Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ





Όπως θα γνωρίζετε, η Σελήνη της Ελλάδας βρίσκεται στην 21ο των Διδύμων και ο Δίας στο δίμηνο Μάη - Ιούνη θα κάνει σύνοδο μ’ αυτή, κάτι που επιτρέπει να έχουμε μια μικρή αισιοδοξία. και λέμε «μικρή» για δύο λόγους:

α. γιατί ο Δίας στους Διδύμους έχει «κομμένα» τα φτερά του, μιας και είναι σε ζώδιο στο οποίο έχει αδυναμία.

β. γιατί, όπως «ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη», έτσι και ένας Δίας δεν αρκεί για να έχουμε θετικές αλλαγές, πολύ περισσότερο όταν δύο τιτάνες (Ουρανός και Πλούτωνας) βρίσκονται σε ανελέητο πόλεμο.

Παρόλα αυτά η σύνοδος Δία - Σελήνης επιτρέπει:

Αισιοδοξία
Αίσθηση πως κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει, ακόμα κι αν γίνονται βήματα προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προστασία από κάποιες δυνάμεις, οι οποίες για δικούς τους λόγους συνδέονται με τα συμφέροντα της χώρας.
Ένωση δυνάμεων για αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.

Φυσικά και η σύνοδος αυτή μπορεί να φέρει και φαινόμενα υπεραισιοδοξίας, βιαστικές - επιπόλαιες ενέργειες και φαινόμενα δογματισμού - φανατισμού. Πάντως, όσο «λίγος» κι αν είναι ο Δίας στους Διδύμους, σίγουρα η σύνοδος αυτή θα δώσει κάποιες «ανάσες», απαραίτητες στις δύσκολες περιόδους που περνάμε.

Άλλωστε και το 2001 που ήταν πάλι στους Διδύμους ο Δίας υπήρξε η αισιοδοξία για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, τα έργα που τότε γίνονταν γι’ αυτούς αλλά… μην το ξεχνάμε και τα σκάνδαλα και οι υπερβολές που συνδέθηκαν μ’ αυτούς. Ήταν επίσης και η χρονιά που συνδέθηκε με το «θάνατο» της δραχμής και την ένταξη στο euro, κάτι που δεν ξέρουμε αν τελικά ήταν θετικό ή αρνητικό, αυτό ας το κρίνουν οι οικονομολόγοι.

Ελπίζουμε πάντως πως τώρα που ο Δίας θα βρίσκεται στην ίδια ζωδιακή θέση που ήταν και όταν φύγαμε από τη δραχμή να μη «νοσταλγήσουμε» με οποιοδήποτε τρόπο τη δραχμή.