Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ωριαία – σπουδή σε θέματα χυδαιότητας, αχαριστίας, υπόγειων επιβουλών



«Οι παλιοί μας φίλοι,
μην το πεις
για πάντα φύγανε...»

Δ. Σαββόπουλος

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για ένα δάσκαλο να βλέπει τους μαθητές του να εξελίσσονται και εξελισσόμενοι να μην ξεχνούν ποτέ τη συνεισφορά του δασκάλου τους σ’ αυτή τους την εξέλιξη. Επίσης όμως δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίκρα (αυτή είναι η σωστή λέξη: ούτε στενοχώρια, ούτε απογοήτευση) όταν κάποιοι μαθητές του που στα λόγια τόνιζαν το πόσα οφείλουν σ’ αυτόν, πίσω από την πλάτη του «έργοις και λόγοις» να προβαίνουν σε ενέργειες που, κυρίως, αυτούς αδικούν (για να χρησιμοποιήσω ήπια ρήματα), πολύ περισσότερο όταν, όπως οι ίδιοι πάλι δήλωναν, είχαν ευεργετηθεί απ΄ αυτόν και σε επίπεδο επαγγελματικό.

Έτσι λοιπόν κι εγώ - που, όση στωική απάθεια κι ας αγωνίζομαι να κατακτήσω - από σάρκα και οστά είμαι και πικράθηκα όταν έμαθα για κάποιες υπονομευτικές δραστηριότητες πρώην μαθητών μου, χωρίς μάλιστα αποχρώντα λόγο. Κατ’ αρχήν σκέφτηκα μήπως αυτοί-ές που μου έδωσαν τις πληροφορίες υπερβάλλουν και όταν δυστυχώς οι ενδείξεις έγιναν τεκμήρια και έτειναν στο να γίνουν αποδείξεις, τότε αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα εργαλεία της τέχνης μας, της Ωριαίας Αστρολογίας, για να πάρω σαφέστερες απαντήσεις.

Η ερώτηση ήταν: «Με επιβουλεύονται πράγματι αυτοί οι μαθητές μου και γιατί;» και η ημερομηνία ήταν 11.10.2010, ώρα 17.00 (θερινή). Ας δούμε λοιπόν τί δείχνει η ωριαία:



α. Ο ωροσκόπος στους Ιχθείς, δείχνει παρασκήνιο, κρυφούς εχθρούς, σύγχυση και υπονομευτικές ενέργειες.

β. Σε κρίσιμη μοίρα (4ο Ιχθύων) δείχνει πως πραγματικά υπάρχει μία κρίση που συνδέεται με καλυμμένη επιθετικότητα (καλυμμένη λόγω Ιχθύων, επιθετικότητα επειδή ο ωροσκόπος είναι σε δωδεκατημόριο Κριού και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Asc, ο Δίας στο δεκανό του Άρη).

γ. Όμως, σε βασιλικό αστέρα, το Fomalhaut, ο οποίος συνδέεται με ενέργειες πολύ καλές αλλά και... πολύ κακές, μην ξεχνάμε πως το όνομα αυτό σημαίνει στα αραβικά «το στόμα του ψαριού», άρα ο ερωτών έχει πέσει σε στόματα... ψαριών, που δρουν κυρίως παρασκηνιακά και «μουλωχτά». Επίσης σε παραλληλία με τον κάκιστο Facies.

δ. Αξίζει να προσέξουμε πως στην ακμή του 11ου οίκου (οίκος συλλογικότητας) υπάρχει ακριβώς ο Πλούτωνας και ο Β.Δ, κάτι που δηλώνει πάλι υποχθόνιες ενέργειες από συλλογικούς χώρους και από «φίλους».

Ε. Πλούτωνας και Β.Δ κάνουν επίσης αντίθεση με τον 5ο οίκο, οίκο που συνδέεται και με μαθητές.

Στ. Ο Κρόνος κυβερνήτης του 11ου αλλά... και του 12ου οίκου (οίκου των κρυφών εχθρών), βρίσκεται στον 7ο οίκο, οίκο των φανερών εχθρών (μη μου πείτε πως ο Κρόνος είναι στον 7ο, άρα η ωριαία δεν απαντιέται και «άλλα ηχηρή παρόμοια». Και εγώ ο ίδιος σε βιβλία μου για την ωριαία έχω υποστηρίξει πως τα λεγόμενα «απαγορευτικά σημάδια» της κλασικής ωριαίας είναι μόνο... προειδοποιητικά αλλά και όλοι σχεδόν οι σύγχρονοι εραστές της ωριαίας δέχονται αυτήν την άποψη). Αυτό μπορεί να αποκωδικοποιηθεί ως εξής: φίλοι (11ο0ς οίκος) που δρούσαν μέχρι τώρα παρασκηνιακά (12ος) είναι πια φανεροί εχθροί (7ος) και επειδή ο Κρόνος είναι πάνω στον απλανή Vendimiatrix που δηλώνει ορφάνια και χηρεία, αυτό δείχνει την οριστική πια απομάκρυνσή τους από το δάσκαλό τους. Άλλωστε ο Ερμής που κυβερνά το 4ο οίκο (που δηλώνει το τέλος της υπόθεσης) αλλά και τον 7ο (οίκο συνεργασιών) σε εμπλοκή με Ήλιο/ Κρόνο δηλώνει «την κατάσταση του να λες: αντίο», όπως κατά λέξη γράφει ο R. Ebertin.

Ζ. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ακμές 5ου/11ου οίκου εφάπτονται με τον άξονα Kronos/ Hades (πλανητών της Uranian), με εμπλοκή Πλούτωνα, κάτι που κατά τον A. Witte κατ’ εξοχήν δηλώνει «χυδαιότητα» μεγάλη, μάλιστα (“Grosse Gemeinheit” κατά λέξη).

Η Σελήνη κυβερνήτης του 5ου σε βασιλικό αστέρα κι αυτή, τον Antares, πάνω στον άξονα της βίας, τον άξονα Άρη/Πλούτωνα (αυτά στις 9ο Τοξότη).

Και, βέβαια, ο Κλήρος των κρυφών εχθρών (στην ωριαία παίρνουμε πάντα πολύ σοβαρά τους κλήρους· βλ. το βιβλίο μου «Το σύστημα της ωριαίας Αστρολογίας» που αναλύονται όλοι σχεδόν οι βασικοί κλήροι ευαισθησίας, θησαυρός της αρχαίας ελληνικής Αστρολογίας) στις 23ο Διδύμων, στην απόλυτη πτώση του Χείρωνα και σε τετράγωνο με το Δία. Δίας, Χείρωνας, παραδοσιακοί «δείκτες» του δασκάλου, οι κρυφοί εχθροί σε σύγκρουση με το δάσκαλο. Επίσης ο ίδιος κλήρος (των κρυφών εχθρών) με αντισκιά είναι στις 6ο καρκίνου, πάνω στον πάντοτε αρνητικό και κακόβουλο Νότιο Δεσμό, ο οποίος πάλι με τη σειρά του βρίσκεται στην ακμή του οίκου των μαθητών, τον 5ο οίκο.

Κίνητρο ποιο είναι; Ποιο άλλο από το παλιό καλό - και πασίγνωστο- κίνητρο της «δολοφονίας του πατέρα», που τόσο έξοχα έχει αναλύσει ο S. Freud. Ο μαθητής φθονώντας πάντα το δάσκαλο, επιθυμεί πάντα τη «δολοφονία» του, γι’ αυτό και οι μαθητές στο σχολείο χαίρονται όταν με οποιοδήποτε τρόπο ο δάσκαλος ακυρώνεται στα μάτια τους, χαίρονται π.χ. αν κάνει κάποιο – ανθρώπινο έτσι κι αλλιώς- λάθος. Πώς φαίνεται αυτό στο χάρτη;

Ο Κρόνος κυβερνήτης 11ου (αλλά και 12ου) σε απλανή που δηλώνει ορφάνια. Μα η ορφάνια προκύπτει ποτέ; Μόνο αν έχει προϋπάρξει ένας θάνατος.

Φαίνεται επίσης και στο ότι ο Ουρανός που κυβερνά εμπεριεχόμενο ζώδιο του 12ου οίκου βρίσκεται σε σύνοδο με το Δία, δείκτη του ερωτώντος· με μουλωχτό τρόπο (12ος) γίνεται επανάσταση (Ουρανός) εναντίον του δασκάλου (Δίας). Μόνο που ο Δίας στους Ιχθύες είναι παντοδύναμος...

Επίσης η Σελήνη, κυβερνήτης του 5ου σε πολεμικό βασιλικό αστέρα και πάνω στον άξονα της βίας, όπως παραπάνω γράψαμε.

Ο Ήλιος πάλι, φυσικός κυβερνήτης του 5ου, μόλις είχε απομακρυνθεί από την «πύλη του χαφιέ» (που είναι η 16ο Ζυγού) και με αντισκιά είναι πάνω στη Λίλιθ, το κατ’ εξοχήν αρχέτυπο της εξέγερσης. Η Λίλιθ επαναστάτησε έναντι του Θεού, ε! δε θα επαναστατήσουν κάποιοι άλλοι εναντίον των δασκάλων τους; Επίσης είναι στην απόλυτη πτώση του (19ο Ζυγού).

Αυτά τα λίγα και, βέβαια, αυτό που θέλω να συγκρατήσετε πάνω απ’ όλα είναι η ανάλυση του ωριαίου χάρτη «βάζοντας σε παρένθεση» τα εισαγωγικά που γράφτηκαν απλώς για να εξηγηθεί για ποιο λόγο τέθηκε η συγκεκριμένη ερώτηση.

Εν κατακλείδι η ποιότητα των μαθητών φαίνεται από:

● Ήλιος, φυσικός κυβερνήτης 5ου στην απόλυτη πτώση του· στην πτώση του, ως γνωστόν, ένας πλανήτης βγάζει το χειρότερο εαυτό του, άρα εδώ ο Ήλιος θα δείξει την απόλυτη αλαζονεία του, τον εγωισμό και την αχαριστία.

● Ήλιος σε σύνοδο (με αντισκιά) με Λίλιθ, ένδειξη παρασκηνιακής «επανάστασης»

● Hades/ Kronos (χυδαιότητα) στην ακμή του 5ου, με Πλούτωνα απέναντι.

● Ν. Δεσμός στην ακμή του 5ου.

● Σελήνη κυβερνήτης 5ου σε Άρη/Πλούτωνα.

Πιστεύω να το βρήκατε ενδιαφέρον ως μάθημα ωριαίας.



Δρ. Χρήστος Παΐζης