Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η Πανσέληνος του Γενάρη


Η Πανσέληνος γίνεται στις 19.1.2011, ώρα 11.20 μ.μ. στις 29ο 27΄ του Αιγόκερω- Καρκίνου, σε μοίρα αναιρετική (όπως και η πανσέληνος - έκλειψη του Δεκέμβρη, όπως όλες οι πανσέληνοι των τελευταίων μηνών).

Πανσέληνοι σε αναιρετικές μοίρες δηλώνουν οριστικά τελειώματα, ξεκαθαρίσματα, όχι όμως με τον πιο εύκολο τρόπο, μιας και οι αναιρετικές μοίρες όλων των ζωδίων είναι φύσεως Άρη, Κρόνου, άρα είναι ιδιαίτερα «σκληρές», πολύ περισσότερο όταν είναι στον Αιγόκερω, το ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος και ο Άρης (από έξαρση).

Την ίδια μέρα ο Ερμής είναι στις 8ο του Αιγόκερω, σε σημείο που βρίσκεται ο επικίνδυνος απλανής Facies, που συνδέεται με «πτώσεις» και ανατροπές και σε στενή σύνοδο με τον Πλούτωνα, που είναι στις 6ο του ίδιου ζωδίου. «Ατού» της πανσελήνου είναι το ακριβέστατο τρίγωνό της με το Δία (29ο Ιχθύων, κι αυτός σε αναιρετική μοίρα) και το αποκλίνον τρίγωνό της με τον Ουρανό (27ο Ιχθύων). Ο Άρης, σε εμπλοκή με την Πανσέληνο από τις 3ο Υδροχόου, με αντισκιά βρίσκεται ακριβώς πάνω στο «βαρύ» μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα, που συνδέεται με περιορισμούς, καταστολές και ανατροπές, η Αφροδίτη στις 13ο Τοξότη εμπλέκεται με τον εκρηκτικό άξονα Ουρανού- Ποσειδώνα (άξονα των επαναστάσεων).

Ο ωροσκόπος της πανσελήνου στις 10ο Ζυγού και το M/C στις 11ο Καρκίνου έχουν βαρύτατες εμπλοκές γιατί:


● Εμπλέκονται με σκληρές όψεις 45ο και 135ο με τον άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα.

● Με Μαύρη Σελήνη και Κλήρο Τύχης της Ελλάδας.

● Με αντισκιά εμπλέκονται με Δεσμούς Σελήνης Ελλάδας.

● Ο Asc έχει σκληρή όψη 135ο με Ποσειδώνα, ο οποίος με τη σειρά του κι αυτός εμπλέκεται στο «βαρύ» μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα με όψη τετραγώνου. Υπόψη πως στο ωροσκόπιο της πανσελήνου ο Κρόνος είναι στον πρώτο οίκο και κάνει – με ανοχή 6ο – τετράγωνο με το M/C. Εύκολη - θετική όψη της ημέρας είναι τα τρίγωνα-εξάγωνα Δία/ Ουρανού στην Πανσέληνο.

Ας δούμε όμως τη δυναμική της πιο συγκεκριμένα.

● Πανσέληνος σε Καρκίνο/Αιγόκερω συνδέεται με θέματα πατρίδας (μην ξεχνάμε πως μετά από πανσέληνο στον Καρκίνο είχαμε τα Ίμια το ’96), και εξουσίας.

● Πανσέληνος σε αναιρετική μοίρα δηλώνει πάντα κάποιο «τέλος», ολοκλήρωση μιας πορείας· τα τρίγωνα Δία, Ουρανού μπορούν να βοηθήσουν ώστε το τελείωμα να γίνει με τον ευκολότερο ή, έστω, πιο ανώδυνο τρόπο.

● Η πανσέληνος στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν γίνεται σε οίκους γωνιακούς, άρα η δυναμική της θα είναι ισχυρή και εκδηλωθεί σχετικά γρήγορα και γίνεται σε οίκους απόλυτα συμβατούς με τα ζώδια στα οποία αυτή πραγματοποιείται (4ος/10ος, Καρκίνος/ Αιγόκερως), άρα θα εστιαστεί σε θέματα πατρίδας-εξουσίας, θέματα που συνδέονται μ’ αυτά τα 2 ζώδια.

● Η πανσέληνος σε σκληρή όψη μισού και ενάμιση τετραγώνου με τον Άρη της Ελλάδας είναι ένδειξη έντασης αλλά και δυναμικών συνεργασιών-συνεταιρισμών.

● Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που συνδέονται με άλλα κράτη, άρα το εξωτερικό φαίνεται να επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο τη χώρα μας αυτό το μήνα που, έτσι κι αλλιώς, τον τελευταίο χρόνο εξαρτάται αμέσως από το εξωτερικό (Δ.Ν.Τ., Ε.Ε.).

● Η Αφροδίτη σε εμπλοκή με Ουρανό/ Ποσειδώνα είναι ένδειξη για πολύ ιδιόμορφες συνεργασίες.

● Ο Άρης σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα είναι ένδειξη σκληρότητας, δείχνει ανάγκη για αγώνα και είναι ένδειξη δυσκολιών που μπορεί να προέρχονται από άλλα κράτη. (Ο Άρης κυβερνά 7ο οίκο).

● Αξιοπρόσεκτο είναι πως ο Πλούτωνας από την 6ο του Αιγόκερω ενεργοποιεί με ακρίβεια το γενέθλιο τετράγωνο Δία/Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας και, βέβαια, αυτό θα γίνεται όλο το ’11. Θυμίζουμε πως όταν ο Πλούτωνας ενεργοποίησε πάλι αυτό το τετράγωνο ήταν το 1974, χρονιά «σημαδιακή» που συνδέεται με πολιτικές, πολιτειακές αλλαγές αλλά και με εθνική τραγωδία. Φυσικά και η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται επακριβώς (κι αν επαναληφθεί θα είναι φάρσα ή τραγωδία, όπως έχει ειπωθεί), όμως η σημειολογία είναι σημαντική και δεν πρέπει να μη ληφθεί υπόψη. Επίσης όταν ήταν σε τετράγωνο από τις 6ο Καρκίνου, ήταν το 1921, χρονιά- σταθμός για την ιστορία μας. Πάντως για τη διέλευση του Πλούτωνα από τις 6ο του Αιγόκερω θα αναφερθούμε ξανά μιας και από κει θα περάσει τουλάχιστον δύο φορές ακόμη.



Πάντως Δίας/Πλούτωνας στην κακή του εκδοχή, όπως γράφει κατά λέξη ο R. Ebertin σημαίνει «την ατυχία κάποιου να χάσει σχεδόν τα πάντα».