Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΝΟΥΣ



Οι ρούνοι συγκροτούν ένα αλφάβητο, γι’ αυτό υπάρχει και η έκφραση «ρουνική γραφή». Η γραφή αυτή δεν έχει πλήρως αποκωδικοποιηθεί και γι’αυτό το λόγο οι διάφοροι ρουνολόγοι δεν συμφωνούν απόλυτα και προς την σημασία του κάθε ρούνου. Οι ρίζες αυτού του αλφαβήτου παραμένουν άγνωστες, η πιθανότερη εκδοχή είναι πως ένας Σαμάνος (μάγος) ινδός, ο ΟΝΤΙΝ τους διέδωσε στη Β. Ευρώπη (Γερμανία, Σκανδιναβία) και από εκεί οι Vikings τους διέδωσαν στον υπόλοιπο κόσμο.

Θεωρείται πως οι ρούνοι είναι μια γλώσσα με την οποία κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει με το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο, θεωρείται πως κάθε γράμμα έχει έναν ιδιαίτερο κραδασμό, γι’ αυτό και οι ρούνοι θεωρείται πως έχουν τους εξής χαρακτήρες:

α) Μαντικό. Χρησιμοποιούνται δηλαδή για μαντεία, όπως και τα σύμβολα του Ταρώ.

β) Θεραπευτικό, μπορούν δηλαδή να θεραπεύσουν ασθένειες ή να προλάβουν ασθενείς. Έχει μεγάλη σημασία εδώ ο τρόπος προφοράς κάθε ρούνας και το τελετουργικό που προϋποθέτει η προφορά.

Όσον αφορά τους ρουνολόγους υπάρχει διαφωνία ως προς τον αριθμό των ρουνών. Οι κλασικοί ρουνολόγοι δέχονται 25 ρούνες ενώ ο μεγάλος Γερμανός ρουνολόγος Von List υποστήριζε πως είναι 18+1. Πάντως και στα δύο συστήματα υπάρχει ένας ρούνος – μπαλαντέρ, πολύ σημαντικός που συνδέεται με τον ΟΝΤΙΝ. Πολλοί υποστηρίζουν πως οι ρούνοι έχουν να κάνουν με μία αρχέγονη γλώσσα που όποιος την κατέχει μπορεί να επικοινωνεί με τις κοσμικές δυνάμεις, υπόγειες και υπεργήϊνες, γιατί στη λογική των ρούνων υπάρχει η άποψη πως υπάρχουν 5 επίπεδα ύπαρξης, το υπόγειο, που έχει να κάνει με τον φλοιό της γης, ένα δεύτερο πιο πάνω στρώμα (επίπεδο 2), η επιφάνεια της γης (επίπεδο 3) και δύο άλλα επίπεδα (4 & 5) που έχουν να κάνουν με όλο το στερέωμα.

Η επιφάνεια δέχεται κραδασμούς από πάνω και από κάτω και αν κάποιος κατέχει την γλώσσα των ρούνων μπορεί να χειρίζεται αυτούς τους κραδασμούς κατά βούληση.

Οι ρούνοι επίσης έχουν και συμβουλευτικό χαρακτήρα τώρα, μπορούν δηλαδή να δώσουν μία συμβουλή για ένα συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά έχουν και προστατευτικό χαρακτήρα. Επειδή όμως συνδέονται με βαριά ενεργειακά πεδία, αν η προφορά δεν είναι η σωστή, μπορούν να είναι ακόμα και επικίνδυνοι γι’ αυτό η εκμάθηση των ρούνων απαιτεί μεγάλη πειθαρχία συνεχή μελέτη και άσκηση.

Εμείς θα εξετάσουμε πρώτα τους κλασικούς ρούνους (24+1) και μετά τους 18+1 του Von List. Θα δούμε τη χρήση τους και στη μαντική και στη συμβουλευτική αλλά και στην θεραπεία. Ας ξεκινήσουμε με τους κλασικούς ρούνους.



1η ΡΟΥΝΑ

ΘΟΥΡΙΣΑΖ



Συνδέεται με το ζώδιο του Υδροχόου και δηλώνει τα εξής:

α) Ο κατ’ εξοχήν ρούνος προστασίας από κάθε κίνδυνο.

β) Δείχνει την αξία της υπομονής· δηλώνει πως με την υπομονή εξασφαλίζεται η υγεία, η ψυχική ισορροπία και το άτομο δικαιώνεται.

γ) Δείχνει πως έρχονται τα ευνοϊκά γεγονότα, πως ο χώρος του αοράτου έρχεται για να φέρει το θαύμα στη ζωή του ατόμου.

δ) Η ρούνα αυτή λέγεται και σταυρός του Θωρ, δείχνει ένα σφυρί, που χτυπά το κακό, σφυρί που έχει ενεργειακή επίδραση.

ε) Δείχνει πως ο αόρατος κόσμος μεταμορφώνει θετικά όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Αν όμως η ρούνα πέσει ανάποδα, τότε αλλάζει τελείως το νόημά της (υπάρχουν ρούνες που δεν έχουν ανάποδη ερμηνεία, αυτή όμως έχει). Ας δούμε την ανάποδη ρούνα.

1) Δυσκολίες

2) Εμπόδια

3) Άσχημα αποτελέσματα

4) Απουσία προστασίας

5) Δυσάρεστα ξαφνικά γεγονότα

6) Κουρασμένη υγεία

7) Κακή διάθεση



Λέξεις κλειδιά του Θουρισάζ:

α) Προστασία, εύνοια, υπομονή (θετικά)

β) Ατυχίες, εμπόδια, κακή διάθεση (αρνητικά)



Απόσπασμα από το βιβλίο ‘’Εισαγωγή στους Ρούνους’’
(2010, Δρ. Χ. Παιζης)