Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ

Γίνεται στις 30 Μάρτη, ώρα 9.45μ.μ. (θερινή ώρα) στην 10ο Κριού, σχηματίζοντας ένα εκρηκτικό «ταυ» τετράγωνο (όπως και συνέβη με τη Νέα Σελήνη του Γενάρη) με Πλούτωνα, Ουρανό, Δία




Συγκεκριμένα έχουμε:

Ήλιο, Σελήνη, 10ο Κριού
Ουρανό, 12ο Κριού
Δία, 11ο Καρκίνου
Πλούτωνα, 13ο Αιγόκερω

Την ίδια μέρα ο Άρης είναι στις 22ο Ζυγού, ανάδρομος (παρακάτω θα γράψουμε λίγα πράγματα για τη λειτουργία των ανάδρομων πλανητών και ειδικότερα τη λειτουργία ανάδρομου Άρη στο Ζυγό, το ζώδιο στο οποίο έχει τη χειρότερη θέση).

Αφροδίτη 23ο Υδροχόου σε ακριβές σχεδόν τετράγωνο με Κρόνο, που είναι στις 22ο Σκορπιού και σε εμπλοκή με τον άξονα της σύγχυσης και των ασθενειών (Κρόνο/  Ποσειδώνα).
Ερμής, πτωτικός και αδύναμος στους Ιχθείς, στις 17ο, πάνω στο Νότιο Δεσμό της Ελλάδας.
Ποσειδώνας στην 6ο Ιχθύων σε σκληρή όψη 135ο με τον Κρόνο, παρεμβαίνει δηλαδή στο σκληρό τετράγωνο Αφροδίτης -  Κρόνου, κάνοντάς το ακόμα πιο « βαρύ» .
Δεσμοί της Σελήνης στην 28ο Ζυγού/ Κριού, χωρίς ιδιαίτερες εμπλοκές.
Ωροσκόπος στις 4ο Σκορπιού, M/C στις 10ο Λέοντα, ακριβώς απέναντι από το γενέθλιο M/C της Ελλάδας, κάτι που το θεωρούμε ιδιαίτερα «σημαδιακό»  και σημειολογικά αξιοπρόσεκτο.




Ας δούμε τώρα και τους σημαντικούς άξονες (μεσοδιαστήματα) της εκρηκτικής αυτής Νέας Σελήνης.

Άξονας Άρης/ Κρόνου (θάνατος, μπλοκαρισμένη ενέργεια) στις 7ο Σκορπιού, κοντά στον ωροσκόπο και σε εμπλοκή με όψη τετραγώνου με το M/C (με αρκετή, όμως, ανοχή, 3ο περίπου) και με αντισκιά πάνω στην Αφροδίτη. Αυτή η «καϋμένη» έχει πάνω της Κρόνο, Κρόνο/ Ποσειδώνα, Άρη/ Κρόνο, τις σκληρές ενδείξεις είναι αυτές για τα θέματα της Αφροδίτης (οικονομικά, άνεση, σχέσεις, συνεργασίες), θα το εξετάσουμε παρακάτω.
Ο άξονας Κρόνου/ Πλούτωνα (αυταρχισμός, κατάλυση εξουσίας, ομαδικός περιορισμός) πάνω στον Ερμή της Νέας Σελήνης αλλά και στους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας.
Ο άξονας Πλούτωνα/ Β. Δεσμού στις 6ο Τοξότη, ακριβώς στον Ποσειδώνα της Ν. Σελήνης, κάτι που φαίνεται να σημειοδοτεί σημαντικά δρώμενα για όλη την ανθρωπότητα.
Ο άξονας της βίας (Άρης/ Πλούτωνας) και ο άξονας των επεμβάσεων και εξεγέρσεων (Άρης/ Ουρανός) εμπλέκονται μεταξύ τους αλλά και με τον ωροσκόπο της Ελλάδας.
Ουρανός/ Πλούτωνας σε σκληρές όψεις 45ο με τον Ερμή της Ελλάδας, το δε μεσοδιάστημά τους είναι ακριβώς πάνω σ’ αυτόν.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον αποσυμβολισμό αυτής της εκρηκτικής, όπως την ονομάσαμε, Ν. Σελήνης θυμίζοντας πως με αντίστοιχης δυναμικής Ν. Σελήνη τον Οκτώβρη είχαμε τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χ.Α., το χαρακτηρισμό της ως «εγκληματική οργάνωση» και την δολοφονία δύο μελών της.
Νέα Σελήνη στον Κριό συνδέεται με καινούργια ξεκινήματα, εμφάνιση νέων προσώπων ή καταστάσεων, δυναμικές εκδηλώσεις. Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκο που έχει να κάνει με πολιτική, κοινοβούλιο (11ο), γι’ αυτό και δρώμενα σημαντικά σε κόμματα, ενόψει και των εκλογών του Μάη είναι κάτι αναμενόμενο.
Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή γίνεται στον 6ο οίκο, οίκο που έχει να κάνει με στρατό, αστυνομία, διοίκηση, εργατική τάξη.
Η Νέα Σελήνη στον Πλούτωνα της Ελλάδας δείχνει εσωτερικές συγκρούσεις, κρίση σε σχέσεις, χωρισμούς, αλλαγές περιστάσεων.
Το «ταυ»  που σχηματίζει η Νέα Σελήνη - και που είναι το hot point αυτής της Νέας Σελήνης -  δηλώνει:
α. καταστάσεις έντασης, αναταραχή, ξαφνική προσαρμογή σε νέες συνθήκες, μπορεί ακόμα να δηλώνει και ατυχήματα ή καταστροφές, ξαφνικό σοκ.
β. μεταρρυθμίσεις, καινοτομίες, ξαφνικό γύρισμα της ζωής (η καλή εκδοχή, λόγω της εμπλοκής του πανίσχυρου Δία), σε νέες πρωτοποριακές ιδέες.
γ. συνεχής υπερένταση, ξαφνικοί περιορισμοί.
δ. φανατισμένος αγώνας και προσπάθειες για πρόοδο, γρήγορη εκμετάλλευση μιας κατάστασης, πιθανόν εμφάνιση ατόμου ή ατόμων που μπορούν να κάνουν επιτυχημένη χρήση διανοητικής και φυσικής δύναμης, να είναι ικανοί να κάνουν έκκληση στα συναισθήματα των άλλων και να τους επηρεάζουν. Όλη αυτή η πλανητική δυναμική επιτρέπει την εμφάνιση λαϊκών ρητόρων, δημεγερτών αλλά και… δημαγωγών και λαϊκιστών πάσης μορφής.
ε. εκδηλώσεις ελευθερίας, ανεξαρτησίας (ή ανεξαρτητοποίησης), κάποιο ξέσπασμα, τόλμη, θάρρος, φιλοδοξία, αυθάδεια και αλλαγές ακόμα και με τη χρήση βίας.
Το τετράγωνο Αφροδίτης - Κρόνου είναι δύσκολη ένδειξη για τα οικονομικά, δείχνει δυσκολίες σε ενώσεις - συνεργασίες, ευνοεί σκάνδαλα, χωρισμούς και συνεργασίες που γίνονται σε πλαίσιο ψυχρού υπολογισμού χωρίς καμία συναισθηματική παράμετρο.
Ο Ερμής σε Κρόνο/ Πλούτωνα δείχνει επιτακτική ανάγκη να λυθούν δύσκολα προβλήματα, είναι όμως και δύσκολη ένδειξη για νεαρά άτομα, για κάθε μορφή έκφρασης και επικοινωνίας.
Ο Κρόνος σε 135ο με Ποσειδώνα είναι ένδειξη για δυσκολία σε κάθε μορφή συνεργασίας, για υπονομευμένες καταστάσεις και ένδειξη φτώχειας, αρρώστιας, καταπίεσης.
Ουρανός, Πλούτωνας στον Ερμή της Ελλάδας με σκληρές όψεις δηλώνουν:
α. αποτυχία λόγω βιασύνης και νευρικότητας.
β. Εκκεντρικές, παράξενες, ιδιόρρυθμες ενέργειες
γ. αναταραχή, έξαψη, υπερδιέγερση, αναστάτωση.
δ. Εφευρετικότητα, νέες ιδέες.
ε. υπερφόρτωση της αντοχής.
στ. ζήλος, σφοδρή επιθυμία, ανυπομονησία.
Κρόνος/ Πλούτωνας σε Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας συνηγορούν για φτώχεια, πόνο, κοινά βάσανα.
Ωροσκόπος και M/C σε εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο είναι ένδειξη για κάποιο «θάνατο» κυριολεκτικό ή μεταφορικό.
Εμπλοκή ωροσκόπου της Ελλάδας με βίαιους άξονες είναι ένδειξη για ατύχημα, για σύλληψη ή φυλάκιση (κάτι παρεμφερές γράφαμε στα άρθρα του φθινοπωρου, όταν το γράφαμε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα ήταν, γιατί η τέχνη μας είναι τασιολογική, και είχαμε τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χ.Α.).
Πλούτωνας/ Β. Δεσμός σε εμπλοκή με Ποσειδώνα διελαύνοντα αλλά και με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας είναι ένδειξη για πραγματοποίηση της επιτυχίας με εξαπάτηση και ψεύδος, δείχνει ατυχίες και απώλειες καθώς και τέλος ή διαταραχή κάποιας σχέσης εξαιτίας απάτης ή ψέματος.