Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ 2012





Είναι γνωστό πως πολλοί λαοί ξεκινούν το έτος τους την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, κάτι το οποίο δείχνει πόσο ‘’φορτισμένη’’ είναι αυτή η ημέρα.

Στην Εγκόσμια Αστρολογία (Mundane Astrology) την ώρα που ο Ήλιος μπαίνει στο Εαρινό σημείο της 0 Κριού (ώρα της Εαρινής Ισημερίας), καταστρώνεται ένα ωροσκόπιο που θεωρείται πως δείχνει την τάση , όχι μόνο του τριμήνου (μέχρι το Θερινό Ηλιοστάσιο δηλαδή) αλλά όλης της χρονιάς, μέχρι ο Ήλιος να τρέξει όλο το Ζωδιακό.

Έτσι λοιπόν και μείς αποφασίσαμε να εξετάσουμε εν’ όψει της Εαρινής Ισημερίας την δυναμική ολόκληρης της χρονιάς.



Παρατηρούμε πως :

Οι μισοί πλάνητες του χάρτη είναι στον 12ο οίκο, που συνδέεται με κάθε μορφή παρασκηνίου. Αμφότερα δε τα Φώτα βρίσκονται και αυτά στον 12ο.

Ήλιος, Ερμής, Ουρανός σε στενή σύνοδο και σε αμεσότατη εμπλοκή με τον άξονα θανάτου (Άρης/Κρόνος) που είναι στις 2 Ζυγού. Είναι κάτι που συνδέεται με δυσάρεστες ειδήσεις (Ερμής), ασθενική ανθεκτικότητα (Άρης/Κρόνος = Ήλιος), ανικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Δείχνει ακόμα δοκιμασία νεύρων (Ουρανός) και χρησιμοποιώντας τα λόγια του R. Ebertin ‘’Παρέμβαση της Ανώτερης Δύναμης’’ (Άρης/Κρόνος = Ουρανός).

Σελήνη & Ποσειδώνας με ακριβέστατη σύνοδο στην 2η των Ιχθύων, θα ενεργοποιηθούν από την έκλειψη του Μαΐου και βρίσκονται πάνω στο βαρύ άξονα Κρόνου/Πλούτωνα , κάτι το οποίο δείχνει κατάθλιψη, αναγκαστική λιτότητα, τραγική μοίρα ενός λαού. Ευνοεί δε κάθε φαινόμενο ανακρίβειας, ψευτιάς , αστάθειας και δείχνει κινδύνους που συνδέονται με νερό ή χημικά. Είναι επίσης ένδειξη για σπασμένα νεύρα.

Σελήνη, Ποσειδώνας, Χείρωνας σε αντίθεση με Άρη υποδεικνύουν κίνδυνο από κάθε μορφή μόλυνσης, κυριολεκτικής ή μεταφορικής, πολύ περισσότερο δε που το πλανητικό μόρφωμα που αναφέραμε μαζί με τους Δεσμούς της Σελήνης σχηματίζει σταυρό στα Μεταβλητά. Μια πρώτη ερμηνεία αυτού του σταυρού δείχνει δυσαρμονικές σχέσεις, επαφές με ασθενείς και αρρώστους, καθώς και ανικανότητα προσαρμογής στις συνθήκες της ζωής.

Ο Ωροσκόπος σε εμπλοκή με τον Zeus είναι ένδειξη σφοδρών εντάσεων και συγκρούσεων ακόμα και ιδιόρρυθμων καιρικών φαινομένων, δείχνει δε ακόμη και εκρήξεις κάθε μορφής (θυμηθείτε πχ την Fukoshima). Επίσης ο Ωροσκόπος βρίσκεται σε σκληρή όψη (135ο) με Κρόνο/Πλούτωνα που μπορεί να δώσει κατάλυση εξουσίας και κάθε μορφή αυταρχισμού.




Ο άξονας εκρηκτικών καταστάσεων (Ουρανός/Πλούτωνας) σε εμπλοκή με το Μεσουράνημα (45ο) είναι ένδειξη για μετασχηματισμούς και μεταμορφώσεις κάθε μορφής αλλά σ’ ένα εκρηκτικό περιβάλλον.

Ο άξονας του πολέμου (Άρης/Πλούτωνας) σ’ εμπλοκή με Δία μπορεί να δώσει ‘’απόλαυση της ελευθερίας κάποιου’’ αλλά με πολύ βαριά τιμήματα.

Τέλος ο Πλούτωνας στο Μεσουράνημα του Ωροσκοπίου της Ισημερίας μπορεί να δώσει ξαφνικές καταστροφές, μια άρδην αλλαγή των υπαρχουσών συνθηκών ζωής. βρίσκεται επίσης πάνω στον κάκιστο απλανή Facies που συνδέεται με ‘’πτώση μετά από άνοδο’’.

Πολύ δυνατή φαίνεται η φετινή Εαρινή Ισημερία και βέβαια εμείς εδώ απλώς δώσαμε μια πρώτη γεύση της.

Σκοπεύουμε δε να επανέλθουμε με επόμενα κείμενα μας.