Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΩΡΙΑΙΑ – ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ




Δεν αποτελεί πρωτοτυπία να πούμε για μια ακόμη φορά, ότι αυτό που βασανίζει τον κόσμο στις μέρες μας, είναι η εργασιακή ανασφάλεια. Ζωές, όνειρα, σχέδια καταρρέουν και τίποτα δεν υπάρχει εκεί να τα αντικαταστήσει. Μέσα σε αυτό τη  ζοφερή κατάσταση, μας πλησίασε ώριμος κύριος, πολύ κοντά στα πρώτα –ήντα, ρωτώντας μας αν το βιογραφικό που είχε αποστείλει σε μεγάλη εταιρεία, του χώρου στον οποίον είχε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, θα είχε κάποια επιτυχία.

Ας σημειωθεί ότι το βιογραφικό για το οποίο έγινε η ερώτηση, είχε πάει στην εταιρεία από πρόσωπο του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος και είχε κάποιες ελπίδες γι αυτό.

Μας εξομολογήθηκε ότι στο διάστημα που ήταν άνεργος είχε αποστείλει αρκετές εκατοντάδες βιογραφικά (και έχουμε βάσιμους λόγους να τον πιστεύουμε) στην προσπάθεια του να βρει δουλειά, αλλά εις μάτην, δεν είχε κληθεί ούτε καν στην διαδικασία αξιολόγησης, την συνέντευξη. Ήταν τόσο απελπισμένος δε, που μας εκμυστηρεύτηκε ότι θα ικανοποιούνταν ακόμα, και αν μόνον τον καλούσαν σε συνέντευξη αξιολόγησης.  

Δεν του αρνηθήκαμε και καταστρώσαμε τον Ωριαίο χάρτη, προκειμένου να του δώσουμε μια απάντηση.

Το ερώτημα λοιπόν το οποίο μας έθεσε ήταν :

Απέστειλα το βιογραφικό μου στην εταιρεία Χ.
 θα με καλέσουν για συνέντευξη τουλάχιστον;

Τα χωροχρονικά στοιχεία της ερώτησης :

Αθήνα, 4/4/2011, 1:46 πμ


Μερικές πρώτες παρατηρήσεις πάνω στον Ωριαίο Χάρτη. Ο Ωροσκόπος στις τελευταίες μοίρες, μας λέει ότι εν πολλοίς ότι το θέμα του είχε ήδη κριθεί. Παρόλα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτικό για την περαιτέρω διερεύνηση του χάρτη και την εξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων από αυτόν. Πλανητική Ώρα Κρόνου απόλυτα συμβατή με το θέμα μιας και μιλάμε για ώριμο άντρα, αρκετά ταλαιπωρημένο (Κρόνος) σε θέματα επαγγελματικά.



Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την τοποθέτηση των δεικτών:

  • Ακμή 1ου στον Τοξότη, δείκτης ο Δίας.
  • Ακμή 10ου στον Ζυγό δείκτης της εταιρείας στην οποία απεστάλει το βιογραφικό η Αφροδίτη αλλά και ο Κρόνος. 


Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση των εμπλεκόμενων μερών πριν προχωρήσουμε στην απάντηση του ερωτήματος

  
Δείκτης του ερωτώντος ταλαιπωρημένου κυρίου, ο Δίας. Ένας Δίας θεωρητικά ισχυρός μιας και βρίσκεται αφενός στην τριπλότητα του, αφετέρου πάνω σε μια σημαντική μοίρα του ζωδιακού, την ‘’Πύλη του Αρχηγού’’ (για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε στο βιβλίο μας «Οι πύλες του Carelli»).

Είναι όμως ισχυρός; Προς άλλα συνηγορούσαν οι ενδείξεις του ανθρώπου που είχαμε μπροστά μας και προσπαθούσαμε να βρούμε την απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα του.

Είναι ένας Δίας ουσιαστικά ανίσχυρος, μιας και υφίσταται μια από τις δυσκολότερες συνθήκες που μπορούν να ανευρεθούν σε ένα Ωριαίο χάρτη Είναι ένας Δίας ‘’καμένος’’ από τον Ήλιο. Και σαν να μη του έφτανε αυτό είναι ένας Δίας ο οποίος επιβαρύνεται, εισέτι περισσότερο, από μια αντίθεση ακριβείας με έναν πανίσχυρο Κρόνο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τον ερωτώντα; Ότι επηρεάζουν αυτοί οι δυο πλανήτες (κυβερνούν 1ο, 2ο και Μεσουράνημα του ερωτώντος, δηλαδή το περιβάλλον του και την υγεία του, τα οικονομικά του και την καριέρα του) βρίσκεται εντός μέγγενης υπερβολικών δυσκολιών. Μα δεν φαίνονταν τίποτα τόσο τραγικό στον άνθρωπο απέναντι μας. Και εδώ υπεισέρχεται η δυναμική της ‘’πύλης του αρχηγού’’ που καθιστούσε τον ερωτώντα υπερβολικά αξιοπρεπή (κάτι στο οποίο συνηγορούσε και ο γενέθλιος χάρτης του) μη δείχνοντας προς τα έξω το πόσο δραματική ήταν η κατάσταση την οποία βίωνε.

Ας δούμε λίγο και την εταιρεία στην οποία απεσταλει το βιογραφικό, πριν προχωρήσουμε στην απάντηση του ερωτήματος. Είναι μια εταιρεία αρκετά μεγάλη και σε καλή οικονομική κατάσταση (παρά τον κυκεώνα στον οποίο βρίσκονται αρκετές εταιρείες στις μέρες μας). Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι και οι δυο δείκτες της (Αφροδίτη & Κρόνος) είναι πανίσχυροι, μιας και οι δυο βρίσκονται στα ζώδια της έξαρσης τους. Φαίνεται η εταιρεία να έχει ένα ενδιαφέρον για τον ερωτώντα, μιας που τόσο η Αφροδίτη όσο και ο Κρόνος, βρίσκονται στα πρόσωπα του Δία. Αυτό καταρχήν μας λέει ότι το βιογραφικό δεν θα πεταχτεί κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά θα λάβει μιας κάποιας προσοχής.

Αρκεί όμως αυτό για να απαντήσει στο ερώτημα της πρόσκλησης προς αξιολόγηση του; Όχι βέβαια, οπότε ας εξετάσουμε τις σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων δεικτών, ούτως ώστε να δώσουμε την απάντηση μας.

Η Αφροδίτη εκεί που βρίσκεται ‘’αγαπάει’’ τον Δία, ο Δίας όμως ‘’την περιφρονεί’’ και δεν έχουν οιανδήποτε πτολεμαϊκή όψη μεταξύ τους  Ο Δίας ‘’περιφρονεί’’ επίσης και τον Κρόνο και έχει όψη αντίθεσης (αποκλίνουσα) μαζί του. Οι υποδοχές μεταξύ των δεικτών δεν είναι τέτοιες οι οποίες μπορούν να μας επιτρέψουν αισιοδοξία.

‘’Στραγγίζοντας’’ ωστόσο τον χάρτη για περισσότερες πληροφορίες, ας πάμε να δούμε και το τέλος της υπόθεσης.

Κυβερνήτης 4ου ο Άρης οπότε μια εξέταση των δεικτών ως προς αυτόν θα δώσει την απάντηση στο ερώτημα. Εκεί που βρίσκεται ο Άρης είναι σχετικά αδιάφορος όχι όμως εχθρικός προς τον Δία μιας και ανταλλάσουν υποδοχές από έξαρση, τριπλότητα και πρόσωπα.

Αυτό μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι το βιογραφικό του θα διαβαστεί, αλλά μιας και οι υποδοχές αυτές δεν στηρίζονται από κάποια όψη μεταξύ των δεικτών, δύσκολα θα υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία της εταιρείας με τον ερωτώντα. Μη θέλοντας όμως να τον απογοητεύσουμε, προχωρήσαμε λίγο παραπάνω την έρευνα μας , μήπως ξετρυπώναμε κάποιο σημάδι αισιοδοξίας. Αναζητήσαμε αν θα έπαιρνε κάποια μορφής ειδοποίηση από την εταιρεία η οποία θα τον καλούσε για την διαδικασία αξιολόγησης. Φυσικός δείκτης των ειδήσεων, των ‘’μαντάτων’’ που θυμόσοφα αναφέρει και ο λαός μας, ο Ερμής. Είναι ένας Ερμής εντός 4ου  οίκου (το τέλος της υπόθεσης) ανάδρομος με καθόλου υποστηρικτικές όψεις. Μάλιστα οι όψεις του Ερμού όταν κλείσουν θα οδηγήσουν σε σύνοδο με Ήλιο, καθώς και αντίθεση με το Κρόνο κάτι το οποίο προϊδεάζει για όχι ευχάριστες ειδήσεις για τον ερωτώντα μιας και θα κλείσει ο Ερμής σύνοδο και με τον δείκτη του Δία.

Κατευοδώσαμε το άνθρωπο, αρκετά προβληματισμένοι, για το ότι δεν υπήρχε κάποια αισιόδοξη προοπτική για το ερώτημα και αρκετά σίγουροι ότι δεν θα ευοδώνονταν η επιθυμία του για συνέντευξη από την μεγάλη αυτή εταιρεία. Τον παρακαλέσαμε θερμά ωστόσο, να μας ενημερώσει για την πρόοδο του θέματος του μόλις είχε κάποια σχετική ειδοποίηση..

Πράγματι μετά πάροδο ολίγων ημερών, μας τηλεφώνησε και μας ενημέρωσε ότι όπως έμαθε από το συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο μετέφερε και το βιογραφικό στην εταιρεία, το αρμόδιο τμήμα διάβασε το βιογραφικό, και μάλιστα υπήρξε ένα σχετικό ενδιαφέρον, αλλά δεν του έγινε τηλεφώνημα για συνέντευξη μιας και με εσωτερική οδηγία της εταιρείας, οι προσλήψεις ανεβλήθησαν επ’ αόριστον.