόνος), που είναι ακριβώς απέναντι από τη Νέα Σελήνη, στις 2ο Ζυγού.

Οι άξονες της επανάστασης (Άρης/ Ουρανός και Ουρανός/ Ποσειδώνας) είναι στις 21ο Διδύμων και 18ο Ιχθύων αντίστοιχα, εμπλεκόμενοι με απόλυτη ακρίβεια με τη Σελήνη και τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας.

Τέλος Δίας και Μαύρη Σελήνη στις 11ο Ταύρου εμπλέκονται με το M/C της Ελλάδας με σκληρή όψη τετραγώνου.

Αξίζει να προσέξουμε πως το Μεσουράνημα του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης είναι στις 5ο των Διδύμων σε εμπλοκή με Κρόνο/ Μεσουράνημα αλλά και Άρη/ Ποσειδώνα. Ας τα δούμε όμως όλα αυτά ένα-ένα αναλυτικά.

Νέα Σελήνη στον Κριό είναι πάντα ένδειξη για καινούργια ξεκινήματα, για κάτι καινούργιο, που γίνεται μάλιστα και με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο.

Η Νέα Σελήνη στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτή, οίκο συνεργασιών αλλά και… εχθρικών κρατών δείχνει πως ξεκινούν νέες συνεργασίες αλλά και επιδράσεις άλλων κρατών στο δικό μας, δείχνει έστω πως γεγονότα που σχετίζονται με άλλα κράτη επιδρούν δυναμικά και σε μας.

Η Νέα Σελήνη στον 11ο οίκο του  ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνει μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο πολιτικής, κοινοβουλίου· αν πράγματι αυτή την περίοδο αυτή γίνονται εκλογές, όπως έχει ανακοινωθεί, σίγουρα οι εκλογές αυτές θα φέρουν νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή.

Η ακριβέστατη εμπλοκή της Νέας Σελήνης με Ερμή/ Ουρανό, δείχνει ξαφνικά περιστατικά, μη αναμενόμενα, νέα δεδομένα, νέες συνθήκες γρήγορες αναπροσαρμογές· δείχνει επίσης καταστάσεις που κυριαρχεί η βιασύνη, η ένταση, η ετοιμότητα για δράση, ακόμα και κάποιος υπερενθουσιασμός.

Ο άξονας Άρης / Κρόνου σε αμεσότατη εμπλοκή με τη Νέα Σελήνη δείχνει εξασθένηση, μειωμένη αντοχή, γέννηση κάποιου καινούργιου με δύσκολο τρόπο, άρδην αλλαγή μιας υπάρχουσας παγιωμένης κατάστασης πραγμάτων.

Πάντως η παρουσία του Ουρανού σε όλο το μόρφωμα που πιο πάνω αναφέραμε συνηγορεί για ‘’δυνατή δοκιμασία των νεύρων’’ σύμφωνα τουλάχιστον με την Κοσμοβιολογία, τη θεωρία δηλαδή των Μεσοδιαστημάτων.

Ο Άρης πάνω στον Ωροσκόπο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης είναι ένδειξη για φιλονικίες, καβγάδες, αλλά και για αγωνιστικό πνεύμα, πολύ περισσότερο που έχει τρίγωνο με τον Πλούτωνα.

Η Αφροδίτη σε Κρόνο/ Β. Δεσμό πάντως είναι ένδειξη για χωρισμούς κάθε μορφής, δύσκολος δείκτης για θέματα οικονομικά.

Ο Άρης σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης είναι κι αυτό ένδειξη για καβγάδες, συγκρούσεις κυρίως μέσα σε οργανισμούς (και τα πολιτικά κόμματα, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, είναι οργανισμοί).

Άρης/ Ουρανός πάνω στη Σελήνη της Ελλάδας συνηγορούν για ένα ‘’τεστ νεύρων’’ πολύ νευρικότητα φαίνεται να δηλώνει αυτή η Νέα Σελήνη.

Ουρανός/ Ποσειδώνας στους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας δείχνουν πόνο, στενοχώρια, λύπη· ίσως οι αποδομήσεις με τις οποίες αυτή η Νέα Σελήνη φαίνεται να συνδέεται σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού να δημιουργήσουν τα παραπάνω συναισθήματα.

Ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας (κάτι που θα γίνεται για καιρό, γι’ αυτό και σε επόμενα άρθρα θα μιλήσουμε αναλυτικά γι’ αυτό το θέμα) είναι ένδειξη χωρισμού, κατάχρησης και προδοσίας της εμπιστοσύνης, εξαπάτησης, ψευτιάς, ανακρίβειας, όπως κατά λέξη γράφει ο R. Ebertin ‘’η εμπειρία της απογοήτευσης’’. Λέτε να πάμε για «τη μεγάλη Χίμαιρα».

Ποσειδώνας και Ωροσκόπος της Ελλάδας στο μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα της Νέας Σελήνης δείχνουν αστάθεια, «σπασμένα» κλονισμένα νεύρα, δύσκολες συνθήκες στη ζωή, απώλειες, χωρισμούς πάσης μορφής, στερήσεις.

Πάντως το – έστω με κάποια ανοχή – μεγάλο τρίγωνο Δία, Άρη, Πλούτωνα συνηγορεί για κάποια επιτυχία που μπορεί να δείχνει και κάποια «ανακούφιση» σίγουρα όμως μέσα σε συνθήκες αποδόμησης και με κίνδυνο να φανεί πως, τελικά, ο θησαυρός ήταν «άνθρακες» και να θυμίζει επίσης την παροιμία «πολύ κακό για το τίποτα».

Τέλος το M/C της Νέας Σελήνης σε Άρη/ Ποσειδώνα και Κρόνο/ Πλούτωνα συνηγορεί για καταστάσεις αποσύνθεσης, διάλυσης, κατάλυσης, φθοράς.