Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ


Η annular έκλειψη Ηλίου (που, φυσικά, είναι και Νέα Σελήνη) γίνεται στις 10 Μάη 2013, ώρα 3.28 (θερινή) πμ., στη 19ο του Ταύρου.





Η έκλειψη αυτή, ενεργοποιεί την ολική έκλειψη Ηλίου που έγινε τον περασμένο Νοέμβρη στις 22ο Σκορπιού.

Τη μέρα της έκλειψης έχουμε και Ερμή και Άρη στον Ταύρο (17ο και 14ο αντίστοιχα), η Αφροδίτη είναι στις 0ο Διδύμων, σε δύσκολη μοίρα του ζωδιακού, στις Πλειάδες, συγκεκριμένα στην Alcyon, που αποκαλείται και «αστέρι της θλίψης». Το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, που είδαμε και στην προηγούμενη έκλειψη, εξακολουθεί να υπάρχει, με τον πρώτο στις 10ο Κριού και το δεύτερο στις 11ο Αιγόκερω.

Ο Δίας στις 19ο Διδύμων, πλησιάζει τη Σελήνη της Ελλάδας (το μεγάλο «ατού» αυτής της περιόδου, που παρακάτω θα το αναλύσουμε περισσότερο), ο Κρόνος ακόμα ανάδρομος στις 7ο Σκορπιού και οι Δεσμοί της Σελήνης στις 16ο Σκορπιού - Ταύρου.

Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της έκλειψης στις 11ο Ιχθύων και το M/C στις 19ο Τοξότη, απέναντι από το Δία αλλά και τη Σελήνη της Ελλάδας, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό.




Δύσκολο «σημάδι» είναι πως ο επικίνδυνος άξονας Άρη/ Κρόνου είναι στις 10ο Λέοντα, απέναντι από το M/C της Ελλάδας και σε εμπλοκή με πολλά στοιχεία του προχωρημένου ωροσκοπίου της Ελλάδας και ο άξονας της βίας και του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας) είναι στις 12ο Ιχθύων, στον ωροσκόπο της έκλειψης μαζί με τον άλλο «σκληρό» άξονα Άρη/ Ουρανού, που είναι στις 27ο Κριού και κάνει ακριβέστατη όψη 45ο με τον ωροσκόπο της έκλειψης. Πολύ βαρείς οι άξονες με τους οποίους εμπλέκεται αυτή η έκλειψη, στην οποία Ήλιος και Σελήνη είναι σε άμεση εμπλοκή (σύνοδος με 3ο μόνο ανοχή) με το Νότιο Δεσμό. Μόνη «καλή» όψη της ημέρας το τρίγωνο του Πλούτωνα με τον Άρη (τον αδύναμο όμως Άρη του Ταύρου), ο οποίος όμως έχει και ακριβέστατο τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας. Εντυπωσιακό είναι πως η έκλειψη όχι μόνο γίνεται σε ζώδιο οικονομικών (Ταύρος) αλλά στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή βρίσκεται στο 2ο οίκο, οίκο πάλι οικονομικών. Υπόψη πως με αντισκιά η έκλειψη πέφτει ακριβώς πάνω στον επικίνδυνο άξονα Άρη/ Κρόνου αλλά και στο M/C της Ελλάδας.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Έκλειψη στον Ταύρο είναι σχεδόν δεδομένο πως θα επηρεάσει τομείς που έχουν να κάνουν με χρηματοοικονομικά και πιθανότατα με όχι εύκολο τρόπο. Το ότι η έκλειψη - με αντισκιά, έστω - εμπλέκεται με Άρη/ Κρόνο δείχνει ασθενική ανθεκτικότητα, ανικανότητα επίλυσης όλων των ζητημάτων και κατοχής όλων των καταστάσεων.
Έκλειψη στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας ευνοεί κάθε τι το παρασκηνιακό, ευνοεί ακόμα και δράση κρυφών εχθρών, ευνοεί κάθε «χτύπημα κάτω απ’ τη μέση».
Ο Ήλιος σε εμπλοκή με Ν. Δεσμό δείχνει τελειώματα, διάλυση κάποιου συνεταιρισμού ή ομάδας ανθρώπων (π.χ. κόμματος).
Η Σελήνη σε εμπλοκή με Ν. Δεσμό συνηγορεί για τα παραπάνω αλλά δείχνει επίσης και φαινόμενα αποξένωσης, διαπληκτισμούς.
Ερμής σε σύνοδο με Ν. Δεσμό είναι κάκιστης ένδειξης για κάθε μορφή επικοινωνίας, δείχνει φαινόμενα έντασης ιδεολογικής, κυρίως.
Άρης σε τετράγωνο με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας δείχνει φαινόμενα έντασης, σκληρή προσπάθεια για επίτευξη κάποιου στόχου, πολύ περισσότερο που ο Άρης έχει και ένα - αποκλίνον έστω - τρίγωνο με τον Πλούτωνα.
Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα δείχνει δύσκολη πραγματοποίηση των ιδεών και των ευχών, δείχνει ένα ξύπνημα από μια συναισθηματική τρέλα ή μανία που προκάλεσε απογοήτευση και διάψευση. σε κάθε περίπτωση δείχνει μια διαταραχή, κάποια «τρέλα», μια παρορμητική κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη και που η απότομη συνειδητοποίηση του πόσο επικίνδυνη είναι μπορεί και να τρομάξει…
Ο ωροσκόπος σε Άρη - Πλούτωνα υποδηλώνει κάποιο ατύχημα και η εμπλοκή με Άρη - Ουρανό δείχνει βίαιες ενέργειες, ταραχές, ατυχήματα.
Το M/C σε εμπλοκή με Δία είναι ένδειξη κάποιας επιτυχίας. το ότι και η Σελήνη της Ελλάδας εμπλέκεται με τα παραπάνω είναι κάτι «ανακουφιστικό» για το λαό. όμως επειδή ο Πλούτωνας με αντισκιά εμπλέκεται και αυτός δείχνει πολλά παρασκηνιακά δρώμενα, μπορεί όμως να δώσει και κάποια «ασυνήθιστα κατορθώματα».