Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ



Η τελευταία Νέα Σελήνη του χειμώνα γίνεται στις 11.3.2013, ώρα 21.51, στην 21ο των Ιχθύων, μοίρα που ενεργοποιεί όλο σχεδόν το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας (Σελήνη, Αφροδίτη, Β. και Ν. Δεσμό).





Τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει αυτή η Νέα Σελήνη, που είναι διακριτά με την πρώτη ματιά:

Α. Έχει το ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν σχεδόν ίδια δομή, ίδια οικοθεσία με το ωροσκόπιο της προηγούμενης Πανσελήνου.

Β. Υπάρχει μια «ευθυγράμμιση» πολλών πλανητών στο ζώδιο των Ιχθύων, ευθυγράμμιση που καλύπτει όλη την έκταση του ζωδίου (από την 3ο έως την 29ο). Στην ευθυγράμμιση αυτή μετέχουν 7(!) πλανήτες (και, βέβαια, τα δύο φώτα, κάτι που επιτείνει τη σημασία της).

Γ. Η πλανητική αυτή «συσσώρευση» γίνεται σε έναν συγκεκριμένο οίκο, τον 5ο οίκο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί και στο ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας, που έχουμε ήδη αναλύσει (Ελλάδα 2013), ήταν «γεμάτος» ο 5ος οίκος, οίκος που συνδέεται με κάθε μορφή «γέννησης», εφόσον είναι κατεξοχήν ο οίκος της δημιουργίας (σας θυμίζουμε τον τίτλο που δώσαμε στο άρθρο μας  για το ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας, «κάτι καινούργιο γεννιέται»).




Λέτε μια πρώτη γεύση της δυναμικής του ετήσιου ωροσκοπίου της Ελλάδας να πάρουμε αυτό το μήνα; 7 πλανήτες πάντως στον 5ο οίκο και τους Ιχθύες σίγουρα εκκολάπτει κάτι καινούργιο που είτε θα εμφανιστεί με ένα έντονο «παρασκηνιακό» στοιχείο είτε θα έχει και κάποια μορφή ουτοπική-συγκινησιακή.

Πάντως όλοι οι πλανήτες που είναι στους Ιχθύες σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη έχουν άριστες όψεις τριγώνου και εξαγώνου με Κρόνο, Πλούτωνα, Β. και Ν. Δεσμό, μόνον ο Ερμής έχει ένα τετράγωνο με το Δία που, όμως δεν πρέπει να υποτιμηθεί και αξίζει κάποιας ιδιαίτερης έρευνας, μιας και έχει κάποια σπάνια αστρολογικά χαρακτηριστικά.

Αυτά είναι τα εξής:

Δίας και Ερμής βρίσκονται σε άσχημες – γι’ αυτούς – ζωδιακές θέσεις, ο Δίας στο ζώδιο της αδυναμίας του (Δίδυμοι) και ο Ερμής στο ζώδιο της πτώσης και της αδυναμίας του (Ιχθείς).

Ο ένας είναι στο ζώδιο του άλλου, έχουν δηλαδή μια ιδιόρρυθμη «αμοιβαία υποδοχή». όμως όταν η αμοιβαία υποδοχή γίνεται με πλανήτες που έχουν πτώση ή αδυναμία, τότε είναι… άκρως αρνητική. Οι δύο πλανήτες με την αμοιβαία υποδοχή ενδυναμώνουν, αλλά η ενδυνάμωση αυτή μεγιστοποιεί και την αρνητική ριζική τους θέση. Είναι σαν να ενισχύεται κάτι το οποίο δεν είναι θετικό, π.χ. να αποκτά δύναμη ένα άτομο που δεν ξέρει πώς να χειριστεί αυτή τη δύναμη, πολύ περισσότερο να αποκτά δύναμη ένα άτομο αρνητικό.

Θα προσπαθήσουμε παρακάτω να αναλύσουμε αυτήν την περίεργη εμπλοκή Ερμή – Δία.

Ας δούμε τώρα τις θέσεις των πλανητών σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη.

Ήλιος – Σελήνη 21ο Ιχθύων σε ακριβέστατη σκληρή όψη 45ο με τον Ουρανό της Ελλάδας αλλά και σε τρίγωνο – εξάγωνο με Β. και Ν. Δεσμό της ημέρας, που είναι στις 18ο Σκορπιού – Ταύρου.

Ερμής 7ο Ιχθύων ανάδρομος σε σχεδόν ακριβές τετράγωνο με Δία στις 8ο Διδύμων (αμφότεροι σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας).

Αφροδίτη 17ο Ιχθύων, σε τρίγωνο με Δεσμούς της Σελήνης αλλά και ακριβώς σχεδόν πάνω στο Νότιο Δεσμό της Ελλάδας.

Άρης 29ο Ιχθύων, σε αναιρετική μοίρα και σε σκληρές όψεις 45ο και 135ο με Ήλιο – Κρόνο της Ελλάδας κοντά στην κρίσιμη μοίρα της 0ο Κριού (μοίρα της ανθρωπότητας).

Οι υπόλοιποι πλανήτες βρίσκονται σχεδόν στην ίδια θέση που βρίσκονται και στην Πανσέληνο καθώς και τα βασικά μεσοδιαστήματα .

Το «περίεργο» Yod που υπάρχει ανάμεσα σε Δία, Πλούτωνα, Κρόνο και που είχε αποκορυφωθεί το Δεκέμβρη του ’12, εξακολουθεί να υπάρχει και σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη.

Ας πάμε λοιπόν, όσο γίνεται, να την αποκωδικοποιήσουμε:

Νέα Σελήνη στους Ιχθύες ευνοεί εμφάνιση οτιδήποτε ρομαντικού, ιδεαλιστικού αλλά και ουτοπικού. ευνοεί δημιουργία μιας κατάστασης που θα έχει έντονο το στοιχείο του δόλου, του «ξεγελάσματος» και που θα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε συναισθηματικό, ακόμα και «φιλάνθρωπο» προσωπείο, για να προωθήσει άλλους, «παρασκηνιακούς» στόχους.

Η αντιστοιχία της Νέας Σελήνης στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο που έχει να κάνει με Κοινοβούλιο ειδικότερα και με πολιτική γενικότερα ευνοεί τη δημιουργία πολιτικών μορφωμάτων που θα δώσουν μια προοπτική διαφορετική, σαγηνευτική αλλά και ουτοπική-εξαπατητική.

Η εμπλοκή της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό της Ελλάδας δείχνει ενεργοποίηση τάσεων που διεκδικούν μιαν άλλη «κατάσταση πραγμάτων», δείχνει τάση να λειτουργεί κάποιος ανεξάρτητα, ξαφνικά γεγονότα, ακόμα και μια «εσωτερική ανταρσία» (κατά του Ebertin), διαμάχες και συγκρούσεις.

Η σκληρή εμπλοκή Δία/ Ερμή και η ταυτόχρονη εμπλοκή τους με Ποσειδώνα σημειοδοτεί φαινόμενα κακοήθειας, έλλειψη εντιμότητας, κακής ποιότητας «ρητορική», απερισκεψία, αδεξιότητα, δόλο, απάτη, συκοφαντία.

Θυμίζει εν πολλοίς τους στίχους του Κ.Γ. Καρυωτάκη: «όταν οι άνθρωποι θέλουν το κακό/ του δίνουν όψη ν’ αρέσει/ του δίνουν λόγια γλυκά που νικούν/ με την πειθώ, με το ψέμα/ όταν οι άνθρωποι διαφιλονικούν/ τη σάρκα σου και το αίμα!».

Ο Άρης σε σκληρές όψεις με Ήλιο, Κρόνο της Ελλάδας συνηγορεί για φαινόμενα έντασης, δείχνει σκληρό αγώνα για αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης και μπορεί ακόμα και να δώσει τον τύπο του «μοναχικού αγωνιστή».

Ήλιος σε τρίγωνο με Β. Δεσμό είναι ένδειξη για νέες ενώσεις, συναναστροφές και το τρίγωνο της Σελήνης με Β. Δεσμό συνηγορεί ακόμα περισσότερο γι’ αυτό. επειδή όμως το μεσοδιάστημα Ήλιου – Β. Δεσμού και Σελήνης – Β. Δεσμού εμπλέκεται με Ποσειδώνα της Ελλάδας, οι όποιες σχέσεις και συνεργασίες θα γίνουν σε ένα φόντο σύγχυσης και εξαρχής θα είναι υπονομευμένες, θα ενέχουν το σπέρμα της απογοήτευσης, της δυσαρέσκειας.

Ισχυρή η δυναμική αυτής της Ν. Σελήνης, μας προετοιμάζει για την εκρηκτική πρώτη ανοιξιάτικη Πανσέληνο που θα αναλύσουμε στο επόμενο άρθρο μας.