Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η ΕΚΛΕΙΨΗ - ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕ ΤΑΥΡΟ - ΣΚΟΡΠΙΟ


Όπως σίγουρα θα ξέρετε, οι ηλιακές εκλείψεις γίνονται πάντα σε Νέα Σελήνη - που έχουμε συζυγία Ήλιου και Σελήνης - και οι Σεληνιακές εκλείψεις σε πανσέληνο, που έχουμε αντίθεση των δύο φώτων. έτσι και σ’ αυτήν την έκλειψη, που είναι έκλειψη Σελήνης, έχουμε πανσέληνο, με τον Ήλιο στον Ταύρο και τη Σελήνη ακριβώς απέναντι, στο ζώδιο του Σκορπιού.

Η έκλειψη - πανσέληνος λαμβάνει χώρα στις 25 Απρίλη 2013, ώρα 10.56μ.μ. (θερινή ώρα) στην 5ο του άξονα Ταύρου - Σκορπιού.

Ας δούμε λίγο την αστρολογική φυσιογνωμία αυτής της μέρας:




Άρης στις 4ο Ταύρου, σε εμπλοκή με την Πανσέληνο με ανοχή μόνο μιας μοίρας.
Κρόνος στις 8ο Σκορπιού ανάδρομος, σε αντίθεση με Άρη και με εμπλοκή κι αυτός με την Πανσέληνο, άρα ο άξονας του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) αυτής της ημέρας εμπλέκεται με την Πανσέληνο.
Ερμής στις 19ο Κριού σε ακριβέστατη σκληρή όψη 45ο με τον Ποσειδώνα, που είναι στην κρίσιμη μοίρα της 4ο Ιχθύων.
Αφροδίτη στις 13ο Ταύρου, σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό, που είναι στις 16ο Ταύρου και, φυσικά, αντίθεση με το Βόρειο Δεσμό, που είναι στις 16ο Σκορπιού.
Ουρανός στις 10ο Κριού σε τετράγωνο (για άλλη μια φορά!) με τον Πλούτωνα, που είναι στις 11ο Αιγόκερω, ανάδρομος.
Ο Δίας στις 16ο Διδύμων, απέναντι από τον Άρη της Ελλάδας.
Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της έκλειψης στις 10ο Τοξότη, στο μεσοδιάστημα Κρόνου - Πλούτωνα της Ελλάδας αλλά και στο ίδιο μεσοδιάστημα της ημέρας (θυμίζουμε πως αυτό συνδέεται με κατάλυση εξουσίας και αυταρχισμό).
Το M/C του ωροσκοπίου της ημέρας στην 27ο της Παρθένου, στην απόλυτη πτώση της Αφροδίτης (όπως θα ξέρετε, η Αφροδίτη έχει πτώση στην Παρθένο και η απόλυτη πτώση της είναι στην 27ο, μοίρα στην οποία τα θέματα της Αφροδίτης - οικονομικά, φιλανθρωπία - δεν ευδοκιμούν).

Πριν προχωρήσουμε στον - όσο γίνεται - αποσυμβολισμό της έκλειψης θέλουμε να τονίσουμε 2 στοιχεία της, το ένα «τεχνικό» και το άλλο «λειτουργικό»:

Η έκλειψη είναι σεληνιακή Partial.
Εμπλέκεται - όχι μόνο η έκλειψη, αλλά και ο άξονας του θανάτου που, όπως είδαμε πιο πάνω, είναι σε άμεση εμπλοκή με την έκλειψη - με τη Σελήνη και τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας με σκληρές ακριβείς όψεις 45ο και 135ο.

Μετά τις διευκρινήσεις αυτές, ας πάμε τώρα στην έκλειψη:




Γίνεται σε άξονα χρηματοοικονομικών, άρα η επίδρασή της στον τομέα αυτό φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα έντονη.
Γίνεται σε οίκους του ωροσκοπίου της Ελλάδας που συνδέονται με παρασκήνιο (ο Ήλιος στο 12ο οίκο της Ελλάδας) αλλά και δημόσια τάξη, καθημερινή ζωή (η Σελήνη στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας).
Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για την έκλειψη, αυτή γίνεται στον 5ο/ 11ο οίκο, οίκους που συνδέονται με κάθε μορφή συλλογικότητας, με παιδιά, παιδεία, με κόμματα ακόμα και οικονομικά του κράτους (ο 11ος οίκος, ως δεύτερος του 10ου, συνδέεται και με τα οικονομικά του κράτους).
Ο Πλούτωνας ακριβώς στην ακμή του δευτέρου οίκου, οίκου οικονομικών είναι άλλη μία ένδειξη για ιδιαίτερες εντάσεις στο μήνα αυτό σ’ αυτόν τον τομέα. Η βαρύτητα του Πλούτωνα αυξάνει, μιας και έχει όψη με τον Ουρανό, ο οποίος είναι συγκυβερνήτης του οίκου των οικονομικών.
Η Σελήνη, κυβερνήτης του 8ου οίκου - ο άλλος οίκος των οικονομικών - σε πτωτική θέση, εμπλοκή με Άρη Κρόνο, δείχνει ακόμα πιο βαρύ το τοπίο για τα θέματα των οικονομικών.
Ο Ερμής, κυβερνήτης του M/C αλλά και του 7ου οίκου, οίκου των φανερών εχθρών, σε σκληρές εμπλοκές με Ποσειδώνα, είναι ένδειξη για απογοητεύσεις, εξαπατήσεις, δολιότητες, που έχουν να κάνουν με την εξουσία αλλά και με τα άλλα κράτη που έχουν βλέψεις αρνητικές προς τη χώρα. Το ότι ο Ερμής κάνει και τετράγωνο με το γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας επιτείνει τα παραπάνω. Η εμπλοκή αυτή ευνοεί κάθε μορφή ψευτιάς, υποκρισίας, απατεωνιάς, δείχνει έλλειψη πνευματικής διαύγειας, δείχνει πνευματική σύγχυση, διάψευση ελπίδων.
Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με την Πανσέληνο - έκλειψη δείχνει ασθενική ανθεκτικότητα, ανικανότητα επίλυσης ζητημάτων, άσχημη διάθεση, κακοκεφιά. το ότι ο ίδιος άξονας - αλλά και η έκλειψη - εμπλέκονται με τη Σελήνη της Ελλάδας, κάνει το τοπίο ακόμα πιο βαρύ. δείχνει δύσκολη κατάσταση για το λαό και, στο βαθμό που η Σελήνη στο ωροσκόπιο της Ελλάδας κυβερνά τον οίκο των οικονομικών (2ος), είναι ακόμα άλλη μία ένδειξη για δυσκολίες σε θέματα οικονομικά. Το ότι ο ίδιος άξονας εμπλέκεται και με τους δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας, είναι κάτι που δείχνει φαινόμενα εξασθένησης, αδυναμίας σε πολλούς τομείς και αφορά πολλούς ανθρώπους.
Η έντονη εμπλοκή του ωροσκόπου με Κρόνο/ Πλούτωνα δείχνει φαινόμενα φτώχειας, κοινό πόνο και δυσκολίες, το να υποφέρει κάποιος με άλλους. ευτυχώς ο ωροσκόπος κάνει τρίγωνο ακριβέστατο με τον Ουρανό, κάτι που επιτρέπει να αναφανεί μια ελπίδα επανοικοδόμησης, να γίνουν κάποιες αλλαγές που δίνουν κάποιες ελπίδες πως μπορεί να υπάρξει κάποιο «φως στο τούνελ».
Το M/C της Πανσελήνου στην απόλυτη πτώση της Αφροδίτης ευνοεί κάθε οικονομική δυστοκία, πολύ περισσότερο που το M/C εμπλέκεται με σκληρές όψεις 45ο με Κρόνο και Β. Δεσμό και σκληρή όψη 135ο με Αφροδίτη. Όλη αυτή η σκληρή εμπλοκή δίνει:
o Χωρισμούς
o Μεγάλες δυσκολίες οικονομικής φύσεως
o Μεγάλες δυσκολίες σε συνεργασίες
o Δυσκολίες προσαρμογής σε καινούργια σκληρά δεδομένα.
Ο Δίας απέναντι από τον Άρη της Ελλάδα συνδέεται με:
o Επίλυση διαφορών μετά από συγκρούσεις
o Επίλυση θεμάτων μετά από οριστικές αποδομήσεις
o Φαινόμενα «ανταρσίας».
o Προβλήματα σε σχέσεις συνεργασίας, αλλά και βιαστικές συνεργασίες.

Η παρέμβαση του Κρόνου σε έκλειψη - Δεσμούς της Σελήνης συνηγορεί για έλλειψη προσαρμοστικότητας, επιφυλακτικότητα, αναστολές και περιορισμούς. δείχνει επίσης κι αυτός ο συνδυασμός μεγάλες δυσκολίες σε σχέσεις - συνεργασίες, μέχρι και «αφύσικους τρόπους και δυσκολίες στη συμβίωση», όπως κατά λέξη γράφει γι’ αυτόν τον συνδυασμό η Κοσμοβιολογία.

Γενικά στην έκλειψη αυτή πολλοί αστρολογικοί παράγοντες εμπλέκονται με χρηματοοικονομικούς δείκτες. αξίζει να τους δούμε έναν προς ένα, συνοψιζοντας:

α. Έκλειψη σε ζώδια που συνδέονται με χρηματοοικονομικά (Ταύρος- Σκορπιός)
β. Στο ωροσκόπιο της έκλειψης στην ακμή του οίκου των οικονομικών ο Πλούτωνας, πλανήτης που από τη φύση του συνδέεται με κεφάλαια.
γ. Η Αφροδίτη, δείκτης οικονομικός, σε εμπλοκή με τον άξονα του πένθους (Κρόνος/ Β. Δεσμός).
δ. Η Σελήνη κυβερνήτης οίκου οικονομικών (8ος) στο ωροσκόπιο της έκλειψης, είναι ο κύριος αποδέκτης της δυναμικής της έκλειψης (μιας και η έκλειψη είναι σεληνιακή), βρίσκεται στην πτώση της (μάλιστα κοντά στην απόλυτη πτώση της) και είναι σε εμπλοκή με Κρόνο και Άρη, τους παραδοσιακούς «κακοποιούς».
ε. Ο ωροσκόπος σε Κρόνο/ Πλούτωνα, που από τη φύση του είναι άξονας λιτότητας και εξαναγκαστικού ασκητισμού.
στ. Ο άξονας των ασθενειών (Κρόνος/ Ποσειδώνας) είναι στις 6ο Αιγόκερω, πάνω στο Δία και τον Πλούτωνα που, αμφότεροι, συνδέονται με χρηματοοικονομικά θέματα. αυτό δηλώνει και «βαριά συναισθηματική καταπίεση».
ζ. Η Αφροδίτη της έκλειψης - το ξαναλέμε, πάντα η Αφροδίτη είναι χρηματοοικονομικός δείκτης - σε τετράγωνο με Κρόνο και Ήλιος της Ελλάδας.
η. Η έκλειψη γίνεται στον 11ο οίκο που, όπως και πιο πάνω γράψαμε, συνδέεται με τα οικονομικά του Κράτους.
Πολλοί λοιπόν οι παράγοντες που εμπλέκονται με τον τομέα των χρηματοοικονομικών, κάτι που δείχνει σοβαρές εξελίξεις στον τομέα αυτό. το ότι πάλι η επόμενη ηλιακή έκλειψη γίνεται στο ζώδιο του Ταύρου, ενεργοποιώντας την ολική ηλιακή έκλειψη που έγινε πριν 6 μήνες στο Σκορπιό μας υποψιάζει πως πράγματι σε θέματα Ταύρου το μήνα αυτό θα έχουμε ισχυρούς κλυδωνισμούς (θέματα Ταύρου, όπως σίγουρα θα ξέρετε, είναι τα οικονομικά, η ασφάλεια και το σύστημα αξιών). Πριν κλείσουμε όμως την έκλειψη - Πανσέληνο θέλουμε να τονίσουμε πως η Πανσέληνος και όλο το «πακέτο» που συνδέεται μ’ αυτή (Άρης, Κρόνος) εμπλέκονται με τον Ουρανό της Ελλάδας, κάτι που της δίνει έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα αλλά και σχηματίζει ένα πολύ εκρηκτικό κοκτέιλ, που αξίζει να το δούμε προσεκτικά.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Ουρανός στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας βρίσκεται στην 6ο του Υδροχόου και κυβερνά το M/C της Ελλάδας, μιας και η Ελλάδα έχει M/C στον Υδροχόο, ζώδιο που κυβερνάται από τον Ουρανό. Ο πλανήτης αυτός συνδέεται με οτιδήποτε το εκκεντρικό, το απρόβλεπτο, το ξαφνικό.  η Πανσέληνος, που είναι στις 5ο Ταύρου- Σκορπιού, κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό της Ελλάδας, ο άξονας Άρη - Κρόνου την ημέρα της Πανσελήνου είναι στις 6ο Υδροχόου, ακριβώς απάνω στον Ουρανό της Ελλάδας και, φυσικά, αμφότεροι οι πλανήτες κάνουν τετράγωνο (δύσκολη όψη) στον Ουρανό της Ελλάδας. Ας δούμε πώς μπορεί να αποκωδικοποιηθεί αυτή η εμπλοκή:
Ήλιος - Σελήνη σε τετράγωνο με Ουρανό μπορεί να δηλώνει ακόμα και κάποια ανταρσία, ξαφνικά γεγονότα σε χώρους συνεργασιών, συγκρούσεις, χωρισμούς, δυσκολίες προσαρμογής, τάσεις για να λειτουργήσει κάποιος ανεξάρτητα.
Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με Ουρανό δείχνει δυνατή δοκιμασία νεύρων, ξαφνικά ατυχήματα, κινδύνους κάθε μορφής, ακόμα και γεγονότα βίας. Επειδή, όπως πιο πάνω είπαμε, ο Ουρανός κυβερνά το 10ο οίκο της Ελλάδας, οίκο που στην πολιτική Αστρολογία συνδέεται με κυβέρνηση, πιθανότητα η όποια κυβέρνηση θα συναντήσει πολύ μεγάλες δυσκολίες την περίοδο εκείνη (θυμίζουμε πως τώρα, που γράφουμε αυτό το κείμενο, είναι ακόμα Νοέμβρης).
Σελήνη/ Άρης σε τετράγωνο με Ουρανό δείχνει ερεθιστικότητα, οξυθυμία, βίαιη διάθεση, ξαφνικές εμπειρίες, επεμβάσεις.
Σελήνη / Κρόνος σε εμπλοκή με Ουρανό δείχνει ξαφνικούς κινδύνους, ξαφνικό διανοητικό και συναισθηματικό πόνο.
Ήλιος/ Άρης σε τετράγωνο με Ουρανό δείχνει πρόωρη δράση, ακόμα και βιασύνη, έξαψη, αλλαγές, συνδέεται ακόμα και με αναστατώσεις σε χώρους δημοσίας τάξης, η Κοσμοβιολογία συνδέει αυτή τη δυναμική ακόμα και «με κάλεσμα στο στρατό, φυλάκιση, ατυχήματα, προσαρμογή σε νέες συνθήκες και καταστάσεις», όπως κατά λέξη γράφει ο R. Ebertin στο κλασικό του έργο «Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών», σελ. 89.
Ήλιος/ Κρόνος σε εμπλοκή με Ουρανό συνηγορεί για δυσάρεστο ξαφνικό γεγονός, απομόνωση κάθε μορφής.

Θυμίζουμε πως πέρυσι με παρεμφερείς συνδυασμούς είχαμε τη σύλληψη και φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. λέτε να έχουμε άλλες συλλήψεις;

Σύντομα θα φανεί.