Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΛΕΙΨΗ – ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ



Η έκλειψη είναι partial, όχι ολική και γίνεται στις 4-1-2011 στις 10.50π.μ. στη 13ο του Αιγόκερω, ζωδίου που κατ’ εξοχήν συνδέεται με εξουσίες κάθε μορφής.

Τη μέρα της έκλειψης, εκτός από τον Ήλιο και τη Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω υπάρχουν επίσης ο Πλούτωνας, ο Β. Δεσμός και ο Άρης και οι περισσότεροι απ’ αυτούς σε σκληρή όψη με το χορηγό τους, τον Κρόνο, που βρίσκεται παντοδύναμος στο ζώδιο του Ζυγού και έχει και πολλές άλλες εμπλοκές με το ωροσκόπιο της έκλειψης που αναλυτικά θα δούμε πιο κάτω.

Ας δούμε όμως τώρα τη θέση των πλανητών στη μέρα της έκλειψης και τις τυχόν εμπλοκές τους με τους σημαντικούς άξονες της ημέρας, δηλ. με τα μεσοδιαστήματα της ημέρας:


● Ήλιος, Σελήνη σε στενή φυσικά σύνοδο – όπως συμβαίνει σε κάθε ηλιακή έκλειψη- στις 13ο Αιγόκερω σε τετράγωνο με τον Κρόνο και ακριβώς πάνω στο δυνατό άξονα Άρη/Πλούτωνα, άξονα βίας και πολέμου και με αντισκιά σχεδόν πάνω στον Άρη του ωροσκοπίου της Ελλάδας (που είναι στις 15ο Τοξότη). Επίσης σε σκληρή όψη 45ο με τον Ποσειδώνα.

● Ερμής αδύναμος στις 21ο Τοξότη, πάνω στο M/C του ωροσκοπίου της έκλειψης, απέναντι ακριβώς από τη Σελήνη της Ελλάδας (21ο Διδύμων), τετράγωνο με την Αφροδίτη της (22ο Ιχθύων) και τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας (19ο Παρθένου/ Ιχθύων). Εκρηκτικές οι εμπλοκές αυτού του «περίεργου» Ερμή, «κάθεται» ακριβώς πάνω στο σκληρό μεσοδιάστημα Κρόνου/ Ποσειδώνα, που συνδέεται με σύγχυση, εξασθένηση αλλά και... φτώχεια και φθορά, «κάθεται» επίσης στο σκληρό άξονα Αφροδίτης/ Κρόνου καθώς και σε πολλούς άξονες που μετέχουν τα φώτα (Ήλιος/ Σελήνη) και ο «μυστηριώδης» αλλά και απαιτητικός Ποσειδώνας.

● Αφροδίτη αδύναμη στις 26ο Σκορπιού, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και πάνω στο σκληρό άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα (άξονας περιορισμού, δικτατορίας, κακοδαιμονίας, ακόμη και κατάλυσης εξουσίας), Άρη/ Πλούτωνα (βία, όπως είπαμε πιο πάνω) και επίσης σε σκληρή όψη 45ο με τα φώτα και την έκλειψη.

● Άρης παντοδύναμος (στην έξαρσή του) στις 20ο Αιγόκερω, σε εμπλοκή με τα φώτα και σε τετράγωνο με τον Κρόνο, που κι αυτός είναι πανίσχυρος (στην έξαρσή του). Ο Άρης ακριβώς πάνω στο Ποσειδώνα της Ελλάδας (21ο Αιγόκερω) και πάνω στο μεσοδιάστημα Ποσειδώνα / Ωροσκόπου.

● Δίας, Ουρανός στις 27ο Ιχθύων, σε ακριβέστατη σύνοδο (ακόμα και στα πρώτα λεπτά), είναι το «ευνοϊκό» στοιχείο αυτής της μέρας και το «τυχερό» της χαρτί, πολύ περισσότερο που κάνουν ακριβέστατο τρίγωνο με την ταλαιπωρημένη και με πολλές κακώσεις αδύναμη Αφροδίτη του Σκορπιού.

● Πλούτωνας στις 5ο Αιγόκερω σε σύνοδο πάντα με το Β. Δεσμό, στις 2ο Αιγόκερω, σύνοδος που, όπως είχαμε γράψει, συνδέεται με μαζικό πεπρωμένο και κοινή μοίρα πολλών ανθρώπων.

● Ο επικίνδυνος άξονας Άρη/ Κρόνου είναι στις 3ο Τοξότη, απέναντι από τον ωροσκόπο της Ελλάδας και ο διελαύνων Κρόνος ενεργοποιεί τον ίδιο άξονα του γενεθλίου ωροσκόπου της Ελλάδας.

● Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της έκλειψης βρίσκεται στις 13ο Ιχθύων, με αντισκιά ακριβώς πάνω στον Κρόνο, κάτι που συνηγορεί για τον «Κρόνιο» χαρακτήρα αυτής της έκλειψης. Παρασκήνιο, εξουσία, πίεση φαίνεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως όχι μόνο η έκλειψη γίνεται στον Αιγόκερω, αλλά και τα δύο φώτα εμπλέκονται με τον Κρόνο και τα μεσοδιαστήματά τους με τον Κρόνο εμπλέκονται με τον Asc της Ελλάδας. Αξίζει επίσης να προσέξουμε πως ο άξονας του πεπρωμένου (Ήλιος/ Πλούτωνας) εμπλέκεται με αντισκιά με M/C και Ερμή της έκλειψης, που έτσι κι αλλιώς έχουν, όπως παραπάνω είδαμε, ισχυρότατες εμπλοκές. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αποκωδικοποιήσουμε αυτήν την ισχυρή – έστω partial- έκλειψη.

Προσέγγιση της έκλειψης

● Εκλείψεις στον Αιγόκερω έχουν πάντοτε να κάνουν με θέματα εξουσίας, διοίκησης, γραφειοκρατίας· με έκλειψη στον Αιγόκερω είχαμε και την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στον κόλπο το ’91 και το ’92 με την ίδια έκλειψη που έχουμε και τώρα (μην ξεχνάτε πως οι εκλείψεις έχουν μια περιοδικότητα, το χουμε ξαναγράψει αυτό, κάθε 19 χρόνια συνήθως επαναλαμβάνονται στο ίδιο σημείο του ζωδιακού) είχαμε την όξυνση του «Μακεδονικού» αλλά και τον εμφύλιο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Αν πάλι πάρουμε υπόψη πως ο Αιγόκερως είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο σταθερότητας και ισορροπίας, εκλείψεις σ’ αυτό το ζώδιο δείχνουν πολλές φορές ανατροπές κάποιων ισορροπιών.

Μάλιστα το 2004, μετά από μια δυνατή πανσέληνο σ’ αυτό το ζώδιο είχαμε και το φονικό Τσουνάμι που έφερε και μια ελάχιστη μετατόπιση του άξονα της γης, κάτι που έγινε και πέρσι, που είχαμε πάλι εκλείψεις στον Αιγόκερω, μετά το σεισμό στην Αϊτή.

● Η έκλειψη πάνω ακριβώς στον άξονα (μεσοδιάστημα) Άρη/ Πλούτωνα είναι ένδειξη βίαιων ενεργειών, αναστάτωσης, ένδειξη σκληρών παιχνιδιών εξουσίας, όχι απαραίτητα σε στενό εθνικό αλλά ευρύτερο επίπεδο.

● Η εμπλοκή της πάλι με Άρη / Β. Δεσμό (άξονας συνεργασίας) είναι ένδειξη για σχηματισμό ενώσεων, μέσα όμως από επίπονες διαδικασίες.

● Η έκλειψη στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν δείχνει αλλαγές- κινητικότητα σε επίπεδο πολιτικής, αλλαγές στοχοθεσίας, σημαντικά δρώμενα σε συλλογικούς χώρους ή σε χώρους που συνδέονται με υπερεθνικά σύνολα (π.χ. Ε.Ε., Ο.Η.Ε. κ.ά.).

● Η έκλειψη στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας είναι ένδειξη «τελειωμάτων», κάθε μορφής, ανατροπών σε θέματα χρηματοοικονομικά, ανακατατάξεις σε θέματα τραπεζικά και, γενικά, σημαντικά δρώμενα σε χώρους που συνδέονται με «νεκρό χρήμα» (έτσι ονομάζεται το κεφάλαιο).

● Η Αφροδίτη αδύναμη στο Σκορπιό και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα επιτείνει τη δυστοκία σε θέματα χρηματοοικονομικής φύσεως.

● Η εμπλοκή της πάλι με Κρόνο/ Πλούτωνα και Άρη/ Πλούτωνα δείχνει καταστάσεις λιτότητας, αποξένωσης και πιέσεων κάθε μορφής από το εξωτερικό, μιας και η Αφροδίτη βρίσκεται στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης· μπορεί επίσης αυτό να δηλώνει και μια ευρύτερη κατάσταση οικονομικής δυστοκίας, που, αν πάρουμε υπόψη την ύφεση που υπάρχει σε όλο τον δυτικό κόσμο, είναι κάτι σχεδόν αναμενόμενο.

● Ο Ερμής πάνω σε Κρόνο/ Ποσειδώνα είναι ένδειξη απαισιοδοξίας, δύσκολο σημάδι για κάθε μορφή επικοινωνίας και μπορεί να σημειοδοτεί και κάποια δυσκολία στο χώρο των μεταφορών.

● Η εμπλοκή με σκληρές όψεις του Κρόνου στην έκλειψη είναι σαφέστατη ένδειξη κατάπτωσης, διάλυσης σχέσεων και φθοράς.

● Το M/C σε Κρόνο/Ποσειδώνα δείχνει συναισθηματική ταλαιπωρία, εξασθένηση και ο ίδιος άξονας σε σύνδεση με πολλούς πλανήτες του ωροσκοπίου της Ελλάδας, τους οποίους παραπάνω αναφέραμε, δείχνει αδυναμία, εξασθένηση, περιορισμό, καταπίεση.

● Ο Άρης πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας είναι δείκτης ερεθιστικότητας, οξυθυμίας αλλά και αδυναμίας, ασθενικότητας.

● Άρης/ Κρόνος στον ωροσκόπο της Ελλάδας είναι σημάδι λύπης, απώλειας, είναι δυναμική εξαιρετικά βαριά.

● Εμπλοκή Asc έκλειψης με Κρόνο δείχνει μια τάση να αισθάνεται κάποιος εμποδισμένος, δείχνει εσωτερική καταπίεση, μια «βουβή» και παγωμένη στεναχώρια.

● Ευτυχώς η σύνοδος Δία/ Ουρανού (το «hot point» της ημέρας, όπως γράψαμε και πιο πάνω) δείχνει μια «τυχερή στροφή». Ίσως μέσα από όλες τις άλλες δυσκολίες που παραπάνω αναφέραμε να ξεπηδήσει τελικά κάτι θετικό· μην ξεχνάμε άλλωστε πως «ότι δε μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς» (Νίτσε) και «από τα σκοτάδια βγαίνει φως».


Ας κρατήσουμε αυτή την αισιόδοξη προοπτική μέσα στην όλη βουβή παγωμάρα αυτού του Γενάρη.