Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Σεληνιακή Χριστουγεννιάτικη έκλειψη



Η έκλειψη-ολική σεληνιακή- γίνεται στη «σημαδιακή μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου», μέρα έτσι κι αλλιώς από τη φύση της φορτισμένη σε αναιρετική μοίρα (αναιρετικές είναι οι τελευταίες μοίρες των ζωδίων και είναι μοίρες ιδιαίτερα «σκληρές» με Κρόνιο ή Αρειανό χαρακτήρα) , στις 29ο του άξονα Διδύμων/ Τοξότη.




Την ίδια μέρα ο Ερμής, ανάδρομος και «καμένος» από στις 26ο Τοξότη, με αντισκιά πάνω στον Πλούτωνα και τετράγωνο με Δία, Ουρανό, ευτυχώς σε εξάγωνο ακριβέστατο με Ποσειδώνα. Ο Άρης στην έξαρσή του, παντοδύναμος στις 10ο Αιγόκερω, ετοιμάζεται να κλείσει σκληρή όψη τετραγώνου με τον επίσης παντοδύναμο Κρόνο, που είναι στις 16ο του Ζυγού.

Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της έκλειψης στις 10ο Υδροχόου, ακριβώς πάνω στο M/C της Ελλάδας και το M/C του ωροσκοπίου της έκλειψης στη «βαριά» αναιρετική μοίρα της 29ο Σκορπιού, πάνω στον απλανή Bungula, που συνδέεται με «διακοπή ευτυχισμένων σχέσεων» αλλά, το κυριότερο, πάνω στο βαρύ μεσοδιάστημα Άρη/ Κρόνου, ενώ ο διελαύνων Κρόνος, όπως και παραπάνω γράψαμε, ενεργοποιεί το γενέθλιο μεσοδιάστημα Άρη / Κρόνου της Ελλάδας. Οι άλλοι πλανήτες είναι σχεδόν στα ίδια σημεία που βρίσκονταν και στη Νέα Σελήνη, μόνο η Αφροδίτη βρίσκεται στις 14ο Σκορπιού, σε ακριβέστατο τετράγωνο με Ήλιο/ Κρόνο Ελλάδας.

Δύο στοιχεία θέλουμε να τονίσουμε γι’ αυτήν την έκλειψη, πριν προχωρήσουμε στην ανάλυσή της:

● Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν είναι «φορτωμένος» ο 11ος οίκος, οίκος της πολιτικής και εκεί γίνεται και η Πανσέληνος. Άρα αυτή η Πανσέληνος σηματοδοτεί αξιοπρόσεκτα δρώμενα στο χώρο της πολιτικής, πολύ περισσότερο που ο Asc της είναι στο M/C της Ελλάδας.

● Επηρεάζει το ωροσκόπιο της Ε.Ε., το οποίο επίσης θίγεται και με την ηλιακή έκλειψη του Γενάρη, αλλά και με την ηλιακή έκλειψη του επόμενου Ιούλη.

Ας δούμε, λοιπόν, τη δυναμική αυτής της αναιρετικής πανσελήνου-έκλειψης:

● Έκλειψη στον άξονα Διδύμων- Τοξότη συνδέεται με θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων, μεταφορών, εκπαίδευσης, κάτι που δείχνει πως οι τομείς αυτοί μπορεί να μας απασχολήσουν έντονα την περίοδο αυτή.

● Φορτωμένος ο 11ος οίκος όπως αναφέραμε δείχνει σημαντικές διεργασίες σε θέματα πολιτικής.

● Η έκλειψη στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που συνδέονται με οικονομικά, γι’ αυτό σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τομέα φαίνεται να συνεχίζεται η δυστοκία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

● Ο Ερμής ανάδρομος ή καμένος δεν είναι από τα καλύτερα σημάδια για κάθε μορφή επικοινωνίας και μπορεί να δείχνει και εκρηκτικά γεγονότα σε θέματα που συνδέονται με μεταφορές λόγω του τετραγώνου του με τον Ουρανό.

● Η εμπλοκή των φώτων με Πλούτωνα-Β. Δεσμό είναι ένδειξη ισχυρών γεγονότων που μακροπρόθεσμα μπορεί να αναπτύξουν ισχυρότατη δυναμική. Η εμπλοκή αυτή δηλώνει πολλές φορές σκληρά παιχνίδια δύναμης και εξουσίας με συμμετοχή πολλές φορές και δυναμικών κοινωνικών ομάδων. Είναι συνδυασμός που συνδέεται με κοινή μοίρα πολλών ανθρώπων.

● Το M/C της έκλειψης σε εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο είναι ένδειξη κάποιας απώλειας κυριολεκτικής και μεταφορικής πολύ περισσότερο που και ο Κρόνος, όπως είπαμε, ενεργοποιεί τον Άρη/ Κρόνο της Ελλάδας.