Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ





Η Πανσέληνος γίνεται στις 2 Αυγούστου 2012, στις 6.27 π.μ. (θερινή ώρα), ίδια σχεδόν μέρα με την έκλειψη που έγινε πριν από 4 χρόνια (το 2008) και που «άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου», σηματοδοτώντας την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώσαμε και βιώνουμε τα τελευταία 4 χρόνια.

Η Πανσέληνος γίνεται στις 10ο Υδροχόου/Λέοντος, ακριβώς πάνω στο M/C της Ελλάδας. Ο Δίας την ημέρα εκείνη βρίσκεται στις 10ο Διδύμων, σε άριστες όψεις τριγώνου και εξαγώνου με την Πανσέληνο, όμως αδύναμος από ζώδιο και ακριβώς πάνω στο μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα της Ελλάδας, μεσοδιάστημα που συνδέεται με κάθε μορφή αυταρχισμού και ανατροπής.




Ας δούμε, όμως, τις αστρολογικές παραμέτρους αυτής της μέρας, πριν προχωρήσουμε στον αποσυμβολισμό της πανσελήνου.

Ωροσκόπος της Πανσελήνου στις 8ο Λέοντα, σε κρίσιμη μοίρα, πάνω σε βαρείς απλανείς, το North & South Asellus. Σε τρίγωνο με Ουρανό, εξάγωνο με Δία αλλά και 150ο (χιαστί) με τον Πλούτωνα.

Ερμής ανάδρομος στις 3ο Λέοντα, καμένος και με αντισκιά πάνω στον άξονα της βίας (Άρης/ Πλούτωνας).

Αφροδίτη 25ο Διδύμων σε σκληρές όψεις 45ο και 135ο με Ήλιο και Σελήνη και σε τετράγωνο με την Αφροδίτη της Ελλάδας.

Άρης αδύναμος στις 16ο Ζυγού, σε μοίρα του ζωδιακού που ο Carelli τη συνδέει με προδοσία και σε εμπλοκή με το σκληρό άξονα Κρόνου/ Ουρανού (ξαφνικός περιορισμός, δυσάρεστη ξαφνική ένταση), κάτι που πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα.

Κρόνος στις 24ο Ζυγού σε σκληρή όψη 135ο με το Δία και σε εμπλοκή κι αυτός με το σκληρό άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα με τον οποίο εμπλέκεται και ο Δίας, όπως παραπάνω αναφέραμε, κάτι που ευνοεί μόνο επιτυχία με «κόπο και ιδρώτα».

Εντυπωσιακό σ’ αυτήν την Πανσέληνο είναι το «Ταυ» τετράγωνο που σχηματίζουν οι Δεσμοί της Σελήνης με τον Ποσειδώνα, από το σημείο που έχουν την «απόλυτη πτώση» τους και με το Νότιο Δεσμό (που, όπως θα ξέρετε, θεωρείται δυσοίωνο σημείο, φύσεως Άρη/ Κρόνου) να βρίσκεται ακριβώς πάνω στο Ωροσκόπο της Ελλάδας.

Όσες φορές είχαμε ξανά αυτήν την εμπλοκή είχαμε δύσκολες καταστάσεις, θα μιλήσουμε όμως γι’ αυτό αναλυτικότερα παρακάτω.

Η Πανσέληνος εμπλέκεται με σκληρές όψεις 45ο και 135ο με τον άξονα της εξασθένησης και της παράλυσης (Άρη/ Ποσειδώνα).

Τέλος το M/C της Πανσελήνου από τις 28ο Κριού (σε αναιρετική μοίρα) εμπλέκεται με κόντρα – αντισκιά με τον Ποσειδώνα, κάτι που κάνει πιο βαρύ το Ταυ τετράγωνο για το οποίο μιλήσαμε πιο πάνω.

Τονίζουμε πως η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα 4ου/10ου οίκου του ωροσκοπίου της Ελλάδας και στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή γίνεται σε 1ο/7ο οίκο, πάλι σε γωνιακούς οίκους, κάτι που κάνει τη σημασία της μεγαλύτερη, μιας και Πανσέληνος σε γωνιακούς οίκους έχει πάντα μεγαλύτερη δυναμική.

Μην παραλείψουμε επίσης να τονίσουμε πως Άρης / Ποσειδώνας έχουν σκληρή όψη 135ο και ο Άρης επίσης έχει σκληρή όψη 45ο και 135ο με Δεσμούς της Σελήνης και όλοι αυτοί οι παράγοντες εμπλέκονται με τον άξονα της κατάλυσης εξουσίας και του ξαφνικού περιορισμού.

Ας τα δούμε όμως όλα αυτά όσο γίνεται πι αναλυτικά:

Πανσέληνος σε Λέοντα - Υδροχόο είναι φυσικό να συνδέεται με τομείς εξουσίας, συλλογικών μορφωμάτων, με στοχοθεσίες κάθε μορφής. Το ότι ενεργοποιεί την ολική ηλιακή έκλειψη του 2008 (που, όπως και πιο πάνω γράψαμε, συνδέθηκε με την οικονομική κρίση που παγκοσμίως αυτή τη στιγμή κυριαρχεί) είναι μια ένδειξη πως μπορεί να υπάρξει πάλι μια αναστάτωση σε επίπεδο οικονομικό.

Η Πανσέληνος στο δέκατο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνει πως ίσως – έστω και κατακαλόκαιρο – θέματα που συνδέονται με κυβέρνηση μπορεί να μας απασχολήσουν εκείνες τις μέρες.

Η εμπλοκή της Πανσελήνου με το Μεσουράνημα αλλά και με τον άξονα της βίας (Άρη/ Πλούτωνα) του ωροσκοπίου της Ελλάδας μπορεί και να δηλώνει επιτέλεση μιας συμφωνίας, κατοχύρωση μιας συνεργασίας, σε πλαίσιο όμως «ψυχαναγκαστικό» και σίγουρα όχι με τον πιο εύκολο τρόπο. Πάντως, σίγουρα η εμπλοκή αυτής της Πανσελήνου με το γενέθλιο άξονα της βίας της Ελλάδας μπορεί να συνδεθεί και με κάποια αναστάτωση, ακόμα και με κάποιο «σοκ», πολύ περισσότερο που και ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου εμπλέκεται με τον ίδιο άξονα.

Φυσικά, το ‘χουμε πολλές φορές τονίσει αυτό, η δυναμική της πανσελήνου δεν είναι απαραίτητο να εκφραστεί την ίδια εκείνη την ημέρα, μπορεί να εκφραστεί και αργότερα, πολύ περισσότερο που η Πανσέληνος γίνεται σε σταθερά ζώδια, που συνήθως αργούν να εκδιπλώσουν τη δυναμική τους, όταν όμως αυτή εκδιπλωθεί είναι ισχυρή και με διάρκεια.

Ο Δίας, το μεγάλο «ατού» της ημέρας, κάνει άριστες όψεις με την Πανσέληνο, μπορεί να συντελέσει σε κάποια επιτυχία, να δώσει κάποια ανακούφιση, περιορισμένου όμως βεληνεκούς, αφενός γιατί είναι σε ζώδιο ακατάλληλο γι’ αυτόν, αφετέρου γιατί εμπλέκεται με το βαρύ άξονα της κατάλυσης εξουσίας, κάτι που μπορεί να σημειοδοτεί φαινόμενα φανατισμού, όχι μόνο σε στενά εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο (μην ξεχνάτε, ο Δίας στην αρνητική του μορφή μπορεί να συνδεθεί με κάθε μορφή δογματισμού και φανατισμού)· μπορεί επίσης η εμπλοκή αυτή να δηλώνει εύκολη αποδόμηση μιας κατάστασης, οριστικό τελείωμα μιας κατάστασης φθοράς που από καιρό είχε προχωρήσει σε σήψη, αλλά δεν είχε τελειώσει.

Οι πολύ καλές όψεις του Ωροσκόπου (π.χ. με Ουρανό, Δία) της Πανσελήνου (αλλά και της ίδιας της Πανσελήνου) αλλά και το ότι ο Ωροσκόπος είναι σε βαριά κρίσιμη μοίρα μπορεί να δηλώνουν πως δύσκολες καταστάσεις θα ξεπεραστούν με τον πιο εύκολο τρόπο ή πως μέσα από μια κατάσταση δυστοκίας μπορεί τελικά και να προκύψει κάτι, αν όχι θετικό, τουλάχιστον ελπιδοφόρο.

Ο ανάδρομος Ερμής σίγουρα είναι ανασταλτικός παράγοντας για κάθε μορφή μεταφορών και επικοινωνίας, οι δε εμπλοκές του με Άρη/ Πλούτωνα μπορεί να δείχνει και υπερβολικό εκνευρισμό και ερεθιστικότητα.

Η εμπλοκή της Αφροδίτης με την Πανσέληνο με σκληρές όψεις, μπορεί να δηλώνει:

Καταστάσεις μελαγχολίας, οξυθυμίας.
Συγκρούσεις σε συνεργασίες.
Υπερβολική μαλθακότητα, ενώ «οι καιροί ου μενετοί».
Στην καλύτερη εκδοχή δηλώνει κάποια συνεργασία, έστω και με πολλές δυσκολίες, ακόμα και σε πλαίσιο ψυχαναγκαστικό, όπως ήταν πολλές από τις συνεργασίες πολιτικών κομμάτων στο προηγούμενο διάστημα (π.χ. η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ).

Άρης σε εμπλοκή με Κρόνο / Ουρανό δείχνει βία, προκλητικότητα, ατυχήματα κάθε μορφής, διαμάχες, ακόμη και εκβιασμούς· η εμπλοκή του με Κρόνο/ Πλούτωνα επιτείνει τα παραπάνω και δείχνει πολλές φορές «αγώνα για επιβίωση», κατά την Κοσμοβιολογία, είναι επίσης ένδειξη ταλαιπωρίας και κακομεταχείρισης.

Η εμπλοκή Δεσμών Σελήνης με Ποσειδώνα (τετράγωνο) και Άρη (45ο και 135ο) δηλώνει:

Υπονόμευση σχέσεων λόγω έλλειψης σταθερότητας.
Σχέσεις ασθενικές.
Παράλυση» κάθε μορφής.
Εξαπατήσεις, απογοητεύσεις κάθε μορφής.
Απουσία σχεδιασμού, αναποφασιστικότητα, έλλειψη στόχων.
Διακοπή συνεργασιών.

Το τρίγωνο του Ουρανού ευνοεί καινοτομίες, μεταρρυθμίσεις, αλλαγές, βοήθεια από φίλους, ξαφνική τύχη.





Τέλος οι Δεσμοί της Σελήνης στην απόλυτη πτώση τους δεν είναι ότι πιο καλό για σχέσεις και συνεργασίες· είτε αυτές θα διαλυθούν, είτε θα υπονομευθούν είτε θα ακυρωθούν. Είναι ένδειξη επίσης δυσκολιών σε κάθε μορφή συλλογικότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Υπόψη πως οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονταν στην ίδια θέση και το 1974, χρονιά της Μεταπολίτευσης· ίσως τώρα που, όπως όλοι συμφωνούν και εμείς από τον ιστότοπο αυτό το έχουμε τονίσει, που έχουμε το «τέλος της Μεταπολίτευσης» οι Δεσμοί της Σελήνης να υποδηλώνουν και αυτό σημειολογικά.

Πάντως ο Ν. Δεσμός στον Ωροσκόπο της Ελλάδας είναι πάντα κάτι «σημαδιακό» που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Το 1974, που είχαμε πάλι αυτή την αστρολογική συνθήκη, είχαμε την «επιστροφή» του Κ. Καραμανλή μετά από μια μακρά περίοδο εξορίας, το 1993, που είχαμε πάλι την ίδια συνθήκη, είχαμε την πτώση του Μητσοτάκη και την επιστροφή Παπανδρέου στην πρωθυπουργία.

Ας δούμε τώρα τι πάλι μπορεί να εμφανιστεί από το παρελθόν. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η εμπλοκή διελαύνοντος Ν. Δεσμού και γενέθλιου Ωροσκόπου, μπορεί να σημειοδοτεί «δυσκολίες σε σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα ή τον ίδιο χώρο διαμονής».

Θυμηθείτε πως το 1974, εκτός από την επιστροφή του Καραμανλή και της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, είχαμε και πόλεμο και κατοχή στην Κύπρο.