Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΔευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Η ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ - ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕ ΔΙΔΥΜΟΥΣ -ΤΟΞΟΤΗ


Γίνεται στις 25 Μάη 2013, ώρα 7.25 π.μ. (θερινή), στην κρίσιμη 4ο των μεταβλητών ζωδίων (η 4ο των μεταβλητών θεωρείται «κρίσιμη μοίρα», έχουμε γράψει γι’ αυτές τις μοίρες παλιότερα), σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, που είναι κι αυτός κοντά σε κρίσιμη μοίρα, στις 5ο Ιχθύων.

Ας δούμε όμως όλο το «αστρολογικό προφίλ» της έκλειψης, που δεν είναι ολική, ευτυχώς.

Ερμής στις 19ο Διδύμων σε ακριβέστατη σύνοδο με την Αφροδίτη, που είναι κι αυτή στην ίδια μοίρα.
Δίας στις 22ο Διδύμων, πάνω σχεδόν στη Σελήνη της Ελλάδας και σε σύνοδο με Ερμή και Αφροδίτη, κάτι που είναι το θετικό hot point της έκλειψης και θα το εξετάσουμε πιο κάτω αναλυτικά (πάντως για τη σύνοδο διελαύνοντος Δία με γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας είχαμε μιλήσει και στο προηγούμενο τεύχος).
Άρης στην 26ο Ταύρου, στον επικίνδυνο απλανή Algol (έχουμε κι άλλες φορές μιλήσει γι’ αυτόν τον επικίνδυνο απλανή), σε σκληρές όψεις με Ουρανό - Πλούτωνα.
Ουρανός στις 11ο Κριού σε τετράγωνο με Πλούτωνα, που είναι στις 11ο Αιγόκερω (άλλη μια φορά συναντώνται οι δύο γίγαντες του πλανητικού συστήματος, που συνδέονται με κάθε μορφή εκρηκτικών καταστάσεων).
Ο ωροσκόπος της έκλειψης είναι στις 22ο Διδύμων, σε σύνοδο με Δία και Σελήνη της Ελλάδας.
Το M/C στις 0ο Ιχθύων, ο Κρόνος στις 6ο Σκορπιού και οι Δεσμοί της Σελήνης στις 16ο Σκορπιού - Ταύρου, σε τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο Ελλάδας.
Ας δούμε, όμως, και τους βασικούς άξονες αυτής της μέρας, τα περίφημα «μεσοδιαστήματα» πριν προχωρήσουμε στην αποκρυπτογράφηση αυτής της έκλειψης:

Ο άξονας του Θανάτου (Άρης/ Κρόνος) στις 15ο Λέοντα, σε εμπλοκή με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας που έχουν αντίθεση στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας.
Ο άξονας της βίας (Άρης - Πλούτωνας) στις 19ο Ιχθύων, στους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας αλλά και σε Ερμή, Αφροδίτη της έκλειψης (με όψη τετραγώνου. με τετράγωνο επίσης επηρεάζει και τη Σελήνη της Ελλάδας).
Όπως βλέπουμε οι 2 παραπάνω άξονες, που είναι πολύ σκληροί άξονες, επηρεάζουν τα πιο «ζωτικά» στοιχεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας, που είναι τα δύο φώτα και οι Δεσμοί της Σελήνης.
Ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός/ Ποσειδώνας) στις 23ο Ιχθύων είναι πάνω στην Αφροδίτη της Ελλάδας, αλλά κάνει τετράγωνο και με τη Σελήνη της, καθώς και με το Δία και τον ωροσκόπο της Πανσελήνου - έκλειψη).
Ο άλλος άξονας της επανάστασης αλλά και των επεμβάσεων κάθε μορφής (Άρης - Ουρανός) είναι στις 4ο Ταύρου, σε σκληρές όψεις 45ο και 135ο με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας, Αφροδίτη και Ερμή της Πανσελήνου.
Ο άξονας της κοινής μοίρας πολλών ανθρώπων (Πλούτωνας/ Β. Δεσμός) στις 14ο Τοξότη στον Άρη της Ελλάδας.
Κρόνος/ Πλούτωνας σε αντίθεση με Κρόνο/ Πλούτωνα Ελλάδας.

Υπόψη πως τα δύο φώτα που, όπως και πιο πάνω γράψαμε, έχουν τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (έχουμε δηλ. την ημέρα εκείνη ένα «ταυ», τετράγωνο), εμπλέκονται και με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας με σκληρές όψεις 45ο - 135ο, κάτι που κάνει ακόμα πιο έντονο το «ποσειδώνιο» στοιχείο αυτής της έκλειψης, πολύ περισσότερο που και το M/C της εμπλέκεται με τον κατεξοχήν άξονα της σύγχυσης, τον άξονα Άρη/ Ποσειδώνα.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αποσυμβολίσουμε, όσο γίνεται, αυτή την καθαρά «ποσειδώνια» έκλειψη που με τις εμπλοκές του Δία και της Αφροδίτης (των δύο ευεργετών) που έχει, σε ένα πρώτο επίπεδο θα μπορούσε να φάνταζε ακόμα και εκπληκτικά θετική. Είναι όμως έτσι, ή ο Ποσειδώνας «φρόντισε» να υπάρχει και αυτή η σύνοδος ώστε να θαμπωθούμε και να μη δούμε άλλες παραμέτρους της ημέρας;

Ξεκινάμε την προσέγγιση θυμίζοντάς σας πως «ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα και χρυσός»:

«Ταυ» τετράγωνο φώτων και Ποσειδώνα και μάλιστα ημέρα έκλειψης, είναι κατεξοχήν ένδειξη για κυριαρχία της σύγχυσης, της απάτης, της ουτοπίας, της «παραμόρφωσης του ειδώλου». δείχνει εσωτερική δυσαρέσκεια, απογοήτευση, βάσανα και ταλαιπωρίες μαζί με άλλους, παρεξηγήσεις, λάθη, παρανόηση, εσφαλμένη αντίληψη, ψευδαίσθηση, υπονόμευση σχέσεων. Το ότι στη δυναμική του «ταυ» τετραγώνου εμπλέκεται και ο ωροσκόπος της Ελλάδας συνηγορεί για φαινόμενα παθητικότητας, αδράνειας και αναποφασιστικότητας.
Η εμπλοκή του Ποσειδώνα της Ελλάδας με την έκλειψη αλλά και το διελαύνοντα Ποσειδώνα επαυξάνει τον κίνδυνο για «μεγάλη απάτη» πολύ περισσότερο που ο Ποσειδώνας στο ωροσκόπιο της έκλειψης είναι στο Μεσουράνημα και κυβερνά το Μεσουράνημα (αφού αυτό είναι στους Ιχθείς). Κυβερνητική εξασθένηση, εξαπάτηση, σύγχυση, απογοήτευση, είναι πολύ πιθανά εκείνες τις ημέρες.
Το M/C επίσης σε εμπλοκή με Άρη/ Ποσειδώνα συνηγορεί για ελλείψεις - παραλήψεις, ακόμα και για «απελπιστικές» καταστάσεις, φαινόμενα αδυναμίας και εξασθένησης. Δείχνει επίσης έλλειψη αυτογνωσίας, δυσαρέσκεια, έλλειψη ενέργειας και εσωστρέφεια.
Ερμής σε σύνοδο με Αφροδίτη μπορεί να δηλώνει ενώσεις κάθε μορφής, δείχνει όμως και τάσεις για ανεμελιά, σπατάλη. το ότι η σύνοδος αυτή έχει ακριβέστατη εμπλοκή με τον άξονα της βίας και του πολέμου αλλά και με τη Σελήνη της Ελλάδας, αυτό μπορεί να δηλώνει:
o Τάση για υλοποίηση σχεδίων με φανατισμό.
o Υπερβολικό εκνευρισμό, παράφορες διαθέσεις.
o Καταστάσεις ενθουσιασμού.
o Φαινόμενα χειραγώγησης.
Άρης σε σκληρή όψη με Ουρανό, Πλούτωνα δηλώνει:
o Βίαιες ενέργειες, τραυματισμούς, χωρισμούς.
o Φαινόμενα εξαναγκασμού.
o Κυρίαρχη παρουσία βίαιων ατόμων.
o Φαινόμενα φανατισμού, μανία καταστροφής.
o Γέννηση κάτι καινούργιου με βίαιο τρόπο.
Το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα που επαναλαμβάνεται σ’ αυτήν την έκλειψη δηλώνει: «το να βάζεις την κάννη στον κρόταφο κάποιου», όπως κατά λέξη γράφει ο R. Ebertin (έχουμε αναφέρει και παλιότερα αυτή τη φράση, όταν αναλύαμε την ίδια όψη, που έχει συμβεί ξανά και θα συμβαίνει συνεχώς για 2 τουλάχιστον ακόμα χρόνια).
Ο Δίας και ο ωροσκόπος σε σύνοδο με τη Σελήνη της Ελλάδας δείχνει:
o Τυχερές εθνικές ενώσεις.
o Αίσθηση της «κοινότητας», του ότι ανήκουμε σε μία ομάδα και η μοίρα μας μας συνδέει μ’ αυτήν.
o Φαινόμενα φιλανθρωπίας, συμπάθειας και συντροφικότητας.
Το ότι, όμως, ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός/ Ποσειδώνας) εμπλέκεται με όλους τους παραπάνω αστρολογικούς παράγοντες, μπορεί να δηλώνει:
Ένα ξέσπασμα αδυναμίας.
Καταπίεση μαζί με άλλους.
Θάρρος για διεκδίκηση όσων έχει χάσει κάποιος.

Λέτε να γίνει επίκαιρος ο στίχος του Αναγνωστάκη «η αγάπη είναι ο φόβος που μας ενώνει» και ο στίχος του Βάρναλη «πόσο οι άνθρωποι είναι μόνοι/ σαν ο φόβος τους ενώνει»;

Άρης/ Κρόνος σε Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας δείχνει σκληρό αγώνα για άνοδο και προαγωγή στη ζωή, ασθενική ανθεκτικότητα, σκληρό αγώνα για αντιμετώπιση προβλημάτων.
Άρης/ Ουρανός σε εμπλοκή με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας δείχνει έξαψη, συγκίνηση, ξαφνικά γεγονότα που τα ζουν πολλοί άνθρωποι μαζί, επιτέλεση ενός δύσκολου εγχειρήματος.
Ο ίδιος άξονας με Ερμή, Αφροδίτη της ημέρας δηλώνει:
o Υπερβολική νευρική ένταση, τεστ ισχύος, αντοχής, έντασης.
o Ισχυρή ευερεθιστικότητα.
Πλούτωνας/ Β. Δεσμός σε Άρη της Ελλάδας δείχνει μοιραία γεγονότα που επηρεάζουν μεγάλα πλήθη ανθρώπων, δείχνει φαινόμενα «βίας και σκληρότητας παρουσία άλλων», κατά την Κοσμοβιολογία, τάση χρησιμοποίησης άλλων για προώθηση βλέψεων και επιθυμιών ιδιοτελών, φαινόμενα εξάρτησης και χειραγώγησης.


Σημαντικό και αξιοπρόσεκτο είναι πως στο ωροσκόπιο της έκλειψης είναι «φορτωμένος» ο 12ος οίκος, οίκος του παρασκηνίου αλλά και της Εκκλησίας, γι’ αυτό εκτός από τα παρασκηνιακά γεγονότα, που θα είναι έντονα σ’ αυτήν την έκλειψη, μπορεί να έχουμε και σημαντικά δρώμενα που να συνδέονται με το χώρο της Εκκλησίας, της Θρησκείας ευρύτερα αλλά και με κάθε μορφή φιλευσπλαχνίας (μπορεί να βγει και έτσι η ποσειδώνια δυναμική της έκλειψης - πανσελήνου).