Επιτυχία στην Εργασία
Ημερομηνία: 8 Σεπτέμβρη 2000
Ώρα: 4.06 (θερινή)
Πόλη: Αθήνα
Ο ερωτών ήταν καθηγητής της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και ενδιαφερόταν για το αν υπάρχουν προοπτικές να αποκτήσει θέση σε Ανώτατες βαθμίδες, ιδιωτικής ή δημόσιας εκπαίδευσης ή να σταδιοδρομήσει ως συγγραφέας.
Η ώρα, ώρα Δία, συμβατή με τον ωροσκόπο Λέοντα και αμφότεροι (Δίας και Λέοντας) συμβατά με την ιδιότητα του ερωτώντος αλλά και με την ίδια την ερώτηση (η ερώτηση ουσιαστικά ρώταγε για επιτυχία σε θέματα διδασκαλίας). Απαγορευτικό σημάδι κανένα, γι’ αυτό μπορούμε άφοβα να αρχίσουμε την προσπέλαση της ωριαίας ερώτησης:
- Κυβερνήτης του 1ου οίκου (της ερώτησης) ο Ήλιος, στις 15ο Παρθένου, πάνω στην απόλυτη έξαρση του Ερμή, σημείο εξαιρετικά δυνατό, ειδικά για κάποιον που ασχολείται με τη διδασκαλία. Ας δούμε τώρα τους κυβερνήτες του 6ου και – κυρίως – του 10ου οίκου, οίκων εργασίας.
- Ακμή 10ου οίκου στις 29ο Κριού, σε αναιρετική μοίρα, δείχνει πως κάτι αποκορυφώθηκε κατ’ αρχήν και πως, ίσως, ξεκινά κάτι καινούργιο. Πάντως κυβερνήτης είναι ο Άρης αλλά επειδή στο 10ο οίκο εμπεριέχεται όλος ο Ταύρος, θα πάρουμε ως δείκτη και την Αφροδίτη. Σίγουρα όμως θα δούμε και τον Ερμή γιατί το 1/3 του ζωδίου των Διδύμων, το οποίο κυβερνά ο Ερμής, καταλαμβάνει αυτόν τον οίκο. Ας τα δούμε ένα-ένα.
- Ο Άρης στις 24ο Λέοντα στον πρώτο οίκο, τον οίκο του δηλαδή, ευτυχώς όχι σε περιοδεία, αντίθετα με βαθμολογία +1 (είναι στα πρόσωπά του, έχει δηλαδή μία θεμελιώδη δύναμη) και, βέβαια, είναι και στο δεκανό του και έχει ένα ανοιχτό τρίγωνο με το M/C. Είναι βέβαια στο ζώδιο του Ήλιου, που είναι ο δείκτης του ερωτώντος.
- Η Αφροδίτη, δεύτερος και κυριότερος δείκτης του M/C στις 9ο Ζυγού, παντοδύναμη (+7) και στον τρίτο οίκο, οίκο διδασκαλίας (προσέξτε ο Άρης, πάλι επαγγελματικός δείκτης, σε ζώδιο διδασκαλίας).
- Ο Ερμής, τρίτος κυβερνήτης του M/C, ισχυρός κι αυτός (+5) στον τρίτο πάλι οίκο, στον οίκο του.
- Ο Κρόνος, κυβερνήτης του 6ου οίκου στο 10ο, στο «θρόνο» του, σε οίκο πάλι επαγγελματικό και με βαθμολογία +2 (μην ξεχνάμε πως ο Κρόνος είναι στους Διδύμους, ζώδιο που πάλι συνδέεται με διδασκαλία, γραφή).
Όλοι οι δείκτες του θέματος σε ζώδια ή οίκους που έχουν να κάνουν με διδασκαλία, γραφή (Ερμής στον 3ο, Αφροδίτη στον 3ο, Άρης στο Λέοντα, Κρόνος στους Διδύμους).
- Κανείς δείκτης του θέματος αδύναμος, πτωτικός ή περιοδεύων.
- Ο Ερμής σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Κρόνο, η Αφροδίτη σε ακριβές τρίγωνο με Δία και εξάγωνο με Πλούτωνα.
- Όμως ο Ήλιος, δείκτης του ερωτώντος, δεν έχει όψη με κανέναν απ’ αυτούς, άρα όσο ευνοϊκοί κι αν είναι όλοι οι άλλοι παράγοντες, κατηγορηματική θετική απάντηση δεν μπορούμε να δώσουμε. Ας προσέξουμε, όμως, κάτι πολύ ενδιαφέρον, για να δείτε πόση προσοχή και «μαεστρία» θέλει η ωριαία: Ο Ήλιος, δείκτης του ερωτώντος, είναι σε ζώδιο του Ερμή, ο Κρόνος (τριπλός επαγγελματικός δείκτης = κυβερνήτης του 6ου, στο 10ο και φυσικός κυβερνήτης του 10ο) σε ζώδιο του Ερμή, η Αφροδίτη, επαγγελματικός δείκτης αλλά και δείκτης του τέλους της υπόθεσης (ως κυβερνήτης 4ου οίκου) σε όρια και οίκο του Ερμή. Άρα όλοι οι δείκτες συνδέονται με τον Ερμή, ειδικά οι βασικοί δείκτες Ήλιος (ερωτών) και Κρόνος (όπως είπαμε «τριπλά» δείκτης). Εκεί λοιπόν που οι δείκτες Ήλιος, Κρόνος δεν είχαν καμιά επαφή, τώρα, μέσω του Ερμή βρίσκουν «κοινό παρονομαστή», πολύ περισσότερο που ο Ερμής έχει μόλις απομακρυνθεί από τον Ήλιο, έχει πάρει το «φως» του και ετοιμάζεται να το μεταφέρει στον Κρόνο, με ακριβέστατη όψη τριγώνου. Δεν έχουμε, όμως, το φαινόμενο της «μεταφοράς» φωτός, ούτε καν με ένα «ιδιόμορφο» τρόπο, αφού εδώ το τρίγωνο Ήλιου - Κρόνου είναι συγκλίνον, ενώ στη «κανονική» μεταφορά φωτός η όψη των δεικτών είναι αποκλίνουσα και ένας τρίτος πλανήτης παίρνει το φως του πρώτου και το μεταφέρει στο δεύτερο. Επίσης εδώ ο μεταφορέας πλανήτης Ερμής δε βρίσκεται σε θεμελιώδεις δυνάμεις του Ήλιου (αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να έχουμε σωστή μεταφορά φωτός). Όμως ο Ερμής, ως «κοινός παράγοντας» κοινός παρονομαστής όπως γράφαμε Ήλιου και Κρόνου συνδέει τους δείκτες και είναι αυτός το κλειδί στην απάντηση, αν δηλαδή θα υπάρξει «επιτυχία στην εργασία». Ας μελετήσουμε λοιπόν εξονυχιστικά αυτόν τον Ερμή:
- Ο Ερμής είναι στον οίκο του, στην τριπλότητά του και (με αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο) στα όριά του, παίρνει ισχυρότητα βαθμολογία. Έχει ιδιομοιρίας τρίγωνο με Κρόνο, μέσα στα όρια της ανοχής θα κλείσει σύνοδο με Αφροδίτη, τρίγωνο με Δία, εξάγωνο με Πλούτωνα. Είναι βέβαια σε κρίσιμη μοίρα και, πράγματι, λίγες μέρες μετά την ωριαία ήλθε μια κρίση δυνατή· ο ερωτών θέλοντας να κάνει έναρξη στην εφορία ως συγγραφέας βρήκε κάποιες εκκρεμότητες νομικής φύσεως (ο Ερμής πάνω στον Κλήρο της καταστροφής- μην υποτιμάτε ποτέ τους κλήρους- και απέναντι από τον κάκιστο απλανή sheat). Το θέμα βέβαια εύκολα και γρήγορα διευθετήθηκε (βλέπετε ο Ερμής είναι πολύ δυνατός και οι όψεις του άριστες).
Ο Ερμής επίσης ως κυβερνήτης 2ου και 3ου οίκου δείχνει οικονομικές απολαβές από συγγραφή, διδασκαλία, γενικά λόγο, οι δε εμπλοκές του με οικονομικούς δείκτες (Αφροδίτη, Δία, Πλούτωνα) δείχνουν εύνοια οικονομική από θέματα λόγου (Ερμής στον 3ο οίκο). Άλλωστε η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας κυβερνούν τον 4ο οίκο, το τέλος της υπόθεσης και ο Δίας τον 5ο οίκο, οίκο της διδασκαλίας. Δίας και Πλούτωνας πάλι βρίσκονται σε βασιλικούς αστέρες (Antares ο Πλούτωνας, Aldebaran ο Δίας). Ας δούμε, όμως, και τη Σελήνη, που δεν παύει ποτέ να είναι δείκτης του ερωτώντος:
- Η Σελήνη στις 11ο Αιγόκερω, ναι μεν σε αδύναμη θέση αλλά από οίκο (6ο) και ζώδιο (Αιγόκερω) φιλόδοξη, ακούραστη και σκληροτράχηλη, πολύ περισσότερο που ετοιμάζεται να κλείσει ακριβέστατο τρίγωνο με Ήλιο. Ευτυχώς δεν είναι σε περιοδεία, είναι μόνο σε αδυναμία, γιατί κερδίζει μια θεμελιώδη δύναμη (τριπλότητα).
- Μην ξεχάσουμε επίσης να τονίσουμε πως ο Ήλιος είναι απέναντι από τον πολύ καλό απλανή Alchernar.
- Τέλος, ο ωροσκόπος στις 9ο Λέοντα, όπου ο Ποσειδώνας έχει την απόλυτη έξαρσή του, και 6 οποίος (Ποσειδώνας) είναι σε ακριβέστατη σύνοδο με τον Κλήρο της νίκης και του θριάμβου, συνηγορεί κι αυτό για τη θετική απάντηση.
- Ας προσέξουμε και την Αφροδίτη, κυβερνήτρια και 10ου και 9ου οίκου, από τον 3ο οίκο να κλείνει ακριβέστατο εξάγωνο με τον ωροσκόπο. Είναι βέβαια πάνω σε κακό απλανή (Vindemiatrix) που δηλώνει φτώχεια, ορφάνια και χηρεία και, πράγματι ο ερωτών για λίγο διάστημα πέρασε κάποιες έντονες οικονομικές δυσκολίες και πούλησε (απαλλοτρίωσε) ένα διαμέρισμα, άρα βίωσε μια κατάσταση «χηρείας» μιας και μ’ αυτό ήταν ιδιαίτερα δεμένος.
- Ας προσέξουμε πως η Σελήνη απέχει 12 μοίρες από το Νότιο Δεσμό , πράγματι σε ένα χρόνο επέστρεψε σε ένα γνώριμο του επαγγελματικό χώρο, που τον καταπίεζε ιδιαίτερα. Ευτυχώς, όμως, δεν έμεινε για πολύ.
Είδαμε λοιπόν πως:
α. Πρέπει να ελέγχουμε όλους τους δείκτες του θέματος.
β. ακόμα και τους φυσικούς δείκτες
γ. να μην υποτιμάμε κλήρους - απλανείς- ενεργειακά ζωδιακά σημεία – κρίσιμες μοίρες
Ολα λειτουργούν, αρκεί να εντοπίσουμε τη «σημειολογία» τους!
Απόσπασμα από το βιβλίο ‘’Εφαρμοσμένη Ωριαία Αστρολογία – Τόμος Α’ ‘’
(2009, Δρ. Χ. Παιζης)