Θα προκύψει κάποια σχέση;
Η ερώτηση ήταν η εξής: μια νέα γυναίκα κοντά στα 40, που ποτέ στη ζωή της δεν είχε κάνει μια ολοκληρωμένη σχέση. Λες και είχε τον ανδροδιώκτη, όσες φορές πλησίαζε κοντά στη σχέση λες και ένα «αόρατο» χέρι παρενέβαινε και η σχέση διαλύονταν. Θέλουμε να τονίσουμε πως ούτε άσχημη ήταν, ούτε απωθητική, αντίθετα θα τη λέγαμε συμπαθέστατη, το γενέθλιο όμως ωροσκόπιο ήταν πολύ βαρύ, Αφροδίτη και Άρης ήταν σε «πύλες» (για τους γνωρίζοντας) και ο άξονας της σεξουαλικότητας έπεφτε σε βαριά μεσοδιαστήματα. Γι’ αυτό, γεμάτη απόγνωση, έκανε την ερώτηση: «θα προκύψει σχέση;». υπόψη πως ήταν κάπως επιλεκτική, δε θα πήγαινε ποτέ με κάποιον που δεν πληρούσε κάποια στοιχειώδη standards που αυτή είχε θέσει.
Ας δούμε, λοιπόν, τον ωριαίο χάρτη, που καταστρώθηκε για 26 Μάρτη 2001, ώρα 2.58 τα χαράματα στην Αθήνα.
Απαγορευτικό σημάδι δεν υπάρχει, απλώς ο κυβερνήτης της πλανητικής ώρας, ο Δίας, δε φαίνεται απόλυτα συμβατός με τον ωροσκόπο Αιγόκερω, ζώδιο στο οποίο άλλωστε ο Δίας έχει πτώση (και στο χάρτη ο Δίας στους Διδύμους είναι σε αδυναμία· αυτό θα προσπαθήσουμε παρακάτω να τα ερμηνεύσουμε.
- Κυβερνήτης του ωροσκόπου ο Κρόνος στον 5ο οίκο, κάτι που εικονίζει, κατά τη γνώμη μας, και το θέμα που την απασχολεί (ερωτικά) αλλά και την ερωτική της πλησμονή και το άγχος, μιας και ο Κρόνος στον 5ο λειτουργεί συνήθως στερητικά στα θέματα του 5ου, πολύ περισσότερο όταν είναι πάνω στον κάκιστο απλανή Algol που, μην ξεχνάμε, «κόβει κεφάλια». Το ζώδιο του Ταύρου ίσως να δείχνει τον αισθησιασμό της γυναίκας και τη φιληδονία της, που όμως μένει ανικανοποίητη.
- Επειδή το θέμα είναι καθαρά ερωτικό, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τον 5ο οίκο και κατά δεύτερο λόγο τον 7ο. Ας δούμε πρώτα τον κυβερνήτη του 5ου, που είναι η Αφροδίτη. Η Αφροδίτη είναι στον 3ο οίκο στις 12ο Κριού, ακριβώς στο μεσοδιάστημα Ηλίου / Σελήνης , το σπουδαιότερο μεσοδιάστημα που υπάρχει (και κανένα άλλο μεσοδιάστημα – που λέει ο λόγος – αν δεν κοιτάτε, αυτό το μεσοδιάστημα πρέπει να το κοιτάτε οπωσδήποτε, είναι σ’ αυτό εστιασμένη η δυναμική των δύο φώτων) και σε συγκλίνουσα όψη τριγώνου με τον Άρη που είναι στις 18ο Τοξότη. Πολύ καλά ακούγονται όλα αυτά, μόνο που η Αφροδίτη δεν έχει όψη με τον Κρόνο, δείκτη της ερώτησης. Μα, θα πει κάποιος, κλείνει τρίγωνο με Άρη, που συγκυβερνά τον ωροσκόπο από έξαρση και κυβερνά και το «τέλος της υπόθεσης». Δεν το υποτιμάμε καθόλου και απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής η απάντηση είναι ευχάριστη και καταφατική, πολύ περισσότερο που η Σελήνη, δείκτης της ερωτώσας αλλά – κι αυτό είναι το σπουδαιότερο – και του 7ου οίκου, οίκου των σχέσεων, ετοιμάζεται να κλείσει τρίγωνο κι αυτή με τον Άρη.
Επιμένουμε όμως να δούμε τη σχέση των δεικτών Αφροδίτης - Σελήνης με τον Κρόνο, γιατί κάτι ενδιαφέρον θα φανεί. Ο Κρόνος, λοιπόν, βρίσκεται στο ζώδιο της Αφροδίτης και η Αφροδίτη στην πτώση του Κρόνου, κάτι που συμβαίνει και με τη Σελήνη, είναι στην πτώση του Κρόνου και ο Κρόνος στην έξαρσή της. Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε δυνατούς τίτλους άλλων πλανητών κερδίζει απ’ αυτούς, ενώ αυτοί που βρίσκονται (εν αδυναμία μάλιστα, όπως η Αφροδίτη στον Κριό), στην πτώση του, έχοντας όλη τη βαρειά δυναμική του. Επειδή εμπλέκονται όμως από θεμελιώδεις δυνάμεις, θα «συναντηθούν», μόνο που ο ένας θα πάρει από τον άλλον και ο άλλος, ακόμα κι αν πάρει, θα είναι ή θα αισθανθεί χαμένος. Έτσι εξηγούμε αυτή την παράξενη αλληλεξάρτηση των 3 πλανητών. Άρα, ποια ήταν η απάντηση :
- Ναι, έχει μεγάλη ανάγκη την ερωτική σχέση (Ο του 1ου στον 5ο )
- Ναι, είναι πολύ στερημένη (Κρόνος στον 5ο)
- Φαίνεται σχέση να είναι με κακής ποιότητα άτομο (Ο κυβερνήτης του 5ου, η Αφροδίτη, σε αδυναμία στον Κριό.
- Ο Κριός δηλώνει νεότερο άτομο, όπως και ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η Αφροδίτη (3ος, οίκος του Ερμή, πλανήτης της νεότητας).
- Και ο Ήλιος, σύμβολο του αρσενικού, στον Κριό, κυβερνήτης του 8ου οίκου, οίκου της σεξουαλικότητας.
Κριός και τρίτος οίκος συνηγορούν για ένα νεαρό άτομο που κάνει κάποιο δυναμικό επάγγελμα. Ο κυβερνήτης του Κριού, ο Άρης, με τον οποίο και οι τρεις πλανήτες στον Κριό κάνουν τρίγωνο, ε΄ναι στον Τοξότη, ζώδιο «μετακίνησης», όπως «μετακίνηση» δηλώνει και ο οίκος στον οποίο βρίσκονται οι δείκτες (ο 3ος). Τι δηλώνουν όλα αυτά; Νεαρό οδηγό ταξί που ανήκει σε ερμιακό ζώδιο (παρθένος) με 4 πλανήτες (έτσι ήταν ο νεαρός) στον 1ο οίκο (Κριός).
- Ας προσέξουμε επίσης πως ο Ερμής, δείκτης των νεαρών ατόμων, είναι σε ακριβέστατο τρίγωνο με το Β. Δεσμό που είναι στον 7ο.
- Ο Άρης, πλανήτης –κλειδί μιας και μ’ αυτόν κλείνουν όψη και οι δύο δείκτες του θέματος (Αφροδίτη- Σελήνη) στον οίκο του παρασκηνίου (12ος), κυβερνήτης 4ου οίκου (τέλος της υπόθεσης) και του 11ου (οίκου φιλίας). Πράγματι η ερωτώσα τον γνώρισε από φίλο κοινό στο σπίτι της που θα συναντιόντουσαν – όταν έγινε η σχέση – κρυφά.
- Ο Δίας, κυβερνήτης της πλανητικής ώρας, ασύμβατος με τον ωροσκόπο και σε κακή θέση ζωδιακή στον ωριαίο χάρτη, δε δηλώνει βέβαια μη πραγμάτωση της επιθυμίας της ερωτώσας. Δείχνει πως η σχέση δε θα είχε καμιά συμβατότητα πως, τελικά, και για τους δύο θα είχε δυσάρεστες παρενέργειες. Πράγματι, η ερώτηση πάνω στον Algol κόντεψε να καταστραφεί όταν στο πρώτο στάδιο της σχέσης ο νεαρός της έκανε «νερά» πήγε ακόμα και να την εκμεταλλευθεί οικονομικά, ο δε νεαρός, όταν θέλησε να επιστρέψει σ’ αυτή, αυτή «ήταν αλλού».
- Φυσικά η σεξουαλική σχέση ήταν πολύ ισχυρή γιατί ο Ήλιος, κυβερνήτης 8ου είναι παντοδύναμος και σε τρίγωνο με Πλούτωνα και Άρη (έστω και με ανοχή, η όψη είναι συγκλίνουσα). Τώρα έχουν απλώς φιλικές σχέσεις, η κυρία βρίσκεται σε σοβαρή σχέση και ο νεαρός προσπαθεί να βρει γυναίκα να παντρευτεί, αλλά όλες οι προσπάθειές του αποτυγχάνουν.
- Αν προσέξουμε τους τελικούς κυβερνήτες όλων των πλανητών, όλοι καταλήγουν στο Δία, τον κυβερνήτη της πλανητικής ώρας, κάτι που δείχνει «συμβατότητα ωριαίας με πλανητική ώρα» μεν, αλλά δείχνει και κάτι άλλο:
- Ο Δίας είναι αδύναμος, άρα η σχέση δε θα είχε διάρκεια, σε ένα πρώτο επίπεδο.
- Ο Δίας στον 5ο, δείχνει πως υπήρξε ερωτισμός.
- Μετά από τόσα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί κρατούν επαφή και μέχρι πρότινος (πριν η κυρία εμπλακεί σε σοβαρή σχέση) υπήρχε και σεξουαλική επαφή. Αυτό εξηγείται γιατί ο Δίας του 5ου και του 12ου, ενδυναμωμένος με την αμοιβαία υποδοχή που έχει με τον Ερμή, δείχνει πως η σχέση σταθερή διάρκεια μπορεί να μην έχει, «χαλαρή» όμως έχει. Οι 2 αυτοί άνθρωποι μπορεί πάντα να αγαπιούνται και να βλέπονται παρασκηνιακά (ο Δίας του 12ου ).
- Το ρόλο του τελικού κυβερνήτη, το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται.
- Τη σημασία που έχει η συσσώρευση πλανητών (ειδικά δεικτών) σε έναν οίκο και ζώδιο.
- Το ρόλο που έχει πια ο οίκος αυτός και ο κυβερνήτης του ζωδίου, ειδικά αν ο κυβερνήτης είναι σχετικός με το θέμα (εδώ ο Άρης είναι συμβατός, γιατί το θέμα είναι ερωτικό).
- Τα ακριβή τρίγωνα στους Δεσμούς (εδώ ο Ερμής δείχνει σχέση καρμική με νεαρό άτομο).
- Τις «περίεργες» τοποθετήσεις των δεικτών σε θέσεις ισχύος ή αδυναμίες του άλλου.
- Το ρόλο του Μ/Δ Ήλιου / Σελήνης. Εδώ η Αφροδίτη στο Μ/Δ δηλώνει «φιλία μεταξύ εραστών» και πράγματι από φίλοι έγιναν εραστές, ως εραστές ήταν κυρίως φίλοι και, όταν χώρισαν οι δρόμοι τους, παρέμειναν φίλοι. Αξίζει πάντως να προσέξετε πως στους Δεσμούς της Σελήνης υπάρχει ο Κλήρος της Μητέρας και, πράγματι, η μητέρα του νεαρού λειτούργησε πολλές φορές «πυροσβεστικά» ώστε να μη διαλυθεί η σχέση και ακόμα και τώρα έρχεται σε επαφή με την ερωτώσα και πάντα προσπαθεί να τη ξαναφέρει κοντά στο γιο της.
Και κάτι τελευταίο. Μην υποτιμάτε ποτέ το Vertex. Στις 16ο Λέοντα στον 8ο οίκο μιλά για «μοιραίο» έρωτα, πολύ ισχυρό μιας και με Πλούτωνα, Σελήνη, συγκροτεί αμφιβέστατο μεγάλο τρίγωνο κάτι που σημαίνει: «ευχάριστος συναισθηματικός μετασχηματισμός», κάτι που βιώσαν και οι δύο αυτοί άνθρωποι και που τους άλλαξε τη ζωή.
Διευκρίνιση: Τα ελάχιστα αστρολογικά στοιχεία του νεαρού τα μάθαμε αργότερα από την ερωτώσα, όμως προσέξτε πως η ωριαία σχεδόν τα «φωτογραφίζει»! Σε ανύποπτο μάλιστα χρόνο!
Απόσπασμα από το βιβλίο ‘’Εφαρμοσμένη Ωριαία Αστρολογία – Τόμος Α’ ‘’
(2009, Δρ. Χ. Παιζης)