Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ


Γίνεται στις 16.3.2014, ώρα 19.08, στην 26ο Παρθένου - Ιχθύων.




Ο Άρης πια ανάδρομος στις 26ο Ζυγού (σε μια από τις πιο «σκοτεινές» μοίρες του Ζωδιακού, θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί) σε ακριβέστατη χιαστή όψη με τη Σελήνη αλλά και σε τρίγωνο με τον Ερμή στις 28ο Υδροχόου (που είναι και πάνω στο γενέθλιο Ερμή της Ελλάδας, έχουμε δηλαδή εκείνη την ημέρα και «επιστροφή Ερμή») που έχει 45ο με Πλούτωνα και Ουρανό.

Η Αφροδίτη στις 9ο Υδροχόου σε ακριβέστατη εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο, σε κρίσιμη μοίρα και πάνω στο M/C της Ελλάδας. Ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος αυτής της Αφροδίτης, πολύ περισσότερο που κυβερνά τον ωροσκόπο της Πανσελήνου, μιας και έχουμε ωροσκόπο στο Ζυγό. Επίσης η Αφροδίτη έχει σκληρές όψεις 45ο και 135ο με την Πανσέληνο που γίνονται πιο «σκληρές», αφού η Πανσέληνος εμπλέκεται και με ό,τι εμπλέκεται και η Αφροδίτη, δηλαδή Άρη/ Κρόνο και M/C του ωροσκοπίου της Ελλάδας.




Οι άλλοι πλανήτες και σημεία είναι σχεδόν στις ίδιες θέσεις που ήταν και στη Νέα Σελήνη.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον αποσυμβολισμό αυτής της σημειολογικά φορτισμένης - για τους λόγους που παραπάνω αναφέραμε - πανσελήνου, αφού θυμίσουμε πως η πανσέληνος αυτή έχει σκληρή όψη 45ο και 135ο με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας, άρα ενεργοποιεί τη γενέθλια αντίθεση αυτών των δύο πλανητών, και είναι και πάνω στην ετήσια (solar) Σελήνη της Ελλάδας, εμπλέκεται δε και με το «σημαδιακό» μεσοδιάστημα Β. Δεσμού/ Πλούτωνα της Ελλάδας.

Ξεκινάμε, λοιπόν:

Πανσέληνος σε Ιχθείς - Παρθένο μπορεί να συνδεθεί με θέματα εκκλησίας, φιλανθρωπίας, εκδηλώσεις φιλανθρωπίας ή αλληλεγγύης.
Η Πανσέληνος γίνεται σε οίκους του ωροσκοπίου της Ελλάδας που συνδέονται με κόμματα, κοινοβούλιο, γενικότερα πολιτική, κάτι που επιβεβαιώνει ακόμα περισσότερο το χαρακτηρισμό της ως «σημαδιακή». Στο ωροσκόπιο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν γίνεται σε 6ο/ 12ο οίκο, οίκους που είναι συμβατοί με τα ζώδια στα οποία γίνεται η πανσέληνος, κάτι που επιτείνει τον «παρασκηνιακό» της χαρακτήρα.
Η εμπλοκή της Πανσελήνου με τον άξονα Άρη/ Κρόνου προειδοποιεί για μια πιθανή απώλεια, για άσχημη διάθεση, ατονία, κακοκεφιά.
Η σύνδεση Πανσελήνου με το M/C της Ελλάδας δείχνει πως πιθανόν μια σημαντική συμφωνία μπορεί να διεξαχθεί ή να εκκολαφθεί εκείνες τις μέρες, πολύ περισσότερο που με την Πανσέληνο εμπλέκεται και η Αφροδίτη.
Η Πανσέληνος ενεργοποιώντας Πλούτωνα / Β. Δεσμό της Ελλάδας σημειοδοτεί μοιραία γεγονότα, τεταμένες σχέσεις, τάση επιβολής καταστάσεων ακόμα και με σκληρά μέσα (θυμηθείτε τον περασμένο Σεπτέμβρη, που είχαμε ίδια Πανσέληνο, τι «μοιραία» γεγονότα είχαμε…).
Πανσέληνος που ενεργοποιεί Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας σημειοδοτεί απομόνωση, μοναξιά, στέρηση, χωρισμό, απώλεια κυριολεκτική ή μεταφορική.
Ερμής σε σκληρές όψεις με Πλούτωνα - Ουρανό - Κρόνο δείχνει υπερφόρτωση της αντοχής, αναπάντεχες ειδήσεις, σκληρές λεκτικές αντιπαραθέσεις, κινδύνους για νεαρά άτομα, εκκεντρικές, παράξενες, ιδιόρρυθμες ενέργειες, αναταραχή, έξαψη, υπερδιέγερση, αναστάτωση· δείχνει επίσης σκέψεις για χωρισμό, τσακωμούς, διακοπή σχέσεων. Όλα τα παραπάνω επιτείνονται γιατί οι δύσκολες εμπλοκές του Ερμή της Πανσελήνου αφορούν και το γενέθλιο Ερμή της Ελλάδας.
Αφροδίτη σε Άρη/ Κρόνο είναι δύσκολος δείκτης για συνεργασίες, για οικονομικά, δείχνει καταστάσεις ψυχρότητας, παγερότητας, αποξένωσης.
Ο Άρης στη «σκοτεινή» 26ο Ζυγού (που είναι «σκοτεινή» γιατί εκεί είναι το μεσοδιάστημα της «πτώσης» των φώτων· αφού η «πτώση» του Ήλιου είναι στις 19ο Ζυγού και η «πτώση» της Σελήνης στις 3ο Σκορπιού, το μεσοδιάστημά τους είναι 26ο Ζυγού· δικτάτορες όπως π.χ. ο Χίτλερ είχαν σημαντικά στοιχεία του ωροσκοπίου τους σ’ αυτή τη μοίρα, η οποία είναι και στον «καμένο» δρόμο) σε 150ο με τη Σελήνη δείχνει τάση για διαμάχες, εντάσεις, έλλειψη ανεκτικότητας, αδιαλλαξία, μισαλλοδοξία, προβλήματα σε συνεργασίες, πολύ περισσότερο που ο Άρης είναι σε ζώδιο συνεργασιών (Ζυγός)  και σε σύνοδο με Β. Δεσμό, ο οποίος με τη Σελήνη έχει κι αυτός χιαστί όψη 150ο, κάτι που επιτείνει όσα γράψαμε για χωρισμούς, τσακωμούς και διαμάχες.
Πάντως η Αφροδίτη στον άξονα του μυστηρίου (Ποσειδώνας/ Πλούτωνας) ευνοεί κάθε «αφύσικη» συνεργασία και ένωση ή συνεργασίες που εκκολάπτονται «εν κρυπτώ».