Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι αστρολογικές παράμετροι της Λιλιθ



Δείχνει, ως σύμβολο της αναρχίας τους τομείς όπου το άτομο κάνει επανάσταση και τον τρόπο με τον οποίο κάνει την επανάσταση. Οι τομείς δηλώνονται με τον οίκο, ο τρόπος της επανάστασης με το ζώδιο. Ο οίκος επίσης δείχνει και τον τομέα όπου υφίσταται το άτομο τους περιορισμούς και τη καταπίεση.


Είναι δείκτης σεξουαλικότητας που για να προσμετρηθεί ο δείκτης πρέπει να ληφθούν οι όψεις που η Λιλιθ κάνει μέσα στο ωροσκόπιο – λαμβάνονται υπόψη οι σκληρές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο, αντίθεση).

Δηλώνει το αρσενικό στοιχείο στη γυναίκα και το θηλυκό στον άντρα, γι’ αυτό είναι βασικός παράγοντας προσμέτρησης της ομοφυλοφιλίας.

Είναι παράγοντας κακοδαιμονίας και δείχνει κακοτυχία στους τομείς όπου βρίσκεται και μπορεί να δώσει ιατρικά προβλήματα της φύσεως του ζωδίου. Αν υπάρχει καταπίεση και αδυναμία εξωτερίκευσης της εξέγερσης πιθανόν προβλήματα στα μέρη του σώματος που συνδέονται με το ζώδιο της Λιλιθ.

Είναι πάντα μια δύναμη επαναστατική και δηλώνει τη διεκδικητική ικανότητα, την ικανότητα επανάστασης και την ικανότητα «να κόβει γέφυρες».

Όταν γίνεται η εξέγερση, το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Λιλιθ δείχνει πτυχές της προσωπικότητας άγνωστες και στο ίδιο το άτομο.


Οι όψεις της Λιλιθ

Η Λιλιθ βγάζει όλη τη δυναμική της μέσα από σκληρές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο, αντίθεση).

Με τις εύκολες όψεις δύο τινά μπορούν να συμβούν :

α) εξουδετερώνεται η Λιλιθ και είναι σαν να μη λειτουργεί στο ωροσκόπιο.

β) λειτουργεί μόνο η θετική πλευρά της, η ικανότητα δηλαδή δυναμικής προώθησης θεμάτων που ευνοούν το άτομο.

Τα τρίγωνα και τα χιαστί της Λιλιθ ευνοούν την αποδοχή του σκοτεινού μας εαυτού και στον εύκολο συμβιβασμό μ’ αυτόν, ή στην εύρεση τρόπων παρασκηνιακών που θα επιτρέπουν την εκδήλωση του πιο σκοτεινού μας είναι χωρίς κοινωνικές παρενέργειες.



Οι τίτλοι και φύση της Λιλιθ

Λιλιθ στον Αιγόκερω = θέση

Λιλιθ στον Λέοντα = έξαρση

8ος οίκος = έξαρση (η δαιμονική σεξουαλική φύση της Λιλιθ)

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τόπους θέσης και έξαρσης της Λιλιθ υποστηρίζουν πως αυτοί οι τόποι πρέπει να είναι συμβατοί με τη φύση της, να επιτρέπουν να εξωτερικεύσει τη δυναμική της, να αρθρώσει την εξουσία της σε κάθε άλλη εξουσία που θέλει να της επιβληθεί.



Η θέση δίνεται στον Αιγόκερω γιατί το ζώδιο αυτό περιέχει όλα τα θέματα της Λιλιθ. Ας το δούμε αναλυτικά. Η Λιλιθ συνδέεται με σεξουαλικότητα. Ο Αιγόκερως είναι κατ’ εξοχήν ζώδιο σεξουαλικότητας (Πάνας, Διόνυσος, Saturnalia, κ.ά.). Η εκδήλωση της σεξουαλικότητας στη Λιλιθ παίρνει ένα χαρακτήρα τελετουργικό, και ο Αιγόκερως είναι κατ’ εξοχήν ζώδιο τελετουργίας.

Η Λιλιθ συνδέεται και με την αρσενική και με τη θηλυκή αρχή κι ο Αιγόκερως είναι το μόνο ζώδιο που έχει έναν κυβερνήτη που εκπροσωπεί και τις δύο αρχές, γι’ αυτό το λόγο μεσαιωνικές απεικονίσεις του Κρόνου τον έδειχναν και με αντρικά και με γυναικεία σεξουαλικά όργανα. Ο Αιγόκερως θηλυκό ζώδιο έχει κυβερνήτη αρσενικό (Κρόνος) κι έτσι αγκαλιάζει όλη τη γκάμα της σεξουαλικότητας.

Η έξαρση δίνεται στο Λέοντα γιατί στο ζώδιο του Ηλίου δίδεται η ευκαιρία στο σκοτάδι να βγει στο φως. Ως ζώδιο πάλι εξουσίας δίνει τη δύναμη για να γίνουν οι διάφορες επαναστάσεις. Επίσης επειδή η Λιλιθ είναι φύσεως 12ου οίκου και Ποσειδώνα. Και ο Ποσειδώνας έχει έξαρση στο Λέοντα, άρα είναι φυσικό να έχει έξαρση σ’ αυτό το ζώδιο.

Γενικά η Λιλιθ ως διακαής επαναστατική αρχή θέλει ισχυρούς τόπους για να εδραιωθεί, γι’ αυτό κι έχει ισχυρούς τίτλους στα ζώδια εξουσίας.

Εφαρμόζει το «θανάτω θάνατον πατήσας».