Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ - 11η ΚΑΡΤΑ TRISTIZIA





Η 11η κάρτα έχει τη λατινική ονομασία Tristizia, που σημαίνει θλίψη, μοναχικότητα και συνδέεται με το 11ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, τον Υδροχόο· για να κατανοήσουμε τη σύνδεση αυτής της κάρτας με το ζώδιο του Υδροχόου, θα πρέπει να πάρουμε υπόψιν ορισμένες από τις ποιότητες αυτού του ζωδίου.

Είναι το κατεξοχήν ζώδιο ανεξαρτησίας, η οποία στην ακραία της μορφή μπορεί να φθάνει και σε μορφές μοναχικότητας, μιας και δεν μπορεί εύκολα να συμβιώσει (προσοχή, όχι να συνυπάρξει με άλλους).

Είναι Κρόνιο ζώδιο, ο Κρόνος είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του, ο οποίος είναι πλανήτης που συνδέεται με μοναχικότητα ακόμα και θλίψη.

Μα, θα πει κάποιος, ο Υδροχόος είναι και ζώδιο της συλλογικότητας, πως αυτό συνάδει με την μοναξιά που έχει αυτή η κάρτα;

Η απάντηση είναι απλή και λίγο έως πολύ την δώσαμε όταν παραπάνω τονίσαμε πως ο Υδροχόος είναι δύσκολο να συμβιώσει όχι να συνυπάρξει.

Ναι, μπορεί να υπάρχει μαζί με άλλους και το έχει ανάγκη αυτό αλλά θέλει να διατηρεί την αυτονομία του. Θα θυμίσουμε ένα στίχο του Paul Elyard «αδερφικά μόνος, αδερφικά ελεύθερος», ”fraternellment seul, fraternelment libre”.

Από τα παραπάνω νομίζουμε πως διευκρινίστηκε η σύνδεση αυτής της μοναχικής κάρτας με το απρόσωπο, μοναχικό και αντισυμβατικό ζώδιο του Υδροχόου.

Εκτός όμως από μοναχικότητα, η κάρτα αυτή μπορεί να δηλώνει και μεγάλη ικανότητα ελέγχου στα πάθη, μιας και ο Υδροχόος είναι κατεξοχήν ορθολογιστικό και απρόσωπο ζώδιο.

Αυτή η κάρτα είναι φυσικά αρνητική σε ερωτήσεις συναισθηματικής φύσεως, ακόμα και σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με συνεργασίες, αν προκύψει στην πάντα αρνητική τρίτη θέση μπορεί να δηλώνει πως υπερβολική εσωστρέφεια θα λειτουργήσει αρνητικά στο ζητούμενο, μπορεί να δηλώνει πως η οποιαδήποτε απομόνωση δεν θα είναι η πρέπουσα στάση για τη λήψη του ζητουμένου.