Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2010 στο άξονα Ζυγού-Κριού




Η πρώτη πανσέληνος (από τις δύο που γίνονται στον άξονα Κριού/ Ζυγού) γίνεται στις 23 Σεπτέμβρη 2010, ώρα 12.16μ.μ., τη μέρα ακριβώς της φθινοπωρινής ισημερίας, μέρα από τη φύση της φορτισμένη, στις 0ο Κριού-Ζυγού, σε «κρίσιμες» μοίρες (οι 0ο των παρορμητικών ζωδίων, τό χουμε ξαναγράψει, ονομάζονται «κρίσιμες»).

Όμως δεν είναι μόνο το γεγονός πως βρισκόμαστε σε κρίσιμες μοίρες, ούτε πως η μέρα από τη φύση της είναι δυναμική (τα ηλιοστάσια και ισημερίες έχουν στην Αστρολογία, ειδικά στην Εγκόσμια-Πολιτική Αστρολογία, ιδιαίτερη βαρύτητα)· είναι άκρως αξιοπρόσεκτο πως η Πανσέληνος έχει εμπλοκή με τους «γίγαντες» του πλανητικού μας συστήματος, τον Κρόνο, τον Ουρανό, το Δια και τον Πλούτωνα και σχηματίζει μ’ αυτούς εκρηκτικά «ταυ» τετράγωνα. Συγκεκριμένα η Σελήνη έχει σύνοδο με Δία-Ουρανό, που έχουν ακριβέστατη σύνοδο στην 28ο των Ιχθύων, ο Ήλιος συγκλίνουσα σύνοδο με τον Κρόνο, που είναι στις 6ο Ζυγού και τα δύο φώτα κάνουν «κλειστό» τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που είναι στις 2ο του Αιγόκερω, αλλά «ανοικτό» τετράγωνο και με τους Δεσμούς της Σελήνης, που είναι στις 8ο Καρκίνου- Αιγόκερω. Αν μάλιστα πάρουμε υπόψη και τους Δεσμούς της Σελήνης, δεν έχουμε απλώς «ταυ» στα παρορμητικά ζώδια αλλά σχηματισμό «σταυρού» με συμμετοχή Ήλιου, Σελήνης, Κρόνου, Δία, Πλούτωνα, Ουρανού, Β. και Ν. Δεσμού – πραγματικό κοκτέιλ) πλανητικό! Τέτοια δυναμική σπάνια συναντάμε. Το ενδιαφέρον αυξάνει αν πάρουμε υπόψη πως όλη αυτή η δυναμική εμπλέκεται και με δυνατά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας και πως η Σελήνη είναι στη «μοίρα της ανθρωπότητας», τη 0ο Κριού, μοίρα για την οποία έχουμε ξαναγράψει. Ας δούμε, όμως, και την υπόλοιπη πλανητική δυναμική μέρας:


● Ερμής στις 13ο της Παρθένου, σε εμπλοκή με τον Άρη της Ελλάδας (15ο Τοξότη) και πάνω σε μεσοδιαστήματα στα οποία μετέχει ο Ποσειδώνας και τα φώτα (Ήλιος/ Ποσειδώνας, Σελήνη/ Ποσειδώνας).

● Η ίδια η πανσέληνος «κάθεται» στα «σκληρά» μεσοδιαστήματα Δία/ Πλούτωνα, Άρη/ Ποσειδώνα, Ουρανού/ Πλούτωνα, Ουρανού/ Ήλιου και Ουρανού/ Σελήνης.

● Ο Άρης παντοδύναμος στο Σκορπιό ενεργοποιεί τους άξονες Ερμής/ Δία, Ερμή/ Ουρανού, κάτι που το θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό, μιας και οι άξονες αυτοί είναι πολύ ευνοϊκοί αλλά και ισχυροί, αλλά συγχρόνως κάνει «σκληρές» όψεις 135ο με τη Σελήνη και την Αφροδίτη της Ελλάδας και με τους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας. Είναι φυσικό πως ένας τόσο δυνατός Άρης (όπως είναι ο Άρης του Σκορπιού) οτιδήποτε με το οποίο συνδέεται το ενεργοποιεί σε πολύ μεγάλο, για να μην πούμε στον ύψιστο βαθμό.

● Η Αφροδίτη στις 9ο Σκορπιού, σε αδύναμη θέση (η Αφροδίτη, ως γνωστόν, δεν έχει καλή θέση στο Σκορπιό), ενεργοποιεί την έκλειψη του 2008 (που ήταν ολική ηλιακή και η δυναμική της ακόμα κρατά) και κάνει ακριβέστατο τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας, ενώ έχει και τρίγωνο και εξάγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης.

● Ο Κρόνος κάνει ακριβέστατη αντίθεση με τον Πλούτωνα της Ελλάδας (6ο Κριού), τετράγωνο με το Δία της (6ο Αιγόκερω) και, έτσι, ενεργοποιεί το ακριβέστατο τετράγωνο Δία/Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

● Αξιοπρόσεκτο είναι πως ο Πλούτωνας ενεργοποιεί με ακρίβεια τους τραχείς άξονες Ήλιου/ Κρόνου και Σελήνης/ Κρόνου, παρεμβαίνοντας έτσι δυναμικά στην Πανσέληνο.

● Το M/C της Πανσελήνου στις 13ο Παρθένου σε ακριβέστατη σύνοδο με τον Ερμή έχει όλες τις εμπλοκές που έχει ο Ερμής και που παραπάνω αναφέραμε.

● Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως η Πανσέληνος ενεργοποιεί Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας με σκληρές όψεις 45ο και 135ο.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, πάντα με τα εργαλεία της τέχνης μας, να αποκωδικοποιήσουμε τη δυναμική αυτής της Πανσελήνου που, απ’ ότι φαίνεται, «σπάει κόκαλα».

● Πανσέληνος σε Ζυγό/Κριό, άξονα ισορροπίας και πολεμικής, δείχνει τουλάχιστον ένα κλίμα έντασης και πολεμικής που μπορεί και να ανατρέψει εύθραυστες ισορροπίες.

● Επειδή γίνεται σε οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας που συνδέεται με κόμματα, πολιτική (11ος) και παιδεία (5ο) γεγονότα που συνδέονται μ’ αυτούς τους τομείς φαίνεται να είναι έντονα.

● Στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου γίνεται σε οίκους που συνδέονται με κυβέρνηση/ αντιπολίτευση και δείχνει «εκρηκτικές» καταστάσεις στους τομείς αυτούς.

● Σίγουρα σημειοδοτεί κάποια «κρίση» (όχι απαραίτητα σε στενά εθνικό επίπεδο), μιας και γίνεται σε «κρίσιμες μοίρες».

● Η εμπλοκή της με Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας δείχνει εύθραυστες καταστάσεις, λιτότητα, αναστολές, χωρισμούς, στερήσεις, απώλειες, εσωστρέφεια, σημαντικό παρεμβατικό ρόλο ηλικιωμένων ή, έστω, σοβαρών ατόμων.

● Ο Ερμής σε εμπλοκές με Ήλιο/ Ποσειδώνα δείχνει αυταπάτες, φαντασιώσεις και το M/C σε εμπλοκή με τον ίδιο άξονα περιγράφει μια κατάσταση κατάπτωσης, αποθάρρυνσης αλλά και ευσυγκινησίας.

● Ερμής, M/C σε εμπλοκή με Σελήνη/ Ποσειδώνα είναι ένδειξη καταπίεσης- συνθλιβής από ποικίλες αναστολές, ακόμη και απαγορεύσεις. Όμως η συνολική εμπλοκή Ερμή, M/C με Άρη Ελλάδας είναι ένδειξη αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας έστω και σε πλαίσιο σύγχυσης.

● Ο Άρης με τις εμπλοκές που παραπάνω αναφέραμε επιτρέπει επιτυχία σε διαπραγματεύσεις μέσα σε συνθήκες νευρικότητας και υπερέντασης.

● Η Πανσέληνος πάντως σε εμπλοκή με Ουρανό/ Πλούτωνα δείχνει πως μπορεί – από την υπερβολική νευρική ένταση – να υπάρχει κάποιο ξέσπασμα, δείχνει ακόμη χωρισμούς που επιβάλλονται από αντικειμενικές συνθήκες, είναι ένδειξη ακόμα και για ιδιόρρυθμα φυσικά φαινόμενα, επαναλαμβάνουμε όχι απαραίτητα σε εθνικό επίπεδο.

● Πάντως η εμπλοκή της και με Άρη/ Ποσειδώνα δείχνει υπονομεύσεις κάθε μορφής, κυριαρχίας της ψευδαίσθησης, ακόμα και της εξαπάτησης.

● Ο Κρόνος, πάντως, σε όψεις με Δία/ Πλούτωνα της Ελλάδας είναι σαφέστατη ένδειξη δυσκολιών, χωρισμών και όχι από τους καλύτερους οιωνούς για θέματα οικονομικών.

● Ήλιος/ Κρόνος σε εμπλοκή με Πλούτωνα μπορεί να δείχνουν ένα «βίαιο μπλοκάρισμα», όπως κατά λέξη γράφει ο Ebertin γι’ αυτό το συνδυασμό και Σελήνη/ Κρόνος σε εμπλοκή με τον ίδιο πλανήτη είναι ένδειξη «προαγωγής στη ζωή με σκληρά μέσα, που μπορεί ακόμα και να προκαλούν πόνο», πάλι με τα ίδια τα λόγια του Ebertin.

● Τέλος Κρόνος, Ποσειδώνας, Ουρανός, Δεσμοί Σελήνης μπορεί στο συνδυασμό τους να δώσουν ξαφνικά βίαια γεγονότα που να παράγουν κοινό πόνο μέσα σε συνθήκες αποδόμησης.

Πολύ δυνατή αυτή η Πανσέληνος που, επαναλαμβάνουμε, επηρεάζει όχι μόνο σε στενά εθνικό επίπεδο· η πανσέληνος γίνεται σε όλο τον κόσμο, απλώς σε διαφορετικές ώρες.

Άλλωστε, μην το ξεχνάτε, γίνεται στις 0ο Κριού, «μοίρα της ανθρωπότητας».